Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'nin uyguladığı hastanın aleyhine olan değerlendirme yöntemi..?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Vergi indirim belgesi almak için Ankara ya gnderdiğimiz raporu Ankara merkez sağlık kurulu farklı bir tablo dan değerlendirme için geri göndermiş ,yalnız istediği tablodaki değerlendirme bana uymuyor şöyleki ;tablo 3.4 ün acıklamasında da belirttiği gibi bu tablo sadece yardımcı cihaz kullananlar için verilir ve başka tablolar la birleştiremez ,ben hiçbir şekilde yardımcı cihaz kullanmıyorum raporumdada böyle bir ifade yok zaten
Vergi indirim belgesi için
Hastaneden bana verilen raporda alt extremite de kombine edilebilir rahatsızlıklara göre tek tek toplanarak balthazar formulüyle hesaplandı
Rapor Ankaranın tablo 3.4 değerlendirmesi istemesiyle geri geldi , bu sefer ;
Yardımcı cihaz kullanmadığım için doktor tablo 3.4 ün en düşük değerini yazmak zorunda kaldı çünkü Ankara 3.4 e göre bir acıklama istedi raporum film ve tektiklerle Ankaraya geri yollandı
Şayet burdan bir hak kaybım olursa ne gibi bir yol izliyeceğim ,rapor aldığım hastane aynı zamanda bir hakem hastane

mestan arkadaş kurul karar verirken raporun teşhis bölümündeki IC kodunu baz alarak değerlendiriyor eğer dr veya sekreteri yanlış kod girmiş ise değerlendirmede buna göre yanlış oluyor raporu incelerseniz görürsünüz kodları ben raporu alırken bu kod için 5 defa raporu yeniden yazdırdım rapor odasına ve dr itiraz ettim bu kod benim rahatsızlığımı ifade etmiyor diye böyle bir hata ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz

Alt ekstremite altı bölümde incelenecektir: Ayaklar, topuk, ayak bilekleri, bacaklar, dizler, kalça eklemleri ve pelvis. Alt ekstremite değerlendirilirken kas iskelet sistemine ek olarak, eklemler, yumuşak dokular, vaskuler sistem ve sinir sistemi de ayrıca değerlendirilmelidir. Özürlülük hastanın mevcut durumuna göre belirlenmeli, kişi özrünün zaman içerisinde değişebilme ihtimali varsa rapor süreli olarak verilmelidir. Devamlı özürlülük raporu verilmeden önce, hastada iyileşmenin durduğu, son bir senedir herhangi bir düzelmenin olmadığı tespit edilmelidir. Alt ekstremitenin sürekli bozukluklarının değerlendirilmesinde anatomik, tanısal ve fonksiyonel yöntemler kullanılır.
Genellikle spesifik bozukluklar için sadece bir değerlendirme yöntemi kullanılır.- Ancak bazı durumlarda iki veya üç yöntemin kombinasyonu gerekebilir.- Tablo 3.1.’de bu değerlendirme yöntemlerinden hangilerinin kombine edilebileceği gösterilmektedir. (+) işaretli olan kutucukların kesiştiği değerlendirme yöntemleri kombine edilir.

Benim raporum yukarıda yazan kritere göre verildi ,oysa Ankara merkez sağlık kurulu benim aleyhime olan tablo 3.4 değerlendirmesini istedi ,sonuç elime gelmedi henüz bakalım oranda bir düşme olacakmı

Hastanın aynı alt ekstremitesinin farklı yerlerinde veya her iki alt ekstremitesinde bozukluk olması durumunda, bozuklukların bireyde yol açtığı özürlülük oranı ayrı ayrı belirlenir, daha sonra Balthazard yöntemi ile kişinin özürlülük oranı belirlenir. Ekstremitenin aynı bölgesinde farklı bozukluklar varsa önce Balthazard yöntemi ile ekstremite özürlülük oranı belirlenip daha sonra diğer ekstremite özürlülük yüzdesi ile birleştirilerek kişinin özürlülük oranı belirlenir

Sağlık kurulları işine geldiği gibi değerlendiriyor ama kusura bakmasınlar bu site sayesinde herkes son derece bilgilendiriliyor artık eski devirler geçti nette her şey önümüzde inanın bu ıcd kodu için çok uğraştım ve buldum rapor odasındaki memur bile şaştı nereden ulaştınız diye o yüzden artık diledikleri gibi davranamayacaklar allah kolaylık versin durumunuzda haklı olduğunuza elde ettiğiniz deliller neticesinde mücadeleye devam

cemil bey merhaba..aydın kardeşim sanada merha..cemil bey benımde alteksremite polio sekeli sağ bacağım01/02/2011 tarihinde şişlietfalden raporumu aldım %47 olarak rapor suan onumde.( B91 )kodu yazılmış.benımde raporum ankara sağlık kurulundan geri gönderildi.daha henuz evrak elime ulaşmadı fakat aydın kardeşimle aynı promlemdir diye tahmin ediyorum yani tablo 3.4 göre ısteyeceklerdır.benımde oranımı olustururken tablo 3.9+3.1+3.3+3.5 göre balthazard formulu ile degerlendirmişlerdi.acıkcası cok uzuldum onaylanmadıgını duydugumda ve ne yapacagım hakkındada pek bılgım yok..tecrubelerınızı paylasırsanız sevinirim B91 kodu ne anlama geliyor acaba?

cemil bey kodu buldum B91-Poliomyelit sekeli olarak yazıyor..anlamadıgım ankara bu durumu neden onaylamıyor?

Bu kod raporun hangi kısmında yazıyr?

adaş raporun sol alt köşesinde III.özürlü sağlık kurulu raporun sonucu dıye bır bolum var teshıs kısmının sonuna ılave etmısler benımkını B91 dıye

Herhangi bir kod yok ve başka alınmış ve maliyeden onaylanmış raporlarda baktım onlarda da yok

adaş aynen raporumda yazanı kopyalıyorum sana..
[SIZE=2]sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] alt ekstremite polio sekeli,sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] krus derotasyon amel[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]yatl[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]s[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2],sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] ayak bile[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]i ekinizm ameliyatl[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]s[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2],sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] alt ekstremitede 11 cm k[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]sal[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]k,sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] diz hareketleri ileri derecede k[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]s[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]tl[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2],20-70 derece aras[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]nda ayak bile[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]inde ankiloz mevcut.tablo 3.8 ciddi %18, tablo3.10 ciddi %15, tablo 3.3 %13, tablo 3.5 uylukta ileri derece atrofi %7, bald[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]rda ileri derecede atrofi %7 ,tüm vucut fonksiyon kayb[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] oran[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ı[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]:%47
te[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]his:sa[/SIZE][FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2] alt ekstremite polio sekeli-B91[/SIZE]
[SIZE=2]ve raporum onaylanmadı dunden berı nerde gezdıgımı bılmıyorum ınan cok moralım bozuldu
[/SIZE]

Bu istediği tabloya göremi oranı belirlicek bilemiyoruz 1 ay kadar daha bekleyip göreceğiz

Değerli arkadaşlarım;daha önceki mesajlarımda ısrarla maliyenin alt ekstermideki özürleri tablo 3.4 e göre değerlendirdiğini,doktorlara bu yönde kesin talimat verildiğini,tablo 3.4 e göre değerlendirilebilecek raporların öteki tablolarda değerlendirildiğinde Ankara'dan geri döndüğünü ve hastanelerin ısrarla tablo 3.4 göre değerlendirme yapmaları ve raporu düzenlemeleri konusunda baskı altında olduğunu yazmıştım:((
Bu da bu baskının kanıtı,tekrar söylüyorum maliye sizin bacağınızın kısalığına, güçsüzlüğüne,var yada yok olmasına kemik yokmuş,ağrı çokmuş bakmıyor bir yerden bir yere nasıl gidiyorsun ona bakıyor,eğer ciddi destek kullanmıyorsan bu tablodan geçmen mümkün değil:(
Mazeret olarakta alt ekstermideki özürler çalışmaya engel değildir,iş kaybı olarak değerlendirilmiyor.Oturarak çalış diyor erken emekli olma:(.Ama bu arada seni işkur ağır özürlü olmadığın için hep beden işçisi olarak yönlendiriyor.
Allah yardımcımız olsun

Aydın arkadaş bu rahatsızlık özürlülük cetvelinde %kaç olarak geçiyor ona baktın mı?gerçi tabloya göre tek tek açıklayıcı şekilde verilmiş daha nasıl anlatılır ki?

cemil abi nasılsın senin rapordan varmı bir haber ben bugün önce mersin maliye sonra ankara maliyeyi aradım mersinden dosyam 24 şubatta ankara gitmiş yani 8 gün olmuş ama hala ankarada işleme girmemiş haftaya sonuçlanır diye düşünüyorum bir eksik bulmazlarsa inşallah....

Sağol ibrahim benim raporda buradan 15.02 de çıktı ankaraya 22.02 de ulaşmış orası en erken 15 mart gibi olur diyor bekliyorum.oranım bayağı yüksek ama sgk kafasına göre değerlendiriyor emeklilik hakkı oluştu mu bu seferde yeni rapor istiyor inşallah yeni rapor istemez bakalım bekliyorum

yüzde kaçla gitti abi ankaraya senin rapor benim yanlış görmediysem yüzde 90 toplamda....

yüzde 60 nörojenik mesane yüzde 30 da bağırsak ve ayaklarla olan problemlere göre yazdılar ve onlara uygun raporlarımın hepsini ankaraya yolladılar...

Benim ki%80 hemofili %40 ortopedi konya sağlık kurulu bu oranı %60 çalışma gücü oranını kaybetmediğinden ret diye gönderdi malulen emeklikten gerçi ben malulen emeklilik istemiyordum neyse hayırlısı
yok o %90 olmaz balthazara göre biliyorsundur

%72 olur

cemil bey raporumun detaylarını yazdım hepsi %47 olusturdu.doktor kendi yazdı ne bır ıstekte bulundum nede baska bir sey.tablo 3.4 gore benım oranım malesef bu olmuyor.ama anlayamadıgım sey su boyle degerlendırılmesındede yasal veya kural ıhlalı yok.neden ıllede 3.4 gore anlayamadım.buna ıtıraz etme sansımız yokmudur acaba.gercı benım evragım daha gelmedı eksıklıgın ne oldugunu bılmıyorum ama genelde benım gıbı olan dıger arkadaşların basına gelenlerden yola cıkarak 3.4 tur dıye tahmın edıyorum sadece

Aydın bey zaten sgk emekli etmemek için elinden geleni yapıyor.emekli olanlarda oranları gerçekten çok yüksek olan veya tablo ile bahane bulamadıklar yukarda kendim için yazdığım oranı gördünüz balthazara göre %88 çıkıyor ve benim oranı %60 ın altına indiriyorlar tek rahatsızlığım bile cetvele göre%80 ama amaç sadece uğraştırıp yıldırmak eskisi gibi insanları bir şeyden haberi yok zannediyorlar ama yanılıyorlar bu sitenin kurucularına çok teşekkür ederim bizlere gerçekten çok şey öğrttiler
arkadaşım hakkını sonuna kadar ara gerekirse ret gelen rapora istinaden mahkemeye bile verebilirsin

peki cemil abi ben araç alımı için müracaat ettiğimdede balhatzar uygulancak mı? yoksa yüzde 90 geçerli kalacakmı ?

saol cemil bey benım zaten emeklılıgıme cok zaman var daha 9 yıl kadar.ben vergı ındırımı hakkımı almak ıstıyorum.cunku ben hayatımı tek sol bacagımın ustunde devam ettırıyorum.bır gun sol bacagım benı bıraktıgında en azından emeklı olmam benı rahatlatır dıye dusunuyorum.bırde benı encok uzen devletın hayatını tek bacagının ustunde devam ettıren bırını dıger ınsanların emeklılık sartlarıyla aynı tutması boyle bır anlayıs olurmu?herkesın bır adımda gıttıgı yerı ben ıkı adımda gıdıyorum.bırde hastanede doktor soyle yuru dıyor tamam.ama hayat sadece o hastanenın duz kolıdorundan ıbaret degılkı!!bunun ıse gıtmesı var otobusu mınıbusu colugu cocugu marketı alısverısı merdıvenı yokusu vs.

Yok işte o oranlar balthazara göre hesaplanır sonuca özürlülük oranı yazılır senin ki %72 çıkıyor olmazsa tanıdık bir dr bulup araç için ayrı bir rapor çıkartırsın bir şeyler daha ekletirsen olur
ibrahim sen g.antepe gelmiyor musun?tanışma fırsatı olurdu neyse mersine çok gelirim ailem orada

Aydın kardeşim aman ha diğer ayağına çok yüklenme ben o yüzden sağlam ayağımı sakatladım.diğer ayağa destek veya takviye işte bir şeyler yaptır.allah yardımcın olsun ama 9 yıl var önünde o yüzden mahkeme senin için en kolay seçenek bence uzun sürse de hakkını alacağına inanıyorum

cemil abi o tarihlerde istanbul yolculuğu görünüyor iş için çok istedim çok isteyincede bilirsin malesef gerçekleşmiyor inşallah mersinde veya başka bir buluşmada sorunlarımızı halletmiş bir şekilde onunda keyfi ve rahatlığı ile tanışmak nasip olur....

Inşallah hayırlısı görüşmek dileğiyle

Burda benim merak ettiğim konu Ankara cetvelde acıkca alt extremite nin farklı bölgelerindeki rahatsızlıklar tek tek toplanıp balthazar formulüyle kombine edilir demesine rağmen kendi istediği tabloya göre oran belirliyebilirmi ve bunun yasal itirazı nasıl olur
Kısacası özürlü cetveli net birşekilde ve kesin olarak tablo 3.4 göre değerlendirme yapılır demiyor yalnızca yardımcı cihaz kullananlar 3.4 göre değerlendirilir ve başka bir değerlendirme yöntemiyle birleştirilemez diyor bu çok açık bir ifade ve doktorlarda aynı şeyi söylüyor, o halde yardımcı cihaz kullanmıyan kişiye tablo 3.4 değerlendirmesi istenmesi
ve buna göre oranının düşürülmesi mümkünmü

Yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar itiraz ederken bu bilgileri içeren bir dilekçe yazın konu hakkında ne kadar bilgili olduğunuzu ve hakkınızdan vazgeçmeyeceğinizi anlasınlar.

MESTAN, doktor rapora "yardımcı cihaz kullanmadığı için xx tabloya göre değerlrndirmiştir" diye yazsa, bu mümkün olur mu? Belki sorunu çözer? Ya da, sen bir dilekçe ile bunu belirtsen maliye sağlık kurulu'na. Ne dersin?

Bülent abi Ankara kesin sonucu istediği 3.4 değerlendirmesine göremi vercek bilmediğimiz için herangi bişey yapamadık ,şayet sonuç olumsuz olursa
yani farklı değerlendirme yi kabul etmeyip yok arkadaş ben tablo 3.4 ü baz alırım derse burda bir hukuksuzluk doğmuyormu bunun etkili bir itiraz şekli olmalı diye düşünüyorum, kaldıki cetvelde de kişi illla 3.4 e göre değerlendirilir demiyor sadece sürekli yardımcı cihaz kullananlar 3.4 e göre değerlendirilir diyor
Buyrun cetvelin teşhis tanımı çok açık ve net değilmi
Hastanın aynı alt ekstremitesinin farklı yerlerinde veya her iki alt ekstremitesinde bozukluk olması durumunda, bozuklukların bireyde yol açtığı özürlülük oranı ayrı ayrı belirlenir, daha sonra Balthazard yöntemi ile kişinin özürlülük oranı belirlenir. Ekstremitenin aynı bölgesinde farklı bozukluklar varsa önce Balthazard yöntemi ile ekstremite özürlülük oranı belirlenip daha sonra diğer ekstremite özürlülük yüzdesi ile birleştirilerek kişinin özürlülük oranı belirlenir.
Belkide Ankara şu acıklamayımı baz alıyo gerçi öyle bile olsa alttaki yazı yoruma acık değilmi

Genellikle spesifik bozukluklar için sadece bir değerlendirme yöntemi kullanılır. Ancak bazı durumlarda iki veya üç yöntemin kombinasyonu gerekebilir. Tablo 3.1.’de bu değerlendirme yöntemlerinden hangilerinin kombine edilebileceği gösterilmektedir. (+) işaretli olan kutucukların kesiştiği değerlendirme yöntemleri kombine edilir.

Evet, bu cihaz kullanıp kullanmama ayrımı bence de hukuksal bir zemin sağlıyor. Bence de bu minvalde karara itiraz edilebilir...

Şimdi bu forumda rapor oranının düşmüş olması için biriki dava konusu gördüm ama o arkadaşların savını çürüten bir cetvel puanlaması vardı ve hukuki sonuç olumsuız oluyordu burda eğer böyle bir sorun cıkarsa karşımıza
Kabul edilmeyen teşhis için hukuken mucadele yapılabilirmi ,yapılırsa olumlu sonuç alınırmı

Üst Alt