Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul emekliliğim reddedildi ve borçlandım! Ne yapabilirim?

slm toprak eşimin de malulen emekliliğim iptal oldu yüksek sağlık kuruluna gönderdim ay için de oradan da olumsuz geldi ben de mahkemeye başvurdum avukat araçıliğla iş mahkemesine düşmüşüz şimdide mahkeme nin bir hastaneye sevk etmesini bekliyoruz avukatımız 6 ay gibi kısa sürede olumlu sonuç alırız dedi ben ce mahkemeye başvur ama önce doktorlarınla görüş
özür oranın yeterli olup olmadığını onlar söylesin eger olumlu olursa mahkemeye baş vur yüksek sağlık kurulundan gelen raporda olumsuzsa 1 ay içinde baş vurman gerekli

gecenhafta devlet hastanesine muayene oldum hastane muayenede sisteminde sorun yasamadık,recete verdiler receteyle eczanelere vardim sosyal güvencen görünmüyor dediler ..aradan 3gün gecti ,eşim hamile ,eşimi afyon zübeyde hanım hastanesine götürdüm hastane muayenede sisteminde sorun yasamadık recete verdiler ..receteyle 4tane eczane dolastım hic biriside ilac vermedi nedeni ise , sisteme tcmi girdiklerinde / 4bemekli maas sorgulama servisinden dönen cevap-AYlık bilgisi bulunamadı/ yazısı cıkıyor .. buyazının cıktısıyla sgk ilce şubesine vardim ,,oradanda cıktı verdiler ,yazıda /müstehaktır provizyon ala bilir/ .. bu yazıyla tekrar eczeneye vardım ...cevap degişen bişiyyok aynı yazı ekranda cıktı... YANI SGK da müstehaktır yazısı cıkıyo ECZANELERDE İSE / 4bemekli maas sorgulama servisinden dönen cevap-AYlık bilgisi bulunamadI / yazısı cıkıyor ECZANENİN VEDE SGK GÖREVLİLERİNİN anlatıgına göre 2 farrkli site sistem 2sinin arasında kalmışım ..
BUGÜN TEKRAR SGK İL MÜDÜRLÜGÜNE GİTTİM ,EMEKLİLİK İŞLEMLERİNE GİRDİM ,+İL MÜDÜN YARDIMCISINA mesut beyle görüstüm ,+eczane sorumlu servine girdim ..SONUC DEGİŞMEDİ ,, receteler elimde kaldı ,,,,ECZACI ARKADASIN BANA SÖYLEDİGİ emekliligin durdurulması -kapanması+ calısanın işten ayrılıp sgk sının kapanması durumlarında ,110GÜN SALIK HİZMETİNDEN YARARLANA BİLİYOMUŞUZ deneyimli arkadaşlar aynı sorunkarı yaşayan arkadaşlar nerelerdesiniz

SON OLARAK GECEN ay aporumu hacettepeden yeniden cıkarmak icin heyete girmiştim SONUC cıkmış SADECE ONKOLOJİ BOLÜMÜ ...YÜZDE80AGIR özrlü, evet,sürekli,nazofarinksca /c11/ ayrıca acıklaması onkoloji bölümünün,,,,,,,,,,,,,,NAzofarinks indiff karsinom veNazofarinks sarkomu nedeniyle takipte Nazofarinks karsinomu için kemoterapi ve radyoterapisi 2002tetamamlanmıştır. 2010yılında Nazofarinks sarkomu için son olarak 2013 de tedavi almıştir. 2013 den beri ilacsız izlemdedir. ANcak stabil hastalıgı ve buna baglı bilateral ileri derecede işitme kaybı mevcuttur........ raporum yenilendi ama malülen emeklilik tam bir işkence ..itirazcevabını beklicen sonrasında buraporla MAHKEMEYE VERCEM

Kartal 365 salik hizmetlerinden yararlana biliyomusunuzz kontrol tarihinden sonra sikinti oldumu

Mehmet, eşinin iyi olmasına sevindim ablam. inşallah daha da iyi olur.
sorgulama sonucuna göre sağlık güvencen devam ediyor. Emekli aylığın durdurulmuş ama aylık durdurulduktan sonra belli bir süre sağlık güvencen devam eder. bu sureyi 90 gun olarak biliyorum ama tam emin değilim. Bu süre dolduktan sonra saglık guvencen de iptal olacak. Sağlık güvencen sonlandıktan sonra 2022 aylıgı için başvurabilirsin.

Eczanelerde sağlık güvencenin niçin görünmediğini anlamış değilim. SGK müdürlüğüne de gitmiş sonuç alamamışsın. istersen bir de yarın iş günü alo 170'i ara onlar ne diyecek bakalım. kesinlikle sistemden kaynaklı bir sorun olmalı. aylıgın durdurulsa bile en az 90 gun sağlık guvencen devam etmeli.

Abla merhaba dun e-devlet ten bimere mail altim .butun ayrint sifilariyla aktarmistim. Bugun saat 11civarinda 170den aradilar.arayan arkadasa hersei tamami ile anlattim .2tane duzenleme yapildi 1.si emekklilik surecinin tamibi 2.si ise salik sistemindeki eczanede gorunen problem .2tane farrrkli sifre verdi 3gun sonrasi ceptlf. msj gelecekmis mezajdan sonra170i arayip oradan sifrelerle bilgilendirilecekmisim. İnsallah surec hizlanir vede cozume ulasilir..

çok iyi yapmışsın ablacım ya:) zaten yaşadığın sorunları, aksaklıkları da gayet iyi anlatıyorsun. hepsini anlattıysan sonuç alacaksın inşallah. gelişmelerden haberdar et lütfen.

mrb bugüne kadar bu resmi kurumlarla birebir ugraşmakla hata yapmışım ,, 2gün öncesi BİMERe mail atmıştım.. işte sonrası , 170den aradılar 2tane düzenleme yapıp kayda aldılar ,bugün ise SGK il müdürlügünde calışan memur ,ceptelefonundan beni aradı ve olanları süreci ayrıntılı olarak anlattı, işte bana anlattıkları

...........baglı bulundukları eskişehir bölge salık kurulu kararı geregince malül emeklilik devamı onaylanmadıgı icin ,MALÜLEN EMEKLİLİK kontrol tarihi olan 01/12/2014 tarihinden itibaren benim sosyal güvencem kapanmış ,salık hizmetlerindende yararlanaMAMAM gerekiyomuş ,,,
oradaki görevli memur arkadası ,evrak girişinde ,maaşı durdurmuş ,AMA salık hizmetlerini durdurmamış,,, sgk sitelerinde görünen yazı MÜSTEHAKTIR provizyon alabilir yazısı onun için varmış ., asıl olarak salık hizmetlerinden ,muayeneden yararlanamazmışım..

YANİ 2AYDIR yapılan muayene kontroller bedavaya gelmişiz...- ŞUAN itibarıyla salık hizmetlerinide kapatıyorum , yarın sosyal hizmetlere başvurunu yapıp gelir tespitini yaptır,,,,- dedi

ben de daha öncesinde oraya gittigimi sistemlerinde sosyal güvence göründügünü söyledim,,,CEVAP -kapanışın yapıldı artık görünmeyecek -dedi. ,,,,,

İTİRAZ dilekcesini sordum ONUNLA ilgilenen bölüm emeklilik servisi bizdigiliz dedi. Y

ARIN SOSYAL YARDIMLAŞMAYA CIKICAM bakalım sonrasında neler yaşıcaz

SON OLARAK BÜTÜN ARKADAŞLARA ÖZELLİKLE MALÜL EMEKLİ KONTROLÜ OLAN ARKADAŞLARA SÖYLÜYORUM KONTROL TARİHİNİ KESİNLİKLE BEKLEMEYİN .enaz 4ay öncesinden başvurunuz .heyet, kurul, karar, resmievrak servis, itiraz süreci ,, hepsinin sonucunu KONTROL TARİHİNDEN ÖNCE BİTİRİN ,yoksa ŞEkİL A karşınızda

KALEM ABLA sosyal yardımlaşmada neler yapmalıyım nelere başvurabilirim , yönlendirirsen slmlr. ŞİMDİ AKLIMA GELDİ emekliligi durdurulanlar kapatılanlar ,, emeklilik süresince salık primi ödemedigi icin ,yararlanamıyomuş ... ama calışanlar .işten cıkıştan sonra 3ay,10 yararlanıyomuş

Salik guvencem kapanmis Yuksek salik kurulu itiraz dilekcesinden ankaranin cevabi 75gun oldu hala gelmedi 2022basvurusunnu+gelir tespitini yapilmasi icin ,evraklari tamamladim teslim ettim. Bakim maasi icin afyona basvuru evraklarini gonderdim. 1ay icersinde kontrole geleceklermis. BugunSGK danceptl. msj geldiSN. MEHMET SGK TARAFINDAN GSS TESCILINIZ YAPILMISTIR. IKAMETINIZE EN YAKIN SOSYAL YARDIMLASMA VAKFINA BASVURMANIZ GEREKMEKTEDIR.SAGLIKLI VE GUVENLI GUNLER DILERIZ. e-devlet ten baktim kontroltarihi olan 01/12/2014 tarihinden itibaren 3aylik prim borcum gorunuyor. SPAS a baktim Mustahaktir provizyon alabilir yazisi cikti. Yarin tekrar SYV a cikicam bakalim yine neler gorcez.

GSS gün sayısı

mrb. ben malülen emekli idim.. kontrol tarihi 01/12/2014 te malülen emeklilik kabul edilmedi .ankara yüksek salık kuruluna itiraz dilekceside gönderdim, onunda cevabı henüz gelmedi .sosyal güvencem kapanmıştı ,ancak kontrol tarihi 01/12/2014 tarihinden itibaren GSS ye baglanmışım .3aylık borclu, 444tl borcum görünmekte . benim sormak istedigim , GSS PİRİM GÜN SAYISI MALÜL EMEKLİLİK , ERKENEMEKLİLİK ,VEYA NORMAL EMEKLİLİK , hesablamasına pirim gün sayısı olarak toplana bilirmi.

Gss sadece sağlık sigortası içindir prim gün sayınıza eklenmez.

Slm kalem abla sukur kavusturana . suan hastanedeyiim 1kizim daha oldu

oy ablacım ne guzel bir haber bu:) Allah analı babalı buyutsun ne sıkıntınız varsa hepsi gitsin inşallah:)

ablacım yavrularını benim yerime öp ve eşine de hem geçmiş olsun dileklerimi hem de tebriklerimi ilet lütfen.

ayrıca musait oldugun ilk zamanda vakfa git. ikizlerinin de oldugunu soyle. 2022 aylıgı baglanıncaya kadar sana maddi yardım yapsınlar. 2022 aylık baglama işlemlerini de hızlandırsınlar.
vakfa git tüm sıkıntılarını anlat. maddi sorunlarına çözüm bulsunlar acil.
gelişmelerden haberim olsun muhakkak.

Amin saolasin abla yarin taburcu ederlerse .kimlik icin vardigimda sosyal hizmetlerede ugrayicam. Abla Gss den 3 aylik prim boorcum gorunuyor hastane cikisinda problem olurmu .Haberlerde dogum yapana 1.ye400 ukincisine500...diyolardi basvurusunu nereye yapmam gerekli

Abla ikiz digil ..Buikincisi

ha pardon ablası... evet işlerini halleder halletmez vakfa git.
o borç sorun çıkartmaz ablası. emekliliğin iptal olunca GSS'dan düştün ve SGK da seni resen 60/g kapsamında GSS tescilini yaptı. şimdi vakıf gelir testi yapacak sana. zaten anladıgım kadarıyla başvurmuşsun. geli,r testinde de G0 çıkarsın zaten. gelirin yok çünkü. gelir testinde g0 çıkınca da 2022 aylıgın baglanması kolaylaşır. 2022 aylıgı açısından da gelirin uygun zaten. 2022 aylıgı baglanınca da 60/c 3 kapsamında GSS'lı olursun. borç da kalmaz silinir. rahat ol.
musait oldugun zaman vakfa git. eşinin de doğum yaptıgını maddi durumunun kötu oldugunu soyle işlemleri hızlandırsınlar ayrıca maddi yardım iste. onlara tüm sıkıntılarını anlat.

haberlerde oyle haberler geçti ama yasallaşmadı sanırım bilgim yok.
lakin bayadır sen maddi yoksunluk çekiyorsun vakıftan yardım yapılması gerekir acil sana. vakıftan nakdi yardım iste. gerekirse kaymakamlıga çık.

slm... cuma günü sgk il müdürlügüne vermiş oldugum ANKARA yüksek salık kuruluna itiraz dilekcesinin cevabı geldi ..İŞTE CEVAP... İLGİ,20,11,2014 tarihli dilekceniz, Kurumumuz 0000Sicil ve000T.C. Kimlik numarasıyla malullük red kararına itiraz etmeniz sebebiyle salık kurulu raporlarınız yüksek salık kurulunca incelenmiş olup16,01,2015tarihli ve 00000 sayılı kararıyla çalışma gücünüzün 60 ını kaybetmediginizden malul sayılmayacagınıza karar verilmiştir BU YAZIYI BANA GÖNDEREN AFYON İL MÜDÜRLÜGÜ .. evrak takibinde ise ankaranın adı bile gecmiyor
VARİDE NO
:
18,807,538
VARİDE TARİHİ
:
18.12.2014
GELDİĞİ YER
ޞUHUT SGM
T.C. KİMLİK NO
SİCİL NO
:
TAHSİS NO
:
ADI
:
MEHMET
SOYADI
:
EVRAK NO
:
EVRAK TARİHİ
:
17.12.2014
EK SAYISI
:
GİZLİ
:
Hayır
GELİŞ ŞEKLİ
:
TAAHHÜTSÜZ POSTA
GELİŞ NUMARASI
:
KONUSU
:
DİĞER
[SIZE=-1]
Sıra No
Tarih
Birim
İşlem
1
18.12.2014
AFYON SGİM ŞUHUT SGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK)SERVİSİNE
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2
19.12.2014
AFYON SGİM ŞUHUT SGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK)SERVİSİNE
ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3
19.12.2014
AFYON SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE
TAAHHÜTLÜ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4
19.12.2014
AFYON SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE
ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5
22.12.2014
AFYON SGİM KOCATEPE SGM TAHSİS KARAR SERVİSİNE
ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6
22.12.2014
AFYON SGİM KOCATEPE SGM TAHSİS KARAR SERVİSİNE
ZİMMETTEN ÇIKARILDI

bunları görünce bana inandırıcı gelmedi BU CEVAP ANKARANINMI afyon ilmüdürlügününmü kararı OKADAR ŞAİBELİ YANİ[/SIZE]

malülen emeklilik yüksek salık kurulunun kararıyla .. noktayı koydum ..mahkemeye başvursam * sürec, avukat işkence . AMA ARALIK 2014 TE BİREYSEL BARURUMLA 13 YIKDIR KONTROLÜNDE OLDUGUM HACETTEPENİN yüzde 80 agır özürlü ömürboyu raporumvar . buraporu henüz ne sgk nede yüksek salık kurulu görmedi.. NEDERSİNİZ..

ikinci olarakta 2022 ye başvuru yapmıştım bugun gelir tesbiti vede heyet, kurul neyse onlar onaylamış,,, YARINDA sgk ya kimligimle beraber gitmemi söylediler ..orada bişiyler yapılıp.. eski tabirle yeşil karta gecicekmisim ,,,,, bakıcı maaşı icinde başvurmuştum 1ay içinde gelcez demişlerdi ama henuz gelen yok...

ablam aylığın onaylanmışsa Mart'ta doğum yılının son rakamına göre olan ödeme gununde PTT'den 2022 aylıgını alırsın inşallah.
emeklilik işine ugraşırken birazcık da olsa maddi sorunlarına ilaç olur bu aylık. hayırlı olsun:)

2022 aylıklarıyla ilgili soruların olursa şu forumdan sorarsın:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/
emeklilikle ilgili bu konun dagılmaz böylece.

sosyal güvencem 60g c-1 e başlamış, yeşilkartlı olmusum .Yarın dk. a gidicez herhangi bir sevk vs. problem olurmu ..ilcemizde kad.has.dog. dktru yok.. afyon il zübeydehanım hast. gitmemiz gerekli. AYRICA benim tedavi oldugum kontrollerimin yapıldıgı yer ANKARA HACETTEPE, oraya kontrole gitmek için sevk olmam gereklimi ,,,nasılbir silkilasyon takib etmeliyim

bugun il sosyalhizmetten evde bakım maaşi icin geldiler eve ..raporlarıma baktılar bazı sorular sordular . malülen emeklliligimin neden durduruldugunu sordular . evi incelediler ., onaylanıp onaylanmadıgını söylemediler .. ENSON cıkarken 3tane raporumdada yüzde80 oldugunu,sürekli vede agır özürlü olmasına ramen ,emekliligin kapanmasının anlaşılmaz oldugunu söyledi ... EMEKLİLİGİNİ İHMAL ETME ONUMUTLAKA TAKİPET DEDİLER ...MAHKEMEYEMİ VEREYİM DEDİM cevap alamadım...

bu güzel gelişme. demek ki hastalıgının yaşamını olumsuz etkilediğini görmüşler. emeklilik işini takip et sen. onlara da danış gerekirse.

bu arada ablam 60/g c 1 diye bir şey yok. 60/c 1 var. yeşil kart yerine geçen GSS budur. yanlış yazmışsın sen.
yalnız sen 2022 aylıgına başvurmuştun onaylandı demiştin?
2022 aylıgın baglandıysa 60/c 3 kapsamında GSS'LI olacaksın. Bu da eski yeşil kart gibidir.
her ikisinde de devlet hastanesine başvuracaksın ablam. devlet hastanesini arayarak sana yazdığım kapsamdaki Saglık guvenceli olanların sevk işlemlerini vs sorabilirsin. Uygulamasını bilmiorum pek.

abla ikilemdeyim... özürlü maaaşı ve+ evde bakım maaşı birlikte onaylanırsa toplam 437+793-- 1230 ..yapıyor evde 4kişi olduk gelir seviyesi yeterlimi iki maaşi birlikte alabilirmiyim ÖNCEKİ MALÜL EMEKLİ MAAŞIM 493tl idi .engelli maaşı 437 ,,,ikisinin arasındaki fark cok düşük MAHKEMEYE başvursam avukat+++ gideerler,,, aradakifark icin cok düşükdigilmi . Mahmeye başvuru süresi varmı,, sen gec kalmıssın şimdiye kadar nerdeydin derlermi

evde 4 kişi oldugunuzdan her iki aylıgı da alabilirsin ablam. gelirinde sorun yok rahat ol.
evde bakım aylıgı da inşallah baglanır. evde bakım da bağlanırsa bu senin için çok iyi olacak. emekli aylıgın çok düşük neredeyse 2022 aylıgı kadar.
mahkeme sureci hakkında bilgim yok ablam. Bunu bilen arkadaşlara sormalısın.
hele şu maddi sorunların düzelsin rahat kafayla emeklilik işiyle de ugraşırsın. acil olan maddi durumundu.
2022 aylıgın baglandı mı?

Iyı günler 01/11/2014 tarihinde malulen böbrek nakli sebebiyle emekli oldum. Bu yazılanları okudum. Bana ne sözlü nede yazılı kontrol demediler acaba hangi evraklar yada bilgide yazmakta kontrol olunup raporun yenilenecegi bana yardımcı olur musunuz. Ayrıca heyetine raporunu ben hiç görmedim bile direk sgk ya gönderildi. Ben istediğimde sizinle bir bağlantısı yok biz raporu sgk ya göndereceğiz dediler. Teşekkür ederim şimdiden

Üst Alt