ALANYA İŞ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
Davacı : ...
Adress: ...
Alanya/ANTALYA
Davalı : SGK Genel Müdürlüğüne -Ankara
Konu : Malüliyet oranımın tespitiyle malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespiti talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR
Böbrek rahatsızlığım nedeniyle gitmiş olduğum Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi 06.09.2005 tarihinde Böbrek yetmezliği teşhisi ile %80 sürekli malül olduğum gerekçesiyle tarafıma rapor verilmiştir. Yine bir sonraki böbrek rahatsızlığım sebebiyle gittiğim, Antalya devlet hastanesinde 04.01.2006 Tarihinde %80 oranında malül olduğum gerekçesiyle tekrar rapor verilmiştir.
Böbrek yetmezliği sebebiyle çalışamadığım ,ayrıca SGK genel müdürlüğü nezdinde ödenmiş 1808 gün primim bulunması sebebiyle 17.02.2009 tarihinde Antalya SGK İl Müdürlüğüne Malülen emekli olmak için müracat ettim. Ancak Müracatım Reddedildi bunun akabinde red kararına itirazda bulundum ancak bu defa da itirazım yeterli derecede malül olmadığım gerekçesiyle 21.01.2010 tarihinde yüksek sağlık kurulu tarafından reddedildi.
Bu red kararlarından sonra malüliyetim sebebiyle malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespitine karar verilmesi için iş bu davayı açma zorunluluğum doğmuştur.
Hukuki Nedenler :İş Kanunu ,ve sair ilgili mevzuat hükümleri.
Deliller :SGK kayıtları, , Tanık beyanları,bilirkişi incelemesi, ve sair kanuni delail.
Sonuç ve İstem :
Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerle ve malüliyetim sebebiyle dava tarihinden itibaren malüliyet aylığı almaya hak kazandığımın tespiti ile dava masraflarının davalı kuruma yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederim.
Davacı Bülent PEKÖZ
Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Raporu
Antalya Devlet Hastanesi Raporu
Antalya SGK İl Müdürlüğü Red Kararı
Yüksek sağlık Kurulu Red Kararı