Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB personeliyim. Müdür'le kavga ettik. İlçe değiştirebilir miyim?

Başka bir msj bana sorduğunuz soruda taşeron çalıştıran kuruma nasıl geçilir diye şöyle ki öncelikle aday memur olmamanız gerekir geçmek istediğiniz kurumun il Müdürlüğüne dilekçenizle başvurmanız gerekir aynı kadroya başvurabilirsiniz başvurduğunuz kurum onaylarsa çalıştığınız kuruma yazı gönderir sizin kurumda 15 gün içinde onaylanması gerekli bildiğim kadarıyla böyle ama kurumlar arası geçişler biraz Üzgünüm tanıdıklarla oluyor maalesef Allah kolaylık versin

Arkadaşlar bi cok kez Müdür'le sıkıntı yaşadığımı onu kibar bi dille uyardığımı söylemiştim. Buralarda yazdım bunları.

Bugün kuruma 40-50 kg Dikiş makinaları geldi. Ağırlıklara şöyle bi baktım müdür bey ben bunları kaldıramam dedim. Yemin ediyorum kibar bi şekilde söyledim. Kaldıracaksın burda çalışacaksın ben yapıyorsam sende yapacaksın diye bağırınca , benim sigortalar attı. Sen kimsin bana bağırarak konuşuyorsun benimle düzgün tonda konuş diyip restleştik. Göreceksin sen diyip içeri gitti.

DEVLET MEMURLARI KANUNU (1)(2)(3)

Kanun Numarası : 657
Kabul Tarihi : 14/7/1965
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1965 Sayı : 12056
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4 Sayfa : 3044

Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar. (2)
(Ek: 28/3/1988 - KHK - 318/1 md.) Bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerden hizmet yerlerinin ve tedavi kurumlarının temizlenmesi,tesisatın bakım ve işletilmesi ve benzeri nitelikteki hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesi mümkündür.

Hükmü yer almaktadır. Yardımcı hizmet sınıfı çalışanların eşya taşımak gibi bir görevi yoktur asılında. Ağır dikiş makinelerini taşımak engeline artı bir yük getirip, engelinin artmasına sebep olabilir.

Oysaki ;
"Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik
Sakatların çalıştırılacakları işler:
Madde 9 - Belirli bir mesleği olan sakatların meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan sakatlar, sakatlık durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır.
Sakatlar, sakatlıklarını artırıcı veya ek sakatlık getirici işlerde çalıştırılamazlar.
Madde 11 - Kurum ve Kuruluşların halen uygulamakta oldukları çeşitli yönetmeliklerin bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hükümleri uygulanmaz." şeklindedir.

Olaylara biraz daha kanunlar çerçevesinde bakılmasını sağlamak gerekir. Gereksiz ağız dalaşları bizi haklıyken haksız konumlara sokar en iyisi verilen görevin size yazılı tebliğ edilmesini istemek, ek sakatlık getirici işler istendiğinde hemen dilekçe yazmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Erkankss bakalım ilk atamada MEB gelmedi 2.atamalarda düzgün bir kuruma yerleştirin inşallah

DEVLET MEMURLARI KANUNU (1)(2)(3)

Kanun Numarası : 657
Kabul Tarihi : 14/7/1965
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1965 Sayı : 12056
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 4 Sayfa : 3044

Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar. (2)
(Ek: 28/3/1988 - KHK - 318/1 md.) Bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerden hizmet yerlerinin ve tedavi kurumlarının temizlenmesi,tesisatın bakım ve işletilmesi ve benzeri nitelikteki hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesi mümkündür.

Hükmü yer almaktadır. Yardımcı hizmet sınıfı çalışanların eşya taşımak gibi bir görevi yoktur asılında. Ağır dikiş makinelerini taşımak engeline artı bir yük getirip, engelinin artmasına sebep olabilir.

Oysaki ;
"Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik
Sakatların çalıştırılacakları işler:
Madde 9 - Belirli bir mesleği olan sakatların meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan sakatlar, sakatlık durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır.
Sakatlar, sakatlıklarını artırıcı veya ek sakatlık getirici işlerde çalıştırılamazlar.
Madde 11 - Kurum ve Kuruluşların halen uygulamakta oldukları çeşitli yönetmeliklerin bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hükümleri uygulanmaz." şeklindedir.

Olaylara biraz daha kanunlar çerçevesinde bakılmasını sağlamak gerekir. Gereksiz ağız dalaşları bizi haklıyken haksız konumlara sokar en iyisi verilen görevin size yazılı tebliğ edilmesini istemek, ek sakatlık getirici işler istendiğinde hemen dilekçe yazmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Keşke herşey burda yazılanlar olsa. Bunlara rikayet eden mi var..

cicikıs madde 9'da belirli bir mesleği olanlar mesleğiyle ilgili işlerde çalışmaları esastır demiş.Ben elektrik mezunuyum yani elektrik teknisyeniyim ama yardımcı hizmetlerde çalışıyorum.O zaman teknik hizmetlere geçme gibi bi durum olurmu?

Yardımcı hizmetler olarak atandınsa unvan değişikliği yada görevde yükselme sınavına girmen gerekiyor.

Erkan abi ve diğer bir kaç arkadaş meb'ten şikayetçi olmanız orada problemlerle karşılaşmanız beni korkutuyor bende o sektöre giricem üstelik eksiklerim var. tırsmaya başladım şimdiden.

ben isterim ki huzur olsun ama hep keder beni bulur.

Allah sizin ve benim cümle sıkıntıda olanlara yardım etsin inşAllah :)

Keşke herşey burda yazılanlar olsa. Bunlara rikayet eden mi var..

Emin ol ben de yöneticilerin ne kadar keyfi hareket ettiklerinin farkındayım yada kanunları işine geldiği gibi yorumladığının. Memuriyetimin 15. yılında her yeni gün başka şeylerin mücadelesini veriyorum dışardan martaval okuyan biri değilim merak etme ama devlet dairesinde mücadele lafla sözle değil, dilekçeyle, mahkemeyle bir yerlere varılabiliyor. Kalıcı çözümler istiyorsak kanunları okuyup, haberdar olup mağduriyetlerimizi kanuni yollardan halletmemiz şart. Sadece bunu kendimiz için değil, bizimle aynı kaderi paylaşan herkes için mücadeleye devam...

Üst Alt