Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB, özürlü personel alımında bazı değişiklikler yaptı. Mutlaka okuyun

femmy

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bakanlığımızca 2010 yılı içerisinde ilk defa Devlet Memuru olarak istihdam edilecek özürlü personele ilişkin açıklamaların yer aldığı kılavuz T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanmıştı.
Ancak adaylardan gelen talepler doğrultusunda bazı konulara ilişkin yeni bir değerlendirme yapılmış ve değerlendirme sonucunda değişen hususlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Halen son sınıfta öğrenim gören adayların öğrenim gördüğü okullardan “Halen son sınıfta öğrenim gördüklerine” ilişkin belgeleri ilgili İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ibraz etmeleri halinde başvuruları kabul edilecektir.
Bu durumda olan adayların, atama öncesinde diploma asılları veya onaylı örnekleri ile diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde öğrenim durumlarını belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre verilecek ve daha sonra diploma veya örnekleri ile değiştirilebilecek belgelerin aslı veya kurum onaylı nüshalarını yerleştirildikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ibraz etmeleri halinde atamaları yapılacaktır.

b) 27 Haziran 2010 tarihinde 81 İl Merkezinde yapılacağı duyurulan özürlü personel alımı sınavı aynı tarihte “ Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) 2010-LYS2 ” sınavı olması nedeniyle 04 Temmuz 2010 Pazar günü saat 14.00 ‘da yapılacaktır.

c) 75 dakika olarak belirlenen sınav süresinin adayların özür durumları nedeniyle algılamadaki gecikmeleri ve refakatçilerin soruları aktarmalarında oluşan zaman kaybı göz önünde bulundurularak 90 dakika olarak belirlenmiştir.

d) Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin (ç) bendinde “ 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup ….” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği eski yönetmeliğe göre alınan özürlü sağlık kurulu raporlarından “sürekli” olarak düzenlenenler geçerli olacaktır.

e) Öğretmen, memur ve hizmetli unvanlarına başvuruda bulunacak adayların ; Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte belirtildiği üzere özürlü sağlık kurulu raporlarında özür oranlarının %40 ve üzerinde olması gerekmektedir.

f) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir.

g) Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ekinde yer alan Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili kuruluşlara; yeni açılan ve sağlık kurulu raporu vermeye yetkili kılınan hastaneler eklenmektedir. Bu nedenle kılavuz ekinde yer alan “Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastanelerin Listesi” kaldırılmış olup, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığından bilgi edinilmesi gerekmektedir.
Ancak Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2004/67 Nolu genelgesinde “ Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez.” yer alan hüküm gereği özel hastanelerce verilen Sağlık kurulu raporları geçerli olmayacaktır.

bu tebliğin üzerinede artık kimse yorum yapmaz heralde :)))))

evet eski raporlarda kabul ediliyor ama para konusunda hala netlik yok maalesef

arkadaslar MEb basvuru sayfa kısmında 4. madde içinde şöyle bi bildiri var 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. 2022 maası alanlar basvuruları kabul olmuyor galiba tam bir bilgisi olan varmı

f) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir

paranoya,bendeki raporda aynı şekilde boş bırakılmış.ama yukarıdaki bildiriye göre öğretmenlik kadrosu haricindekilerde raporun onaylanması esas alınmış.
onaya gidildiğinde kabul etmeleri gerekir sanırım.

lise mezunları memur olabiliyor mu bu sınavda

lise mezunları hizmetli kadrosuna başvurabiliyor maalesef

nacar; lise mezunları memur olabiliyor mu bu sınavda

Hayır

) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir

bu maddeye göre yine hastane yolumu gözüküyo bize herşey anlaşılmaz yaw offfff

rapordaki onay nasıl olacak

onay dedikleri nasıl olacak aslı gibidir onayımı olmasımı lazım?

çalışamaz ibaresi olanlar başvurabiliyormu aradaslar. 2022 için almış oldugum raporumla basvurabilirmiyim.

merhalar bendeki raporda 2008 tarihinde aldım.çalıştıralamayacağı iş alanları bölumu boş diye başvuruya almadılar.hastaneye tekrar heyetemı gırmem gereklı yada farklı bi dilekçeyle bavuru düzeltme gibi oluyormu.lütfen acil cvp.izlenmesi gereken yolar nedir_? şimdiden teşekkürler...

bugün açıklanan bildiriye göre sanırım üniversite son sınıf okuyan lise mezunları memur kadrosuna başvurabiliyorlar.okuldan alacakları öğrenim belgesi kabul edilecekmiş.mezun olduklarında öğrenim belgesini diploma ile değiştirecekler.
bilgim bu yönde.

emekli olanlar ve 2003 tarihli raporlular başvuru yapabiliyormu?

Şimdi "çalışabilir" veya "çalışmaz" ibaresi olmayanlar ne yapcak bir bilgisi olan var mı? yAni o yerler boş bırakılmış.

raporun hiç biryerinde çalışamaz diye bir ifade yoksa başvuru yapılabilir. bazı raporlarda bu kısımlar boş bu da çalışabilir manasına gelır. az biraz türkçe okumuş bir insan bu sonucu çıkarır bana göre.

hakbilirr:
Bize görede öyle zaten ama birkaç arkadaşı geri gönderince şüpede kaldık. Elimizde vergi indirimide var. Hem çalışamayan bir kişiye vergi indirimi nasıl verirler yani. İnşallah bi sorun çıkmaz...

hakbilirr arkadaşım güzel söylüyosunda bide bunu meb deki arkadaşlara anlatabilsek :)
ama inşaallah kısa zamanda anlarlar

Bu konuya açıklık getirmeleri gerekiyor bence bizim burda bi suçumuz yok ki. "Çalışabilir" veya "çalışamaz" ifadesini hastane yazmamış sonuçta.

arkadaşlar zaten sıkıntıda meb deki memurların konuyu anlamamalarından kaynaklanıyor. yazılan ifade çok açık raporda çalışamaz ifadesi varsa başvuruda bulunamaz diyor, bu sefer illaki çalışabilir yazacak demiyor. aksi takdirde çalışabilir ifadesi olması gerekir.

fcu81 bizler öğretmen adayı insanlarız inan bende öyle anlıyorum.

arrkadaşlar şimdi MEB den geldim şube müdüründen adlığım bilgi ( internetede vermişler )
raporlarında çalışamaz yazmadığı sürece herkesin başvurusu kabul edilecektir.
özellikle öğretmen adayları için geçmiş olsun hadi hayırlısı işallah başvuran herkesi atayacaklar öğretmen kadroları için

özellikle öğrtmenliğe başvuracak arkadşlar adına süper bir haber oldu. hayırlı olsun..

arkadaşlar ben hatay il milli eğitim müdürlüğünü aradım ücret konusunda 50 tl ye düştüğünü fakat onunda iptal olabileceğini söyledi yarın tekrar aramamı söylediler bilgilerinize

mrh ben ünv son sınıfta öğretmenlik okuyorum. lise mezunu olarak mı başvurabiliyorum?

edam;

Son güncelleme ile memur statüsünde başvurabilirsin, ancak mezun olmazsan tastikin onaylanmaz, ilişiğin kesilir.

Bu arada ANTALYA çok kalabalık, yazma tercihine haberin olsun :)

f) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer
raporların onaylanması gerekmektedir.

buradaki onaylanması gerekmektedir kısmı hastane tarafından mı onaylanması gerekmektedir yoksa başvuru esnasında onaylanacaktır mı deniyor.

Öylebir kelime yazmışlar ki bu başvurudaki memurlar zaten kıldan tüğden bahane arıyor. nereye çeksen oraya geliyor.

Onaylanıyormuş desen '' arkadaşım hastaneden çalışabilir için naylanması gerekmektedir'' diyecek belki. Amirine kadar gitsende böyle oluyor kimi yerlerde.

Ne yapacağız bilmiyorum ama ben son haftaya kadar başvuru yapmayı düşünmüyorum..

ya bu özürlüler idaresi yahut bir sürü özürlü dernekleri var milletin kafasını karıştıran bu konularda neden harekete geçip bir yardımda bulunmuyorlar misal sakatlar derneği yetkilileri gidip meb le görüşerek bu sorunu halletmiyorlar benim anladığım çalışamaz yazmayan raporların onaylanması gerekiyor ancak il milli eğitimdeki memurlar kendi içtihatlarında bulunuyorlar böyle saçma şey olur mu, konunun aydınlatılması için ilgili derneklere mail atalım.

Üst Alt