sırA geldi onkolojik tedavi
+son duruma 2002yılında burunda sıklıkla asırı kanama olmaya başlamıstı .. Afyon devlet hastnesinde görevli KBB. DR. ALİ HAYDAR ÖCAL ın özel muayene hanesine . kontol etti ve cevap /geniz etin var kucuk bir oparasyonla özel hastanede alalım / bizde verdik onayı FUAR HASTANESİNDE ameliyata aldı ..amalıyat sonrasında yatıs odama geldi .elinde tamponbez icersinde ise genizden aldıgı parcalar/kanserli parcalar/ bana verdi ... 1 gece hastanede kaldım ...1 hafta sonra devlt hastnsine kontrole vardım...muayene /cevap orta kulaga cokyakın bolgede kitlevar onu almamıstım onu alcam biraz canın yanabilir/.. uyşturmadan burundan girdi oradan parca aldı ama gözümden enen yaş .. sonrası 3 hafta sonra kontrol vardım . yıne aynı şeyden bahsetti. 3 hafta sonrası tekrar gelmemi istedi .. BEN DE ŞÜPHELENMEYE BAŞLADIM .. onun harici 2.bir dk. bulmaya cıktım AMALIYAT OLDUGUM fuar hastanesi kbb dr.mahmut babek gorşi ona muayene oldum ... amaliyatı onun hastanesinde oldugum icin onunda dikkatini cekmişim .. enjektörle oradan bir parca aldı vede tahlile ,patalojiye gönderdi..2gün sonrası tlf.actı veyanında büyügünle gel dedi .BEN yine yalnız vardım .. ORADAKİ kitlenin kötü huylu oldugu hatta boynuma beyne yayılmış olabilecegi vs. ACİLEN SENİ hacettepeye hocama prf.dr.ŞEFİK hoşal a göndercem dedi ceptlf den hocasını aradı randevu aldı ..ertesi gün saat 10da ... şefik hocam kontrol etti ve RADYASYON ONKOLOJİ bölümünden prf. eniz özyar ı aradı ona gönderdi.. ENİS hocam tam 5ay beni tedavi etti /28 kür radyoterapi +3 kür kemoterapi,sisplatin+1kur bırakiterapi/... sonrasında aylık kontrol+3aylık kontrol+6aylık kontrol+kitle hala meycut amakontrole1yıl+devam ...enson 2005de demisti ...
sonrasında ihmal+ihmal +sigara+...YIL 2009 EYLUL yine bazlacı şikayetler kulakta iştme kaybı ,cınlama, boyunda hareketzorlugu sişkinlik ,asabiyet.,başdönmesi ,,burun kanama vs. ..2009 ekim geldim hacettepeyeye ENİS hocam yok ,nerde .. İSTBUL acıbadem, vardım yanına ..kitle tekrar uyanmış ,,büyümüste büyümüs.boyuna,,yüzüme,,geniz burun icersi,+kafatası icersinde beynebaskı yapan sıkıstıran 8*6*7cm. lik kitle mevdut ..... ne yapcaz .... ÖNCELİKLE amaliyat olca n sonra bana döncen..
ACIBADEMİ MADDİ OLARAK kaldıramadım ..enis hocam da beni ankara güven hastanesinebeyin cerrahiye gönderdi,,,, geldim güvene oradaki hocam buameliyatı tekbasına yapılamayacagını ..kbb.den hocakarın olmasını gerkdigini söyledi .KBB bölümü buriski alamayız dedi kabul etmediler ....
TEKRAR GELDİM hacettepeye KBB. prf.şefik hoşal hocama ,meslekdası kbb.prf.oguz ögretmenoglu vede beyin cerrahi doc.dr. emre aksu ,,3ü birlikte amaliyat dediler .ameliyat öndeside yazılı imzalı belge aldılar ..//yüzde 40 ölüm riski+yüzde60 basarı ,,,,basarıdanda ,felc, kısmi felc,,hafıza kaybi ++++ varda var.
GİRDİK AMALİYATA 26 saat süren bir amalıyat... 28 gün beyin cerrahide yattım . 3gün eve gelmeme izin verdiler.sonra 01/01/2010 da hacettepe onkoloji hastanesine kemoterapiye aldılar . 3 gün kemoterapi +21gün istirahat ,tam 6 kur kemoterapi/İMA/ verdiler işitme kabbı yükseldi ,, kemikyollu iştmecihazı verdiler ,,
medikal onkolojideki hocamda prf. İBRAHİM GÜLLÜ... kemoterapi sonrası 6ay ENDOKSAN+12ay endoksan ,lastet+6ay endoksan kullandım ...
2012EYLÜLDE oral kemoterapiyide bıraktık. ,,,kitle stabil ama kaybolma ,,büyüme yok . 2009ameliyat sonrasında yüzümde sol elmacık kemigi üzerini tamamen almışlardı kafatası görünüyordu
2012 kasım ayında plastik cerrahi DOÇ. emre aksu yüzüme ,sol baldırımdan canlı doku ve damar alarak yüzüme yerleştirdi damarınıda aort damarına bagladı.. şuan görüntü öncekine göre mükemmel ...İBRAHİM HOCAMA kontrollere devam ediyorum ,,, ihmal etmemem gerektigini tekrar yaylım olma olasılıgı cokfazla ,,kemik+kemikiligi+akciger yaylım olabilirmiş ...........
GELEYİM ŞUANKİ DURUMUMA
1- KULAK kemik yollu iştme cihazı kullanıyorum yetersiz kalıyo+aşırı derecede cınlama var bazen duydugum sesi dahi anlayamıyorum,
2-AGIZ BOGAZ, tükürük bezlezi calısmıyor sürekli agız kurulugu ,yutma yutkunma zorlugu ,her 5dk. da 1yudum su, katı yemek cokzor ,corbayıbile suyla geciriyorum,cene tam olarak acılmıyor başparmagım dişlerin arasından agza giremiyor, agıza aldıgım yicekler burandan aynı şekilde geri gelebiliyor.
3-konuşma problemli bazı harfleri,,heceleri tam telafuz cıkaramıyorum 1 cümle konussam agız tamamen kuruyor su icmeden devam edemiyorum.
4- kafa tası .ani hareketlerde sarsıntılı ortamlarda ,,beynemin kafatasi içersinde sallandıgını hissedebiliyorum +o anda başdönmesi ve şaşkınlık hayalelemine dalıyorum ,birande vucudumda terboşalıyor.
5-beden ,yürüyüş yapmak ,ufaktefek getir götür temizlik vs. benietkilemiyor ama agıresya ,hızlıhareket özellikle merdiven bana göre cok zor bir anda kalp atışlarım yükseliyor.bendimden atişlarını duyuyorum ,,,nefes alışım hızlancakken yavaşlıyo
++++++++++ İŞTE BU KADAR 12 YILLIK SİCİLİM +++++++++++