Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışma koşullarınızdan memnun musunuz?

Bende eylülün 6 sında işe başladım .henüz maaş alamadık . yarın bir umut bakalım. okuldayım ve işim hayli zor. okulun açılışı dolayısıyla baştan aşağı temizlemek zorundayım.eve zor geliyorum. ayaklarımın ağrısından yatamıyorum. ama yinede ilk heyecan ve azim insana unutturuyor herşeyi.

ilker;

tmm abisi ;denk gelirsek tanışırız ;)
ne yaptın alabildin mi maaşı ?

Evet bugün maaşımı 1637.50 tl bankadan aldım

ilker;
İyi hayırlı olsun .Bizim ilçeye bakan mutemet izindeymiş.Giriş yapılmadığını düşünüyoruz.

Sen hizmetli kadrosundamısın ?

maaslarini alan arkadaslar hayirli olsun ve bereketini gorun. ben alamadim daha. bordrom hazirlanmis. 6 eylulde basladim hesaplanan 1514 TL.

filiz3441;

arkadaşlar ben de mi bir sorun var ya da bilmediğim birşey.bende öğretmenin,vergi indirimim de var ama bu rakalamları ben rüyemda göremedim daha.2000 tl valla süper;)topu topu aldığım 1.454tl.acaba ben de bir sakatlık mı var?:p

atoksal;

calisma zamanindan kaynaklanan bir fark olabilir. misal o kisi senden 5 - 10 gun once baslamistir.

atoksal o yazilan maaş aylik maaş değildir yeni girenlere ilk maaş ve çaliştigi gün kadar maaş verilir sende bi anormallik yok öbür ay bütün söylenen rakamlar aşşagiya düşecek ...

eyv kardeş,bende rakamları görünce acaba demiştim???:eek:

Maaşı felan geçtimde; Çalışma saatleri nedir bizim?(memur-ikili öğretim yapan ilköğretim okulu)

Bir süre 8-17 çalıştım. Öğleden çıkıp yemek yeme konusunda sıkıntı olabilir felan dediler, Müdüre geçen cuma siz 9-18 çalışabilirmisiniz felan diye sordu. Bir memur daha var.. 4-5 yıllık ama sözleşmeli.. Ben kadroluyum çalışma saatini kafasına göre düzenleyebilir mi müdüre?

memur olarak ankarada bir ilköğretim okuluna atandım. bir sözleşmeli kişi var çalışma arkadaşım olarak. benden önce kadrolu bir memur varmış normal statüde çalışan ve sağlık sorunu olmayan, tayin istemiş ve gitmiş. karma engelli bir kişiyim ve onun idarecilerde, çalışma arkadaşımda bir bocalaması mı diyeyim en iyi niyetli düşünceyle, önyargıları mı diyeyim bilmiyorum. zor geçiyor ilk zamanlar. yüzde 60 işitme kaybım, yüzde 80 görme kaybım var ve koltuk değneği kullanıyorum. uzun süren bir işsizlik döneminden sonra benim için çok önemliydi milli eğitime girmek. fakat tavırları , iş değerlerini normalleştirebilmem için bir hayli mücadele etmem gerekecek. aday memur olmak da, bazı uyarıları yapmaya engel oluyor, bunun da bana yüklediği bir zorunluluk var. ankara dışından gelip düzen kurmak da ayrı bir mücadele gerektiriyor. bunu göze alabiliyorum fakat okulda bana karşı bazı tavırlar, konuşmalar özenden, saygıdan uzak maalesef. umarım zamanla bazı şeyler aşılır. ama beni bir hayli uğraştıracakları kesin:)

atoksal..slm meslekdaşım ama bu 2000 benim net maasım değil ilk ay aldıgım miktar tabiiki benimde net 1450 gibi henüz vergi muaflıgı belgemi yeni verdim bu ay belli olacak net maasım ve 20 eylül itibariyle 540 ytl kırtasıye ücretimizde hesabımıza yatacak hayırlı olsun:)

bende 1 eylül itibari ile işe başladım şu ana kadar bi sorun çıkmadı maaş 1679 aldım ama memurlarda ilk ay emekli sandığı sendika vs kesinti oluyormuş bodrodan baktık 378 lira kesilmiş vergi indirimide rapor yüzde kaç ise ona göre belirleniyormuş

herkese selam arkadaslar bilgisi olan ve bay cin arkadasıma sormak istiyorum ben memur olarak meb e girdim sorunum ortepedik bana verdikleri koltukta belimi arıtıyor.il müdürlüğün den ortepedik koltuk isteme gibi bir hakkımız varmı acaba okullarda ki engellilerin yasam kalıtesını yükselmek için asansör ve rampa yapılıyorsa bize de koltuk verilmesi lazım deilmi henüz haklarımızı bilmiyoruz .bilgisi olan arkadaslardan bizleri aydınlatmalarını bekliyoruz .saygılarımla.

eğitim yardımında binde 2 damga vergisi kesiliyor. 536 felan yatırıyorlar. ayrıca idarecilerde alıyor! meb bakanı kurumda çalışan öğretmen ve personelin maaşlarında iyileştirme yapılacağını açıkladı.

iyileştir bizi nimet abla!:);):D:rolleyes::eek::cool:

öğretmen memur ve hizmetli arkadaşlara görevlerinde ve kariyerlerinde başarılar diliyorum.

Afyon da her şey çok şükür süper. Bakanlıklardan ziyaretimede geldiler. Rahatımda iyiydi zaten. Şimdi hepten iyi oldu. YİBO'da olduğum için öğle yemeği sorunumda yok çok şükür :) Darısı diğer arkadaşlara... Vergi indirimim dahil olmayarakttan en düşük memur maaşı : 1.1186 TL

Çelik ; Bende senin adına sevindim. Benim evde okula 1 dakika. iş arkadaşlarını ve ortamını hatta büyük dairelerdeki çevremi hiç hesaba bile almıyorum :) Konya kadar burayada alıştım ve 1 hafta sürdü alışmam. Çarşı, milli eğitim vergi dairesi , banka çevre bile kurdum diyebilirim. Çalışma arkadaşım bi abim var işi gösterdi ondan çok şey kaptım.. Zaten müdürüm bile diyor. 1 ayda öğreneceğin işi 1 haftada söktün attın :) Bide Arkamda müfettişlerim var. Gelip bu vatandaş bizdendir zarar gelmesin diye üstü kapalı demeçte verdiler. Her yönden süper. Kısacası anlatılmaz yaşanır derler ya aynı o cinsten :) Allah bozmasın inşallah..

Bu arada son bir not: Afyonda eğitimler başladı...

Maaş konusu açmışken.göreceksiniz: Meb in milli eğitim bakanlığı değil milli öğretmen bakanlığı olduğunu.kariyer yapmanız yok gibi bir şey.4 yıllık fakulte de bitirseniz amuda da kalksanız mali yönden hiç bir şey elde edemeyeceksiniz...

evet herşey öğretmenler için yapılıyo 20 senedir milli eğitim bakanlığında çalışanlar bile 1485 lira maaş alıyo ( engelli değil ) ve öğretmenlere göre memurlar hiç bi iş yapmıyoruz merak ediyorum atamalarını terfilerini herşeylerini memurlar takip etmese nolurdu ???

Teknik hizmetler bölümüne giremediğin sürece , maaşınız hele hele mertebe atlamanız zor !!!

bize iş yapmayan diyen o zihniyet daha dilekçe yazamasını bilmiyor.
ek ders ise devleti soymanın dolaylı yolu. adam geliyor günde üç saat çalışarak maaşını hak ediyor geri kalan üç saatini de ekders adı altında devlet ek para alarak devleti soyuyor.
artı her günde 2 saat devlete borçlanıyor, yani günlük sadece 6 saat çalışıyor.
bu yılki şurada ekders ücretini 6 liradan 12 liraya çıkarma kararı aldılar.
bunlarda her 24 kasımda görürsünüz şuandaki maaşları ile geçinememe acındırması yaparlar.ama aynı iş yerinde çalışan memur hizmetli napsın.ve bazı memurlar onlarla aynı eğitim seviyesindedir.
ben üç senede sistemi çözdüm.milli eğitim camiası çok laçkalaşmış bir kurumdur.
şimdi engelli memur ve hizmetli arkadaşlara buradan sesleniyorum: konu da açtım ayrı ama; seçim öncesi hiç değilse belki dinlerler, engelli memurlara ek olarak derece verilme konusunu hükümete iletelim. 15 senede emekli olduğunuzda ( ki bize tanınan hak budur) 4. dereceye kadar inersiniz ve 850 tl civarında bir maaş alırsınız. 1. dereceye inmek için 10 yıl daha fazla çalışmanız gerekmetedir ki 1000 tl maaş alasınız.bu aksaklığı hükümete iletelim.yıl indirilmiş fakat uygulama eksik kalmış derece/kademe olayına dokunulmamıştır.

YENİ BAŞLAYANLAR EKDERS KONUSUNU DA İYİ ANALİZ EDİN. ÇÜNKÜ EN ÇOK ENGELLİ MEMURU MEB ALIR.

yeni gelen ve eski meb çalışanlarının bir olaya daha dikkatini çekmek isterim.
bu sene MEB e 2000 hizmetli alındı.ENGELLİ HİZMETLİ.bakın buda litaratüre yeni girmiştir ENGELLİ HİZMETLİ.bu arkadaşlardan en az 2 yıllık üniversite mezuniyeti istendi memur olabilmeleri için.bir çok lise mezunu engelli arkadaş hizmetli kadrosuna mahkum edildi.aynı günlerde milli eğitim bakanlığındaki hizmetliler de hizmetlilikten memurluğa geçirmek için görevde yükselme sınavı açtılar. ve bu hizmetlilerin memur olması için eğitim şartı sadece lise olması yeterliydi.
yani 2000 engelliyi bu sene milli eğitim bakanlığı hizmetli kadrosuna mahkum ederken; bakanlık bünyesindeki lise mezunu hizmetlilere memurluk kapılarını sonuna kadar açtı.ve MEB e yeni işe giren lise mezunu engelli hizmetli kardeşlerim 5 yıl memurluğa mahkum edildi.
madem memur olma şartlarında biz engelliler için en az 2 yıllık ya da 4 yıllık mezuniyet isterken ve bana üniversite mezunu memur lazım derken milli eğitim bakanlığındaki lise mezunu hizmetliyi memur etmek niye?
üniversite mezunu bireyler ile lise mezunu birey bir olur mu?
ama bir taraftan da seviniyorum bu duruma.neden derseniz?:
gözlemlerim, hizmetli ve memurlar bundan önceki yıllarda hep ortaokul ya da lise mezunu olarak işe alınmış.en fazlası lise.lise mezunu hizmetliler kurum içinde memur yapılmış.
ama bakanlık içindeki hazineden ayrılan bütçeden aslan payını hep üniversite mezunu öğretmenler kapmış.memur ve hizmetlileri sindirmişler.memur ve hizmetliler de sinmişler ve eğitim durumlarıda yeterli değil.
ancak yeni personel politikalarında üniversite mezunu bilinçli insanlar, MEB bünyesine memur olarak alınınca yıllardır gasbedilmiş haklarına daha bir sahip çıkacakları kanısındayım.
hiç değilse artık üniversite mezunu öğretmenlerin karşısında sömürülmüş haklarını savunacak olan üniversite mazunu genç, dinamik ve aydın engelli memurlar var.
saygılarımla...

Malasef bende MEB'e memur olarak atandım ve hiç ama hiç memnun değilim, Farklı bir şehirde olmak, çok uzak ve çok kalabalık bir okulda çalışmak anlayış fukarası bir müdüre hastalığımı bir türlü anlatamamak ve sağlıklı insan gibi muamele görmek, vs.vs.vs. verdikleri görev ise öğretmenlerin bitmek tükenmek bilmeyen fotokopilerini çekmek ve 2-3 gelen giden evrağı kaydetmek 2 ayda o kadar yoruldum ki, çok üzülüyorum yıllardır bunun için mi okudum ve bunun içinmi bu sınavlara girdim diye...:(
Bir sürü fotokopi ve baskı makinasının içinde Elektromanyetik alana maruz kalıyorum ve sağlığımı etkiliyor, o kadar hizmetli varken sırf yeniyim die angarya işleri yaptırıyorlar, güya memur olarak atandım ve özel sektörden daha iyi olacağını düşünüyordum ama malasef çok sanşsız bir insanım. Bazen istifa etmeyi düşünüyorum bilmiyorum daha ne kadar dayanacağım ama içinde bulunduğum ortam gerçekten çok çok kötü... MEB sadece ve sadece öğretmenlere çalışan bir kurum bunuda çok iyi anlıyor insan... Ne desem boş Allahım Sabır versin bizlere...

evet asmina81 işi kavramış:) milli öğretmen bakanlığı

Allah cümlenize sabırlar versin arkadaşlar.
Bol bol şükredin halinize. Masa başı işiniz var negüzel daha ne...
Emin olun o işi bulamayanda var. Eşinden ve çocuklarından ayrı olanlar ne yapsın :(

olay şükür olayı değil.biz tabiki de maaşımıza şükrediyoruz.
sorun aynı bakanlık içinde çalışanlardan bir grubun devletten haksız kazanç elde etmesi.
devlette maaş haketmek istiyorsan haftalık 40 saat kesinlikle çalışacaksın...
her memur haftalık 40 saat iş yerinde olmak zorunda işi varsa da yoksa da...
sen haftada 15 saat çalışacaksın ve maaşını hak edeceksin.25saat çalışmadığın halde ve devlete borçlandığın halde devleti borçlu çıkararak ekders adı altında devletten para alacaksın.
bu bakanlıktan başka ben böyle bir sistem görmedim...

ya bide o öğretmenlere sorsan biz hiç bi iş yapmıyoruz onlar çalışıyo biz yatıyoruz yaa.....

Böyle olacağını bilseydim adım gibi eminim bir çoğumuz (%90ımız) MÖB e değil kayıt yaptırmayı sınavına bile girmezdik. Burdakilerin hepsi resmen ÇOBAN insanlık kalmamış bir güzel tebessüm içten bir selam yok resmen adam yerine koymuyorlar allah sizi kahretsin MÖB.

Asmina81;

Sevgili arkadaşım yeni olduğun için böyle bir uygulama yapıldığını sanıyorsan yanılıyorsun. Ben de başka kurumda uzun süre çalıştıktan sonra MEB'e geçtim. 2 üniversite mezunuyum fakat bu kuruma geçtiğimde bana da aynı şekilde yeni memurmuşum gibi davrandılar sadece gelen evrak işletip fotokopi çektirdiler. Benim de 3-4 ayım kabusa dönüştü ancak sonra bende sinirlenip isyan ettim o sırada idare
değişti şimdi tüm işlere bakıyorum. MEB de idareci de olsa herşeye at gözlükleriyle bakıyorlar öğretmen zihniyeti hakim seni öğrencileri sanıyorlar ve dediğim dedik çaldığım düdük. Çok bilmiş memuru da sevmiyorlar ancak ben isyan çıkarıp artık dediklerimi yaptırmaya başladım her ne kadar arkamdan gülüp dalga geçseler bile artık aldırmıyorum hani ne derler padişahın bile arkasından konuşurlar. Sabret fakat gerektiğinde yorulduğunu da belli et dayan mutlaka işler dilediğin gibi düzelir.

Üst Alt