Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Masturbasyon/seks psikiyatri hastaları için önemli midir?

beğenmeyen çarpı tuşuna basarak sekmeyi kapatabilir ve farklı başlıklara gözatabilir düşüncesindeyim. gereksiz tepkilerinizi ekşi sözlükte beyan edebilirsiniz.

Ben psikoloğa gitmiştim cinsellikle alakalı sorular ve konusmalar da yapmistik mesela gelişmiş beynim olduğu için .
Toplumun anormal olduğunu söyledi bana .Yani bir uzmanin ne dediği önemlidir 😏

Tabiki size cinsellikle ilgili sorular soruyor ki acaba bu kişi normal düşünen insanlar gibimi? Yoksa aksini düşünenler de mi diye. Canlı varlıkların içinde birtek insanlar ve Bonomo maymunu cinsi vardır .zevk için cinsellik yaşayanlar.diger tüm canlılar üremek için ilişki kurar

Evet bunun için soruyor , sonra toplum anormal ve de cok cahil diyo psikolog bana mesela , annem de tıpkı psikolog gibi çok cahiller,anormaller diyo , psikolog gitmediğim zaman annemle konuşurum her sorunumu, cinsellik de dahil Çok basit konu bunlar .@Mustafa 1972

Son düzenleme:
Sağlık olsun cinsellik gelip geçicidir ama en önemlisi sağlık

cinsellik cinsellik ayıp konuşulmaz yasak eeeeh öööhh diye bakıyorlar. bana normal bir ifade gibi geliyor sevmiyoruz diye Türk Dil Kurumuna yazıp kelimeyi yasaklayıp kaldıralımmı? Seven sevsin mastürbasyon hakkında bilgi sahibi olsun gerekirse de yapsın kimeee nee haaa şahsi fikrim herkes enazından birkere yapmıştır o ayrı konu :D

valla 18 -19 senedir psikiyatrise giden adamım 1 kere bile doktorumla bu konuları hiç konuşmadım. bu tip şeyler sapıklık yada ayıp olduğu için değil insanın kendi mahremi özeli olduğu için eğer çok sıkıntı yaşarsam ürolojiye giderim. bu kadar basit yani herşey uluorta heryerde anlatılmamlı....!!!

@ozmuşlu,

Sen zaten hayatı hep yanlış anlıyorsun, tesadüfen bile doğru anladığın olmuyor forumda gördüğüm kadarıyla.

Adam nasıl mastürbasyon yaptığını anlatmamış, mastürbasyon ile ilgili soru sormuş. Hastayım diyor, ilaç etkiliyor, uzak kalıyorum diyor, bu zararlı mı, mastürbasyon şart mı diye soruyor.

Sormakla da haklı, uzun süreli boşalmamak testislerin sağlığı için iyi değil diye duymuştum. Sağlıklı olan 2-3 günde bir boşalmak olduğunu duymuştum. Bak sen de öğrenmiş oldum diyeceğim de kim bilir sen ne anlamışsındır şimdi.

Bak bu yazdıklarım özel hayat değil, bilgi, tahmin, fikir paylaşmadır. Sana kalsa "mastürbasyon" kelimesi özel hayattır. Böyle bir özel hayat tanımı yok. Seks de genel bir durumdur, bunun hakkında konuşulabilir. Seks sözcüğünün kendisi özel hayat değil.

Özel hayat olması için kişinin fantazilerini, eylemlerini, duygularını paylaşması lazım.

Kaldı ki özel hayatı paylaşma 2. Kişilere yasaktır, şahsın kendisine yasak değil. Ayıplama ise göreceli bir durum, tartışmaya açıktır. Bu konuda son noktayı site sahibi koyar.

Sen doktorunu bir değiştir yoksa 20 sene daha gider gelirsin. Doktor ilaçların yan etkisini hastasına sorar ve cinsel isteksizlik yaşıyor musun? Diye soran çok Doktor tanıyorum. Evli ya da bekâr olup olmadığını ilaçların cinsel hayatına olumsuz etki yapıyor mu? Diye sorması gayet normal ama burası normal değil.

sen benim hayatım hakkında ne biliyon ki ne konuşuyon ?? kaç yıldır beni tanıyon ? benim neyi doğru neyi yanlış anladığımı sen nerden biliyon işine bak adamın canını sıkma o kadar meraklıysan çık sokakta çırılçıplak gez...

@Reborn,

neyi değiştirip değiştirmeyecem beni ilgilendirir...
ayrıca doktorun birşey sormasına gerek yok !!! antidepresan kullanan herkes bilir yan etkisi ne olup olmadığını

Öyle demiyorum ama doktorlar bu ilaçların yan etkisini ve hasta üzerinde nasıl bir etki bıraktığını sorabilir diyorum. Cinsellik de buna dahil zaten soruyorlar neyse bizim toplum hamile eşini bile erkek kadın doğum doktoruna teslim etmez. Zihniyet bozuk...

@OturanBoğa aklıma bu karikatür geldi. Sakıncası varsa kaldırın tabii ama paylaşmadan edemedim. :D

pb550t2.jpeg

Bir de şöyyyleee ki:

"...Öte yandan mastürbasyon ve beyne kan hücumu, deliliğe yol açtığı görüşüyle, hastaların genital bölgeleri bağlanıyor, ya da kaynar suyla haşlanıyordu."

Mastürbasyonun psikiyatrideki yeriyle ilgili makalelere göz atarken bu cümleye rastladım. 19. yüzyıldaki bu uygulama belki de hala Kilise etkisindeki tıbbın ortaya koyduğu tedavi yöntemlerinden biriydi.
Benim görüşüm her iki cins için de aşırıya kaçmadıkça depresyona ve strese iyi geldiği yönünde.

Bilim ülkesi olsaydik keşke !

Son düzenleme:
@Reborn
Aayyy kesinlikle zihniyetleri bozuk olduğu için erkek doktora eslerini muayene yaptirtmak istemezler hatta muayene odasına dalıp doktoru öldürmeye kadar giderler 😂

Son düzenleme:
ülkemizin halini gördükçe kesinlikle okullarda cinsel eğitim dersi verilmeli bir an önce bence , cehaletin düşmanı eğitimdir , doğru bilgidir , bilimdir !

Son düzenleme:
Sizleri bilmem ama ben sağlık, huzur ve maddiyat olmadıktan sonra (tabii ki cinselliğin bir ihtiyaç olduğunu kabul ediyorum) naçizane bunun lüks olduğunu düşünüyorum.

"Doktorumla böyle şeyleri konuşmadım. O da bana sormadı" diyenler,
Coğrafya nasılsa yapılan iş de öyle oluyor.
Ufacık bir mental rahatsızlığı olana bile burada "dua et geçer" diyenler var.
2 dakika dinlemez empati kurmaz. Kader diyip geçer.
Toplumumuzda uzun yıllardır aile yapısı sırtladı bunu ama yavaşça yok oluyor çürüyor.
Arkadaşlık bağları bile kopuyor. Kimse birbirine selam bile vermiyor.
Devlet hastanelerinde şuan Psikolog bulmak imkansız. Terapi denen şey yok.
Dua kesmiyor mu seni? Sadece psikiyatr ile Mavi hapı yuttururlar enseye şaplak atarlar ve gönderirler sonraki cinnet vaktine.
-----
Hatta bir kaç gün önce engelli olanların çocuk yapmasının kötü bir şey olduğunu, çocuğa kötülük edildiğini öne sürenler bile var.
Eğri torurup doğru konuşalım;
Engelliler bunlara göre zaten ıskartaya çıkmış. Değil çocuk sahip olup neslini devam ettirmek aile kurmak, cinselliği bile çok görüyorlar.

Son düzenleme:
Üst Alt