Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğim 2014'de sonlanacak. Vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

Alacağınız vergi indirimi derecesine bağlı,
2008_oncesi.PNG

95 sigorta girişiyle 9 yada 15 numaralı şartlara göre emekli edilirsiniz.

maluliyet, malulen emeklilikte ilgili, maluliyet cetveli 'ne göre malulen emekli olup olamayacağınızla ilgili,
erken yaşlanmada erken emeklilik ile ilgili yani yukarıdaki tabloya göre vergi indirimi alıp emekli olmanız ile ilgili.....

benim elimde 2012 aldıgım yüzde 70 sürekli özürlü raporum var ben şimdi işe girsem bu raporumla vergi indimi alabilirmiyim 2012 raporum kabul edermi vergi dairesi

büyük ihtimallae kabul eder rapor baya yüksek

peki uğur bey şuan malulen emekligim 2014 de mayısda kontrolüm var kontrolde emekligim bozulursa elimde 2012 aldıgım yüzde 70 özürlü raporum var sürekli bu raporumda engelli kadrosunda işe girsem hangi şartlarda emekligi olurum engellimi yoksa vergi indirimi alarakmı birde kaç yıl primde kusura bakma sorum uzun oldu ben çalışırken vergi inrimi için gitmedim şimdi ugraşıyorum hakkımda hayırlısı artık

son 1261 gününüz ssk'dan olursa, 1 Ekim 2008'den önce olduğu için sigorta girişiniz vergi indirimi almanız gerekir. 9. numaralı şartlara göre olursunuz % 60 üzeriyle 2. derece kazanırsanız.
2008_oncesi.PNG

engelli kadrosundan kaç gün primle emekli olunur birde vergi indirimi istenirmi emeklilik zamanı geldiginde

Tabloyu incelemiyorsunuz tabloda yazıyor bak ilk işe giriş tarihi aralığı sonra engel durumu ve son olarak prim süreleri yazıyor. Vergi indirim hakkı çalışma evresinin istediği vaktinde alına bilir emekli olurken vergi indirim belgeniz var ise tekrar rapor istenmez.

Üst Alt