Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için hastane sürecinde tüm branşlara gözüküyor muyuz?

Erkanoz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
6
merhabalar , son dönemlerde basvuru yapan ve hastane sürecünü yasayan arkadaslara bir sorum var ?

eskiden herhangi bir sebeble malulen emeklilik başvurusu yaptıgınızda hastalıgınız ile alakalı alakasız onlarca branşda doktora görünmek zorunda kalıyorduk , hiç alakası yokken misal mesena ile ilgil sorununuz olsa bile göz -kulak tüm hastane dolaşılıyordu , ve tüm engel oranlarınız toplanıyordu.

Yeni düzneleme ile zaten tek rahatsızlıgınız ciddiye alınıyor ve o %60 üzerinde ise rapor alınabiliyor , buna göre artık sadece ilgili branşlardaki doktorlara mı görünüyorsunuz ve bu branskara kim kara veriyor , yoksa yine alakalı alakasız tüm branşlarda ki doktorlara görünmek zorunda mıyız

Teşekkürler

@Erkanoz
Kardeşim bunu bende çok merak ediyorum,önümüzdeki ayın 7'sinde benim ilk kontrol muayenem başlıyor,yaşayınca bunu yazarım.
Ama şunu öğrendim,sevk konusunda sgk normal prosüdür olarak ilk kontrol muayenende seni en son rapor aldığın hastaneye sevk ediyormuş.

Malulen veya engelli emekliliği için SGK ya başvuru yaptıktan sonra zaten sistem üzerinden şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol ediyorlar. Hakkınız var ise sevk almanız için randevu alıp randevudan 2 gün önce SGK'ya gidip sevk kağıdı veriyorlar.

Sonrasında hastane süreci kayıt yaptırdıktan sonra hangi bölümleri istiyorsun diye bir soru yok. Sana 7 8 bölüme girmen için evrak veriyor ve dolaşıyorsun. Burada alacağınız engelli raporu değil , durum bildirir raporu yani tüm branşlara girmeniz sizin avantajınıza birşey varsa orada durumunuzu anlatmaniz iyi belki bir faydasi olur.

Ben Haziran'da bu süreci yaşadım, mevcut engelli raporumun aynısını yazıp gönderdiler SGK ya normal emekli de olabiliyorum. Malulen de bakalım SGK kuruldan ne dönüş olacak onu bekliyorum şuan.

Üst Alt