Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum kabul edildi. Aylıkların başlama tarihi ne olacak?

OturanBoğa ilk müracat ederken bir form doldururlar o mu tahsis belgesi hiç farkında değilim memur bunu doldur dedi doldurduk sonrada hastaneye sevk etmişti 8 ay önce doldurduk zaten maluluk onaylandı 25 gündür emeklilik servisinde beklemede süreç nasıl dahada surersürer mi? Bilginiz için çok teşekkür ederim allaha emanet olun iyiki varsınız

OturanBoğa bir sorum olacak cevaplarsaniz memnun olurum ben su anda malulen emekli oldum aylık bağlanmasını bekliyorum sorum şu 51 yaşındayım (erkek) gençlik okul yıllarında babamdan okuduğum için yerim maaşı alıyordum 1983 yılında babam öldüğü için babamda malulen emekliydi su anda bende en az %60 malul emekli oldum (bagkur benim)babam ssk maluluydu babamdan maaş alabiliyor mu? Birisi bana dedi alabilirsin sonuçta %60 maluluk derecesi oluşmuş sende böyle bir imkan var mi ssk kanunlarında bilginiz varsa cevaplarsaniz memnun olurum çok teşekkür ederim şimdiden ilginize rica ediyorum mümkünse görüşünüzü bildiriseniz

Malulen emekli olan babasının maaşını alabilir mi?

Malulen emekli oldum (bagkurdan)gençliğimde okuduğum için yetim aylığı alıyordum babam ssk maluluydu suan 51 yaşındayım birisi bana dedi %60 malulugum oluşmuş tekrar babanın maaşını alabilir sin diye söyledi böyle ssk kanunda birşey var mi? Erkek çocukta olsa yasida büyük olsa %60 maluluk oluştuğu için alabilirsin diyor sizce böyle imkan var mi ssk mevzuatında bilgisi olan arkadaşlar chp verirse sevinirim allah'a emanet olun bilgilerinizi yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

@Asterix51 2008 yılı düzenlemesi nedeniyle malulen emekli olduğun için yetim aylığı alamazsın . Önceden gelir şartı aranmıyordu fakat bu düzenleme ile gelirin olduğundan bağlanmaz .

3-4 defa ben de uğraşmıştım bu 2008 yılı düzenlemesine takıldım . Sgk il müdürlüğü evet derken Emekli sandığı bu düzenlemeyi önüme çıkarttı . Vefattan bu yana toplu 5 yıllık maaş ödemesi alırsın derlerken emekli maaşı engel oldu .

-DORLION-teşekkürler bana da biri dedi %60 malulugum oluşmuş tekrar babanın maaşını alabilir sin diye çünkü ben bagkurdan babam ssk dan kurum farklı diye bilmiyom ssk mevzuatında var mı diye o kişide aklıma soktu konuyu neyse yok ise böyle mevzuat yinede çok teşekkür ederim ilginize allah'a emanet olun

Çalışmıyor olmak, SGK.dan herhangi bir aylık almıyor olmak gibi şartları var. Üstelik %60 hastanenin verdigi oran değil, SGK.nin maluliyet cetveline göre verdiği oran olmalı.

Asterix51 söylediği eski dönem için doğruydu . Sonradan SGK çatısı altında SSK - BAĞKUR ve EMEKLİ SANDIĞI birleştirildiği için temel hak kayıpları oldu .

-DORLION-teşekkürler anladım demekki eskiden varmış o kişide bana yenimevzuatı bilmeden söyledi hayırlısı çok saol verdiğin bilgiler için ufak bir sorun olacaktı size suan maluluk onaylandı emeklilik servisinde 27 gündür e devletten bakiyom tık yok uzun surermi daha? Birde askerliği borçlanma yapsam maaşa etki eder mi 1986 ssk girişi 1995 te askerlik( 19 ay )571 gün yapıyor gerek var mi malulen emeklilik oldum zaten ve hangi döneme sayılır borçlansam sadece gün olarak mi etki eder kazançtan dahil ediyorlar mi borçlanma mada bilginiz varsa cvp yazarsanız sevinirim allah'a emanet oluniolun iyi ki varsınız sizlerden çok şey uöğreniyoruz saolun var olun
Ankyra çok saolun zaten maluluk onaylandı enaz %60 ssk onayladı maasi bekliyorum emeklilik servisinde beklemede diyor e-devlette böyle gözüküyor ? Bilgileriniz için teşekkürler Allah'a emanet olun iyiki varsınız

Asterix51 emekli olduğun için prim yükseltmen veya rapor oranı yükselmesi gibi şeyler artık faydasız . Önemli olan günü kurtarmak ve maaş bağlanmasıydı onu halletmişsin . Maaş yüksekliğin 2000 ve 2008 öncesi primlerinin yüksek olmasına bağlı .

Emeklilik takip için alo 170 arayıp takip numarası alırsan telefondan evrağın hangi aşamada olduğunu hızlı olarak öğrenirsin . Tahmini süre 4 ay civarı buluyor .

-DORLION- 2000 öncesi 1700 gün ssk 2000-2008 arası 156 gün ssk asgari ücretin 2 katı yattı 5 sene hep böyle yattı 2008den sonra 224 gün isteğe bağlı yattı asgariden beni kurtarırız 2000 öncesi yüksek olması kurtaracak forumda bir arkadaş var benim durumum la aynı günler aynı bagkur aynı tek ondan farkım onun 2000 öncesi az ve asgariden yatırmış benimde hep 2 katı yattı ve gün fazla var o 2 sene yatmış 2000 öncesi benim 5 sene fark bunlar hatta inceleyebilirsiniz arslanferhat rumuzlu sayfa 211 ve212 sayfada olması lazım bakabilirsiniz yorumlarsaniz sevinirim çok teşekkür ederim ilginize allah'a emanet olun iyiki varsınız teşekkürler

Malulen emeklilik

OturanBoğa. Ufukalp -DORLION-mehmet abi bagkurdan malulen emekli oldum e devlette ek ödeme 125.00 aylık başlangıç 01.06.2019 ödeme tarihi 28/02/2020 diyor benim maaş ne? Birikmiş ne kadar?geçen senenin kurban bayramı ikramiyesini alacam mi? Bir şey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun

Son düzenleme:
Asterix51
Hayırlı olsun! Allah sağlıkla yemek nasip etsin! Ek ödeme kesin olarak aylık:125.00 tl ise maaşınız; ek ödeme dahil; 3250 tl'dir... Birikmiş aylıklarınızı da Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte alacağınızı tahmin ediyorum...Maaşınız netleştiğinde bizleride haberdar ediniz... Teşekkürler.

mehmet abi çok teşekkür ederim ilginize sağolun allah razı olsun birşey soracam ödeme günü neden 28/02/2020 acaba siz 125×26 =3250 mı yaptınız? 28×125=???? olmuyor mu ? Yoksa ödeme günü ile ilgisi yokmu bunun 28/02/2020 ne anlama geliyor ??bu 26 carpani sabit sayımı???? acaba merakından dolayı kusura bakmayın aciklarsaniz sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olun

Korktuğum gibi olmadı şükür! Ben Bağkur primlerinin emekli maaşını düşüreceğinden korkmuştum, hiç etkisi olmamış.

Ewet OturanBoğa bende bu kadar beklemiyordum herhalde yüksek yatmasi primlerin 2000 öncesi olması ayrıca 6 ayda bir ikramiye almamız etkili oldu birşey soracam bülent bey 28/02/2020 ödeme günü 01/06/2019 aylik bağlama günü ek ödeme 125 olursa 9+1 (10)mart ile aylık mi birikmis alacam ?ayrıca geçen kurban bayramı ikramiyesini alacam mi? Bu 26 carpani sabit mı? Yoksa ödeme günü 28 lemi çarpılır çok kafam karıştı? Chp yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler iyiki varsınız

Son düzenleme:
Ssk ya gittim rapor tarihi yanlış olmuş 23/12/2019 rapor onaymis aylık başlangıcı 01/01/2020 tarihiymis yani 8 aylik birikim değil 2 aylık birikmiş varmış içerde maaş eline geçinceye kadar hiç inanmıyorum hatalar zinciri rapor onaylandıktan sonraki ay başından birikmeye başlıyor muş

Asterix51 Slm Emekli durumunuz ne oldu emekli oldunuzmu Hangi Tarihden itibaren ödeme yapıldı bilgilendirirseniz sevinirim

10.11 2018 Tarihinde bende malülen1804 günden başvurumu yaptım sonuç hala gelmedi
Bende merak ediyorum hangi tarihden itibaren ödeme yaparlar diye

Üst Alt