Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavını kazanıp çalışmaya başlarsak, aldığımız maaş ile geçinebilecek miyiz?

faruk01

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar umudunuzu kırmak gibi olmasın ama, enes bayram hocanın sitesinde enes beye hizmetlilerin ne kadar ücret alacağı konusunda bir soru soruldu enes bey alınacak ücretin 1000 tl civarında olduğunu söyledi, ne kadar doğru bilmiyorum ama 1000 tl ile özürlü bir insanın evinden uzak başka bir ilde geçinebilmesi biraz zor gibi görünüyor birkere bu insan ev tutmaya kalkarsa(tabi şansı varsa) çünkü bekara ev vermeye insanlar pek sıcak bakmıyor;300 veya 350 tl eve gider geriye 650 tl kalır geçin geçinebilirsen bu hayat şartlarında bu ücretle ne kadar mutlu olabilecegiz....

eeee ne yapcan memurluk böyle birşey yinede şükür edip itina ile harcama yapcan birikim işini geçeceğiz tabi

asgari ucretle geçinip 3 çocuk okutan ev kirası veren arkdaşlarımı seninle tanıştırayım istersen faruk

Bir küsür maaş alıyorum ailemden uzakda ve engelliyim ve asgari üçretlileri düşünüğümde yaşam standartımın iyi olduğunu görüyorum ve üstelik okul harcıda yatıyorum. Hesabınızı doğru yapmak lazım başta. Ailemin yanında olup 3 aylık maaş almak istemezdim açıkcası. Genel olarak memurların maaşı 1000-1500 arasındadır. Hiç bir özel sektör teknik personeller haric bu kadar maaşı vermez diye düşünüyorum.

Çok yanlış bir düşünce bu ülkede asgari ücret ile geçinen insanlar var ya...

Arkadaşlar fenamı olur yani 1500 tl felan cebimizimi delecek halla hallah sübhan ALLAH

Memurlara şaşıyorum ya adamlar 1500 tl en düşük memur maaşı halen eylem yapıyolar

Aza Kanaaat getiremeyen çoğu bulamazmış aynı maaaşla geçinen binlerce kişi var . siz kazanmanıza bakın ekonomik özgürlüğünüz olsun kimseyi kimseyede muhtaç etmesin rabbim

emrah en dusuk maas 1500 deıl sen nerden duydun bunu..faruk kardesım maas tabıkı muhım ama engellının iş hayatına gırmesı onu daha cok rehhabılıte edecek topluma daha cok gırmesıne vesıle olacaktır...bu daha onemlıdır bence..ayrıca 1000 tl az bır maas deıl...asgarı ucretlede gecınemıyoruz 5000 tl maas alsakta gecınemıoruz...insanoglu bu gelır arttıkca harcama artar ...bu gecınme olayı ınsana baglıdır..gecınmekten ne anlıyor ınsan.!!ha dedıgın dogru keske 2000 tl olsa en duısuk memur maası...ama aza kanaat etmeyen cogu bulamas bulsada yıne durumu aynıdır...

Bizim elimize 1500tl geçse çiftetelli gösterisi yaparız degilmi asterunya:p

Murat01 ben bunu Enes Bayram hocanın sitesinde okudum bu soruya Enes Bayram cevap verdi bende pek inanmadım ama öyle yazmış

bu insanoğlu ne kadar gözü doymaz 1500 lira versen 2000 lira verse fenamı olur diycen 1200 lira kardeşim bence deli para begenmeyen girmesin alalh bana ve isteyenlere nasip etsın nankorluk yapnalarıda muhtaç eylesin

Kaya kardeşim ne güzel temennilerde bulunuyorsun ALLAH herkesin kalbine göre versin

ee ihtiyacın yok 1100 liraya hiç olmazsa yerine ihtiyaçlı biri girsin...

Aslan kardeşim ben bu sınava kimsenin keyfi girdiğini düşünmüyorum benim söylemek istediğim engelli kardeşlermizin biraz daha iyi şartlarda yaşamını sürdürebilmesi için iyi bir para alabilmesi temennisiydi sen bunu malesef anlayamadın ve hemen bir cephe açtın :eek:

sen boşver o parylada engelli kardeşinde saglam kardeşinde aslan gibi geçinir hoş hergun et yiyecek değilya 2 gunde ot yesin

1500 tl gibi bi maaş hayalden öteye geçmez max.1200 civarında olacaktır. anadolu'da 5-10 binlik bi ilçeye atanırsan guzel geçinirsin 200 lıra civarında kira bulabilirsin ama büyük şehirlerde çok zor heleki istanbul gibi yerlere daha önce gelip yaşamamış olanlar varsa ailedende desteği yoksa tutunması zor. benim kafamı karıştıran 2000-3000 kişilik büyük şehirde bir okula verirlerse engellinin çalışması kolay olmayacaktır her önüne gelen öğretmen eline bişey tutuşturup yapmanı isteyecektir. ayrıca ulaşım ve yemek sorunuda ayrı bir dert olacak... hakkımızda hayırlısı olsun bekleyip göreceğiz...

yanı sizi hiç anlamıyorum.... engelli maaşı ile 200 - 300 tl ile evli insanlar var
allah aşkına maaşı beğenmeyenler sınava girmesin bizim önümüzde engel olmasın

Boş kunuştun kaya pes yani başka bir cümle kuramıyorum beş dakikada engellileri (OTÇUL)yaptın engelliyiz ama otçul degiliz :mad:

Bence tüm engellilere bir özür borcun var

atamalar açıklanana kadar sessizlik her kafadan bi ses çıkıyor :eek:

AsTeRuNyA;

Kendi babamdan biliyorum eyleme falan giderlerdi ankaraya falan düşük maaş sebebi ile ama otobüsteki çekilen resimlerde herkesin elinde dolu dolu bira kutuları bahsetmek istediğim bir çoğu içicidir kazançlarını içki sektörüne yatırırlar sonra az maaş alıyoruz diye çırpınırlar tabi herkesi kapsamıyor bu söylediğim ama bir çoğu hala bunu dile getiriyor o düşündürücü

Bende 42 net yaptım sınav sitresiyle son dakikalarda 3 dogruyu yanlışla degiştirmeseydim 45 olacaktı

yine de iyi sayılır hakkımızda hayırlıs olsun

Arkadaşlar ben kaçar bay.............

Sevcan ben lise düzeyinde girdim ama sınav sonucum beni tatmin etmedi fazla bir umudum yok gibi birşey

Kimane seni sınavın nasıldı dostum beklentin nasıl

İnşallah meb süpriz bir kararla 11000 kişilik kadroyu da bu sınavda kullanır

Süleyman sen kaç puan bekliyorsun hangi illeri tercih ettin

sevcan ve faruk muhteşem ikilisine

niye özür borcum var ot derken sebze kastettim... engellilerden neden özür borcum olsun ki; ortalıgı velveleye vermenize gerek yok o zaman et derken de alınsaydınız köpeklerde et yiyo

Üst Alt