Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul yetim aylığı ayın kaçında yatıyor?

kerimc

bendede raporun aslını ıstedıler gönderdıgmı begenemyıp tabı ahberım olamdıg için bekelrken 170 den öğrendım ve 10 15 gun sonra raporun aslını ıstedıkelrıne daır resmı yazı geldı yoksa beklıcektım benm yetm maaşı yakalsık 4 ayda baglandı ve başvuru tarıhınden ıtıbaren toplu aldım

bizim korkumuz tekarar hastaneye sevk etmeleri süre uzun sürecek kardeşimin raporlu ilaçları var sosyal güvencesi olmadığı için ilaçları parayla aldık biz raporun aslı gibidir olanı verdik inşallah sorun çıkmaz ankara

biz raporun aslı gibidir olanı verdik inşallah sorun çıkmaz ankara
bende başvuruda aslı gibidir olanı ama ıslak imza ve ıslak muhurlu olanı degılde normalı yollamsım sonradan farkettım 20 gün kadar bekledım haber çıkmayınca 177 aradım raporun aslının istendıgı söylendı o aramadan 1 hafta kadar sonrada ankaradan resmı yazı geldı raporun aslı gibidiri değil aslını istediler mecburen aslını yolladım sonucda işim oldu ama yakalsık 4 ayda baglandı maaşım baglanınca baglandıgı gun değil başvuru gununden olanları verdıler verırken dıger hak sahıplerınden kesılenlerıde benden aldılar 2200 cıvarı bırıkmıs alacakken 400 küsür aldım.siz arayın belgelerınızı takıp edın sızdnde büyük ihtimal aslını ısterler .siz arastırmazsanzı gecıkme olabılır arayın belgelrın durumunu sorun.
not: raporun aslını yollamadan bikaç fotokopısını cektrıp aslı gıbıdır dıye onaylatın yenıden rapora ihtiyaç duyarsanız kullanırsınız

PEKİ SİZİN RAPOR yenimiydi kardeşiminki 2011 aldık ama 3 tane aslı gibir kaşe bastılar ve imzaladılar 1 tanesi evde bakım için verdik 2 cisinide yetim maşı için 3 cüsüde elimizde inşallah hayırlı haber alırız

PEKİ SİZİN RAPOR yenimiydi
evet. zaten raporu yetim maaşı almak için çıkarttım başvurdum maaşım oldu aradan 1 yıl geçmeden aynı raporla ebmye başvurudm hem ebm hem yetım maaşı alıyom şartlarım tuttugu için.sizin şartlarda tutuyorsa sizde 2 maaşı alabilirsiniz.inşALLAH hayırlı haberi alırsınız

ebm nedemek acaba acıklarmısınız

yetim maşı için baş vurmuştuk bugün haber aldık kardeşimi hastaneye sevk etmişler eksik bulgular varmış hastaneden sonra nekdar sürer maş bğlanması

Hastanede%60 üzeri rapor alıp SGK ya gönderir hastane
2 ay içinde bağlanır maaşa

kerimc

evde bakım maaşının kısaltması uzn uzn yazmaya üşendıgm için ebm diye yazdım

Zorro

heç belli olmuo benmkı yaklasık 4 ay kadar sürdü ama başvuru tarıhındne ıtıbaren bırıkenlerıde verdıler

-mka

Seninki rapor göndermiştin ama orijinal değil
Uzattın zamânı aksilikden
Ondan 4 ay gibi uzun oldu

Zorro

rapordan en çok 15 gün kayıp oldu ama sonucda gecıktırdı.

en sonunda hastane işlerimiz bitti 15 nisanda şimdi sonucu bekliyoruz merak ettiğimiz birşey var sgk baş vuruncamı maş birikiyor yoksa hastane işlemler bitincemi birikiyor

kerimc

Sgk nında doktorları var onlarda inceleyecek sgkonaylayâcak

kardeşim ağır engelli ondan şup he etmiyorum onaylanır diye düşünüyoruz maşın birikme olayı

kerimc

sgk ya başvurnca başlar hastane ile alakası yok.hastaneden çıkınca ilgili kuruma başvurmazsan nerdn bilipde maaş bağlayacaklar.ben rapor aldık kerri başvuru ettim ve bağlandıgnda başvuru tarıhınden geçerli birikmiş para ödedıler.

Ben boyle alistim artik banka soruyo sanrm ilkinde

mka ne kadar toplu para aldınız ve maşınız ne kadar

mka ne kadar toplu para aldınız ve maşınız ne kadar
ben yaklasık 2 yıl kadar önce almaya başladım ilk maaş 570 idi sanırım şuan 850 tl.
toplu para meselesıne gelınce 2. yada 3. ay idi başvurm bana temmuzda vermeye başladılar aradakı maaşlarıda toplu olarak fakat tamamını vermedıler sebebını arastrınca başvurmdan ıtıbaren kardeşım ve annemde alıodu onlardan kesıp bana aktarmıslar aktarrıken onların maaşında hiç noksanlık edılmeden ödeme yaptıkları için onlardan kesılıp bana aktarılanı gerı aldılar 2300 tl civarı toplu alacakken 480 tl cıvarında bi ödeme aldım ılk aldıgmda daha sonra 570 lıra almaya başladım buna maaş farkı falan dıerek 600 ile 620 arası aldım her ay aynı maaşı alamdım şuan dedıgım gibi 850 aldım en son gecen ay.
not:ben bu kadar aldım yada alıom dıe herkes aynını alacak değil.ben annem kardeşim ayrı ayrı alıok3500 tl cıvarında
yüksek görünüodur bazılarına göre sebebi rahmetlı babamın görev süresi derecesi ve emeklı olduk dan sonra bitirdiği üniversiteden dolayı bu farklılık.üniversiteyi bitirmemiş olsaydı mıktar bu kadar olmayacaktı.okul bıtınce emsalllerınden yaklasık 250 300 lira fazla emeklı maaşı almaya başlamıstı.
kısaca szıe baglanacak olan yetım maaşının mıktarı yetım-dul maaşındna faydalanacak kişi sayısına merhumun hızmet yılına derecesıne ünvanına eğitimine bağlı.birde 2008 den önce merhum olmuştu.2008 öncesi ve sonrasında galıba baya bi farklılıklar olmuş

İyice karıştı -mka 🙂
Kardeş 425 tl sen 425 tl desene
Mesela ben tek başıma hak sahibi olduğum için 1.095 TL alacağım

Zorro

yok 425 lira değil. ben 850 tl kardeşim 850 tl alıo ayrı ayrı alıok toplamda 1700 lira annemde 1700 alıo 3400 cıvarı alıok

-mka

Olurmuki
Süper emekli miydi baban
Bağkur değil mi

Zorro

bagkur değil emeklı sandıgı memurdu süper emeklıde değil

yetim maşı içn ankara sağlık kurulu telefonun numarasını bilen varmı

kardeşimin evrakları 1 ay oldu daha bekledeymış bugün ankarayı aradım biz size postayla bildircez dediler ocakta baş vurduk halen bekliyoruz bu kadar sürmesi normalmi arkadaşlar

arkadaşlar telefonla aradım 1hafta önce sgk yı kardeşimin yetim maşı onaylanmış annemde dul maşı alıyor e devlete baktım annemin maş göstergesinde deyişme yok kardeşime yetim maş bağlanınca annemin maşı düşmesi lazım deyilmiydi

Üst Alt