Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapmalıyım?

valla iyice çıkmaza girdim... ben de tam anlamadım...

Bana diyalize girmeden malulen emekli etmezer gibi geliyor.

benbunu bir doktora sorayım herşey için teşekkürler bülent bey gelişmelerden haberdar ederim... sağol emeğin için...

malulen emkliliğin tespiti için dava?

malulen emekliligim antalya sgk ve en son ankara yüksek saglık kurulundan red geldi....dava açamak istiyorum dava dilekçesini yazarsanız sevinirim...? burda iş mahkemesi yok asli hukuk mahkemesine açarım sanırım....kendim açacam...

İş mahkemesine dava açın. Bunun için avukata bile gerek yok. Basit bir dilekçe yeterli...

xxx Mahkemesi'ne​

Maluliyet oranında sakatlığım bulunduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu xxx Müdürlüğü'ne yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum xx tarihinde "maluliyet oranında sakat olmadığım" öne sürülerek reddedildi (EK 1). Daha sonra bunun üzerine yapmış olduğum itiraz da xxx gerekçesiyle reddedildi (EK 2) ve malulen emekli edilmedim.
Oysa yürürlükte olan yönetmelik ve ekinde yer alan cetvele göre malul sayılmam gerek; zira çalışamıyorum (EK 3).

İş bu nedenle 5510 sayılı yasanın 25. maddesi uyarınca malulen emekliliğimin tescil edilmesi konusunda karar verilmesini saygıyla talep ederim

ad soyad
imza​

Sigorta Sicil No:
TC Kimlik No:
Adres:
Telefon:

EK 1: İlk başvurunun reddedildiğine dair evrak
EK 2: İtirazın reddedildiğine dair evrak
EK 3: Maluliyet oranında işgücü kaybı olduğuna dair sağlık raporu ve diğer belgeler

mahkemeye gittim hakim davalı bellil değil hukuki yardım al dedi dilekçeyi beyenmedi bu ne ya.... halbuki herkes böyle açmış.... iyibir dilekçe nasıl yazarım.... bu dilekçe nasıl olur mu acaba?... yardımcı olursanız sevinirim....

ALANYA İŞ MAHKEMESİ’NE

Maluliyet oranında sakatlığım bulunduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya il Müdürlüğü'ne yapmış olduğum 17.02.2009 tarihli malulen emeklilik başvurum 24.10.2009 tarihinde "maluliyet oranında sakat olmadığım" öne sürülerek reddedildi (EK 1). Daha sonra bunun üzerine yapmış olduğum itiraz da Ankara yüksek sağlık kurulunda da "maluliyet oranında sakat olmadığım" gerekçesiyle reddedildi (EK 2) ve malulen emekli edilmedim.
Oysa ki yürürlükte olan yönetmelik ve ekinde yer alan cetvele göre malul sayılmam gerek; çalışamıyorum (EK 3).

İş bu nedenle 5510 sayılı yasanın 25. maddesi uyarınca malulen emekliliğimin tescil edilmesi konusunda karar verilmesi için adli tıp kurumuna sevkimin yapılmasını saygıyla talep ederim.

Ad soyad: Bülent peköz

Davacı: Bülent peköz
Davalı: Sosyal güvenlik kurumu Antalya il müdürlüğü
Sigorta Sicil No: xxx
TC Kimlik No: xxx
Adres: xxx
Telefon: xxx

EK 1: İlk başvurunun reddedildiğine dair evrak
EK 2: İtirazın reddedildiğine dair evrak
EK 3: Maluliyet oranında işgücü kaybı olduğuna dair sağlık raporu ve diğer belgeler​

ek bilgi malulen emekiliği başvuranlar sigorta biterse yeşil karta başvurabilirler ben antalya sgk yı aradım emeklilik servisini bir sorun olmaz dediler....

Evet bu dilekçe gayet doğru. Nesini eksik bulmuş ki hakim?

ALANYA İŞ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE​

Davacı : ...
Adress: ...
Alanya/ANTALYA
Davalı : SGK Genel Müdürlüğüne -Ankara
Konu : Malüliyet oranımın tespitiyle malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespiti talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR​
Böbrek rahatsızlığım nedeniyle gitmiş olduğum Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi 06.09.2005 tarihinde Böbrek yetmezliği teşhisi ile %80 sürekli malül olduğum gerekçesiyle tarafıma rapor verilmiştir. Yine bir sonraki böbrek rahatsızlığım sebebiyle gittiğim, Antalya devlet hastanesinde 04.01.2006 Tarihinde %80 oranında malül olduğum gerekçesiyle tekrar rapor verilmiştir.
Böbrek yetmezliği sebebiyle çalışamadığım ,ayrıca SGK genel müdürlüğü nezdinde ödenmiş 1808 gün primim bulunması sebebiyle 17.02.2009 tarihinde Antalya SGK İl Müdürlüğüne Malülen emekli olmak için müracat ettim. Ancak Müracatım Reddedildi bunun akabinde red kararına itirazda bulundum ancak bu defa da itirazım yeterli derecede malül olmadığım gerekçesiyle 21.01.2010 tarihinde yüksek sağlık kurulu tarafından reddedildi.
Bu red kararlarından sonra malüliyetim sebebiyle malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespitine karar verilmesi için iş bu davayı açma zorunluluğum doğmuştur.

Hukuki Nedenler :İş Kanunu ,ve sair ilgili mevzuat hükümleri.
Deliller :SGK kayıtları, , Tanık beyanları,bilirkişi incelemesi, ve sair kanuni delail.
Sonuç ve İstem :
Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerle ve malüliyetim sebebiyle dava tarihinden itibaren malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespiti ile dava masraflarının davalı kuruma yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim.

Davacı Bülent PEKÖZ

Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Raporu
Antalya Devlet Hastanesi Raporu
Antalya SGK İl Müdürlüğü Red Kararı
Yüksek sağlık Kurulu Red Kararı

ilk mahkeme tarihim 06.05.2010... herhangi bir belge filan yanıma alayım mı.... ne demem gerekir bilgileri olanlar paylaşırlarsa sevinirim....
2 ay önce haftada üç gün diyalize girebilir diye rapor verdi doktor onuda götürecem.... ilk mahkemede ne demem gerek görüşleriniz....

gittim ilçe sgk merkez müdürlüğüne bekliyorum kapıda saat 8,30 oldu aldılar bizi içeri dedim falanca yetkili ile görüşeceğim ikinci kat dediler vardım hanım içeride oturuyor ama tam bir uyku hali mevcut 55 yaşlarında akşamdan kalma bir hal var üzerinde.kapıyı vurdum girmek için izin istedim girebilirmiyim efendim dedim,bana şöyle öcü görmüş gibi bir baktıki sormayın hiç cevap vermedi ben kendimi toplamaya çalışırken bir bayan güvenlik acilen yanıma geldi beyefendi şurada on dakika bekleyin alacağız içeri dedi.bekledim bekledim,saate baktım 9.10 olmuş kalktım ayağa güvenlik yeniden geldi yanıma az bekle alacağız dedikten sonra hatun kişinin yanına girebildik.aman ne süslenmiş ne süslenmiş sanki 18 lik kız hanımefendi ben işimin halledilmesini bekliyorum hatun içerde oya,boya derdinde tabi derdimi anlattım yok diyor siz 1800 günde emekli olmazsınız çünkü işe özürlü başlamışsınız diyor ben hayır 1988 den girişim var sonra özürlü raporu ile işe başladımdiyorum bu seferde 1430 gününüz var beyfendi olmazsınız diyor askerlik borçlanmasını yapacağım dedim olmaz 3600 günü dolduracaksınız diyor yani memleketimin hali ahvali böyledir gardaşlarım kimse bana darılıp gücenmesin.her gelen yasa yapıp durumu düzeltirken o kanunların altında dümdüz ezilen yassı tost şekilli enngelliler iyi düzeltiliyorlar selam ve hürmetlerimi sunarım...

KEVIN kardeş benim bacanağım askerlik bedelini ödedi malulen emekli oldu o vergi indiriminden de yararlanmıyordu haftada tam üç gün dialize giriyor .onada yok olmaz demişler orada bir adam yardımcı olmuş ama kim olduğunu baldıza sordum bilmiyorlar yani 1800 günü askerlik bedeli yatırarak doldurdu oluyormuş meğer

Mahkeme en çok bir iki şey sorar, onun dışında bişeyler söylemeye de göstermeye de fırsatın olmaz. Nüfus cüzdanını unutma yeter...

14 Ekimde ilk davam var konu hakkında görüşleriniz?

slm arkadaşlar 14 ekimde haftaya perşembe günü ilk davam var... malulen emekliliğe başvurmuştum ret gelmişti... kronik böbrek yetmezliği hastasıyım... benim 2005 ve 2006 yılında %80 raporum vardı bir taneside sürekli geçen ay da yeni bir rapor aldım %90 sürekli.
sgk nın ret cevabında iş göremez raporum %60 ın altında diye değerlendirilmiş...
....şimdi ben hakimden adli tıp a sevk etmesini talep edecem....? hakimin ret etme olasılıgı var mı yoksa yüzde yüz gönderi mi...?
.....bu konuyla ilgili daha önce deneyimleri olan varsa paylaşırsa sevinirim...
(ayrıca mahkemeyi kazanırsam maaşı ilk başvuru yaptıgım tarihten itibaren mi baglarlar?)

Adli tıp da olabilir, hakimin yönlendireceği başka bir hastane de. Fark etmez...

Takipteyiz...

sağol oturan boğa ... ben hakimin ret edip adli tıpa veya başka bir hastaneye göndermemesinden biraz şüpeliyim.... zaten ilk mahkemem ilçede oldu sgk avukatları yetki itirazında bulundu ve mahkeme antalya merkeze alındı tabi karşı tarafın vekalet ücreti benim üzerimde kaldı....

slm arkadaşlar bugün ilk davam görüldü..
-davacının tüm hastane belgelerinin celbi için ilgi hastanelere müzekkereler yazılmasına ...
- tüm belgeler geldikten sonra gün beklenmeksizin dosyanın ankara nöbetçi iş mahkemesine gönderilerek maluliyete ilişkin saglık konseyi olan bir hastaneden maluliyete ilşkin rapor alınmasının istemesine
- bu sebeple duruşmanın 10.03.2011 tarihine bırakılmasına..

şimdi ben ilki tamamda bu ankarayı filan anlamadım... konuyla ilgili düşünceleri olanların görüşlerini beklerim...

İş mahkemesini ben de anlamadım. Avukatın ne dedi?
Ama, her koşulda hastaneden rapor almak önemli. Sevk edileceğin hastaneden yeterli rapor alındı mı, tamamdır..

Avukatım yok...
-tüm belgeler geldikten sonra gün beklenmeksizin dosyanın ankara nöbetçi iş mahkemesine gönderilerek maluliyete ilişkin saglık konseyi olan bir hastaneden maluliyete ilşkin rapor alınmasının istemesine.... bu konu bana karışık geldide sanırım ankara iş mahkemesine soracaklar... valla kafam karıştı

Raporları değerlendiren vijdansız, devlete kapağı atmış ruhsuzları bir gün zor durumda kalmış olarak görmek istiyorum. bu benim Allaha Dua'm dır. gönülden ve samimi.

Üst Alt