Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de bir defaya mahsus tayin hakkı dilekçe örneği arıyorum!?

Life
bunun için çok teşekkürler.

Hocam memurluğa geçiş için bulunduğunuz ilçe yada il neredeyseniz oranın milli eğitim müdürülüğüne dilekçe ile müracaat ediyorsunuz ancak size oradan çalıştığınız kuruma ver demişlerse dilekçenizi çalıştığınız kuruma verin, kurumunuz dilekçenizi taratıp dys sistemine kaydedecek ve bulunduğunuz il yada ilçe milli eğitime üst yazı ile gönderecek.

yok hocam ben memurluğa geçiş için söylememmiştim. il dışı bir defaya mahsus tayin dilekçesini yani başlık konusunu kastetmiştim.

o diğer konu için yani bu hemen üsteki size ait alıntı için de mebin şu şu birimi ni bi arayıp bilgi alın önerisinde ulundular. ama tabi o ayrı konu.şuanki soru il dışı engelli öğretmene sunulmuş bir defaya mahsus tayin hakkı.

teşekkürler

kar&yağmur

Çalıştığınız kuruma vereceksiniz dilekçenizi kurumunuz da üst yazı ile milli eğitime gönderecek, sağlık raporunuzu da eklemeyi unutmayın.

Arkadaslar ben samsundan 26.08.2019 tarihinden 3 yilim doldu tayin istedim bursaya atandim simdim engelli raporumla tayin istedim samsuna ankara dilekce yazdım red ettiler bana bir yardimci olurmusunuz en gelli maddeler birdefa mahsuz kahkinida yazdim ama red ediyorlar yardimci olurmusunuz yada ornek atabilirmisiniz

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği

Ek Madde 3- İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Danıştay İkinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve E.: 2016/9697, K.: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresi iptal edilmiştir.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

1--Bir defadan fazla yararlanamaz ibaresi kaldırılmıştır,
Arkadaşlar bu yazı ya göre yazdım ret cevabı geldi ankaradan bir yardımcı olurmusunuz

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği

Ek Madde 3- İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Danıştay İkinci Dairesinin 21/3/2018 tarihli ve E.: 2016/9697, K.: 2018/1891 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresi iptal edilmiştir.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

1--Bir defadan fazla yararlanamaz ibaresi kaldırılmıştır,
Arkadaşlar bu yazı ya göre yazdım ret cevabı geldi ankaradan bir yardımcı olurmusunuz

Arkadaşlar mebte bir okuldan diğer okula aynı ilçe içinde tayin istedim. red geldi. ne yapabilirim? aynı ilçe içinde engelli tayini olmazmış doğrumudur? lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mı?

selamlar... benim dilekçeme cevap geldi. dolaylı bir anlatımla reddetmişler. kısaca atamalar yılda iki kez yapılır ve bu dönemlerde başvurular alınır. bu dönemlerde başvuru yapınız demişler.

Şimdi biz bu dilekçeyi kullanarak tayin isteyebilir miyiz? Boş olan okulu nasıl bulacağız ve hangi dönemlerde bu dilekçeyi kullanabileceğiz?

merhabalar, bir adet dilekçem istanbul valiliği tarafından reddedilmiş idi. şimdi il dışı yaparak antalyanın bir ilçesindeyim acep tekrar bu dilekçeyi yazsam diye düşündüm ve yazdım ..

acep yine ret mi edilir? yoksa kabul edilme ihtimali de var mı?

(antalya nın merkezine tayin istedim)

Tomris_Hatunn
merhaba hocam , şimdi il dışı atama hatta il içi atama olabiliyor ama bu sadece aralık ve yaz döneminde (2 defa) yapılıyor. yazı gereği ile tayin olan da varmış fakat ilk talepte benimki reddedildi. bende istediğim ile atandım (ama bu yaz dönemindeki il dışı ile) fakat istediğim ilçeye atanamadım. burda kiralar felan da çok yüksek olduğundan , ailem in desteğinden yararlanamıyorum çünkü ailemden hiçkimse yanıma gelmeyecekmiş.(öyle dediler bana)

bende durumu çok kısa bir dille izah ederek anlatmaya çalıştım dilekçemde (özele çok inmeden) , ha beni anlarlar ve atamamı yaparlar mı bir ihtimal , reddedilse de sadece şansımı denemek istedim tekrar.

hocam bu arada eski müdürüm de bana görevlendirme ile gidebilirsin onu dene istersen dedi bu dilekçen çok yüksek ihtimal reddedilecek dedi.

sanıyorum yönetmelik çıktıktan sonraki ilk atamalarda bu hakkı kullandırıyorlar. ben 2011 de atandığım için bu hakkım duruyor olması gerekiyor diye düşünüyorum ?

MEB'de memur yolluksuz tayin istemek kesin sonuç veriri mi?

MEB'de memur yolluksuz tayin istemek kesin sonuç veriri mi?
Bir defaya mahsus engelli tayin hakkımı asaletim tasdik oldu il dışı olarak tayin kullandım 9 ay oldu yeni görev yerimde ilimde. Tekrar tayin alabilmek için dilekçe vermek istiyorum red gelmesinden korkuyorum aynı durumu yaşayan var mı?
Yanlış anlaşılmak istemiyorum dilekçem de Yolluksuz ve Harcrahsız yazsam komik olur mu :((

İl dışından tekrar dıger ıle mı gecmek ıstıyosunuz neden değiştireceksiniz birde il dışında dılekce ıle tayın oldunuz sanırım dılekcenın cevabı ne kadar sürede onaylandı mehtapsolmaz

mehtapsolmaz farz ediyorum müracat ettiniz sonuç alamadınız niye komik olsun
Başvurunuzda yolluk harcırahdan feragat etmeyin

sneyper

Hayır henüz vermedim dilekçe yolluk harcırah vermemek için zannedersem 1 yıl sonra 2.tayin başvurularını red ediyorlar diye düşünerek bu durumu suistimal edenler oluyormuş diye duyumlar almıştım sanki harcırah ve yolluk almak için tayin istiyor gibi :(

mehtapsolmaz böyle mazeret tayinlerinin dayanağı olmalı sağlık nedenleri gibi, aile bütünlüğünün korunması gibi hiç bir dayanağı olmadan alışkanlık haline getirenler kırmızı kalemi yer, dava yoluyla kazanmaları bile zorlaşır

tabi ki red gelicek. tayin yönetmeliği belli, 3 yıl süreyi doldurmak gerekiyor.

Mebde nasil bilemem ama bizde bir ilde (ilceler dahil) en az 2 sene, kurulus mudurluklerinde en az 3 sene çalışma şartı vardir.
Ayrica hic bir sehir dışı tayinde yolluk harcırah almama durumu görmedim. Şu olabilir ancak, şu anki yeriniz giderken "ben senin yollugunla ugrasmak istemiyorum gittihin yer yapsin" diyebilir her türlü alabilirsiniz.
Engelli tayini önceleri tek seferlikti simdi sanırım alani gemisletilmis. Hic kullanmadim, hep nolur nolmaz diye o hakkimi bekletiyorum. Çünkü kendimce bir nevi güvence gibi görüyorum, gerçekten ihtiyac duyarsam kullanirim diyorum. Neden bu kadar sık tayin isteme durumunuz oldu? Çünkü sizi en son tayin olmak istiyorum diye konu acmistiniz oradan hatirliyorum ve 1 sene bile olmadi yanlis hatirlamiyorsam.

Bir ilimizde 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza sınırsız ve bedava olan belediye otobüslerine binme hakkı, birkaç emeklinin fırına ekmek almaya gidiyorum, filanca camiye namaza gidiyorum vb. zevkleri yüzünden sınırlandırıldı. suiistimal çok iyi bişey değil. :)

MEB il dışı Yolluksuz ve Yevmiyesiz Tayin olan var mı?

MEB il dışı Yolluksuz ve Yevmiyesiz Tayin olan var mı?

Bu şekilde ikinci defa tayin istediğim için bakanlığın isteği olan bu durumu yaşayan var mı

Yönetmelik engelli personele tanınan ve hayatını kolaylaştıran bir hak olsa da suistimal edilebiliyor bazen. Bu nedenle kısa zaman diliminde birden fazla yer değiştirme talebi olanlardan bu beyanları alınabilir. Haklılarda.

İbrahim 46

İnsanların nereye gittiği kimi ilgilendirir... Yeri geldiğinde hiç binmez bazen çok binmek zorunda kalır.. benim düşüncem bu yönde...

Zaten Danıştay kararı ile Bir defaya mahsus cümlesi iptal edilip birden fazlaya çevrildi. Haliyle Birçokları bu haktan 2-3 kez yararlanan olduğu gibi bu hakkı kullanmamış olanlara NORM yüzünden tayinleri de yapılmadı. Bana kalırsa millet olarak bir şeyin cılkını çıkarmada bir numara olduğumuz için bu hak birden çok değil bir kereye ve norm şartı aranmaksızın yapılmalıdır. Çünkü norm saçmalığı yüzünden birinin hakkı varken torpili olana norm-morm bakılmaksızın yapılıyor. ALLAH böyle bencil düşünenler ve kul hakkı yiyen yöneticileri/çalışanları ıslah etsin diyorum.

MEB Engelli Memur Tayin Hakkı. Bilgisi olan Arkadaşlar!

Engel Durumu nedeniyle dilekçe tayini isteyip daha sonrası da iptal dilekçesi veren var mı?

Arkadaşlar aynı ilçeye engel durumundan daha önce tayin isteğim reddildi. Gerekçe olarakta meb in makam onayı yazmışlar. Ama hem devlet memurluğu kanunu hemde yönetmelikte kısıtlayıcı hükümlere tabi olamaz denildiği halde Red verildi. Aynı ilçeye tayin olan varmı

Engelli tayin hakkı

Normal kpss ile atandıktan sonra %46 engelli raporu (diyabete bağlı) verildi.Bu rapor ile bir sefere mahsus istediğim yere tayin isteyebilir miyim?

Yoksa ekpss ye girip engelli olarak mı atanmam gerekiyor?

Üst Alt