Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedilmişti. Yaşlılık emekliliğinde yeniden rapor..?

bana sen malulsün ama işe ilk girişten önce malulsün dediler, ben de engelli emekli olurum dedim, 3960 'a tabiyim, 1 sene bekledim prim şartının sağlanması için, şimdi 3960 gün prim topladım, bağkur hemen başvurumu kabul edip emeklilik işlemlerimi başlatacak mı?

malulen emeklilik talebim reddedildi. 1 sene sonra 3960 gün prim topladım, bağkur hemen başvurumu kabul edip emeklilik işlemlerimi başlatacak mı?

2018'de malulen emeklilik için başvuru yaptım. işe giriş öncesi malullük kararı verildi. talebim reddedildi. 2 ay sonra 3960 gün primim tamamlanacak. bağkur engelli emeklilik için başvuracağım. bağkur hemen başvurumu kabul edip emeklilik işlemlerimi başlatacak mı?

akdenizden

Evet, eğer başvurunuzda malul olduğunuza karar verilmiş ama "maluliyetiniz ilk kez sigortalı olduğunuzda vardı" denerek reddedilmişse, yani maluliyetiniz sgl kayıtlarına girmişse, Yaşlılık emekliliğine başvurduğunuzda yeniden rapor istenmemeli. Siz bu başvuruyu yaparken bu detayı belirtin mutlaka, "benim maluliyetim sgk kayıtlarında mevcut" deyin...

sgk nın talebimi reddettiğine dair gönderdiği resmi kağıt var, malul sayıldığıma dair ama ilk işe girişten önce malulsün yazıyor, bu belgeyle başvuracağım, sizin dediğiniz gibi sgk kayıtlarında mevcutsa maluliyetim, "benim maluliyetim sgk kayıtlarında mevcut" diyeceğim, hatırlatacağım sgk ya, inşallah bir sorun çıkmaz.

Üst Alt