Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de bir defaya mahsus tayin hakkı dilekçe örneği arıyorum!?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Yardımcı olurmusunuz bana tam olarak hata yapmadan olumsuz bir red ile karşılaşmamak için kanun maddesi içeren dilekçe örneği lazım :(
İlk defa Atandığım ilçe bana 1 yıl bekleyeceksin dolmak üzere asaleti bekle demişlerdi

@mehtapsolmaz

[FONT=sans-serif]Aşağıya dilekçe örneğini ekledim, dilekçeyi kendinize göre düzenleyin, ilgili bakanlık yazısını da ekliyorum, umarım istediğiniz okula görevlendirilirsiniz.[/FONT]

https://drive.google.com/file/d/0B3N...tjNlh4S2s/view

[FONT=sans-serif]XXXXXXXX OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE[/FONT]

[FONT=sans-serif]Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 18.12.2014 tarih ve 41289672/903.02/6634644 sayılı, "Engelli Personel İl İçi Yer Değişikliği" konulu yazısı ve [/FONT][FONT=sans-serif]15/12/2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayı [/FONT][FONT=sans-serif]gereğince tayinimin XXXX okuluna yapılması hususunda;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.[/FONT]

Not: İller arası tayin isteyecekseniz aşağıdaki şekilde dilekçe vermelisiniz. Dilekçeyi kendinize göre düzenleyin, dilekçeyi vereceğiniz günün tarihini atmayı unutmayın sağ bölüme ad soyad ve imzayı sol bölüme adres ve iletişim bilgilerinizi yazmayı unutmayın.

XXXXXXXX OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 10.07.2014 tarih ve 41289672/903.02/2920977 sayılı, "2014 Engelli Personel Yer Değişikliği" konulu yazısı gereğince tayinimin XXXX iline yapılması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Life

Kanun ilgi maddesi 2014 tek mi yani ben oradan şunu düşünmüştüm acaba o yıl ki ekpss dönemine ait Demek istemem 2018 yada 2019 olarak konusu yazılı bir ayrı bir makam onayı olabilir mi
Ayrıca birde ilk yazdığınız il içinde okul yerine filan ilçe mem' yapılması hususunda diyebiliriz değilmi

**Bir önemli husus daha ek olarak engelli raporu da yazıp eklemelimiyim?

mehtapsolmaz

Mehtap hanım ayrı ayrı iki tane tarih ve sayı var orada makam onayı var üstteki ayrıdır alttaki ayrıdır siz üstteki dilekçeyi yazmanız gerekirken alttakini yazarsanız zaten direk ret gelir, 2014 yazan yere takılmayın bu yazılar insan kaynakları şube müdürlüğünden çıkmış yazılar siz il içi kullanacaksanız üsttekini iller arası tayin isteyecekseniz alttaki dilekçe örneğini kullanacaksınız. Üstteki dilekçede okul yerine siz ilçe memi yazabilirsiniz sorun olmaz.

Life

Peki ek olarak Engelli Raporunu eklemeye gerek var mı? Sonuçta engeli atama olduğumuz bilinen birşey.
Tekrar kusuruma bakmayın zamanınızı alıyorum :(

mehtapsolmaz

İsterseniz rapor fotokopisini ekleyebilirsiniz, rica ederim ne kusuru, umarım tayininiz istediğiniz yere yapılır.

Life

Teşekkürler ilginiz için..
Farklı bir noktaya değinmiş olacağım ama sırf tayin istiyorum diye Müdür mağdur etmek adına 3 yıl önce almış olduğum Süresiz Hayat Boyu olan raporu yenile diye hastane ye sevk edebilir mi ? Böyle bir talep de bulunabildiklerini duymuştum müdürün bu isteğine aldırış etmezsek ne olur? :(

mehtapsolmaz

Sevgili Mehtap çok gereksiz evham yapıyorsun. Müdürün bunu yapamaz, velevki yapmak istiyor bunu resmi yazıya dökmesini iste, yani bu isteğini bir kanun maddesine dayandırsın. Sonuçta sende dilekçeni verirken bir maddeye dayanarak tayin istiyorsun. Sözlü olarak değilde yazılı olarak dilekçene o cevabı versin. Yoksa müdürün senin aldığın raporla ilgilenmez rahat ol.

mehtapsolmaz

Mehtap hanım, Semih arkadaşımızın söyledikleri doğrudur bunları uygulayın, müdürün sizi mağdur etmeye hakkı yok siz size verilen bir hakkı kanuni yollarla talep ediyorsunuz hepsi bu fazla evham yapmayın rahat olun:)

Öğretmen kadrosunda olanların durumu nedir?
Yani bizi il içi özür atamasına dahil ediyorlar ama çıkmıyor 5-6 yıldır.
Yani bizde dilekçeyle başvurmamız için bir kanun maddesi var mı?

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar,

Ben de %63 engelliyim ve öğretmenim. Köyde çalışıyorum. Raporumu ilk kez aldım. Bu tayin hakkı nedir? Ne zaman istenir? İstenen okula tayin ediliyor mu engelli öğretmen? Yani ben şubatta dilekçeyi versem beni tayin ederler mi?

İlk fırsatta başka bir şehre gidersiniz. Yani adaylık kalkması gerekiyor mu onu bilmiyorum ama mazeret atamalarında engelli öğretmenlere atama başvurusu açılıyor.
Şuan ağustosa kadar yok zaten.
Ozamana kadar başvuru hakkınız varsa belli olur.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Meb, İl Dışı Tayin Dilekçesi Nasıl Yazmalıyım ?

Yılım doldu asaletim tasdik oldu. Başka bir Şehire tayin dilekçesi ni nasıl yazacağımı bilemiyorum. Duyduğuma göre en ufak bir detay ayrıntı dilekçe hatası kusurundan red alabileceğim söz konusu imiş :(
Nasıl yazmalıyım, Engelli raporumu da ek mi yapmalıyım dilekçeme yardımcı olabilirmisiniz lütfen :(

demetgul hanım,
Yukarıda arkadaşlar paylaşmışlar gerekli bilgileri ve evham yapmayın da denmiş :)
İlk kurumumda 5 engelli personel vardı (benimle birlikte)
Ben dönem tayini ile şimdiki iş yerime geldim, bir tane engelli arkadaşımızın memleketiydi o aynı iş yerinde devam ediyor. Diğer 3 arkadaşımız da engelli tayini ile gitti üstelik bunlardan biri 3 aylık memurdu, asaleti bile beklenmeden Bakanlık tarafından tayini yapıldı. Red almanız pek mümkün olmaz takmayın bu kadar.

Dilekçenizde belirtmeniz gereken şey, şayet engelli atamasıyla (ÖMSS veya EKPSS) bunu yazın. Tayin aldırabileceğimize dair kanun/sayı vs yazın. Örnek olarak yukarıda Life arkadaşımız gerekenleri yazmış. Bir göz atın.
Asaletiniz olmasaydı da red alma ihtimaliniz azdı çünkü bu sağlık özründen tayin.

Adaylığın kalkmadığı vakit ve bulunduğun ilde norm sorunun varsa saglık özrü de olsa başka yere oynamam çok zor oluyor. İl veya ilçe emrine verilebilirsin o ayrı. Görevlendirme ile başka okula da çekilebilirsin aday memursan. Sağlık özrün olsa bile sağlık özrünü içerde değerlendiren bir komisyon kuruluyor. (Şahsen uğraşmış biri olarak şuan adaylığım kalksın rahat edeyim diyorum) sağlık sorunlarınızdan dolayı -ciddi bir durum ise-okul değişimi istiyorsanız tayin dönemi harici de yeriniz drğişebilir ama okul istiyorsanız gideceğiniz yerde norm olsun . Fakat adaylığınızla ilgili gün kaybı yaşanabilir kadro yerin -görevlendirme için gecerli değil- değişebilirse (aday ögretmenlikte gün sıfırlanması) dolayısıyla iyice araştırın ve adım atın. Yer değişimi okuldan ilçeye yazı, ilçe il mem gönderecek il mem vali onayı ile yerine degıstırecek (bu değişim istisnai durumdur atama dönemleri hariç) kolay gelsin. Bana da dua edin hayırlı bir okula gideyim :( şuanki bulunduğum yerde can güvenliği sorunum bile var tacıze ugradım bunu bildirdim bu virüs gundemi ile araya girdi okullar ve adaylıgım bu yıl kalkacak. Bence Allahın bir lütfu 😔😔😔 bir süre okula gidemeyişim bu sıralar .aklıma geldi üzüldüm yine

İlçe öğretmen atama veya il öğretmen atama bölümü size en doğru bilgiyi verir , hak oldugu kadar insiyatif durumu da var . Bu merciilerden öğrenip dilekce yazacaksınız durumunu belli eden neden okul degıstırmek istediğinizi ve heyet raporununun fotokopisini ekleyip müdürünüze teslim edeceksiniz diğer hiyerarşi gereği böyle oluyor .

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği

Ek Madde 3- İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Danıştay İkinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve E.: 2016/9697, K.: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresi iptal edilmiştir.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

1--Bir defadan fazla yararlanamaz ibaresi kaldırılmıştır,

Arkadaşlar okulda verdiğimiz tayin dilekçesini Müdür üst yazısını değiştirip gönderebilirmi? Yani üst yazıda bu memur yerine başka bir memur verilmek şartıyla yazıp ilçe Mem e gönderebilirmi?

@mehtapsolmaz

[FONT=sans-serif]Aşağıya dilekçe örneğini ekledim, dilekçeyi kendinize göre düzenleyin, ilgili bakanlık yazısını da ekliyorum, umarım istediğiniz okula görevlendirilirsiniz.[/FONT]

https://drive.google.com/file/d/0B3N...tjNlh4S2s/view

[FONT=sans-serif]XXXXXXXX OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE[/FONT]

[FONT=sans-serif]Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 18.12.2014 tarih ve 41289672/903.02/6634644 sayılı, "Engelli Personel İl İçi Yer Değişikliği" konulu yazısı ve [/FONT][FONT=sans-serif]15/12/2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayı [/FONT][FONT=sans-serif]gereğince tayinimin XXXX okuluna yapılması hususunda;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.[/FONT]

Not: İller arası tayin isteyecekseniz aşağıdaki şekilde dilekçe vermelisiniz. Dilekçeyi kendinize göre düzenleyin, dilekçeyi vereceğiniz günün tarihini atmayı unutmayın sağ bölüme ad soyad ve imzayı sol bölüme adres ve iletişim bilgilerinizi yazmayı unutmayın.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 10.07.2014 tarih ve 41289672/903.02/2920977 sayılı, "2014 Engelli Personel Yer Değişikliği" konulu yazısı gereğince tayinimin XXXX iline yapılması hususunda;

selamlar ,

bu bu bahsi geçen yazı hakkında atamanız yapıldıktan yani ilgili okulda görevinize başlatıldıktan sonra bu yazı geçerli olmaz yani bu haktan artık yararlanamazsınız deniliyor ,bu doğru mudur,yoksa içi rahat bir şekilde başvurabilir miyim?

ek soru: görevlendirildiğim okul istanbulda ,ben antalyadayım dilekçeyi nasıl iletebilrim whatsapp felan olur mu müdüre iletsem o şekilde?

yalnız okudum da linkteki belgeyi yanlış sanki ,çünkü konu: il içi yer değişikliği denilmiş belgede.

kar&yağmur

Sizin okuduğunuz linkteki yazı il içi tayin için geçerli siz iller arası tayin isteyecekseniz aşağıdaki şekilde isteyeceksiniz

@engeller

Sizin verdiğiniz dilekçeye göre üst yazı yazılır ilgili personelin dilekçesine istinaden gereğinin yapılması hususunda diye belirtir milli eğitime gönderir milli eğitim de gelen yazıları taratıp bakanlığa gönderir, yerinize birisini talep edecekse ayrıca talep eder zaten ancak önemli bir görevde bulunuyorsanız yerinize birisi gelmeden tayininiz yapılmayabilir.

Life hocam soruma ne dediniz acaba ?
birde şöyle bir durum var da izlemeyi düşündüğüm yol doğru olur mu?
öğretmenim ama ben aslında öğrenciden uzaklaşmak istiyorum bu sbepten arge memurluğu önerildi bende oraya geçmek istiyorum.
ondan önce tayinimi kendi oturduğum ile aldırıp sonra o memurluğa geçmek.
ama tabi üstteki soruma verilecek cevap da önemli

teşekürler.

kar&yağmur

Siz eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görevliği olduğunuz için bu dilekçe ile tayin isteyemezsiniz, öğretmenlerin tayin dönemlerinde tayin istemeniz gerekir, dilekçeyi whatsaptan yada mail yoluyla iletemezsiniz dilekçe ıslak imzalı olmalı görüntü olarak yollayamazsınız elden yada müdürünüzle görüşerek posta yolu ile iletebilirsiniz müdürünüz işleme koyacaktır.

Önce memurluğa geçip sonra tayin istemeniz mantıklı gibi görünüyor nedeni ise öğretmensiniz ve atandığınız ilin il milli eğitim müdürlüğü sizi arge memurluğuna alacağı kesin değil kesin ise söylediğiniz gibi yapın değilse önce memurluğa geçin sonra tayin isteyin.

Life
merhaba yeniden, bu arada ramazanınızı ve islam dinine inanan herkesin ramazan ayına girişini tebrik ediyorum.
mebbis üzerinden bazı ek ekranların girildiğini farkettim sanırım siz mazerete bağlı yer değişikliklerini kastediyorsunuz
yani bu ekran açılmış fakat aktif mi bilmiyorum,zira memurlar.netten dün haberdar olduğum bilgiye göre, buna ilişkin başvurular sonra alınacak.

ama siz şunu mu söylemek istediniz tam olarak izah ederseniz sevinirim

"eğitim -öğretim hizmetleri sınıfında çalışan memurlar (öğretmenler) bu engellilere tanınan ve tek sefer kullanıma özgü haktan yararlanamazlar" mı demek istediniz?

düşündüğünüz tahmin doğrudur yani o kadroya geçişim kesin değil.ve gereklilikleri nelerdir tam bilmiyorum açıkçası

teşekürler

@kar&yağmur

Teşekkür ederim sizin de ramazanınız mübarek olsun hayırlı ramazanlar dilerim.

Bildiğiniz gibi öğretmenlerin tayin dönemleri diğer memurlara göre farklıdır onu kastetmiştim, siz öğretmen olduğunuz için o şekilde tayin istemeniz durumunda tayininiz gerçekleşir mi bilemiyorum ancak ülkemizin bulunduğu koşullar göz önüne alındığında ve okulların da kapalı olması sebebiyle [FONT=sans-serif]engellilere tanınan ve tek sefer kullanıma özgü haktan yararlanmak için tayin isteyebilir ve şansınızı deneyebilirsiniz.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Memurluğa geçiş için il milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermeniz gereklidir.[/FONT]

Arkadaşlar okulda memur olarak görev yapıyorum. Tayin dilekçesini okula verdikten sonra okul müdürü üst yazısında yerine memur vermek şartıyla yazıp ilçe Mem insan kaynakları bölümüne gönderirse dilekçeyle üst yazı celişmis oluyor. Bu durumda red cevabı gelirse ne yapmalıyım. İlçe milli eğitime veya il Mem e başvurma hakkım varmı? Yoksa dava açsam olur mu ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

@engeller

Merveaydin

İkinci kez tayin isteyecekseniz normal tayin dilekçesi yazmanız yeterli, benim yukarıda yazdığım insan kaynakları genel müdürlüğünün şu tarihli şu yazısına göre diye orada belirttiğim gibi yazmanıza gerek yok ancak okulunuza gönderilen yeni bir duyuru vardır bir resmi yazı tayinlerle ilgili, o resmi yazıya göre tayin isteyin sorun olmaz.

Life hocam selamlar...

yaf ben il mem ve ilçe mem ile görüştüm .. il mem ,ilçeye yazın dedi. ilçe mem okula verin dedi. ama ... tam olarak başlıkta hangi makama hitap edilecek anlamadım ben.

birde mazeret belirtsem sorun olur mu acep..

raporunuzu da ekleyin dediler sanırım..
bakanlık gerekli görürse atamanız yapılır denildi...

kar&yağmur

Çalıştığınız kuruma vereceksiniz dilekçenizi başka makamı yazmanıza gerek yok, sağlık raporunuzu da mutlaka ekleyin, mazeretinizi dilekçenizde belirtebilir ve belgeliyse ek yapabilirsiniz.

Life
yani diyorsunuz ki : MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
gibi birşey yazmaya gerek yok.
yani şu detayı paylaşayım da, bana il mem den "bakanlık gerekli/uygun görürse" atamanız (yer değiştirmeniz) gerçekleşir dendi.
yani o sebepten benim anladığım hitabet makamının meb personel gen. müd. olduğu ama eminseniz öyle yapalım.
...

hocam bu arada şu duyurudan kasıt nedir anlamadım bende bi sorayım dedim bu acaba yer değiştirme ile mi alakalı ,adaylık kaldırma sınavı ile mi alakalı yoksa başka birşey mi?
duyuru: http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_06/05165131_Engelli_Haziran_2020.pdf

kar&yağmur

Hocam memurluğa geçiş için bulunduğunuz ilçe yada il neredeyseniz oranın milli eğitim müdürülüğüne dilekçe ile müracaat ediyorsunuz ancak size oradan çalıştığınız kuruma ver demişlerse dilekçenizi çalıştığınız kuruma verin, kurumunuz dilekçenizi taratıp dys sistemine kaydedecek ve bulunduğunuz il yada ilçe milli eğitime üst yazı ile gönderecek.

O pdf'sini paylaştığınız duyuru engelli öğretmen adaylarının öğretmenliğe atama ve başvuru duyurusu, sizinle alakası yok

Üst Alt