Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'ye atandım, hangi evraklarla ve hangi zamana kadar başvuru yapmalı? | 2017

kvsrr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Maliyeye vhki olarak atandım. Atanan diğer arkadaşlargerekli evraklar neler nereye ne zaman teslim edilecek biliyolarsa paylaşabilirlermi. Maliyede çalışanlar çalışma şartları maaş vs..konularında bilgi paylaşabilirlermi. Şimdiden teşekkürler.

Maliye bakanlığına atandım

Maliye bakanlığına atandım vkhi olarak.yalnız raporumda çalışamaz yazıyor.normalde çalışabiliyorum. Ne yapmalıyım lutfen yardımcı olun.

Yeni rapor isteyebilirler. Çalışamaz yazması sıkıntılı bir durum. yapabiliyorsan sizden evrak istenmeden önce onu sildir..

Bende aynı kadroya atandım. Yalnız benim rapor yenilemem lazım.atandığımız kuruma soracaz

kvsrr bayramdan sonraki hafta hangi ile atandıysan oranın il müdürlüğünü ara kararnameleri sor. kararnameler gelmeden kimse sizden evrak da istemez, işlem de yapamaz. şimdilik sakin olun panik yapmayın ve bayramın tadını çıkarın..

bayramdan sonraki ilk işin bunu yapmak olsun o zaman. sonra atamanı iptal ederler falan yazık olmasın..

Nasıl rapor yenileyecem bilmiyorum. Atandığım kurum mu beni sevkedecek yoksa. ben mi hastaneye başvuracam.

Evet yeni Maliyeci arkadaşlarımı tebrik eder, ilk önce başlayacakları zor ve meşakkatli görevlerinde kolaylıklar dilerim. Ben 27 yıldır Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışmaktayım şimdi ise aynı bakanlıkta Malmüdürü olarak görev yapıyorum. İlk önce Malmüdürü demek ilçe maliye müdürü anlamındadır bunu belirtmek isterim.

Büyük ihtimalle kendi iliniz veya ilçenize yapılır atamalarınız. Maliye Bakanlığı il ve ilçe teşkilatı farklı yapılandırması vardır. İl teşkilatında Defterdar ilin en büyük maliye temsilcisidir ve emri altında Muhasebe Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü, Muhakemat Müdürlüğü ana birim olarak bağlıdır.

Ayrıca Vergi Dairesi Müdürlüğü ve gelir müdürlüğü bulunur. Vergi ve Gelir Müdürlüğüne memur atamalarını Gelir İdaresi Başkanlığı yapar bu nedenle sizlerin bu birimlerde görev yapmayacağınız kesindir. Atamalarınız; Muhasebe, Milli Emlak, Muhakemat veya Personel Müdürlüğüne yapılacaktır.
Bunlardan en zoru en streslisi ve en sinir bozucu olan birim Milli Emlaktır, umarım buraya atamanız olmaz, diğerleri hemen hemen aynı iş temposunda olmakla beraber, muhakemat, personel ve muhasebe olarak sıralama yapabiliriz.

Maaşlar diğer kurumlarla aynı düzeydedir arasıra mesai uygulaması oluyor tek artısı bu diyebilirim.

Eğer bir ilçeye atamanız olursa, amiriniz Malmüdürü olacaktır. Malmüdürlüklerinde de yukarıda saydıklarımın ilçe versiyonu vardır.

Muhasebe servisi, milli emlak servisi, gelir servisi,muhakemat servisi ve vezne servisi vardır. Personel birimi ayrı olarak tanımlı değildir her servis kendi özlük işlerini yapar. Aynı iş zorluğu burada da geçerlidir.
Şimdilik benden bu kadar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Genç meslektaşlarıma başarılar diler hayır olmasını temenni ederim. Başarılar.

kurumu bekleme. sen rapor vermeye yetkili bir hastaneye git. memur olarak atandım çalışamaz ibaresini sildirmek istiyorum de. onlar seni yönlendirir..

Bende adalet Bakanlığına atandım,bu hafta yeni raporum çıktı.Eski raporum 52 yeni raporum hastalığım ilerlediği için %83 ağır engelli,kuruma hangisi vermeliyim?

Maaş durumunu yazmayı unutmuşum yeni başlayanlar için yaklaşık 2600 TL gibi bir rakam diyebiliriz. Birde artısı şu var, kurum içi yükselme sınavları bolca karşınıza çıkacak. Memur olarak başlayıp uzman, müdür yardımcısı ve müdür olmak sizin gayret ve çalışmanıza bağlıdır.

Süreli ve ağır engelli olması atanmama engel olmaz mı? Daha önce ASP müdürlüğüne verdiğim rapor ile kıyaslama yapılırmı?

Sıkıntılı bi süreç. İnşallah hayırlısı olur. Acaba evrak tesliminde dilekçe vermek gibi bi durum olurmu engel durumu belirtip yer belirtmek gibi. Benim ailem merkezde oturuyo tek tercih yaptım özellikle. İlçe engel durumumdan dolayı çok zor olur hatta gidemem bile hangi evrakları istiyolar bilsek yavaş yavaş hazırlasak işimiz çok zor

işiniz zor değil sıkıntı yapmayın, aceleci olmamak sabır göstermek Maliyeciliğin birinci kuralıdır. Kurum sizden bir takım belgeler isteyecek diploma, rapor, malbildirimi gibi. Rahat olun stres yapmayın.

Bu ilçe olayı kafamı karıştırıyo yalan yok.aradığım telefonu biri açsa bişey söylese bugün bide bayram tatili başlıyo

@intiharcicegim hiç sıkıntı olmaz. bende ilk atandığımda süreli ağır engelli raporum vardı. üstelik ASPye verdiğim rapor %84 ağır engelli rapordu. işe başlarken elimde olan rapor %64 ağır engelli rapordu. şimdiki raporum %86 ağır engelli olmayan rapor. :)

kimse bakmıyor senin aldığın rapora. verdiğin rapor geçerli olsun yeter.

Maliye hala açıklamadı istediği evrakları :(

ankiloz aynı durum bende de var kayıt ederken verdiğim rapor %64 ağır değil ve istihdam kısmı boş çalışcagı alanlar değerlendirmedi yazıyor 2 ay öncede yeni rapor aldım bu sefer %92 verdiler ağır istihdamda hayır işaretli ne yapmam lazım evrakları teslim ederken hangi raporu vermem daha doğru olur

cemil er kardeşim sen raporu hemen değiştir bence. çünkü sende durum farklı. istihdam kısmında hayır yazması seni sıkıntıya sokabilir. evrak tesliminde en son aldığın rapor geçerli olur. eski raporu verdiğin sonradan ortaya çıkarsa başın ağrır..

ben evrak teslim ederken 64'lük raporu verdim. kimse bakmaz derken kastım ASP'ye hangisini verdiğine kimse bakmaz anlamındaydı.

zaten evrak tesliminde ilk raporun süresi bitmişti. geçerli olan 64lük rapordu..

ankiloz

Hadi ya Ozaman kutucuğu istihdam kısmını kaldırmaları için hastaneye gitcem yeni rapor almak baya uğraştırıyor ve zaman kısıtlı malum bide bu 64 lük olan raporda 2 derece vergi indirimi almıştım o belgenin geçerliliği varmı peki

Bende efor sarf edilmeyecek işlerde çalışabilir yazıyor bir de "Çalışabilir" kutucuğu işaretli. Sorun olmaz değil mi arkadaşlar?

öncelikle hayırlı olsun ama ne yazık ki sana kötü haberim var @Faruk56 yönetmelik şunu der, ekpss sınavına giren adayın en az yüzde 40 ve çalışabilir engelli raporu olmak zorundadırvve engelli raporunda çalışamaz ibaresi olan kişinin ataması yapılsa dahi iptal edilir

burada önemli olan nokta sizin bayramdan hemen sonra kurumla konuşup kabul eder misiniz diye sormanız (ki asla kabul etmeyeceklerdir çünkü çalışamaz raporu olan birini mantıken çalıştırmak suç teşkil eder ama siz yinede sormadan hareket etmeyin derim)

sonra hemene hastaneye gidip size verilen evrak süresi içinde yani örnek veriyorum büyük ihtimalle 15 eylüle kadar diyecekler çünkü çoğu kurum belgeleri açıkladı ve hepsi de 15 eylüle kadar süre verdi
yani 15 eylüle kadar yeni rapor çıkartacaksınız, doktorları tek tek gezip heyete gireceksiniz ve muhakkak çalışabilir bir rapor almak zorundasınız

yada hastane yönetimine durumunuzu belirtin eğer doktor doktor gezmeden direk düzeltme yapabiliyorlarsa o şekilde yardımcı olmaya çalışsınlar ama pek ihtimal vermiyorum bu şekilde olacağına

artık bütün kurumlar engelli raporunda istihdam işaretli yani çalışabilir anlamına gelen yazı olmasına rağmen hastaneye sevk ediyorlar ve hastaneden ekstradan devlet memuru olarak çalışabilir adlı durum bildirir heyet raporu istiyorlar

yani işiniz zor sayın hocam bu şartlarda asla almazlar ama yine de sakın danışmadan maliye'ye hastaneye gitmeyin
gelişmeleri de yazmayı unutmayın

sorun olmaz @shure normal olanı o zaten

Gelir idaresi başkanlığı hakkındaki bilgilerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar?

zendark ben sadece işim gereği bir ara baya gelir idaresi başkanlığına gidiyordum elazığ da iken ya sürekli memurlar oturup sohbet ediyorlardı yani hangi ile atandın bilmem ama benim gördüğüm kadarıyla iş yükü fazla yok çünkü baya rahatlardı

Skolyoz23

Teşekürler bilgi için.Uzmanlık sınavları kaç yılda bir oluyor acaba?Benim duyduğum kadarıyla en hızlı yükselebildiğimiz kurumlardan biriydi?Birde başladığım zaman bana kurs falan verilecek mi işimle alakalı?

Üst Alt