Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli mi olsam? Maaşım ne kadar olur?

atakanizmirli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

ben 38 yaşında ve halen çalışmak zorunda kalan bir taşeron işçiyim
toplam 6042 sigorta primim var ve primlerimin toplamı 684.090.000, tl
hiç asgeri ücretle çalışmadım hep yüksek primle çalıştım engelli olarak bana yüzde 60 verdiler bunların içinde psikolojik olarak hastanede yatarak tedavi ve heyet raporlu ömür boyu kullanacağım ilaçlar var
belde 5 boyunda 3 ileri derecede fıtık kalçadan dördüncü ve omur iliğin 12. kemiğinde kırık parçacık uyku abnesi sağ ve sol elde artık tedavisi olmayan sinir sıkışması çünki toplam bunlardan 14 kere ameliyat oldum hayatım boyunca 26 kez ameliyat geçmişim var sol el işaret parmağında platin var hareket etmiyor sabit yani siin anlayacağınız

normal emekliliğim 2033 yılında gözüküyor acaba malulen emekli olsam ve oranı biraz daha arttırsam emekli maaşım ortalama ne kadar olur bana yardımcı olabilirmisiniz yanlış ve pişmanlık duyacağım birşey yapmak istemiyorum....

atakanizmirli
Tek başına birisi yeterli olmuyorsa birbirinden bağımsız birden fazla rahatsızlıkla malulen emekli olamazsınız.
Doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihini de yazarsanız vergi indirimiyle erken emeklilik konusunda detaylı bilgi edinebilirsiniz.

tabiki doğum tarihi 30.10.1977 sigorta başlangıç tarihi 20.11.1996 toplam gün sayısı 5492 artı 550 gün askerlik primlerimin toplamı 684.090.000,00

ilk önce geçmiş olsun kardeşim.
Malulen emekli olmanda yarar var. Vergi indirimi alıp çalışmayı planlamıyorsa. girişi 2008 den once ise sigorta işinde bir yerde çalışamazsın . fakat bağkurlu olarak iş yeri açabilirsin.
Bu bilgiler SSK nin sitesinde mevcut

5510 Sayılı Kanun 27. Maddesi
SSK'dan Malulen Emekli Olan Kişiler İçin
4 A Yani SSK'dan malulen emekli olan biri 1 kim 2008 öncesi ve sonrası hiç fark etmiyor yeniden 4 A SSK lı olarak çalışmaya başlarlarsa malulen emekli maaşları kesilir. Yani SSK dan malulen emekli olan kişi tekrar SSK lı çalışamaz, çalışırsa maaşı kesilir.
SSK'dan Malulen Emekli Olan Kişi Bağ-Kur'lu olarak çalışabilir.
Kişi SSK'dan 1 ekim 2008 öncesi sigortalı olup malulen emekli olmuşsa bağkur kapsamında yeniden çalışabilir ve emekli maaşı kesilmez. Sadece aldıkları malullük aylığı üzerinden SGDP (sosyal güvenlik destek primi) kesintisi olur.

atakanizmirli
Malulen emeklilik çok zorlu bir süreçtir ve toplam oranınıza, birden fazla hastalıklarınıza bakıldığında bu mümkün görünmüyor ancak buna zaten ihtiyacınız da yok.
Malulen değil vergi indirimi ile çok rahat emekli olabilirsiniz, süre ve prim şartlarınız fazlasıyla yeterli.
Yapmanız gereken işten ayrılmadan işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve elinizdeki raporla birlikte vergi dairesine vergi indirimi için başvurmak. Elinizdeki rapor çok eski değilse kabul edilir eski ise hastaneye sevk edilirsiniz.
Raporunuz Maliye merkez sağlık kuruluna gönderilir ve orada değerlendirilir, %40 a da düşürseler 3.derece vergi indirimi alırsınız.
Vergi indirimi sonucu işyerinize gelecek bu 2 ayı bulabilir daha erken de sonuçlanabilir.
Vergi indiriminiz sonuçlandığında istediğiniz zaman sgk ya erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Raporunuz sürekli mi bilmiyorum ama rapordaki psikolojik değerlendirmeler vergi indiriminizin süreli olmasına sebep olabilir, bu da emekliliğinizin kontrollü onaylanmasına yol açabilir. Bu bir tahmin tabi, hiç sorunsuz sürekli emeklilik de olabilir.

Emekli maaşınıza gelince aşağıdaki linkten bir fikir edinebilirsiniz ancak ben şahsen 2.000 tl nin altında olacağını düşünmüyorum.
http://www.emekli-maasi.com/

Üst Alt