Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmak için müracaat ettim. Eski raporumun faydası olur mu?

altay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar;

Ben 1992-2000 yılları arasında kamuda tam 8 yıl çalıştım ve kendi isteğimle istifa ettim. 2000-2001 yılları arasında 569 gün sigortam var .Bağkur(Tarım Bağkuru) hizmet sürem 2yıl 20 gündür.

Malulen emekli olmam için bulunduğum ilçenin Devlet Hastanesinden %70 oranında kurul kararıyla özür oranım var. SGK beni Ünv.Hastanesi kuruluna sevk edecek.

Sormak istediğim ;Devlet Hastanesinden almış olduğum özürlü raporumla SGK beni sevk ettiğinde elimdeki kurul kararını da göstersem raporda yazılı olan %70 özürlü raporumu da göstersem sizce etkili olur mu? Akıl sağlığımla ilgili rahatsızlığım var.

Beni bilgilendirip yardımcı olursanız çok memnun olurum.

NOT: SGK Eğt. ve Arşt. Hastanesine sevk aldığımda ayrıca 110 Tl istemeleri sizce kanuni mi?

Eski raporunuzu götürün tabii, olumlu etkisi olur doktorlar üzerinde... Ama ona dayanarak karar verilmez maalesef. İlle de kendileri tanı koymak ister...

Malulen emeklilik

Sayın OTURANBOĞA;
Tam 8 yıl emekli sandığı(2 yıl da yıpranma payı eklenecek),569 gün Sigorta ve 2 yıl 25 gün de Tarım bağkurum var.Malulen emekli olduğumda tahmininizce ne kadar maaş alabilirim?
Ayrıca özür raporuna göre İlçe sosyal yardımlaşma Vakfı da bir miktar veriyormuş galiba?

Ne kadar malulen emekli maaşı bağlanır bilemiyorum. Hangi statüde emekli olacağınız belirleyici olur maaşta.

Emekli olduğunuzda Vakıf maaşı ya da 2022 maaşı alamazsınız.

Oturanboğa'ya

Şizoaffektif bozukluk hastasıyım,özür oranı galiba %45'miş...

..

%45'ten kastım; şizoaffektif bozuklukta malul cetveline göre belirlenen puan %45.
Peki malulen emekli olunca belediyelere ait büfe yada başka işyerlerinde çalışabilir miyiz?

Malulen emeklilik ile sakatlıktan dolayı erken Yaşlılık emekliliği farklı şeylerdir.
Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Erken yaşlılık emekliliği için ise sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almak...

Malulen emekli olanlar emekli maaşlarını kestirmeden asla çalışamazlar. Erken Yaşlılık emeklisi olanlar ise sosyal güvenlik destek primi ödeyerek hem çalışabilir hem de emekli maaşlarını alabilirler.

Mrb.kusura bakmayın,sizi de sorumlarımla bunaltıyorum ama özürlülük konusunda her konuya hakiğm ve samimi bir insan olduğunuz ve de aydın bir insan olduğunuz için size yazma gereği duyuyorum.

Bugün raporumla Hatay İl Sosyal hişzmetlere özürlü kartı başvurusu için gittim ve raporumda AĞIR ÖZÜRLÜ yazmadığı için özürlü kimlik kartı alamazsınız dediler ve çok üzüldüm. Sizce bu doğru mu?

Ayrıca birşey daha sormak istiyorum; bu raporumla istanbul'da iett.genel müdürlüğüne başvurup indirimli yada ücretsiz kart çıkarabilir miyim? Rapor elimdeyken özürlülere tanınan haklardan (uçak,tren,deniz otobüsleri,şehirlerarası yolculuk vs) yararlanabilir miyim?

Bir de özürlülere belediyeye ait büfe yada otoparkları işletmek için başvurma hakkım var mı?

Elimdeki özür raporuyla hangi haklardan ve nelerden faydalanabilirim?Beni aydınlatırsanız sie çok minnettar olurum.
Saygılarımla...

istanbulda paso alabilirsin üçretsiz toplutaşımadan yararlana bilirsin il sosyal hizmetlere shçk baş vurarak başbakanlık kartı cıkararakta ucak trengibi şeylerdende indirimli yararlana bilirsin

Sosyal hizmetlerdeki görevli ya yanlış biliyor ya da işgüzarlık yapmış. %40 ve üzeri raporu olan herkes Özürlü Kimlik Kartı alır. "Ağır özürlü" vb. bir şart asla söz konusu değil.

Evet, %40 ve üzeri raporla İETT'den ücretsiz toplu taşıma için kart alabilirsiniz

Belediyeden bu tür bir büfe almak neredeyse imkansızdır.

Emekli olursanız biraz da olsa rahatlayacaksınız.

Ayrıca şizofreni ile ilgili dernekler aracılığıyla zaman geçirmesinizi sağlayacak etkinliklerden haberdar olabilirsiniz diye düşünüyorum...

Şizofreni Dernekleri Federasyonunu
Şizofreni Dostları Derneği
Şizofreni Gönüllüleri ve Dayanışma Derneği

Sayın Bülent bey;
Üniversite eğitim ve araştırma hastanesine Sgk.dan sevkle gidince psikiyatrideki Prof.bayan Devlet Hastanesinden Şizoaffektif bozukluktan %82 özürlü raporumu inceledi ve ardından bana yarın detaylı epikriz rapor getirin dedi,ertesi gün hastaneden tasdikli imzalı detaylı raporumu götürdüm, bana ne şikayetiniz var ,rahatsızlığınız nedir vs.gibi hiçbir şekilde ama hiçbir şekilde bana soru bile sormadan elimdeki heyet kağıdına remisyonda (hastalık son bulmuş) şeklinde yazdı ve sizin hiçbir şikayetiniz yok diyerek beni gönderdi.
Hiçbir şekilde hastalık öykümü bile almadı ve epikriz raporunu heyet kağıdıma zımbaladı. İşini öyle hızlı bir şekilde yaptı ki anlatamam. Şu anda bu yüzden mağdur durumdayım.

Ben aynı zamanda derealizasyon ve depersonalizasyon hastasıyım, bu yüzden de çalışamıyorum. Bu rahatsızlığın dahi özür oranı %60 .Haftaya kurula girdiğimde yine aleyhime karar verecek. Mademki ben rahatsız değilim neden emeklilik isteyeyim.

Bu durumda ne yapabilirim,kime nereye ve ne şekilde hakkımı aramak için müracaat edeyim?
Bana yol gösterirseniz çok memnun olurum.saygılar...

Sayın altay_7,

İçinizi rahatlatır mı bilmiyorum ama "remisyonda" ifadesi hastalığın son bulduğunu değil, kontrol altında olduğunu ifade eder. Bunun raporunuzu fazla etkilemeyeceğini düşünüyorum. Çünkü şizoaktif bozukluk iyileşen/sonlanabilen bir durum değildir.

Sanıyorum, heyette epikrizde yazanlar doğrultusunda karar verilecektir.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Beni üzen konu;elimde &82 şizoaffektif bozukluk raporum olmasına rağmen dr.un bunu dikkate almaması ve tekrardan epikriz istemesi ve bana rahatsızlığımla ilgili hiçbir şey sormadı,biz teşhisinizi koyamadık deyip odadan çıkardı,bu yüzden umutsuzum.
Peki heyet kağıdıma remisyonda şizoaffektif bozukluk yazmasına rağmen ve muayene bile etmediğinden hasta hakları birimine yada başhekimliğe şikayet ederek başka dr.tarafından değerlendirilme isteyebilir miyim?Bende ayrıca kronikleşmiş ve 14 yıldır devam eden derealizasyon ve depersonalizasyon sendromu var,bunun için de ayrı özür oranı alabilir miyim?

ben de polinöropati hastasıyım 2005 te aldım raporumu %60 olarak mağlülen emekli olabilirmiyim raporu bozarlarsa bide vergi indirimim yanarsa ne yaparım aşağıdaki madde benim teşhisimi doğruluyor ama 2005 te alınan raporla mağlülen emekli etmezler herhalde çünki oran çok düşük veriliyor muş .

11- NÖROPATİLER:
Ağır sekel oluşturmuş, EMG ve gerekli diğer tetkiklerle desteklenen polinöropati veya poliradikülopatiler

bülent bey;

Sayın Bülent bey;
Üniversite eğitim ve araştırma hastanesine sgk.dan sevkle gidince psikiyatrideki Prof.bayan Devlet Hastanesinden Şizoaffektif bozukluktan %82 özürlü raporumu inceledi ve ardından bana yarın detaylı epikriz rapor getirin dedi,ertesi gün hastaneden tasdikli imzalı detaylı raporumu götürdüm, bana ne şikayetiniz var ,rahatsızlığınız nedir vs.gibi hiçbir şekilde ama hiçbir şekilde bana soru bile sormadan elimdeki heyet kağıdına remisyonda (hastalık son bulmuş) şeklinde yazdı ve sizin hiçbir şikayetiniz yok diyerek beni gönderdi.
Hiçbir şekilde hastalık öykümü bile almadı ve epikriz raporunu heyet kağıdıma zımbaladı. İşini öyle hızlı bir şekilde yaptı ki anlatamam. Şu anda bu yüzden mağdur durumdayım.

Ben aynı zamanda derealizasyon ve depersonalizasyon hastasıyım, bu yüzden de çalışamıyorum. Bu rahatsızlığın dahi özür oranı %60 .Haftaya kurula girdiğimde yine aleyhime karar verecek. Mademki ben rahatsız değilim neden emeklilik isteyeyim.

Bu durumda ne yapabilirim,kime nereye ve ne şekilde hakkımı aramak için müracaat edeyim?
Bana yol gösterirseniz çok memnun olurum.saygılar...

Kurum sağlık raporu konusunda haksızlık yapr ve emekliliğinize engel olursa, konuyu mahkemeye taşırsınız... Mahkeme sevki ile Adli Tıp veya başka bir hastaneden rapor aldığınızda o rapor kurum açısından da bağlayıcı olur.

Sayın Bülen bey;
Ben hem şizoaffektif bozukluk,hem de derealizasyon-depersonalizasyon sendromu hastasıyım.
Kurulda karar verilirken bu iki rahatsızlıktan ayrı ayrı mı yoksa bir defa mı özür oranı verilir?Ayrıca geçen hafta kurul kağıdıma remisyonda yazan dr.hastalık öykümü dahi almayıp beni dinlemedi bile...derealizasyon-depersonalizasyon rahatsızlığımı değerlendirmesi için tekrar görüşmemde faydası olur mu?

Hala kurula girmedim,doktora elimde olan derealizasyon-depersonalizasyon sendromumun kronik gidişini gösteren raporu götürsem elimdeki heyet kağıdına ekleme yapabilir mi?Yada kurula çıktığımda doktorların önünde haksızlığa uğradığımı ve özürlülük ölçütümün bana soru bile sorulmadan heyet kağıdıma (remisyonda %45 oran oluyormuş) yazıldığına itiraz edebilir miyim?

Her ikisi de işe yarayabilir.
Ama, unutmayın, köprüyü karşıya geçene kadar ayıya dayı denmeli ve gönülleri hoş tutulmalı!

Sayın Bülent bey;
3 gün önce ünv.hastanesinde sağlık kuruluna girdim ve dr.beni muayene etmediği halde heyette Remisyonda diye yazdı,mağdur oldum ve yapabişleceğim birşey kalmadı.Elimde 1 ay önce aldığım %82 zihinsel özürlü raporum var.Hakkımı aramak ve mağdur olduğumu bildirmek için nereye başvurabilirim ve şikayet edebilirim?Saygılar

Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklili

Sayın Oturan Boğa;
Geçen yıl malulen emeklilik için müracaat etmiştim,ancak şizoaffektif bozukluğumla ilgili psikiyatri profesörü beni muayene etmeden REMİSYONDA yani hastalığı sönmüş ibaresini yazdı bu yüzden malulen emekli olamadım.Şu anda ise rahatsızlığım ilerledi,bu rahatsızlığıma hipertansiyon,akut bronşit ve astım eklendi.
SGK'nın mevzuat ve yönetmeliklerinde şöyle yazıyor;sigortalının birden fazla hastalığı varsa hepsi dikkate alınmaz sadece en ağırı dikkate alınız ve balthazard formülü uygulanmaz diyor.Bunlar doğru mu?
Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Saygılar

şizofreni ve olunamayan emeklilik işkencesi

Sayın Oturanboğa(Bülent bey);

Ben 2 yıldır malulen emeklilik için uğraşıyorum ama 2 defa da red geldi.
16 yıldan bu yana elimde raporlar olmasına rağmen SGK sağlık kurulu red veriyor.

2 ay önce yeniden malüllük için müracaat ettim ve SGK.nın sevk ettiği Üniversite sağlık uygulama ve araştırma hastanesinde Şizofreni(Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen) tanılı ve açıklayıcı rapor aldım.
Raporum Adana SGK.Bölge sağlık kurulunca değerlendirildi ve sonucu yeni aldım,gelen sonucu size aynen aktarıyorum;

''Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma hastanesinden almış olduğunuz 27.12.2011 tarih ve ....sayılı sağlık kurulu raporu Kurumumuz Bölge Sağlık Kurulunca incelenemkte olup,hakkınızda nihai kararın veilebilmesi için ek belge olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültsi Balcalı Hastanesinin psikiyatri kliniğinde ayrıntılı anamnezi, tanı,muayene bulguları,hastalığın kronisite kazanıp kazanmadığı,tedaviden fayda görüp göremeyeceğinizi çalışarak hayatınızı kazanıp kazanamayacağınızı belirtir Sağlık Kurulu Raporu temininize KARAR verilmiştir''

elime yeni bu sevk kağıdı geldi.

yıllardır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu da her hastanın kullandığı ilacı bildiği gibi benim de hastalığımın kronik olduğunu ve kendi sistemlerinde kayıtlı olan kullandığım ilaçları bal gibi de biliyor. Adamlar mevzuatı istedikleri gibi evirip çeviriyorlar. Sizin de belirttiğiniz gibi Hastalık cetvelinde yazan hastalığımın teşhisi konulmasına rağmen üniversite hastanesinde öğretim üyelerinden oluşan heyetin verdiği raporu yeterli bulmuyor ve zorluk çıkararak hem zamanınmdan hem de sağlığımdan çalıyorlar.

Sizden ricam bu aşamada ne yapmalıyım? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Ayrıca benim gibi kronik şizofrnisi olan arkadaşlar varsa svkli gideceğim hastanenin psikiyatri kliniğinde ne gibi muayene ve tetkiklerden geçiriyorlar, lütfen cevap cevap verirseniz çok memnun olurum.

Herkse Allah acil şifalar versin inşallah.

Maksat eziyet çektirmek olsun...

Benim iki önerim olacak:
1- Halen tedavi gördüğünüz doktorunuza gidin ve rapor için gideceğiniz yerrdeki doktorlara hitaben durumunuza dair bir değerlendirme yazısı yazmasını rica edin. Hatta, rapor için gideceğiniz hastanedeki doktorun kim olduğunu öğrendikten sonra, doktorunuzun onu aramasını sağlayabilirseniz, işleri çok hızlandırı bu durum.

2- Elinizde bugüne dek alınmış ne kadar rapor, epikriz vb. şey varsa, yeni raporu almaya giderken hepsi yanınızda olsun.

Sayın Bülent bey(Oturanboğa)

Cevap ve ilginiz için çok teşekkür ederim.Üniversite hastanesinde bana malüliyet raporu veren Doç.Dr.a bana Adana Çukurova Üniversitesine sevkim için gönderilen sevk yazısını gösterdim,hemen durum bildirir raporu yazdı.Ayrıca Devlet hastanesinden de bir psikiyatri uzmanı doktorum da durum bildiri raporu yazacak.Ayrıca eczaneden ne kadar ilaç kullanmışsam ve kullanmakta olduğum (96 yılından bu yana toplam 18 çeşit antipsikotik) ilaların listesini de çıkardım(sanki sgk.bu ilaçlarımı kullandığımı bilmiyor)Adana çukurova Ünivrsitesinde profesörlere durum bildirir raporlarımı ve kullandığım ilaçların listesini vereceğim.

Sanırım dediğiniz gibi tedavi gördüğüm dr.larım durumumla ilgili açıklayıcı rapor yazarlarsa değerlendirmede etkili olacak.Benim anlayamadığım ve öfkelendiğim taraf;üniversit hastanelerine sgk.kendisi sevk ediyor ve orada doç.veya prof.rapor veriyor ve kendi bünyelerinde oluşturdukları sadece uzman dr.lar(doç.prof bile değil)tarafından verilen raporları ya yetersiz görüyor yada tekrar başka hastanden rapor istiyor.İşin en büyük mantıksız tarafı da sgk.sağlık kuruluna siz gitmiyorsunuz ve sizi görmeden kağıt üzerinde malüllüğe karar veriyorlar.

Bülent bey gideceğim üniversite hastansinde bir psikiyatrist prof.dr.zaten tanıdık hasta olduğumdan da haberdar ama yardımcı olur mu olmaz mı bilmiyorum.Şizofreni,şizoaffektif bozukluk,bipolar bozukluk vs. psikotik bozukluktan malülen emekli olan arkadaşların da bilgisine ihtiyacım var beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum,hastane neye göre değerlendirme yapıyor?

saygılar

Biraz zor oluyor, canınızı sıkıyorlar ama, bence doktorlarınızdan alacağınız yazılar gideceğiniz yeni hastanede işinize yarayacak ve kısa sürede gerekli raporu alabileceksiniz.

Maalesef, işin içine psikolojik durumlar girince, süreç sgk ve doktorlar tarafından uzatılıyor da uzatılıyor, uzatılıyor da uzatılıyor... Sabır.

Sayın Bülent abi;

size kendimi ifade edemediğim gibi profesôr ve doçent hocalara da kendimi ifade edemiyorum geçmişi hatırlayamıyorum duygu ve düsüncelerim 24 saat acılı oluyor,benim gibi rahatsızlığı olan arkadaşlar ruhun nasıl acı çektiğini bilirler.Yaşamımı rüyamı gerçek mi diye ayıramıyorum kafamda duyduğum sesler beni çok yıprattı.Aklımda tutamadığım duygu ve düşüncelerimi kağıda döktüm yoksa doktorlara ne gibi rahatsızlıklarımın olduğunu anlatamıyorum,beni anlayabilmeleri için herşeyi yazdım,kullandığım ve hiçbir işe yaramayan toplam 12 çeşit antipsikotik ilaçların listesini de çıkardım bu şekilde bunları beni anlamaları için doktorların önüne koyayım mı?Ayrıca benden anamnez istemişler,abim hastaneyle gôrüşmüş sağlıklı bir karar verebilmemız için aileden biri mutlaka gelsin demişler.

Benim geçmişe yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde gôrev yaparken 93 yılında 23 yaşındayken bir çatışmada yanımda 8 askerim şehit oldu ve ben de yaralanmıştım.6 ay psikiyatride yatarak tedavi gôrdüm ondan 3 yıl sonra beynimde sesler konuşmaya başladı korkunç cinler görmeye başladım ve daha birçok şeyler.ayrıca bakırköyde 2 defa elektroşok uyguladılar ama yine iyileşemedim.şimdide bu hayaua bedenim var ruhum yok şeklinde yaşıyorum.dr.lara kendimi nasıl ifade edebilirim?

saygılar abi

Üst Alt