bize iş yapmayan diyen o zihniyet daha dilekçe yazamasını bilmiyor.
ek ders ise devleti soymanın dolaylı yolu. adam geliyor günde üç saat çalışarak maaşını hak ediyor geri kalan üç saatini de ekders adı altında devlet ek para alarak devleti soyuyor.
artı her günde 2 saat devlete borçlanıyor, yani günlük sadece 6 saat çalışıyor.
bu yılki şurada ekders ücretini 6 liradan 12 liraya çıkarma kararı aldılar.
bunlarda her 24 kasımda görürsünüz şuandaki maaşları ile geçinememe acındırması yaparlar.ama aynı iş yerinde çalışan memur hizmetli napsın.ve bazı memurlar onlarla aynı eğitim seviyesindedir.
ben üç senede sistemi çözdüm.milli eğitim camiası çok laçkalaşmış bir kurumdur.
şimdi engelli memur ve hizmetli arkadaşlara buradan sesleniyorum: konu da açtım ayrı ama; seçim öncesi hiç değilse belki dinlerler, engelli memurlara ek olarak derece verilme konusunu hükümete iletelim. 15 senede emekli olduğunuzda ( ki bize tanınan hak budur) 4. dereceye kadar inersiniz ve 850 tl civarında bir maaş alırsınız. 1. dereceye inmek için 10 yıl daha fazla çalışmanız gerekmetedir ki 1000 tl maaş alasınız.bu aksaklığı hükümete iletelim.yıl indirilmiş fakat uygulama eksik kalmış derece/kademe olayına dokunulmamıştır.
YENİ BAŞLAYANLAR EKDERS KONUSUNU DA İYİ ANALİZ EDİN. ÇÜNKÜ EN ÇOK ENGELLİ MEMURU MEB ALIR.
yeni gelen ve eski meb çalışanlarının bir olaya daha dikkatini çekmek isterim.
bu sene MEB e 2000 hizmetli alındı.ENGELLİ HİZMETLİ.bakın buda litaratüre yeni girmiştir ENGELLİ HİZMETLİ.bu arkadaşlardan en az 2 yıllık üniversite mezuniyeti istendi memur olabilmeleri için.bir çok lise mezunu engelli arkadaş hizmetli kadrosuna mahkum edildi.aynı günlerde milli eğitim bakanlığındaki hizmetliler de hizmetlilikten memurluğa geçirmek için görevde yükselme sınavı açtılar. ve bu hizmetlilerin memur olması için eğitim şartı sadece lise olması yeterliydi.
yani 2000 engelliyi bu sene milli eğitim bakanlığı hizmetli kadrosuna mahkum ederken; bakanlık bünyesindeki lise mezunu hizmetlilere memurluk kapılarını sonuna kadar açtı.ve MEB e yeni işe giren lise mezunu engelli hizmetli kardeşlerim 5 yıl memurluğa mahkum edildi.
madem memur olma şartlarında biz engelliler için en az 2 yıllık ya da 4 yıllık mezuniyet isterken ve bana üniversite mezunu memur lazım derken milli eğitim bakanlığındaki lise mezunu hizmetliyi memur etmek niye?
üniversite mezunu bireyler ile lise mezunu birey bir olur mu?
ama bir taraftan da seviniyorum bu duruma.neden derseniz?:
gözlemlerim, hizmetli ve memurlar bundan önceki yıllarda hep ortaokul ya da lise mezunu olarak işe alınmış.en fazlası lise.lise mezunu hizmetliler kurum içinde memur yapılmış.
ama bakanlık içindeki hazineden ayrılan bütçeden aslan payını hep üniversite mezunu öğretmenler kapmış.memur ve hizmetlileri sindirmişler.memur ve hizmetliler de sinmişler ve eğitim durumlarıda yeterli değil.
ancak yeni personel politikalarında üniversite mezunu bilinçli insanlar, MEB bünyesine memur olarak alınınca yıllardır gasbedilmiş haklarına daha bir sahip çıkacakları kanısındayım.
hiç değilse artık üniversite mezunu öğretmenlerin karşısında sömürülmüş haklarını savunacak olan üniversite mazunu genç, dinamik ve aydın engelli memurlar var.
saygılarımla...