Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mart ayında aldığım raporla vergi indirimine başvurduğumda sonuç ne olur?

alp1992

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben yeni üyeyim bir kaç sorum olacaktı bana yardımcı olabilirseniz çok iyi olur.

1. Benim 07.03.2016 tarihinde aldığım yüzde 40lık raporumda poliomyelit sekeli sağ bacakta 5 cm kısalık atrofi ve sürekli yazıyor.acaba bu raporumu vergi indirimi için ankaraya gönderirsem olumlu sonuç gelme olasılığı kaç.

2.Askerlik çürük raporumda rahatsızlığım ayrıntısıyla yazıyor.bu çürük raporumu engelli raporumla ankaraya göndersen yararı olur mu.

3.Raporun sonucu işyerine gidiyor diyorlar.istesek eve isteyebilirmiyiz

alp1992
1- Raporunuz ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ile Fatih Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na müracaat ediniz. Ankara sürecini onlar organize edecekler.
2- Askere elverişli değil raporunu vermenize gerek yoktur.
3- Hayır, Vergi indirimi yazısı işverene hitaben yazılır ve işyerine gelir.

ya arkadaşlar benim raporum yüzde 40 poliomyelit sekeli 5 cm kısalık atrofi yazıyor.yani anlıyacağınız raporda rahatsızlığım fazla ayrıntılı yazmıyor.raporumu 2016 da aldım.sizce bu raporla vergi indirimi alabilirmiyim.oranını düşürürlermi.cevaplarsanız sevinirim

alp1992
Rapor özür oran cetveline uygun verilmişse onaylanır.
Siz başvurun, tereddüte düştükleri bir konuda detay gerekirse ara kararla ilave tetkik istiyorlar zaten.

Ufukalp Sayın Ufuk bey Hastaliklarla ilgili Röntgen,Tahlil,Eko,ekg,laboratuvar ,biopsi sonucu vs.
Bu sonuçlar Hastane tarafından sisteme işleniyormu?
Yani Maliye Saglik kurulu sistem üzerinden bu hastaliklarla ilgili tetkiklerimizi göruyormu?
Mevcut tetkiklere rağmen gerekli görürse ilaveten tetkiklermi istiyor?...

kiyasettin
Sanmıyorum, tüm hastaneler tarafından verilen tüm raporlara ait tüm tetkiklerin işlenebileceği kadar büyük bir ortak sistem ben zannetmiyorum.
Raporlara tetkiklerle elde edilen değerler ilgili bölümlere yazılıyor.
Örneğin kalp hastalıklarında ef değerleri, gözde görme oranları, KBB da odyo test sonucuna göre işitme eşikleri vs...
Kurulun rapordaki değerler konusunda tereddüte düştüğü ya da değerlendirilebilecek bir tetkik değeri göremediği durumlarda ilave tetkik isteyebilmektedirler.

Ufuk Alp Bey merhaba
%40 epilepsi den süresiz rapor aldım.
Ankara dan 29.09.2015 tarihinden 29.09.2017 tarihine kadar 3. derece vergi indiriminden faydalanır diye bir cevap geldi.
Süresiz raporuma 2 yıl vergi indirimi vermişler itiraz etmelimiyim.
2 yıl sonunda tekrar kontrol-sevk filan yazmıyor.
yoksa 2 yılı beklemem mi doğru olur.
Birde geçmişe dönük vergi indirimini alabilir miyim.
Yardımcı olursanız sevinirim sağolun.

gokmenle
İtiraz süreci 2 yıl sonra rapor tekrarlamanızdan çok daha zorludur ve verilecek karar kesindir, olumsuz çıkarsa yapabileceğiniz hiç bir şey kalmıyor, bence iki yılı bekleyin.
2 yılın sonunda tekrar rapor alır sunarsınız, sürekli de olabilir süreli de belli olmaz.
O tarihlerde çalışmış iseniz 29.09.2015 tarihine kadar geriye dönük fazla ödenen gelir vergisinin iadesini talep edebilirsiniz.

Sn. Ufuk bey; Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gönderilen raporlarla birlikte röntgen, tahlil ve diğer klinik bulguları gösteren belgeler de gönderiliyor değil mi. bu sonuçlara göre oranlar yükseltilip düşürülüyor diye tahmin ediyorum.

claer
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum.
Tetkiklerden elde edilen bulgular raporun ilgili yerlerine işleniyor. Örneğin kalp hastalıklarında ef değerleri, gözde görme oranları, KBB da odyo sonuçları olarak işitme eşikleri vs.
Zaten tüm tetkikler de gönderilse idi bireysel olarak aldığımız elimizde mevcut olan raporlar kabul edilmezdi, tarihi geçmemiş mevcut raporlar kabul ediliyor.
Tabi kurul, tereddüte düştüğü konularda ara kararla ilave tetkik isteyebiliyor.

Sn Ufukalp bey; öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Ben yorumunuzdan şu kanıya ulaştım. Ankara ya sadece raporlar gönderiliyor, rapordaki hastalık veya sakatlık oranları Merkez Sağlık kurulunun elindeki cetvele göre değerlendirilip oranlar da çelişki olursa hastaneden ek bilgi yada belge isteniyor doğrumu.

sgk da sisteme girildiginde tum raporlar.kullanilan tum ilaclar goruluyor.ozel saglik sigorta sirketleri bile gorebiliyor.Kaldiki son noktada karar verecek olan bu mercigin kisin tum saglik sicilini gormemesi mumkun
degil..

Sayın ufukalp bey birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
1. ben vergi indirimine başvurduğumda sonuç işyerine postadan zarf olarakmı gelecek.yoksa işyerinin bilgisayarına faks yada imeil ile mi gelecek.bana bilgisayardan bir çıktımı verecekler.
2. vergi indiriminin sonucu gelmeden ben işten çıksam bir sorun olurmu.sonucunu bana verirlermi.
3.kaç ayda vergi indiriminin sonucu elime geçer.
Şimdiden teşekkürler ufukalp bey

@alp1992
1- Vergi indiriminizin sonucu işyerinize posta ile zarf içinde ıslak imzalı vergi indirimi üst yazısı ve ekinde rapor olarak gelecek, son zamanlarda ekinde rapor olmayabiliyor. Size bu belgeyi verecekler, kendilerine fotokopi alacaklar.
2- Hayır hiç bir sorun olmaz, takip edip geldiğinde alırsınız.
3- Tam bir süre vermek mümkün olmamakla birlikte ortalama 1,5 ay diyebiliriz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar
1.Benim 02.03.2016 tarihinde aldığım yüzde 40lık sürekli yazan bir raporum var.Raporda poliomyelit sekeli sağ bacakta 5 cm kısalık atrofi yazıyor.Ben bu raporla vergi indirimi alabilirmiyim.Alabilme ihtimalim ne.Düşürürlermi acaba oranımı.

alp1992

Evet, güncel tarihli bir rapor, vergi indirimi için kullanabilirsiniz.

vergi indirimi

Arkadaşlar bilen varsa lütfen bu 2 sorumu cevaplayabilirmi

1.Ben 2 ay önce yüzde 40 raporumu vergi indirimi için ankaraya gönderdim daha sonuç gelecek.Çevremdekiler diyorki eğer raporunun oranını düşürürlerse ankarada raporun tamamıyle iptal olacak diyorlar.Bu rapor sayesinde 3 ay önge engelli kadrosunda iş girdim. Diyorlarki raporun oranı yüzde 40kın altına düşerse çalıştığın işyeri seni engelli kadrosundan çıkarır ve işten çıkarır diyorlar.Acaba doğrumu böyle birşey varmı.

2.Ben bu yüzde 410lık raporumu bayrampaşa devlet hastanesinde çıkarmıştım.Bu raporu vergi indirimine gönderdim.Eğer oranımı düşürürlerse.Ben buna itiraz edip.Daha önce rapor çıkardığım bayrampaşa hastanesine beni sevk yada göndermelerini isteyebilirmiyim.

Sadece vergi indiriminden yararlanamazsini diger haklarda ayni raporu suresiz omur boyu kullanirsiniz ayni sekilde yararlanirsiniz

işyeri seni engelli kadrosundan çıkaramaz yalnız erken emekli olamazsın

alp1992

Vergi indirimi hak etmekle engelli statüsünde çalışmak iki ayrı konudur. Asla işten çıkartılmazsın.

Vergi indirim başvurun olumsuz sonuçlanırsa, itiraz edebilirsin... Ya da beklersin, daha sonra yeniden rapor alıp başvurursun

Zahmet edip cevapladığınız için hepinizden allah razı olsun.

Ya arkadaşlar ben bu söylediklerinizi büyük mükellefler vergi dairesine ve çalıştığım işyerinin insan kaynaklarına sordum.Sizin söylediğinizin tam tersini söylüyorlar.Eğer raporunuzun oranı düşerse tüm haklarınız iptal olur diyorlar.İşte işyerimin insan kaynakları eğer sizin raporunuzun oranı düşerse siz otomatikmen engelli kadrosundan düşersiniz diyorlar.Engelli kardosundan çıkarılırsam iştem çıkarılırım diye korkuyorum.Büyük mükellefler vergi daireside o raporla akbil falan çıkaramazsınız diyor.Valla ne diyeyim çevremdekilerin biri öyle diyor biri böyle diyor kafam allak bullak oldu.Sizin söylediklerinizmi doğru yoksa onların söylediklerimi doğru bilemiyorum.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

1. Arkadaşlar eğer vergi indirimine gönderdiğim raporum oranı düşerse ben 1 yada 2 bekleyip yeni bir rapor çıkarıp yenidenmi başvurayım vergi indirimine.Yoksa ben raporumu düşürmelerine itiraz mı edeyim.Hangisiyle daha rahat vergi indirimi alabilirim.

2.Birde il sağlık müdürlüğüne düşürülen raporumuz için başvurduğumuzda bizi hangi hastanelere gönderiyorlar.Biz o düşürülen raporumuzu çıkardığımız hastaneye göndermelerini isteyebiliyormuyuz.Yani anlıyacağınız gideceğimiz hastaneyi bizmi seçiyoruz onlarmı seçiyor.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR İYİ AKŞAMLAR

Ufuk Bey, Ankara tüm kullandığımız ilaçları ve filmlerimizi sistemden görebiliyor mu?.. Nabız sisteminde ilaç ve tanılar gözüküyor ancak filmlerimiz ve ilaç raporlarımız gözükmüyor! İlaç Raporları Eczane sisteminde çıkıyor. Peki ya filmlerimizi Ankara görür mü?..

Bir de vergi indirimi süreli olursa ki olacağını umuyorum; kaçıncı süreli rapordan sonra süresize döner?..

Anklizon Spondilit kronik olduğu için sürekli vergi indirimi olasılığım yüksek mi?..

alp1992
Engellilik hakkinizla, vergi indirim kullanma hakkiniz iki ayri sey. Biri basbakanlik onayli sadece ise girmelerde degil, T C. ne bagli vatandaslik haklarinda engelli olarak tanimlanmanizdir.

Digeri yani vergi indirim oraniniz ise sadece maliye bakanliginin verdigi bir orandir ve vergi indirimi icin kulkanilir sadece. Engelli haklarindan faydalanmanizi etkilemez. Ise girmenizi yada cikartilmanizi saglamaz.

mTalk'tan gönderildi

Arkadaşlar size bir sorum olacaktı

Ben raporumu 2 ay önce vergi indirimine gönderdim eğer oranımı düşürülürse il sağlık müdürlüğüne itiraz ettiğimde tekrar muayene olacağım hastaneyi onlarmı seçiyor yoksa benmi seçecem.Yani vergi indirimine gönderdiğim raporu çıkardığım hastaneye gödermelerini isteyebiliyormuyum.

alp1992 merhaba arkadaş İl sağlık md ne yapılan itirazlarda rapor aldığın hst nin hakemi hangi hastaneyse oraya yönlendiriyorlar oradanda farklı oran çıkarsa oranında hakemi hangi hastaneyse oraya yönlendiriyorlar inşallah bunlara gerek kalmaz

Son düzenleme:
Üst Alt