Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedilmişti. Yaşlılık emekliliğinde yeniden rapor..?

akdenizden

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2018'de malulen emeklilik için başvuru yaptım. işe giriş öncesi malullük kararı verildi. talebim reddedildi. 4 ay sonra 3960 gün primim tamamlanacak. bağkur engelli emeklilik için başvuracağım. % 60 rapor için tekrar hastaneye sevk ederler mi? çünkü verilmiş bir malüllük kararı var 2018'de.

akdenizden
Erken emeklilik için vergi indirimniz olması şart.
Yoksa üzerinde geçerli bir oran olan son yönetmelik esaslarına göre alınmış engelli sağlık kurulu raporu ile vergi dairesine başvurmanız gerekir. Başvuru sırasında sigortalı çalışıyor olmak da gerekiyor.

bağkur için vergi indirimi şart değil. malulen emeklilik başvurum kabul edimedi. yaşlılık emekliliği için başvurucağım. yeniden rapor için tekrar aynı işlemler yapılacak mı? daha önce aldığım % 60 lık maluliyet kararı bağkura başvuruda geçerli mi?

maluliyet emeklisinden % 60 malülle talebim reddedildi, yaşlılık emeklisinde başvurumda yeniden % 60 rapor düzenlenecek mi?

2018'de malulen emeklilik için başvuru yaptım. işe giriş öncesi malullük kararı verildi. talebim reddedildi. 4 ay sonra 3960 gün primim tamamlanacak. bağkur engelli emeklilik için başvuracağım. bağkur % 60 rapor için tekrar hastaneye sevk ederler mi? çünkü verilmiş bir malüllük kararı var 2018'de. Yoksa direkt emeklilik başvurusu yapacak mıyım?

bağkur engelli emeklilik prim günü şartı değişti mi? % 60 için 3960 değil mi?

akdenizden
Bağkur'dan erken emeklilikte vergi indirimi şartı yoktur biliyorum, sizin mesajınızda Bağkur kelimesi geçmiyor.

haklısınız, kusura bakmayın, mesajda belirtmemişim. Bağkur malülden bağkur yaşlılık emekliliğine geçişte yeniden malül raporu istenir mi? eski rapor geçerli mi yoksa?

malül emeklilik başvurum reddedildi, yaşlılık emekliliğine başvuruda yeniden rapor isteyecekler mi? raporum %60'tı.

raporunda sürekli yazıyorsa istemezler sanırım sürekli yazmıyorsa genelde istiyorlar

bağkur engelli emeklilik başvuru sürecinde % 60 oranı nasıl işlem görüyor? malüliyetden malül sayıldığıma dair kağıt geldi. Rapordan muaf olur muyum bu resmi kağıtla.?

Bağkur'dan emeklilik sürecinde, yeniden rapor almam lazım mı? maluliyet raporu geçerli değil mi?

öyle bişey vardı malulen emekliligi ret olan aynı raporla tekrardan rapora gerek kalmadan engelli emeklisi için rapor geçerliydi o boga biliyor o yardımcı olursa iyi olur açıklama yaparsa seviniriz o boga öyle bir genelgede vardı OturanBoğa

OTURAN BOĞA bu konuyu biliyorsa yazarsa sevinirim, malule başvurdum, reddedildi, ama malulsün dediler, 3960 topla gel dediler, 77 günüm kaldı, elime resmi bir kağıt verildi, red kağıdı, bu kağıtla (belgeyle) rapor süreci olmadan hemen emekliliği bağlar mı BAĞKUR acaba?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
ilginizden dolayı teşekkürler, bu konu daha önce tartışılmış, kanun yoruma açık, red edilen malul kişiden yeniden bir rapor isteyip istemeyecekleri açık ve net belirtilmiyor, bağkur nasıl uygularsa bu iş öyle olacak, uygulama önemli, bağkura danışacağım bu konuyu.

akdenizden ; anlattığınıza göre malüllük başvurusu malül olduğunuz için red gelmiş son statü 1261 bağ-kur ise 15 yıl süre ve 3960 gün yeterli olacaktır... Bir daha rapor da istemezler sanırım çünkü ellerinde var bu şekilde emekli olanlar olmuştu geçmişte... SGK' ya gidip net bir bilgi alabilirsiniz bizleride bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler.

malulluk başvurusu öncesi danışmıştım, 4320 prim topla gel demişti, red kararından sonra 3960 topla gel diyecekler mi, ben de merak ediyorum sonucu, rapor istiyecekler mi, belli olacak herşey, sonucu burada sizinle paylaşacağım.

akdenizden

Sigorta başlangıç tarihinden önce rahatsızlığınız varmıydı? Rapor oranınız % kaç idi? Yani zaten malül mü idiniz? Kurumda bu konuda karışıklık çıkıyor.... Farklı değerlendirme oluyor kurum tarafından...

sigorta başlangıç tarihinden önce rahatsızlığım vardı, zaten maluldüm, % 70 'ti oranım. Haklısınız, kurumda uygulamada karışıklık çıkıyor. kurumlar farklı değerlendirme yapıyorlar.

akdenizden O zaman rapor oranınızı% 60 ın altına düşürmediler ise 15 yıl süre ile 3960 prim günü ile emekli ederler diye düşünüyorum. İnşallah emekli olursunuz! Bizleride bilgilendiriniz teşekkür ediyorum.

ben de foruma katıldığınız için teşekkür ederim, yorumlarınız güzeldi.

3960 prim gününü 75 gün sonra dolduracağım, bağkur uygulamada 4320 prim topla, gel başvur derler mi , yoksa hemen 3960 primim varsa başvuruyu kabul ederler mi?

bağkur engelli emeklilik uygulaması nasıl oluyor? başvuru süreci nasıl?

hepsi aynı sigorta girişinden önce malul kabul edilenler % 60 15 yıl süre ve 3960 gün pirimle emekli olur şayet %60 raporunuz sigorta girişinden sonra alınsaydı engelli emekli olmak isteseydiniz 16 yıl süre 4320 günle emekli hakkı kazanırdınız sgk nın uygulaması bu yönde ssk ,bagkur emekli sandıgı fark etmiyor

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

sigorta girişinden sonra % 60 alsaydım zaten 1800 günle malulen emekli edilecektim. % 60 rapor, 3960 günle başvurumu kabul eder mi bağkur?

% 60 rapor, 3960 günle başvurumu kabul eder mi bağkur? yoksa 4320 yi topla, gel mi derler...

kabul ederler 15 yıl 3960 emekli olacaksın

malulende emekli olabilirdin senin dedigin gibi sigorta girişinden sonra olsaydı engelli emekli olmak isteseydin 16 yıl 4320 emekli edilirdin

akdenizden...erken emeklilik daha avantajdır hocam,çalışabilecek durumun varsa çalışabilirsin de ama malülen de öyle bir şansın yok kendi özel işin haricinde...hayırlısı olsun..

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

önce engelli emekliliğe başvursaydım, bana 4320 gün getir demişlerdi, ama malulen emekliliğe başvurdum, işe girmeden önce malul sayıldım, şimdi 3960 dan bağkur engellisi emekli olacağım galiba. Rapor da istemezler inşallah.

%60 engelli raporu ve 3960 günüm var, bağkur başvurumu kabul eder mi? yoksa 4320 prim topla öyle gel mi der bağkur???yeniden hastaneye sevk yaparlar mı? daha önce maluliyet başvurum reddedilmişti ve malül sayılmıştım. Tam olarak şu anda uygulama nasıl?

akdenizden

Malulen emeklilik başvurunuzu red edip raporunuz aynı oranlamı geri verdiler konuyu idrak edemedim
benim mesela sigorta başlangıcımdan sonra %60 engelli raporum var ama son 1 buçuk senedir sgklı çalışıyorum raporum sürekli sol el ayak kısmi felç birde akciğer 3/1 alındı beni malul sayarlar mı 1800 günden emekli olabilir miyim?
Birde sizin hastalığınız engel durumunuz neydi?

tek rahatsızlıktan % 60 ile 1800 gün primle malulen emekliliğe başvurabilirsin. benim rahatsızlık bipolar bozukluk.

malulen emeklilik başvurumu reddettiler, ama işe girişten önce malulsun dediler, şimdi engelli emekliliğe başvuru yapacağım, % 60 rapor ve 3960 ı kabul mü edecekler, yoksa 4320 topla gel mi diyecekler?

akdenizden

Tek rahatsızlık şartını araştırdım araştırdım hiç bir yerde bulamadım ALO 170 aradım onlarda %60 raporunuzun olması yeterli böyle bir şart yok dediler bilmeden mi konuşuyorlar anlamadım ki işten vakit bulabilsem SGK 'ya danışıcam da vakit yok malesef :/

malulen emeklilik başvurumu reddettiler, ama işe girişten önce malulsun dediler, şimdi engelli emekliliğe başvuru yapacağım, % 60 rapor ve 3960 ı kabul mü edecekler, yoksa 4320 topla gel mi diyecekler? rapor yeniden mi alınacak?

Arkadaşlar iyi akşamlar. Malulen emeklilik de işe başlarken malul olmamak, sonradan çalışırken sgk dan sevk alıp malul olmak gerekiyor. Bunda da sgk %80 altı olursa ölsen maluliyet vermez.

Üst Alt