Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için şu anda çalıştığım şirketten çıkmam mı gerekir?

trablons

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
28
şu an bir şirkette çalışıyorum zar zor.malüllük için işlemleri başlattığımda direk işten çııkmam mı lazım yoksa malül emeklilik onayı geldikten sonra istediğim gibi çıkabiliyor muyum?
bana sen işte çalışıyorsun malüllen emekli olamazsın mı derler çalışmam devam ederken?

@trablons

Kardeşim şuan sen ilk başvurusunu yapıyorsun.Malulen emekliliğin onaylandıktan sonra zaten sana işten çıkışını yap ve gel derler.
Şuan için gereksiz çıkış yapma en azından bir maaş gelirin olsun zira süreç beş altı ayı bulabilir.

@trablons, hayır gerek yok yok ben malulen başvurusu yaptım 8 ay gibi bir sürede sonuçlanır dediler kayıp olmaması için çalışmaya devam edin dendi

@Mustafa788, peki raporu almak için hastanelerde zaman gecirmen lazım heyet falan çalışırken nasıl bu işleri hallediyosun

Sigortalı iken malûlen emeklilik başvurusu yapabilirsin, ama emekliliğinin onaylanması için, işten çıkışını yapman istenir. Bu arada geçen sürenin maaşlarını da hak edemezsin.

geçen süre derken oturan boğa abi? ne süresi? bir de e devletten mi yapacağım başvuruyu ssk ya gitmeye gerek var mı?

@trablons,

Sigortalılığını sonlandırıp emekliye başvurursan, emekli maaşın birikmeye başlar. Eğer sigortalılığın devam ederken emekliliğe başvurursan, emeklilik kararın çıktığında sana sigortanın sonlandırmanı söylerler, emekli maaşın da o tarihten sonra başlar

@OturanBoğa, e devletten başvuracağım ssk ya gitmeye gerke yok değil mi hocam? hastanede yatacam ordan engel raporu alırım sonra e devletten malüllük doktorla görüşmeye randevu alacağım yaptığım araştırmaya göre bu şekilde.Yanlışım var mı oturan boğa abi

@OturanBoğa, bir de psikolojik malüllere süreli rapor veriyorlar mı yoksa süresiz malül mü olurum ?

Son düzenleme:
@OturanBoğa, peki çalıştığımız şirketten tazminat talep edebilirmiyiz

@trablons, ben sgk gidip başvuru yaptım beni tedavi gördüğüm hastaneye sevk etti sevk edildiğim takipli olduğum hastane bazı belgeler istedi randevu bakıyorum ama bulamadım

Üst Alt