Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum kabul edildi. Aylıkların başlama tarihi ne olacak?

Asterix51

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kalp ve koha rahatsızlığından dolayı malulen emeklilik için 28/5/2019 başvurdum uzun bir sürede ara karardan sonra 23/12/2019 malulugum onaylandı suan emeklilik servisinde beklemede diyor e- devletten baktığımda acaba bundan sonra ne aşama kaydecek yine uzun mu sürüyor işlemler?? Maaş birikmeye hangi tarihte başlıyor? 1850 gün ssk dan 224 gün isteğe bağlı bagkurdan ödendi acaba hangi statüden emekli olunacak??bilgisi olan arkadaşlar chp verirse sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun konu hakkında fikri olan arkadaşlar cvp yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

Asterix51

SGK sitesinde şu bilgiye yer verilmistir:

18- Maluliyet aylığı dilekçe tarihine göre mi, rapor tarihine göre mi bağlanır?

5510 sayılı kanunun 27. Maddesine göre malullük aylığı, .... Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini, Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini .... takip eden aybaşından itibaren başlar.

Pek anlayamadım benim durumum nedir açıkça yazarsanız sevinirim teşekkür ederim

Teşekkürler@ Ankyra ama pek anlayamadım benim durumum ne hangi tarih yorumlarsaniz sevinirim

Teşekkür enes75 sağolun birde bilginiz var mi 1850 gün ssk 2000 öncesi var 2012 de 224 gün isteğe bağlı hangi statüden emekli ettiler chp olan arkadaslar varsa sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun

Malulen emeklilik te 1800 gün ile emekli olunack ise; en son isteğe bağlı 4b statüsü ise; 4b bağkurdan emekli aylığı bağlanır... Ssk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası kaç gün prim sayınız olduğunu ve primleriniz asgari ücretten mi ödendi? Yazabilir misiniz? Ve maaşınız netleştiğin de bizleride bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler.

86 ssk girişi 2000 öncesi 1700 gün ssk 2000 sonrası 156 2008 sonrası 224 bagkur isteğe bağlı hangi statü olur ssk primleri asgari ücretin % 35 fazlası hep yattı bagkur ise asgari

Az önce yazdım 1800 günden malulen emeklilikte en son hangi statü ise ondan emekli olunur yani isteğe bağlı 4b bağkurdan... Maaşınız netleştiğin de bizleride bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler.

Hayırlısı bilgilediririm evrak daha emeklilik servisinde 1 haftadır beklemede ne zaman sonuçlanır daha başka birimlere gider mi bilmiyorum

Morallerinizi bozmak istemem, insallah yaniliyorumdur. Ancak yukarida belirttigim cevap sgk kanunundan alinma ve 1800 gun 10 yil sigortalilik en %60 işgücü kaybıyla kazanılan malulen emeklilikte, emeklilik icin SGK.ya verilen tahsis talep dilekcesinin tarihi değil, Sgk.nin basvurunuz üzerine sevk ettiği hastanenin verdigi Maluliyet bildirim saglik kurulu raporunun tarihinin baz alınacağı anlaşılmaktadır.

Diğer emekliliklerde (yaslilik emekliligi ve erken engellilik emekliligi) ise emekli ayliginin baglanmasi için emekli ayligi tahsis talep dilekcesinin tarihi baz aliniyor.

Ankyra teşekkürler pek anlayamadım bu konulara çok yabanciyim forumda yazdığım tarihler üstünden açıklayıcı yazarsanız sevinirim bende biraz idrak edememe gibi sorun var kusura bakmayın saolun

Asterix51

Bana göre emekli ayliginiz malul olduğunuzu teyit eden Sağlık Kurulu Raporunuzun veriliş tarihinden itibaren bağlanacak.

Sitede malulen emekli olanlar hiç yazmıyorlar, engelinden dolayı erken emekli olan üyeler daha aktif.
Işlemler sonuçlandıkça bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen .

Anladım saolun tabiki bilgilendirim suan emeklilik servisinde beklemede diyor e-devlette böyle süreç nasıl olur gorecez 1 haftadır yok

Acaba maluliyet oranı nasıl öğrenilir? Veya şahsıma yazı gelirmi

86 ssk girişi 2000 öncesi 1700 gün 2000-2008arasi 156 gün ssk primi asgari ücretin %35 fazlasi yattı 2008 sonrası 224 gün bagkur asgariden yattı buna göre hangi statüden emekli olunacak suan emeklilik servisinde beklemede diyor devlette bana yazı gelirmi?? Maluluk oranı nasıl öğrenilir??bu primlere göre maaş asgari ne olur??Sayın @oturanBoga ve @Ufukalp sizin goruslerinize ihtiyacım var dönerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Asterix51
Malulen emeklilikte son tabi olunan kurumdan emekli olunur. Son primleriniz Bağkur ise eneklilihijiode Bağkur'dan olur.
Tarafınıza bildirim başvurunuz sonuçlandırıldıktan sonra gelir.
Maaş konusunda çok çeşitli kriterler mevcut ve o konuda yorum yapmıyorum.

Teşekkürler Ufukalp herhalde uzunca bir süreç sonuçlanması onaylanması bile 8 ay sürdü peki maluluk oranı ewe gelen kağıtta mı yazacak

Asterix51
Maluliyet değerlendirmesi sonucunda talebiniz kabul ya da red edilir, bu rapor engelli sağlık kurulu raporu değildir ve oran sizin bir işinize yaramaz.
Değerlendirme vücut fonksiyon kaybı değil, çalışma gücü kaybı ekseninde yapılır.

Maluliyetiniz SGK tarafından onayladıysa kesin %60.in üzerindedir.
Bu raporunuz başka bir işlem için kullanilmayacagindan, Maluliyet oranınızı kesin bilmenize gerek yok.

Anladım Ankyra çok teşekkür ederim ilginize demekki malulukte oran bu işe yaramıyor buda harhangi bu sosyal hak elde edemiyor?? Oran enaz % 60 demekki buna gore mi maaş ab o hesaplanacak

Evet, Habil Bey, aynen dediginiz gibi, bu rapor sadece malulen emekli olmanıza yarar.
Diğer engelli sosyal haklariniz için (su indirimi gibi) Erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporunuzun olması kafi.

Asterix51
Habil bey; maaşınız konusunda bişey söylemek zor, farklı hesaplamalar var... Kazançların yıl yıl hesaplamaları ABO oranları gibi... İlla bir tahmin istiyorsanız bilgilerinize baktığımda; tamamen tahmin olarak ek òdeme dahil 1800 tl den aşağı olmayacağını düşünüyorum... 1 veya 2 ay içinde maaşınız belli olur unutmayarak; maaşınız netleştiğin de bizleride bilgilendirirseniz sevinirz.... İnşallah daha fazla bir maaş alırsınız. Teşekkürler.

Bu konu, tek hastaliktan en az %60 oraninda isgucu kaybi gerektiren MALULEN EMEKLILIKLE ILGILI.
Vergi indirimiyle emeklilik için lutfen forumdaki diger konulara goz atin ve vergi indirimli emeklilikle ilgili sorularinizi oralarda sormaya gayret edin.

Saolun mehmet Abi bey sonuçlanınca bilgilendirim suan emeklilik servisinde beklemede diyor e-devlette böyle 1 haftadır tık yok 8 ay bekledik onay için dahada bekleyecez herhalde bu gidişte eve mi gelecek

Sağolun@Ankyra zaten ben malulen başvurdum onaylandı vergi indiriminle alakası yok yararlanabilevigim bi hak var mi diye merak ettimen son bagkurdan emeklilik olacak cunki en son prim isteğe bağlı dan ödendi herhalde 1 ay sürer sonuçlanması hayırlısı buradan bilgilendirim

@Ufukalp geçen sene egemat1 diye üyeye chp yazmışsınız en son hangi statüden 1261 gün prim odendiyse ondan o statüden emekli olunur diye benim 2000 öncesi 1700 gün ssk 2000-2008 arası 156 gün ssk 2008 den sonra 224 gün isteğe bağlı bagkur ödendi benim en fazla ssk odemisligim var bagkur sadece 224 gun yanlisim yoksa benim durumunu aciklayabilir misiniz çok kafambkaristi bana izah ederseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim allah'a emanet olun sizin yorumlarıniza güveniyorum

Asterix51
Lütfen farklı konularda farklı kişilere verdiğim cevapları birbiriyle karıştırmayın.
Size cevabımı kendi başlığınızda verdim. Yukarıda alıntıladığınız eski bir cevabımın sizin durumunuzla bir ilgisi yoktur.
Şu anda erken emeklilikte geçerli olan kural; son 2520 gün içinde hangi statüdede prim fazla ise emeklilik o kurumdan olur.
Ancak siz Erken emekli değil malulen emekli oluyorsunuz. Malulen emeklilik son prim yatan kurumdan olur.

Malulen emeklilik

Malulen emeklilik
Malulen emeklilik onay landi 8 ay sonra 23/12/2019 da 2000 öncesi 1700 gün ssk 2000-2008 arası 150 gün ssk primleri asgari ücretin 2 katı yattı genelde 2008 sonrası 224 gün bagkur (isteğe bağlı) asgariden yattı bagkurdan emekli olunacak galiba? Sormak istediğim 2000 öncesi yatan primler ne kadar etkili olur??Yani tahmini maaş hesaplanır mi??konuya hakim arkadaşlar yazarsa sevinirim

son Bağkur olmasa 3000 tl maaş derdim, ama bu durumda daha düşük olur. Bence 2400 tl gibi bir şey olur. Ama benimki tümüyle tahmin.

@OturanBoğa sağolun ilginize teşekkürler suan dosya emeklilik servisinde beklemede diyor 20 gün oldu çok sabırlı bir süreç geciriyom 8 ay oldu hala bekliyom daha ne kadar sürecek bilmiyom ama sonuçlanınca sizi bilgilediririm çok teşekkür ederim allaha emanet olun iyiki varsınız bilgilenduriyorsunuz bizleri

@OturanBoğa iyi akşamlar formda benim durumuma uyan @arslanferhat rumuzlu arkadaş malulen bagkurdan emekli olmuş geçen sene (1 yıl tam once) 98 ssk girişi var primimiz aynı durumumuz aynı o asgari ücretten yatiryatırmış ve 2000 öncesi sadece 2 yıl benim ise 1700 gün ve asgari ücretin 2 katı yattı sizden ricam mümkünse onla benim durumu kiyaslaya bilir misiniz forumda onun bilgileri hep mevcut hemde açıklayıcı sizden çok rica ediyorum 5 dk ayırmanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ilginize allah'a emanet olun

@OturanBoğa ABO orani malulen emeklilik te % 70 mis galiba

@mehmet abi Malulen emeklilik onay landi 2000 öncesi 1700 gün ssk 2000-2008 arası 156 gün ssk
2008 den sonra bagkurdan 224 gün asgariden yattı ??? SSK asgari ücretin 2kati yattı bunlara senede 2 ikramiyede ek olarak var (5 yil)tahmini maaş ne olur??yüksek yatmasınin fazla etkisi olur mu maaş ve ABO ya?? Malulende 2000 öncesi ABO % 70 mi? cvp yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun

@OturanBoğa @Ufukalp @enes75 malulen emekli likonaylandi bagkurdan emekli oldum tahsis numurasi için onlar cagaracak mi ?yoksa benim gitmem mi gerek ? Değerli bilgilerinize tecrubenize dayanarak msj yazarsanız sevinirim sağlıcakla kalın

Asterix51

Maaşı bilemiyorum.
Tahsis numaranızı zaten almışınızdır hastaneye sevk edilirken. Hastane raporu sgk'ya gönderecek. sgk raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekliliği onaylayacak.

Üst Alt