Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik hastaneye sevk evrağı eve posta yoluyla mı geliyor?

Enengin0658

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Malülen emeklilik için başvuru yaptım fakat bana hastane sevk evrağı verilmedi bir bilgisi olan var mı?

Bi bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun

Sgk'nın size sevk kağıdını vermesi gerekirdi.

(Bana öyle başvurduğumda vermişlerdi hemen hazırlayıp).

malulen emeklilikten nefret ediyorum SGK dan hastanelerden nefret ediyorum evet evrağı 2 dakikada çıkarıp sana verebilirdi 3 dakika demez neci bunlar ya insanın başına bela gibi

Bana da vermediler rapor sonucunu eve gelicek dediler..halen bekliyorum ha geldi haa gelcek diye ama nafile..🤔

Rapor sonucu derken siz hastaneye muane oldunuz onun sonucunu mu bekliyorsunuz burcu hanım?

1 - Sevk olduktan sonra ve muayeneler bitip, heyete girdikten ve raporunuz Ankara Sgk genel merkeze gittikten sonraki raporun sonucu evinize postalanıyor.

2 - Rapor almak için hastaneye gitmek için sevk başvurusu yapmak için Sgk başvurduğunuzda, sevk kağıdını hemen veriyor.

Bu ikisi farklı şeyler.

O yüzden karıştırmayın.

::

(Enengin bey ilk kez sevk alacak. Burcu hanımın dediği ise, alınan raporun sonucu. İkisi birbirinden farklı konular yani)

Yok burcu hanımda ilk başvuru evrağını bekliyormuş Alparslan bey sistem değişti demekki artık

sistem değişmedi siz malulen emeklilik için sgk başvurduysanız kurum sizi tam teşekküllü bir hastahaneye sevk edecek rapor için size o sevk kağıdını vermedimi. vermediyse malulen emeklilik başvurunuzu nasıl aldı

Ben gittim malülen emekliliğe başvurucam dedim. Girişi yaptı 2 tane kağıt verdi bunları doldur hastane evraklarınla birlikte evrak takibe ver dedi. Formları doldurdum hastane evraklarıyla birlikte evrak bölümüne verdim. Bana sadece numara yazan küçük Bi kağıt verdiler evrakların da eve geleceğini söylediler

Yeni gordum kusura bakmayın ..benimki si rapor sonucunu eve gönderecekler sevki hemen sgk müdürlüğü veriyor..sevki aldıktan sonra hastanede kayıt yaptırıp gerekli polikliniklere görüldükten sonra saglik kuruluna gidiyorsunuz o sonucu eve postalancagini söylediler elime vermediler..benimki si dün geldi maalesef maluliyet reddi geldi..Ben de yüksek saglik kuruluna sgk ya yine itiraz da bulundum bakalim ne olcak🤔

Malülen emeklilik işlemleri sonuçlanması tahmini olarak ne kadar zaman alıyor?

Hastaneye sevk olduktan sonra, hastane işlemleri ve sgk nın karar vermesi tahmini ne kadar sürüyor?

Raporun SGK ya hastane tarafından yollanmasından sonra Büyükşehirlerde 2-3 ay içerisinde karar çıkar

SGK dan hastaneye sevk yazısı almadığınız anlaşılıyor. SGK sizi hastaneye sevk edecek, o yazı ile ilgili hastaneden Sağlık Kuruluna 182 den randevu alacaksınız. Hastanede heyet işlemlerinizi tamamladığınızda rapor size verilmez. Hastane SGK ya yollar. SGK da o il hangi Bölge Sağlık Kuruluna bağlı ise oraya yollar. Bölge sağlık kurulu kararını verir dosya tekrar bağlı olduğunuz SGK ya gelir. Süreç böyledir.

Eğer siz elinizdeki Engelli raporu ile SGK ya müracaat ettiyseniz, başvurduğunuz o memur yüzünden vakit kaybı yaşayacaksınız demektir. SGK elden götürülen raporları kabul etmiyor, Yazışmalardan sonra sizi tekrar hastaneye sevk ederler. Boşa zaman kaybı olur.

Benim ki 1.5 seneyi geçti.

2 yıla yaklaşıyor halen gelen yazı-sonuç yok.

Sgk şubesine kaç kere sordum, bekleyeceksiniz, mutlaka gelir diyorlar.

Bazılarımız benim gibi uzun zaman uğraşıyor, bazılarımıza 6-7 ayda geliyor, bazı arkadaşlara ise 2-3 ayda geliyor.

::

(Mesela... İbrahim Tatlıses gibi yandaşlara ise 1 haftada Tepecik hastanesinde hem rapor hazırlandı, hem hemen heyete girdi hem de o haftanın sonunda emekli maaşı bağlandı).

Bilmem dönen dolapları anlatabildim mi...!??

(benim sadece muayenelerimin bitmesi 2 ayı buldu. 2 ay da sonrasında ise heyete girme günü verdiler, toplam 4 ay sürdü ve o gündür bugüne sonucumu bekliyorum.

Günün 24 saati de bu yönetici sınıfına küfürler edip duruyorum aklıma geldikçe.

Durum budur yani.

Herkes de değişik oluyor.

28 MAYIS da başvurmuştum. 19 EYLÜL de sonuçlandı.

arkadaşım 28/06/2018 bende müraacat ettim hala bir sonuç yok malulen değilde vergi indiriminden daha çabuk olursun. şartların uyuyorsa tabi

11 yıllık sigortalılığım var. 2200de yatırılmış sigortam var. 4 yıldır şizofreni tedavisi görüyorum. Son 2 yıldır evden dışarı çıkamıyorum böyle Bi hastalık yani beni etmiyceklerde kimi edicekler emekli

Ona bakarsan hepimizi emekli etmeleri lazım ama etmiyorlar işte.

Adamın 2 ayağı tutmuyor, bir başkası ellerinin her ikisini de romatizma yüzünden parmaklarından kullanamıyor ama malülen emekli etmiyor Sgk.

Bizler de senin gibi soruyoruz: "BİZİ EMEKLİ ETMEYECEK DE KİMİ EDECEK?" diye ama etmiyor kardeşim.

Hem şans lazım hem de TORPİL lazım malülen emekli olmak için.

Sgk bu işi bu kadar zıvanadan çıkardı işte.

Malülen emeklilik için hastanede bütün bölümlere mi muayene oluyoruz?

Malülen emeklilik için hastanede bütün bölümleremi muane oluyoruz yoksa sadece rahatsız olduğumuz bölümemi muane oluyoruz?

Enengin0658 mrb 8/9 ana branş doktora
Muayane oluyorsunuz rahatsızlıklarınıza göre
Bu sayı arta bilir

Rahatsiz oldugun bölümleri söylüyorsun onlar o bölümlerin listesini veriyorlar bende su an rapor icin poliklinik geziyorum eskiden belli branslardi simdi degişmiş sadece istedigin poliklinikleri veriyorlar ama dahiliye şart

Enengin0658

Merhaba,
Aşağıdaki poliklinikleri geziyorsunuz.
Psikiyatri
Göz
İç Hastalıkları
Fizik tedavi
Kulak burun Boğaz
Genel Cerrahi
Ortopedi
Kardiyoloji

Peki muane olmanın bir süresi varmı yani ben cuma günü giriş işlemlerini başlattım. Pazartesi değilde salı günü muanelere başlayabilirmiyim?

Enengin0658

Başlayabilirsin. Muayeneleri tamamladıkta sonra sekreteryaya evraklar teslim edilir ve heyet günü belirlenir.

Malülen emeklilik için bugün hastaneye muane oldum. Engelli emeklilik için hemen başvuru yapabilirmiyim acaba?

Astım başlangıcına malülen emeklilikte oran verilmiyormuş doğrumu doktor öyle söyledi? Astım dan oran alan varmı?

Enengin0658

Malulen emeklilikte zaten oran önemli değil. Önemli olan maluliyet cetveli'e göre malul derecede işgücü kaybı var mı yok mu.

Siz SGK'ya malulen emeklilik için başvurdunuz ve sizi hastaneye mi sevk ettiler?

Malülen emeklilik için hastaneye bugün muane oldum engelli emekliliğe başvuru?

Malülen emeklilik için bugün hastane muane işlemleri bitti. Hemen engelli emeklilik için müracaat edebilirmiyim?

Heyete gireceksiniz daha.

(Heyet günü için raporu teslim ettiğiniz sağlık kurulu sekreterleri size heyet için tarih vermediler mi?).

Heyet günü gidip heyete çıkacaksınız ve sonra heyet o raporları Ankara Sgk'ya yollayacak.

Sgk, kendi doktorlarına o raporunuzu inceletip karar verecek ve emekli olup olamayacağınıza dair evinize yazı yollayacak.

Emekliliğiniz kabul olmuşsa, ancak o zaman işlemlere başlayacaksınız.

Hayır yanlış anladınız. Tamam heyete çıktım diyelim. Sgk dan bana yazı gelmeden ben tekrar bu sefer engelli emeklilik için yani erken emeklilik için başvurabilirmiyim yoksa 6 ay beklemem mi lazım? Yani ben malülen emekliliğe başvurdum fakat işler umduğum gibi olmadı sanırım %55 alıcam. Bende diyorum ki bu sefer erken emekliliğe başvuruyum?
Alpaslan35

Sgk'dan yazının gelmesini beklemeniz lazım önce.

(Çünkü Sgk'nın sisteminde siz halen maulen emeklilik işlemleri devam ediyor diye görünüyor olacaktır).

Yazı en fazla 2 ay içinde elinize geçer. Çoğu kişide 2 ayda geliyor.

Üst Alt