Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen raporum ret geldi. 28. maddeden emekli olabilir miyim?

cok tsk ederım 4097 prımle acaba ne kadar maas alırım bag kur dan

sayın bulent bey bugun sgk ye gıttım askerlıgımı odemem gerektıgını 28 maddenın onceden sakat olmadıgım ıcın 4020 gunum var dedıgım halde olmaz senı 50 59 arasından emeklı edecegız dıye tututurdular oysa ben % 89 ankaradan raporum var
15 yıl 3960 prıme tabıyım dılekce yaz dedıler

bana bır dılekce ornegı yazarmısınız saygılarımla cevabınızı acıl olarak beklıyorumsız askerlıgı odememe gerek yok demıstınız sıze guvenıyorum bu arada sefle cok tartıstık bu konu uzerıne

SGK bu saçma uygulamayı yapıyor, çünkü kanunu yazarlarken akıl almaz kötü bir dille ve tezat içerecek şekilde yazmışlar! 28. maddenin başı şu şekilde:

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.​

Yani ilk sigortalı olmadan önce malul durumda olursan 3960 gün primle emekli ediyorlar, ama sonradan malul duruma düşmüşsen -ve malulen emekli edilmiyorsan- 4320 gün primle ancak emekli ediyorlar!

Neresinden tutulsa akılsızlık. Hiç bir mantığı yok.

Ama sizin açınızdan hiç uğraşmaya değmez. Uğraşsanız hem zamanınız hem paranız gidecek... Ben olsam dedikleri gün kadar askerlik borçlanmasını yapar, 4320 primi tamamlayıp Yaşlılık emkeliliğinden yararlanırım.

Ama yok ben uğraşırım, hakkım olan 3960 günle emeklilik için gerekirse sgk'ya mevzuat değiştiririm derseniz, o zaman anlatmaya devam edeyim..?

bulent bey 170 aradım bana 12 yıl 6 ay 4 gun 4520 gun prım odemen var dedıler sgk ıse 11 yıl 2 ay 22 gunun var dıyor sasırdım ne yapmam gerekıyor saygılarımla

Bu tezata dair bir şey bilemem. sgk'ya gidip bunu böylece sormak lazım

sgk gittim bana 2003 senesinden kalma 16 ay borç çıkardılar (6552) tl bu parayı ödemeden emekli işlemlerimi yapmıyorlar emekliliğe hak kazandım bankalar kredi verirmi ve prim ödemem 4042 günmüş ödeyebilirsem 4504 primim olacak 462 gün fazlalaşıyor bu maaşımı biraz olsun artırırmı saygılarımla

Evet, sgk'ya borç olduğu sürece emekli etmezler.

Bankadan kredi alınabilir herhaklde. Emekliliği hak ettiğinize dair bir yazı alıp ziraat bankası'na giderek şansınızı deneyebilirsiniz bence. Daha önce bankalarda olumsuz bir referansınız yoksa, verirler heralde.

500 gün fazla prim maaşta anlamlı bir fark yaratmaz.

tşk ederim

bülent bey agustos 14 de emekli dilekçemi verdim aklıma takılan raporumun süreli yada süresiz olması yazmıyor süreli yada süresiz olduğunu nasıl öğrenebilirim saygılar

Raporda bir süre kısıtlaması yoksa, rapor süreklidir.

bülent bey ve taner bey çok değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Allah cc razı olsun inşaallah.
emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Değerli bilgilerinizden istifade ededcem inşaallah.SELAM VE DUA İLE.

kafam karıştı

slm ben 14 ağustosda emekli başvurumumu yaptım yaşlılık emekliliğinden( %89 özür oranı bağ kur ) 28 eylül de ilk maaşımı aldım sgk dan gelen yazıda birikmiş tutar 767 tl aylık maaş 854 tl bankaya gittim 1620 tl verdiler e devletten şimdi sorguladım brüt aylık maaş 821+32 tl ek ödeme yazıyor ben ekim 28 de ne kadar maaş alacağım teşekkürler

854 TL alıcaksız...
1621 TL olan tutar, emeklilik onay tarihinden itibaren maaş gününe kadar biriken miktar ve bir sonraki ayın maaş toplamıdır..

Limooni ama e devlette brüt 821 ek ödeme 32 tl yazıyor maaş brüt diyor onda takıldım brüt te

Emekli maaşı mı toplu olarak aldım net maaşım ne kadardır.

slm ben 14 ağustosda emekli başvurumumu yaptım yaşlılık emekliliğinden( %89 özür oranı bağ kur ) 28 eylül de ilk maaşımı aldım sgk dan gelen yazıda birikmiş tutar 767 tl aylık maaş 854 tl bankaya gittim 1620 tl verdiler e devletten şimdi sorguladım brüt aylık maaş 821+32 tl ek ödeme yazıyor ben ekim 28 de ne kadar maaş alacağım teşekkürler

bnm de 2001 ile 2008 arası silinmiş 16 yıl 4320gün ile emekli yaptılar aslındaben15 yıl 3960 gün ile emekli yapmaları gerekiyordu bana fazladan360 gün ödettiler bu memur arkadaşlar orda nescafe ve çay sigara içmesini iyi biliyorlar malül emeklilik işlemlerini bilen yok bence emeklilik günü dolanları emekli ediyorlar acaba kendi başlarına gelse ne yapacaklar ama bana 2 yıla yakın süreuğraştırdılar araştırarak kendi çabalarımla peşini bırakmadımolamazsın dediklerin de boşverseydim emekli olamazdım arkadaşlardan ricam burda herkez bildiklerini paylaşsın birbirimize yardımcı olalım allah hepimizin yardımcısı olsun allah kolaylık versin yardımlarından dolayı emeği geçen herkeze teşekkür ederim özellikle bülent bey ekolay gelsin

Aretias

malulen emekliliginizin ret sebebi neydi konuyu okudum göremedim sgk ret gerekcesi neydi

gerekçe devlet hastahanesinin verdiği % 60 ve %61 oranınızı kabul etmiyoruz malulen emeklilik başvurunuzu ret ediyoruz bundan başka açıklama yok...

Üst Alt