Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim 2014'de sonlanacak. Vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

ghan288

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben lösemi kan kanseri hastasıyım yüzde 70 özürlü raporum var sürekli 2012 aldım 2014 yılına kadar kontrol şehri olmak şartlı malulen emekli oldugum kontrolde emeklilik bozulursa 3600 günden vergi indirimi alabilirmiyim özürlü raporumu kabul edermi vergi dairesi 2426 günüm var

birde birşey sormak istiyorum malulen emekligim var 2014 kesilicek engelli raporum var yüzde 70 sürekli iş teklifleri alıyorum engelli olarak çalışırsam emekligim kesilirmi kesilirse ödediklerini geri alırmı sgk benden

Kontrol muayenesini beklemenize gerek yok ister seniz hemen ssk lı olarak işe girebilir ve çalışma hayatına atılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ssk ya dilekçe ve işe giriş bildirgenizi dilekçenize ekleyerek vermek olacak ve malulen maaşınızı kestirmek olacaktır. Erken emekli olabilmek için ise belirli şartlar vardır. Vergi indirim hakkı almak, yıl ve prim şartlarını yerine getirmeniz lazım. Şu tablo işinizi görecektir.

2008_oncesi.PNG

şimdi malulen emekliğim bozdurmak sgk olarak işe başlamak istiyorum engelli olarak çalışıcam 2426 günüm var çalışırken vergi indirimi alırsam prim günüm 3600 geldiginde emekli olabilirmiyim kurum kabul edermi

İşe giriş yaptığınız anda malulen emekli maaşınız kesilecek, vergi indirim hakkı alır iseniz yukarıdaki tabloya bakarak ne zaman emekli olacağınızı görebilirsiniz. Ayrıca 3600 gün demeyelim de İlk ssk tarihiniz, hangi tarihte emekli olacağınız tarihi belirler diyelim..

sigorta girişim 1995. 2426 günüm var şuan malulen emekligim. çalışmak istiyorum giricegim iş yeri benden saglam raporu istiyor doktor raporu çalışabilir diye benim elimde özürlü raporu var. 2012 aldım bu raporu sürekli yüzde 70 bu raporu iş yerine versem engelli olarak çalışama zmıyım
birde sgk gidip ben çalışmak istiyorum dersem hakkıımda dava açarmı sgk 2014 kontrolüm var emekllimi kestirmek istiyorum bir engel olurmu bu durumda sgk benim açımda

malulen emekligim kestirsem ilerde sgk 3600 günüme geldiginde emekli edermi sgk linkde sorguluyorum ne zaman emekli olurum diye benim yüzde 70 özürlü raporum var sürekli maluliyet varmı diye evet yapıyorum karşıma 2015 emekli diyor 1124 gün kalmış diyor yaş yok hizmet yıllı yok 1995 sigorta girişim 2426 prim günüm var bu şartlar dahilinde sgk direk 3600 emekli olabilirmiyim

İstediğiniz zaman malulen emekliliğinizi sonlandırmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız.

Daha sonra sigortalı olarak çalışmanıza hiç bir mani olamaz. Çalışmanız SGK'nın size "e hani malul durumdaydın" demesine neden olmaz. Bu tamamen sizin tercihiniz, kimse karışamaz.

İleride erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanabilirsiniz tabii. Bunun için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz. Sonrasında emeklilik için yukarıdaki tabloya tabi olacaksınız.

slm lösemi hastasıyım 2426 günüm var sürekli yüzde 70 özürlü raporum var 2012 aldım şimdi malulen emekligim kestirmek istiyorum yeni giricem iş yerinden vergi indirimi alabilirmiyim birde vergi dairesine kaç ayda müracat etmem lazım almış oldugum işkur özürlü raporumu kabul edermi vergi dairesi

Kabul ederler elinizdeki raporu. İstediğiniz zaman alabilirsiniz vergi indirimini. Vergi indirimi aldıktan sonra şu tabloya göre:
2008_oncesi.PNG

Şartlarınızı tamamladıktan sonra erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Ve erken emekli olduktan sonra ister aynı iş yerinde ister başka bir işyerinde SGDP ödeyerek hem emekli maaşınızı alıp hem çalışmaya devam edebilirsiniz.

slm ben lösemi hastasıyım şuan malulen emekligim 2014 kontrol var ben şimdiden malulen emekligim iptal ettirmek istiyorum eski iş yerime teklif yaptım bana doktordan çalışabilir yazısı istiyorlar rapor gibi sanırım benim nasıl bir yol almam lazım 2012 almış oldugum özürlü raporumu versem iş yerine olurmu bilemedim şimdi yardıma ihtiyacım var lütfen

Üzerinde "çalışamaz" yazmadığı sürece elinizdeki raporla işe girebilirsiniz

slm
1995 sigorta girişim var
2426 prim günüm var
malulen emekligim 2014 kontrol var
birde yüzde 70 sürekli özürlü raporum var 2012 aldım

şimdi sgk linkde sorguluyorum ne zaman emekli olurum diye maluyetiniz var mı diyor evet diyorum malulen emekli oldugum için dogrumu bilmiyorum sorguluyorum 1174 günüz kalmış 2016 emekliginiz verebilirsiniz diyor

bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz

Arkadaş şaka yapıyorsun her halde sgk sitesi yanlış hesaplama yapar şu tablolara bakacaksınız.
2008_oncesi.PNG

sgk sitesi yanlış hesap yapar diyorsunuz ilker bey benim zaten yüzde 70 sürekli raporum var 3600 günden emeklilik hakkım var maliyeden vergi indirimi aldıgım takdirde emekligimi verebilirim hastalık dolasıyla lösemi kan kanseriyim

2012'deki raporunuzu işyerinize verip çalışabilirsiniz. Tabii malulen emekliliğinizi iptal ettirmeyi aman unutmayın.

sgk ne zaman emekli olurum linkde maluyetiniz varmı diyor yazısı var evet ve hayır şeklinde iki şık var ne anlamına gelir bu yardımcı olurmusunuz

O site hatalı bilgi veriyor. Kafanızı karıştırmayın...

slm ben şimdi malulen emekligim şimdi iş yeri açmak istiyorum dogal olarak bagkurlu olucam ilerde vergi indirimi alabilirmiyim bagkurlu olarak birde sgk işyeri açıcam dersem malulen emekli maaşımı kesermi

slm sgk emekli sorgulamasında linkde maluliyetiniz varmı yazısı ne anlamına geliyor

Bu malülen emekli olanlar sonradan kamuda memur olarak çalışabiliyorlarmı acaba

malulen emekligim 2014 kontrol var ben iş yeri açmak istiyorum malulen emekligim kesilirmi vergi levhası kendi adıma çıkarırsam malulen emekligim kesilirmi birde kesilirse ilerde bagkurlu olarak vergi indirimi alabilirmiyim

iş yeri acarsan malülük maa şın dan %15 kadar kesinti olur 2014 yılında malülügünüz biter ise vergi indirimi alıp emeklinola bilirsiniz şayetki yeterli oranda rapor verirlerse tekrar

anladım uğur bey diyelim 2014 kontrolde sgk çalış derse iş yeri açarsam bağkurlu olucam vergi indirimi alabilirmiyim emeklilik için 1174 gün eksikligim var 3600 günüme vergi indirimi alırsam sigorta girişim 1995 2426 prim günüm var birde sürekli yüzde 70 özürlü raporum var bu aşamada ne zaman emekli olurum

% 60-79 raporla defterdarlıktan 2. dereceden sakatlık indirimi alırsanız emeklilik için aşağıdaki tabloda 16 numaraya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

s.a arkadaşlar ben şimdi malulen emekliğim emekliğimi bozdurmak istiyorum ilerde vergi indirimi alarak emekli olmak istiyorum süre geçdikçe hastalık oranı düşüyor ben kanunları bilmedigim için vergi indirimi için müracat etmedigim şimdi sigorta girişim 1995 prim günüm 2426 gündür şimdi malulen emekliğimi bozdursam iş girsem vergi indirimi alabilirmiyim alırsam emeklilik günü geldiginde tekrar vergi indirimi almama gerek varmı son olarak elimde birde sürekli yüzde 70 özürlü raporum var 2012 aldım bana bir faydası varmı bu raporun saygılarımla

as.emekliliginizde kontrol şerhimi vardı tabiyaki malüliyetinizi kuruma bildirerek iptal ettire bilirsiniz emekli maaşı kestirip tekrar işe girip defterdarlık kanalı ile elinizdeki rapor kabul ede bilirler 70 engeli raporu ile ikin ci dereceden vergi indirimi alır iseniz 16yıl 4 ay 3760 primi tamamlamanız gerekli bu sefer emekliliginizde kontrol şerhi yok ise böyle maceraya gerek yok bence allah hakınızda hayırlısını versin

amin kardeşim ugur bey kontrol şerhi var malulen emekliğimde o yüzden emekliğimi iptal ettirmek istiyorum ileride hastalık oranı düşmesin diye 16 yıl 4 ay 3760 gün tamamlamam lazım şimdi anlatmak istedigim konu emekliğim iptal ettirsem iş girip vergi indirimi alırsam 3760 güne nerden baksan dört senemi alır sgk kurumu emekliğim geldigi 3760 güne tekrar rapor istermi şimdiden almış var sayalım vergi indirimini ilerleyen senelerde rapor geçerli olurmu

alacagınız vergi indiriminede kotrol şerhi koymaz iseler emeklilik zamanı tekrar rapor istemezler

emeklilik

s.a arkadaşlar ben malulen emekligim 2014 kontrolüm var şimdi ögrenmek istedigim birşey var 1995 sigorta girişim var 2012 almış oldugum yüzde 70 özürlü raporum var sürekli 2426 prim günüm var sgk 2014 malulen emekligim keserse ben ilerde hangi şartlarda emekli olurum bir sgk linkde emeklilik sorgulamasında maluliyetiniz varmı diye bir şık var bu ne anlamına geliyor arkadaşlar

Üst Alt