Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB, özürlü personel alımında bazı değişiklikler yaptı. Mutlaka okuyun

inanın tüm öğretmenler atanacak dediniz yaa bana harika bi haber verdiniz bölüm farkettmiyordur insaalhh herkee bi yere yerleşir insallh yaa gülsün artık yüzümüzz..

off sıkıldım ama ben iice burnumuzdan getirdiler ya

sınav tarihi yanlış secilmiş 4 temuzda smmm sınavı var nasıl olacak

anlam karmaşası...

f) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir.

bu cümlede hastaneden onaylanacak demiyorki!!!! çalışabilir yazsa neden hala hastane onayı istensin??? benim anladığım meb tarafından onaylanması gerekmektedir demek istenmiştir.

d)
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin (ç) bendinde “ 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup ….”hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği eski yönetmeliğe göre alınan
özürlü sağlık kurulu raporlarından “sürekli” olarak düzenlenenler geçerli olacaktır.

bu cümlede de eski yönetmeliğe göre alınan raporlarda sürekli ibaresini istemekteler. zaten yeni raporlarda raporun geçerlilik süresi alanı boş ise bu kişi sürekli engellidir. ayrı olarak sürekli işaretlenmesi yazılmasına ne gerek var???

bu sınav konusu yeterince sulandı her kafadan ayrı ses ayrı şamata! sınav sürecinde bu kadar çok sorun çıktı atamada ne kadar sorun çıkacak kim bilir... hakkımızda hayırlısı olması dileklerimle...​
[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

kabasakal;

bülent abi bu konuda bir bilginiz varsa lütfen bizi de bilgilendirin.engelli maaşı alanlar başvuramıyor mu?

eger hastaneden onylatın iması versmek istedelerdi gerekli sağlık kuruluşlarınca denır dı
bence

Bi sınav yapacaklar insanı dinden imandan çıkarıyolar

ben yinede gidip çalısabilir yazan rapor alcam işi şansa bırakmayalım :)

filizz allah duysun sesimizi artık ögretmenlıgın tadına bakalım demı yıllardır atama beklıyoruz :) allahım herkesın gönlündekini versin

kolibandi9;

kolibandıı inşallahhh atanırız emeklerimiz artık bir işe yarasınn

srcn64;

bendede 2008 rapor war kardeş. benım o kısımda yazıyor çalıştırılamayacağı iş alanı . çift el ile çalıştırmaya gerektiren diyo :) ama ben çift elimide kullanıyom :D

onay derken neden sağlık kurumu tarafından onaylanır dememiş eğer gidersem meb e kesinlikle kalp krizi geçiririm ben zaten ayakta zor duruyorum off offf

BelginCan;

arkadaşım rapordaki çalışabilir (X) EVET, veya çalışamaz (X) EVET ibaresinin olması gerekiyor. Hastaneye gidip bunları raporunuza yazdırmanız gerekiyor. bu iki ibare yazıyorsa o zaman hangisi uygun görülmüşse karşısına çarpı atıp evet yazısı yazdırılması gerekiyor. o kadar.

yeşillili:
Onları bizde biliyoruz ama nasıl bi yol izlememiz lazım bazı yerler kabul ediyormuş. Bazı yerlerde sorun çıkarıyormuş. O ibarelere x atmakla bitse keşke. Yeniden rapor felan çıkrıyormuyuz onu merak ediyorum. Yoksa herhangi bir dilekçeyle o yerler işaretlenebiliyor mu? Şimdi rapor almaya kalksak asla yetişmez. Yani İstanbul da öyle diğer şehirleri bilmiyorum...

hakbilirr;

hangi sakatlar derneğinden bahsediyorsun. onlara kayıt ol aidat öde senden iyisi yok. dernekler hiç bir işe yaramıyor. biz tepkimizi gösterdikte ücret indirimine gidildi. yoksa dernekler sadece aidat için var.

BelginCan;

belgincan seni tekrar muayeneye alacaklar ve çalışıp çalışamayağına öyle karar verecekler.

Yeni tekrar bi rapor değil mi? İŞte bu çok zor burda yaklaşık 2 ay veya 3 ay kadar sonra geliyor rapor burda ...

o raporu hangi hastaneden aldıysan aynı branş dr una gidip onaylatman lazım

çalışabilir ifadesini işaretleten varsa yazabilirmi arkadaşlar nasıl bir yol izlediğini

Evet "Çalışabilir" ifadesini yazdıran varsa bize nasıl bir yol izliyeceğimizi anlatirsa seviniriz...

kayseri il milli eğitimle görüştüm sürekli raporu olsun yeter dediler çalışabilir falan o sadece öğretmenlik için deniyor :)

Sorunda bu zaten "Çalışabir" Çalışamaz" ibareleri ve sürekli ibareleri boş bırakılmış...

Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir.

Arkadaşlar gayet net bir açıklama Milli eğitimdekiler neden sorun çıkarıyor anlamış değilim.
Forumdaki yazıları okuyunca Milli eğitime gidesi gelmiyor insanın

İlgi : 22/04/2010 tarihli yazı.
Bakanlığımızca 2010 yılı içerisinde istihdam edilecek özürlü personele ilişkin ilgi yazıda yönelttiğiniz sorular aşağıda cevaplandırılmıştır.
1- Adaylardan talep edilecek sınav ücretleri Merkezi sistem sınavları yasa ve Yönetmelikleri çerçevesinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi tarafından belirlenmektedir. Adaylardan gelen talepler göz önünde bulundurularak daha önceden 110 TL (Yüz onTL) olarak belirlenen sınav ücreti, Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Devlet Personel Başkanlığınca birlikte yeniden değerlendirilerek yeni bir karar oluşturulacaktır.
2. Özürlü Personel istihdamı yapılmasına yönelik çalışmalarda, her kurum istihdam edeceği özürlü personel için öğrenim şartlarının da içerisinde yer aldığı özel şartları belirler. Bakanlığımızca da yapılacak olan özürlü istihdamında atama yapılacak kadro durumları değerlendirilerek öğrenim şartı belirlenmiştir.
3. Tüm unvanlara başvuruda bulunacak adayların sağlık kurulu raporlarında çalışabilir ifadesinin yer alması aranmayacaktır.
4-6. Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik ilk defa devlet memurluğuna atanma yapılmasına ilişkindir. Bu nedenle söz konusu Yönetmelikte bu hususta yeni bir düzenleme yapılması halinde başka kurumda çalışan veya ayrılanların başvuruda bulunmaları mümkün olabilecektir.
5- Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 6'ıncı maddesinin (d ) bendindeki "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibariyle kırk yaşından gün almamış olmak" hükmü gereği 40 yaşından büyük adaylar öğretmenlik için başvuruda bulunamazlar. Memur ve hizmetli kadrolarına atanacaklar için üst yaş sının getirilmemiştir.
7. Özürlülük Ölçütü ve Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek SağlıkKurulu Raporları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda düzenlenen sağlık kurulu raporunun alınması ve belirlenen diğer şartlarında taşınması halinde başvuru yapılabilir. Konuyla ilgili kılavuza htpp://www.meb.gov.tr , http//personel.meb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.
8. Bakanlığımızca istihdam edilerek özürlü personelin sınav tarihi ve sınav saati aynı olduğu için.
Öğrenim durumları itibariyle iki unvana başvuru yapabilecek adaylar yalnızca bir unvan için başvuruda bulunabilirler.
9. Mevzuatında. aksine bir düzenleme yapılmadığı takdirde özürlü personel istihdamı yapılabilmektedir.
10. Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda "çalışamaz" ifadesi bulunmadığı takdirde atama yapılması mümkün olabilecektir,
Bilgilerinizi arz ederim.

Necmettin YALÇIN Bakan a.
Genel Müdür​

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

İlgi : 22/04/2010 tarihli yazı.
Bu yazı tarihinden sonra başka bir yazı açıklandı biliyorsunuz.

28/04/2010
ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARINA İLİŞKİN YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

bu lokman ayva ya verilen cevap çelişen bişey yok yazılarda içeği aynı

benim yaşadığım ilde ki milli eğitim istemiyor zaten gerek yok yazı açık dedi :)

Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir burdaki yazının onaylanması anlamı bence milli eğitim müdürlüğünün onaylaması denmek istenmiştir bende yarın gitcem dur bakalım neler olcak yazılar beni çok korkuttu inşallh sorun çıkmaz.

Lokman Ayva'nın yazısında 3. maddede böyle yazıyor inşallah bir sorun çıkmadan hallederiz...

3. Tüm unvanlara başvuruda bulunacak adayların sağlık kurulu raporlarında çalışabilir ifadesinin yer alması aranmayacaktır.

herkese merhaba ben sosyal bilgiler son sınıf öğrencisiyim okul yaz okulunda bitecekk yukarıda açıklama yapılmış sanırımm okuldan son sınıf öğrencisi olduğuna dair belge almak gerekiyormuş atama sırasında da diploma doğru anlamışım sanırsam dha fazla açabilecek olan var mı bu konuyu? üniv okuyorum son sınıfta birkaç ay yüüzünden öğretmen kadrosunu kaçırmak istemiyorum

yaz okulunda bitecekse zaten sınav sonucu temmuz gibi belli olacak 8. ayda da okulla işin kalmaz çıkış belgesi verirsin diploma eline geçene kadar

kayseri m.e.m yanda ki okula almış başvuruları anlaşılan epey giren olacak

Üst Alt