Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MatLAB Simulink vb ileri mühendislik uygulamaları için pc öneriniz nedir?

anonymous

Aktif Üye
Konular
277
Reaksiyonlar
277
Mühendislik öğrencisiyim. Okul bitme aşamasında. Aklımda yazılımsal ve mühendislik programları ile ilgili projeler var. Fakat ben şu ana kadar laptop um işlemci ve grafik gücü düşük olduğu için matlab gibi programların hep eski versiyonlarını kullandım. Yeni versiyonlar ile simulink e pek çok özellik geldi ama pc'im kaldırmıyor. Mezun olunca python programlama, matlab, simulink, CAD, PCB tasarım, 3D tasarım programlarını çoğunu yüklü olarak kullanabileceğim bir pc arayışındayım. SSD kapasitesi yüksek seçebilirim ama GPU seçiminde arafta kaldım. RTX50 serisi seçeceğim. Düşünceniz nedir?

hocam aarafta kalman için iki seçenek olmalı

sen zaten geforce rtx50 yani babayı belirlemişsin 5070ti nacizane tavsiyem
anladığım kadarı ile masaüstü bir pc düşünüyosun ancak sana önerim mobil work station ürünleri incele
özellikle dell ve monster fiyata butcene gore 2 marka dısına cıkmamanı öneririm
dell teknik destek olarak ön planda
monster ise fiyat ve bileşenler olarak

msi ve asusta seçenekler arasında ama oldukça ağırlar bence

Son düzenleme:
ben dell hiç önermiyorum. teknik detsek berbat.
yani şunu kabulleniyorsanız alabilirsiniz tabi yinede.

bilgisayar arızalandığında teknik deteğe iletilir
çıkaracakları fiyat dolar üzerinden ve o bilgisayarı aldığınız ücretten dahi daha yüksek fiyat çıkarabiliyorlar tamir bedeli olarak.

ben HP aldım. aslında bu bilgisayar çok iyi değil bence ama idare ediyor.

ve şu iki niteliği karşılaştırdığımda çok daha iyi performans verdiğini gördüm.

elimdeki pc: hp g10 , amd ryzen 5 7530 işlemci 500 gb ssd 16 gb ram, radeon graphics.

daha kötü dediğim de şu: dell intel 1035 g1 , 1 tb harddisk (ssd yoktu) , 4gb ram ve sanırım mx230 ekran kartı vardı.(yalnız sonradan +8gb ram taktırdım pek değişmedi birsürü masraf yaptım bence değmedi gibi)

yani bu dediğiniz programlardan sadece cad (autodesk, fusion) kullanmayı planlıyorum. matlab da baya bir yoruyormuş bilgisayarı ama.. autodesk de zaten az değil.
sizin tercihiniz.

bu arada yeni bilgisayarım (bu söyleyeceğim şey çok çok önemli olmasa da) freedos gelmişti. windovs kurdum ve çok hızlı açılıyor biraz keyif veriyor insana.

Dell teknik destekte Türkiye’de açık ara 1 numara. Özellikle yerinde servis olayı var ya, adamı bağımlı yapıyor resmen.

Sonuçta artık bilgisayarların çoğu aynı şey, fark donanımdan çok serviste. Biz aslında desteğe para veriyoruz gibi düşün. Anadolu’nun ücra bir ilçesindesin diyelim, bilgisayar garanti kapsamındaki bir sorun için İstanbul’a kargolamak zorunda kalıyorsun… işte olay orada bitiyor. Dell bu noktada işi çözüyor.

HP dersen kronik sorunları var, özellikle menteşe, bezel falan sıkıntılı.
Lenovo biraz daha toparlıyor.
MSI performans olarak efsane ama taş gibi, kol kası çalıştırıyor.
Dell pahalı ama servis konusunda rakipsiz.
Monster fiyat açısından çok cazip ama servise senin götürmen lazım, o da ayrı bir dert.

Kısacası her markayı tek tek saymaya gerek yok; işin özünde mesele “servis”.

bence yeteri kadar yazdım ama sanki elzem gibi göründü şunları da ekliyim:

dell markası ve teknik servisi ile uzaktan yakından alakalı değilim. sadece bir pc aldım (üstte belirtilmiş) ve müşteri olarak çok çok memnuniyetsiz kaldım
bu kadar...

Amaç aynı zamanda oyun oynamak değilse ve maddi sıkıntı yoksa workstationlara bakmanız daha uygun olur.

Üst Alt