Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen raporum ret geldi. 28. maddeden emekli olabilir miyim?

Aretias

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
14 Temmuz 2014 güncel:

selamlar oncelıkle (oturan boga) bulent kucukarslan a tesekkurlerımı sunarım. bugun ıtıbarı ıle ankaradan % 89 oranla 28 maddeden emeklı oldugumu ogrenmıs bulunmaktaım
oturan boga ne derse cıkıor ıns emeklılık bekleen arkadaslarda emeklı olur bu sıtedekı arkadaslarada slmlarımı sunar herseın gonlunuce olması dılerım

22.03.1969 doğumluyum
bağkur başlangıcım 1991 mayıs ayı
malulen emeklilik için sgk ya başvurdum giresun devlet hastahanesine gönderdiler kardiyolijiden % 61 norolojiden % 60 rapor aldım. sgk ya gönderdim sgk ankaraya gönderdi ve gelen sonuç ret geldi
bu arada belirteyim bağkurluyum

sonra bana memurlardan birisi 28 maddeden dilekçe yazıp göndermemi söyledi (yaşlılık emekliliği) gönderdim. askerlik borçlanmamıda ödeyeceğime dair imza attım. ankaradan cevap geldi beni tam teşekküllü üni hastanesine sevk ettiler. üninin raporuna göre karar vereceklermiş.
gittim 5 hastalıktan ( kardiyoloji noroloji psikiyatri ortepedi ve nefroloji) ortapediden % 24 kardiyolojiden % 60 aldım diğer 3 hastalığın oranlarını öğrenemedim
sizce 28. maddeden emekli olabilir miyim

şöyle bi sorum daha olacak 18 sene bağkurlyum ama 6 sene 10 ayımı borcumdan dolayı günümü silmişler ve prim borcumuda silmişler 11 sene 2 ay ödemişiliğim va
r askerliğimi 18 ay yaptım

tşk ederim saygılarımla

Son düzenleme:
3960 gün ödenmiş priminiz varsa, 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlandırılırsınız:

bagkur.PNG

primim tutuyor ama günüm maaalesef onu sormuştum günüm 11 sene 2 ay prim ödemem 4020 askerliği saymassak bide neden bana primim tuttuğu halde 18 aylık askerlik ödememi borçlandırdılar acaba ankaraya erken yaşlılık emekliliği dilekçesi içinmi yaptılar askerlik borçlanmamı cevabınızı bekliyorum saygılarımla

15 yıl sigortalılık süreniz zaten var (sizinki 2014 - 1991 = 23 yıl)

3960 olması gereken prim de tamam (sizinki 11 yıl 2 ay = 4020 gün) (hatta askerlik borçlanması yapmanıza gerek bile yok)

Yani, emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun.

sayın editörüm ama 18 yıllık günümün 6 sene 10 ayını silmişler prim borcunuda silmişler ve 11 yıl 2 ay görüküyor sistemde yinede emekli olabilirmiyim saygılarımla 2009 yılında bağkurdan terk verdim

çok tşk ederim sayın editörüm yüce allahım sizi başımızdan eksik etmesin sağolun varolun

Bu arada silinen bağkurluluğunuz 1991'deki başlangıcınız değil, di mi? Yani, prim yatan ilk sigorta tarihiniz 1991, öyle değil mi?

hayır 11 yıl 2 ay dan sonrasını ödeyemedim ondan sonrasını yani 6 sene 10 ayımı sildiler 2009 da terk verdim ilk primim 1991 mayıs ayından itibaren yatırdım bir fiil 11 sene 2 ay ödedim

Tamamdır işte, ilk sigorta primi 1991'de yatmışsa, hiç bir sorun olmadan emekliliğiniz gerçekleştirilecektir. Merak etmeyin

yani borcumdan dolayı borcumu günümü silmeleri önemli değil

Terk Açıklama #19-Ek-19 Terki
Terk Tarihi 2002.07.31
Tescil Tarihi 1991.05.09
Emekli Mi HAYIR
Durumu AKTİF SİGORTALI DEĞİL Yeni düzenlemeye göre;
1-Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce yüzde 60 ve daha fazla oranda hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayanlara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.işte benim anlayamadığım konu bu beni biraz bilgilendirirseniz size minnettar kalırım saygılarımla

11 sene 2 ay 4020 prim ödemem var aşağı yukarı alacağım maaş ne kadar olur

bülent bey bugun bir gelişme oldu üniye tel açtım norolojıdende %72 vermişler açtığım konudan cevap verirsen sevinirim 2 gündür sizi bekliyorum

O alıntıladığınız mevzuat maddesi de benim yukarıda söylediğimi söylüyor. Yani 3960 gün primle emekliliğe işaret ediyor.

"28. maddedden emeklilik işlemlerimi yapın" dediğinizde o işlemler tamaamlanacak ve emekli edileceksiniz. Bu kadar net.

yani bülent bey 15 yılı doldurmama 3 sene 10 ay var o günleri ne yapacağız onu soruyorum primim ödemem tutuyor aklıma takılan soru bu sizin de başınızı ağrıtıyorum farkındayım heyacan bende fazla 9 aydır uğraşıyorum

Taner bey, durumunuza dair ilk mesajda verdim zaten cevabı. Kafanızı karıştırmayın. Emekli olacaksınız. Nokta.

tşk ederim ksr bakmayın başınızı ağrıttığım için

bağ kur girişinden sonra hastalığım nüksetti 5510 kanunun 28/5 maddesinden sakıcası varmıdır bağ kur lu olmadan hiç bir hastalığım ve raporum yoktur saygılarımla

Hayır, işgücü kaybınızın sigortalı olmadan önce ya da sigortalı olduktan sonra olmasının 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız açısından hiç bir farkı yok.

aklımda daha soru işareti kalmadı bülent bey teşekkürler

Taner kardeş 15 yıl denilen şey ilk bagkur başladıgi gün ile emeklilik başvurusu yaptığın gün itibariyle geçen süre ..
Yani bu durumda senin sigorta yasin 15 i geçmiş 23 yıl olmuş ..sen rahat ol.

ne anlama geliyor

Birim İşlem
1 23.06.2014 GİRESUN SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 23.06.2014 GİRESUN SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 24.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE APS İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 24.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5 25.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 25.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ZİMMETTEN ÇIKARILDI yani ankaradan çıktğınımı gösteriyor bilen varmı tşk

memolik özelin dolu özel mesaj atılmıyor bazılarını silebilirmisiniz

zor emeklilik süreci

NOT;bağ kurlu olmadan önce hiç bir hastalığım raporum vs yoktur hastalığım 2 sene önce beyin damarıma pıhtı atması sebebi sonucu çıktı
Birim İşlem
1 23.06.2014 GİRESUN SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 23.06.2014 GİRESUN SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 24.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE APS İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 24.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5 25.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 25.06.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ZİMMETTEN ÇIKARILDI

EN SON GELİNEN SÜREÇ BUDUR GELİŞMELERDEN ÖRNEK TEMSİL ETMESİ İÇİN BU SİTE DE YAZACAĞIM
AYRICA SAYIN BÜLENT KÜÇÜKARSLANADA (OTURAN BOĞA) VERDİĞİ BİLGİLER İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNAR YORUMLARINIZI BEKLERİM SAYGILARIMLA

Bu ibarelerden bir şey anlaşılmıyor. İşlemler sürüyor belli ki...

tşk ederim gelişmeleri paylaşacağım

Taner arkadaşım baz alınan işe giriş tarihiniz ve priminiz yani sıkıntı yok emeklisiniz ben sizden sonra girişliyim mesela 1995 emeklilik 2010 anladınız mı önemli olan giriş ve son müracaat tarihi zaten yeterli olmasa başvurunuz alınmaz zaten işlem bitmiş 15 gün sürer cevap bu ara SGK emeklilik servisine sorun bence şimdiden hayırlı olsun

selamlar oncelıkle (oturan boga) bulent kucukarslan a tesekkurlerımı sunarım bugun ıtıbarı ıle ankaradan %89 oranla 28 maddeden emeklı oldugumu ogrenmıs bulunmaktaım oturan boga ne derse cıkıor ıns emeklılık bekleen arkadaslarda emeklı olur bu sıtedekı arkadaslarada slmlarımı sunar herseın gonlunuce olması dılerım

Üst Alt