Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışıyorum. Ziraat bankasından iş teklifi aldım. Ne yapmalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mesafe4272

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben engelli memur sınavından ailemin ili dışında bir ile (Eskişehir)atandım.Burda ev tuttum kira ödüyorum ve şeker hastasıyım.Şeker hastaları bilirler bakımları iyi olmalıdır.Neyse demem o ki şimdi de daha önceden başvurduğum Ziraat beni banko asistanı olarak Ankaraya çağırıyor.Şimdi siz benim yerimde olsanız Burdaki işi bırakıp Ankaraya dönermisiniz burda kadrom Yardımcı Hizmetler.Meb de yim.Şuanki işim rahat ama ilerde ne olacağını bilemiyorum.Çok kararsızım.Bi akıl verin bana ne olur arkadaşlar.Teşekkürler.

akla luzum yok kesinlikle gidilmez.... mebte rahat olmasanızda 1 yıl sonra vur patlasın çal oynasın grubuna dahil olacaksınız asaletiniz tastik olduktan sonra devletin garantisi altından çıkıp özele gitmek saflık olur asaletiniz tastik olunca ankaraya tayininizi istersiniz olur biter....

bende aynı durumdayım üstelik rahatta değilim ama senem dolar dolmaz isteyeceğim tayin sonra bak keyfine...

+ olarak ben inanılmaz rahat olduum bi kurumdan buraya geldim mesele devlet kapısı hiç düşünmeyin bile... ben hala eski başvurularımdan çağırılıyorum finansbank teb ve yapı kredi çağırdı asistanlık için buraya geldikten sonra kesinlikle düşünmedim bile.... burda yardımcı hizmetlerdeyim mebte niğde çiftlkte üstelik temizlik yapıyorum ama görüyorumki ilçede 5-6 tane aynı hizmetli kadrosunda olanlar var ve inanın çay partisi yapıyolar akşama kadar oturuyolar ve ilçede hizmetli açığı var sözde daha 50 tane daha gelse yine açık olur... iş yapmadıktan sonra.... ayrıca ziraat burdaki maaşın yarısını bile vermez... 1800 maaş nerde özelde...

düşünceleriniz için teşekkür ederim ancak burda 700 liram eve kira aidat elektrik su ve yemek olarak gitmekte ondan ayrı daha benim kredi taksitlerim falan pişman derken elimde 10 lira kalıyor kalmıyor orda ailemin yanında olacağım ziraat 18 maaş veriyor yılda ve kira yemek derdi de yok.Tamam devlet garantisi tartışılmaz ama yh olarak Ankara ya tayin istesem bile Burdaki gibi masabaşı olmayacak işim.Ankarada yeterince yh vardır.Tamam banka kesinlikle zor tartışılmaz ama kararsız kaldığımdan size danışıyım dedim.

şartlarınızı en iyi yine siz bilirsiniz ama büyük şehirlerde yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların çoğu rahat eder çünkü okullarda angarya işleri taşeron firmalara yaptırırlar bende burdan baya sıkıldım yeni gelmeme rağmen bir yılım dolar dolmaz sağlık nedeniyle tayinimi istanbula istiycem.... ziraatin işinin devamlılık garantisi varmı ve bide emekliliğinize çok varmı atıyorum 3 yıl vardır emekliliğinize engelli emekliliği erken olduğu için gider denersiniz olması dişinizi sıkar emekli olursunuz ziraat 3 gün sonra verim alamadığında çıkartabilir ama devlette böle bişey söz konusu olmaz... en kötüsünü düşünün böle bi urum söz konusu olduğunda umursamayacaksanız zaten emekliliğime şu kadar gün kaldı diyebilecekseniz ve şartları sizin için daha iyiyse o halde diyecek bişey yok ama memurluk için çok uğraşanlardanım ondan vazgeçilmez geliyor bana belki diğer arkadaşlarda bi fikir verebiilir...

daha 25 yaşındayım 2 sene başka bankada çalıştım her şeyini bilirim bir bankanın ama beni zorlayan sebepler farklı yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı bu kararı almak üzereyim orda işim ailemle aynı ilde olacak ne biliyim ya valla burda da devlet beni çekiyor arada derede kaldım

bismillah :) buda başka bi bakış açısı bak demekki ben değişik bakıyoum hayırlısı olur inşallah senin adına

Bankacıyım..hiç tavsiye etmiyorum.kal devlette.MEB gibisi var mı yaa...atanmayı bekliyoruz bi atanabilsek die...nolursa olsun yerinden oynama:)

az olsun öz olsun arkanda devlet olsun yerinden kıpırdama bence

Arkadaşlara katılıyorum 3 yıl dolunca yükselme sınavıyla memurluğa geçersiniz. Özele güven olmaz devlet kurumundan ayrılmayın.

2 sene bankada çalıştım kesinlikle gitme kardeşim vala pişman olursun.

Görüşlerinize saygı duyuyorum Bende eski bir bankacıyım içini dışını biliyorum bankanın ama dışardan bakıldığında evet Devletten ayrılıp bankaya gitmek delilik gibi görünebilir Ancak Benim burda kira+aidat+elektrik+su+gaz+yemek giderlerim 700 TL yi buluyor buna araba kredim(425) ve diğer kredim(110) eklenince burda bana geçinecek para kalmıyor ondan öte aileden uzak bir şehirde yaşam çok zor Tamam burası Devlet bende pek Bankaya sıcak bakamıyorum içini dışını bildiğimden ama orda ayda 700 lira cebime kalıcak ve emekli sandığından yararlanmaya devam edeceğim girişim olduğu için TZH sandığına para kesilmeyecek ve yılda 18 maaş alacağım burda parayla aynı paraya denk gelecek siz dışardan bakıyorsunuz ben içinden bakıyorum olaya anlayacağınız Hakkımda hayırlısı olsun hayırlıysa Allah nasip etsin Hayırlı Değilse bir engel vesile etsin nasip etmesin inanın çok canım sıkkın.

mesafe4272;

Engelli birinin aileden uzak yaşaması çok daha zor olsa gerek Ziraat Bankasıda herhangi bir banka değil sonuç itibariyle ve ailenizin yanında olmanın maddiyat olarak sizi ne kadar rahatlatacağıda yadsınamaz.Sonuçta kalbiniz ve beyninizle bir durum değerlendirmesi yapmışsınız ve gitme kararını zor olsada vermiş gibi görünüyorsunuz hakkınızda hayırlısı olsun.

minerva;

Teşekkür ederim İnanın çok zor bir karar Gişe benim yapamayacağım bir işe değil yaparım ama devletteki rahatlık ta farklı o beni caydırıyor sonra diyorum ayda 700 lira neden boşa vereyim offf

Usta biraz sabır, bugünü düşünüyorsun ileriyi düşün derim 1 sene sonra tayin isteye bilirsin ve ailenin yanına gidebilirsin. Sen kararını vermişsin gibi ama yanlış yapıyorsun derim....

Uzun vadeli düşün bence. Devlette çalışmanın belli bir güvencesi var. Bekarsan , ileride evlendiğinde şartlar değişecek. Ben olsam bırakmazdım . Kendi hayatın kendi seçimin.

Tayin isteyebilirim tamam ama Ankarada ki kadro burdaki gibi olmayacaktır.Burda masabaşıyım ama Ankarada Ne iş yapacağım Hizmetli olarak malum.Kimse yanlış anlamasın istemem ama hala kararsızım.

Engelli hizmetlileri sorunları çığ gibi büyüyor buna el atmak zorundalar ve atacaklarda, Görevde yükselme sınavına girerek yüksele bilirsin, yine gündemde YHS personelinin 1 defaya mahsus GİH yapılması (toplu sözleşme görüşmelerinde 4. madde olarak listede yer aldı). Yine bir milletvekili YHS personelinin GİH olması için kanun teklifi verdi. Yine TYÇP çalışanlarından dolayı masa başı iş yapabilirsiniz., ayrıca engeliniz bedensel işleri yapmaya engel ise raporunuz ile yine masa başında çalışırsınız.

Gişe elemanı, gişe memuru, banko asistanı kullanılan genel tabirlerdir. Bu kadrolara bankalar genellikle üniversitelerin işletme, iktisat, ekonomi gibi bölümlerinden 4 yıllık mezunları işe alır. Banko asistanlar, gişe elamanları ne iş yapar? Hesap açtırma, kapama, eft, havale, para yatırma ve çekme, çek senet işlemleri, döviz işlemleri gibi birçok operasyonel işlem yapılmaktadır. Banko asistanları, gişe elemanları performasına göre banka şube müdürlüğüne kadar yükselebilir, çalıştığı şubede sevilen, işini iyi yapan, performansı yüksek banko asistanları kariyer basamaklarında hızlıca yükselebilir. Banko asistanları, gişe elemanları ne kadar maaş alır? Başlangıç olarak 1200-1300 lira maaşla başlanır ancak , çalışanın performansına göre 3 yıl içerisinde iyi bir iyileştirme olur. (çift maaş, performans, sigorta vb. hariç..)

ama kendine güveniyorsan, yine de karar senin. bankaları biliyorsundur umarım. arı kovanı gibi kalabalık. yani rahat olamazsın.

78.9 düz hesap 79 la girdim ben ve hiç çalışmadım sen birazda çalışırsan direkt memuriyet alırsın..

kardeş bende bankada çalışıyorum şubeler hiç göründüğü gibi değil kafayı yedirtirler sana birde gişedesin gün gelir sabah sandalyeye bir oturursun akşam çıkana kadar yerinden kalkamazsın akşam çıkış saatin belli olmaz birde gittiğin şube düzensiz bir şube ise akşam çıkış saatin belli olmaz, kasa da açık verdin mi ve açığıda bulamazsan cebinden ödersin, gişeye gelen insanlar senin sağlık problemi olduğunu bilmezler bazıları insan dışı davranırlar, belki maaş biraz iyi olabilir,16 maaş alabilirsin, sigorta, temettü filan biraz seni canlandırır ama MEb de 1-2 sene sıkarsın sonra tayin istersin yinede en iyisini sen bilirsin, ayrıca bankaya gelmeyi kafaya koyduysan şubeden önce Genel Müdürlükte bir birime gelmeye çalış en azından şubeye göre biraz daha iyidir müşteri ve para işi ile uğrasmazsın

şimdi ziraata gitmen senin açından sadece kısa vadede en fazla 6 ay kadar cazip gelebilir ama bencede uzun vadede düşün...
ayrıca ankaraya tayinin çıksada eğer biraz pc ve gayretin olduktan sonra kimse seni masa başından almaz.
ben 2 yıl sonra tayin alıp geldim memlekete çok zor bir ay geçirdim 12 saat temizlik falan sıkıntılar çok oldu sonra bir lise müdürüne durumu anlattım. tüm yazışmaları ekder mebbis tefbis kbs falan yaparım dedim beni kendi okuluna aldırdı... şimdi tüm işleri ben yapıom.
müdür müdür yrd nerdeyse ekstra maaş verecekler burda kal die..
onun için benim şahsi fikrim MEB de kalmandır...
bence ii düşün...

sevgili kardeşim iyi düşün ben de mebde yh'de çalışıyorum. Yanlış karar verme bak daha stajyermişsin galiba... Pişman olduktan sonra geri dönüşün zor olur ki zaten stajyer bir devlet memuru istifa ettikten sonra yanılmıyorsam 3 yıl boyunca bir devlet kadrosuna da giremiyor.

kalpsizsevgilim;
Allah daha iyisini nasip eder inşaallah...

ucrun;
Usulune uygun istifa etmezsen 1 yıl.Yani 30 gün önceden haber vermezsen.Zaten gidersem dönmeyi unutacağım.Burda tabi siz haklı gibi duruyorsunuz ancak Ailemin yanına Ankaraya gitmek kira vermemek yemek derdinin olmaması benim gibi şeker hastası biri için cazip geliyor.Banka zor tamam ama hangi iş kolay.?Kararsızım artık kuyruğuna geldik.Hayırlısını diliyorum Rabbim inşallah hayırlı yoldan gitmemi nasip eyler.Dualarınızı esirgemeyin.Sağolun.

pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın derim..herkes arar bulamaz siz bulmuşsunuz bunuyorsunuz..üç kuruşun hesabını yapıp üç kuruş fazla alacağım diye ilerki hayatınızda ortada kalırsanız pişmanlığını çok yaşarsınız..sizi çağırmaları yarın orta da bırakmayacakları anlamına gelmiyor..Yazdıklarınızdan anlaşılan bankanın arayıpta bulamadığı asla vazgeçmeyeceği bir personelmişsiniz gibi ama işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın devlet dairesi değilse her an ortada bırakılabilirsiniz bir gün.ben de meb personeliyim 1700 alıyorum sizde bizden 50 tl az alıyorsunuz..Banka çok mu fazla veriyor sanki..700 tl masrafınızdan bahsediyorsunuz..700+425+110 = 1235 1650-1235=415 kalıyor elinizde buda sizi 1 yıl fazlasıyla idare eder..bankadan alacağınız 150 tl fazla maaş sizi ne kadar kurtarabilir ki..nereye giderseniz gidin bu masraf olacak..ailenizin yanına gidince eve katkı yapmayacakmısınız hangi taraftan bakarsanız bakın sonuçta o masrafınız olacak..şuan için tek sıkıntınız hastalığınız ama şuda varki bir başkasının bakımı olmadan yaşamayacağınız bir hastalık değil..İkinci bir insanın bakımına ihtiyacınız olmadan asaletinizi alana kadar 1 yıl idare edebileceğiniz bir hastalığınız var..Bana göre sizin sıkıntınız para değil kadronuzun hizmetli olmasından rahatsızsınız..Kafanızı üç kuruş hangisinden daha çok kar ederim diye düşünmek yerine hizmetli sınıfından memur kadrosuna nasıl geçerim hesabı yaparsanız daha karlı çıkarsınız..üstelik hizmetli sınıfı memurlardan daha rahat yan gel yat pozisyonunda...

Not:Biraz ağır konuştum, fazla yüklendim kusura bakmayın..herkesin arayıpta bulamadığı bir işi boşu boşuna kaybetmek için bu kadar çaba göstermenize dayanamadım..tekrar kusura bakmayın..

sanem;
Hiç önemli değil böyle fikirlere ihtiyacım var düşüncelerinizi paylaştığınız için çok sağolun

kimileri memur olmak için ne çabalar sarfeder, kimileri de memurluktan özel sektöre geçmek ister,bakış açısı, :)belki memur olmadan önce sizde memur çok olmayı çok istiyordunuz ama,gel gör ki,baktınız iş ortamların hemen hemen hepsi aynı,memurlukta sadece güzevence söz konusu başka hiçbir şey değil.itme, kakma,çekemezlik her şey orda da var iş ortamı değil mi hepsi aynı..
Bence sabredin sonra çok pişman olabilirsiniz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt