Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışmak nasıldır? Kurum hakkında bilgisi olan var mı?

kayaozesen

Yasaklı Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
meb memurları bizde aday oluyoruz malum bilginiz dahilinde olay ama nasıl bir kurum meb önlisans mezunuyum gih ne iş yapar maaş durumu ne biraz yardımcı olur musunuz

Evet arkadaşlar aynı şekilde hizmetli kadroları hakkında da bilgi verirseniz seviniriz maaş nedir çalışma ortamları koşulları

Arkadaşlar siz çalışan kişiler olarak daha iyi bilirsiniz engelli kadrosundan faklı bir kuruma geçiş olur mu acaba saolsun bi arkadaşımız biraz açıkladı ama belki burda daha iyi bilgi alırım diye düşündüm.. Ikinci sorum ise şu olacak muhendıs olan fakat özürlü kadrosundan memur olan biri kendi meslegını degılde memurluk yapıyor ilerki dönemlerde kendi mesleğiyle ilgili kontenjan açıldı dıyelım yıne engelli sınavına girme hakkı varmıdır.

MEB nin görevde yükselme sınavı var fakat mühendislik kadrosu olduğu duymadım meb in sayfasını oku orada açıklama var ayrıca kurumlar arası geçiş var memurlar.net te bu konu hakkında forumlar var

Hocam açıklmanız için teşekkür ederim fakat şu konuda kafam karışıyor özürlü kadrosundan girmiş biri geçiş yapar mı onu bilmiyorum...

meb de çalışanlar ser veriyor sır vermiyor yarın öbürgün yüzyüze bakıcaz mesai arkadaşı olacağız bide:)

kaymak kaymak.. nasil olsun web calısan cook arkadasım var adı calısıyorlar
1,350 maas neyde kötü arkadaslar
zamanında büyük torpileri olan girdi inş bu yıl biz torpilsiz gireriz.??

web değil bize meb lazım 1350 değil 1240 lira yuksekokul 1100 civarıda lise

dadash aile yardımı geçim indirimi falan lise 1240 mış ben öyle duydum

Evet yapar özürlü memur diye bir ayrım olmaz sende herkez gibi memursun

[SIZE=2]MEMURLAR ARALIK MAAŞI OCAK MAAŞI [/SIZE]
----------------------- ------------ ----------

[SIZE=2]Müsteşar 1/4 4.546 4.667 [/SIZE]
[SIZE=2]Genel Müdür 1/4 4.153 4.264 [/SIZE]
[SIZE=2]Memur 9/2 1.254 1.291 [/SIZE]
[SIZE=2]Memur 14/3 1.250 1.287 [/SIZE]
[SIZE=2]Hizmetli 13/3 1.218 1.254 [/SIZE]
[SIZE=2]Öğretmen 1/4 1.683 1.731 [/SIZE]

[SIZE=2]Öğretmen 9/2 1.453 1.496 [/SIZE]
[SIZE=2]Kaymakam 7/1 2.702 2.776 [/SIZE]
[SIZE=2]Başkomiser 3/1 2.190 2.251 [/SIZE]
[SIZE=2]Polis memuru 9/3 1.934 1.988 [/SIZE]
[SIZE=2]Uzman doktor 1/4 2.213 2.275 [/SIZE]
[SIZE=2]Doktor 7/1 1.870 1.923 [/SIZE]
[SIZE=2]Hemşire-Lise 11/1 1.416 1.457 [/SIZE]
[SIZE=2]Mühendis-Büro 1/4 2.166 2.266 [/SIZE]
[SIZE=2]Teknisyen-Büro 12/3 1.416 1.458 [/SIZE]
[SIZE=2]Profesör 1/4 3.564 3.660 [/SIZE]
[SIZE=2]Araştırma görevlisi 7/2 1.691 1.739 [/SIZE][SIZE=2]Avukat 1/4 2.362 2.428 [/SIZE]
Not: 2009 Aralık maaşlarına 83,88 lira aile yardımı, 41,94 lira (2 çocuk için) çocuk yardımı, 25,98 lira asgari geçim indirimi dahildir. 2010 Ocak maaşlarına ise 86,07 lira aile yardımı, 43,03 lira (2 çocuk için) çocuk yardımı, 27,34 lira asgari geçim indirimi dahil edilmiştir.

Memurlar.Net (En düşük memur maaşı 1254 lira)

ama memuru 7. dereceden hizmetliyi 10. dereceden alıyor heme daha erken emeklilik hemda faaş 50 60 tl daha fazla olur

arkadaşlar meb de çalışan biri olarak ben memnunum şahsen 1240 lira maaş alıyorum hizmetli kadrosundayım çalışma ortamınızın iyi olması kurumdan çok çalışma arkadaşlarınızla ve idari kadroyla alakalı Allah karşınıza iyi insanlar çıkardığı zaman meb de olsa diğer kurumlarda olsa güllük gülüstanlık oluyor. tersi bi durumda da zorluyor sizi ama neticede devlet işi hiçbir özel sektörden kötü olamaz. Allah bu yerleştirmelerde hepinize kolaylık versin ve iyi insanlarla karşılaştırsın bir an önce sizleride aramızda görürüz inşaallah

teşekürler hatice peki meb müdürlüktemisin okuldamı:? yani okullar genelde taşeron olduğundan soruyorum

artı bu net maaş mı aile yardımı v b. dahilmi:?

bide mesai saatleriniz nedir? normal memurlarla aynımı 8 30 -17 30 mu?

Arkadaşlar; ben İzmir ilçede şef'im..Memur maaşları 1.100 civarı felandır..yukarıda yazılı olan maaşları düşünmeyin..yalan yalnış aktarılıyor basında ama işin ayağı öyle değil:)

hizmetli ve memur maaş farkı çok değil.. .en düşük maaşlar meb'indir kurumlar içerisinde.. en değersiz de meb personelidir ne yazıkki.. meb'te varsa yoksa öğretmendir... biz kısaca milli öğretmen bakanlığı deriz :))
yemek+yol yoktur...hiç bir artısı yoktur maddi açıdan..
iş yüküne gelince okula verirlerse memur olarak rahat ederseniz... ilçelerde çok iş var yük ağır...
hizmetli kadrosunda olan arkadaşlar ise; genelde ayak işine koşturulur.. ve mesai 8:30-17:30 un dışına da taşar hizmetli kadrolarında...
aklınıza takılan sormak istediklerinizi bana sorabilirsiniz..:)

ada hanım tşk hizmetliler okuldamı ilçedemi çalışır onu sormuştum artık okullarda hizmetli işlerini taşeron firmalar yürütüyor bu kafama takıldı

okulda da çalışıyor arkadaşım...hizmetli kalmadığı için kurumda mecbure okullara taşeronlarla anlaşın dendi..ilçeler çoğunu dağıtır kurumlara..

tşk peki hizmetli olarak girip kurum değiştirebilirmiyiz yada dışardan üniversite okuyup terfi edermiyiz varmı böyle olanaklar soru yağmuruna tutuyorum sizi kusura bakmayın

ya o kadar soru varki oğretmenevinde kalabilrmiyiz bekar olarak ya da evlenince lojman verirler mi erzurum olsa sorun yok başka şehirde brde kira binecek omuza 1300 lira ile nasıl geçenrim ya karman çorman valla

bildiğim şu ki çookk rahatlar...arkadaslar girebilen girsin inan ki biz mebe maaş ödüyoruz hiç bişey yapmayan minimumda 1000 tl alıyor.istedikleri gibi girip çıkıyorlar öle rahatlar ki...detayları yukardaki arkadasın yazdıgı gibi gayet güzel şartları bence arkadaslar daha ne olsun...

millet yorum yazıyor meb nasıl iyi kurummu diye maaşı kaç millet havaya girmiş havaya girenler dikkat edinde hava almayın

hava almakta iyidir dostum:) araştırmakta bişey yok olası bi durumda o kurumda çalışmak söz konusu bilgi edinmekten zarar gelmez

maaş felan onemli değil devlet işi bir engelli için çok iyi bir fırsat...detaya girmeyin bence de...kimse işe başlarken milyarlar almıyor...

bülent kimsenin havya girdiği yok bu kurumu tercih etmez uc ay daha boş kalırsın sağlık açar boyle bir kadro 38bin kişi doldurulacak boyle giderse eee mdem elimizde fırsat var çok iyi düşünmeliyiz ha şunuda ekleyeyim ben kendimden eminim

ben sana birşey demedim topragım genele konuştum bu lafı kendi kendime bile dedim neden alınıyorsunki ha şunuda sölüyüm bende kendimden eminim yani bir 10 yıl daha beklerim

MEB için varsa yoksa öğretmenler diğer düz memurlari adam yerine bile koymuyorlar...bu ilana herkes kapişaçak sonra değerli kurumlar ilan açiçak mesala sağlik bakjanliğinda memur olmak demek 1150tl+350 tl döner sermaye 1550tl maaş demek yada emmiyet müdürlüğünde memur olmak demek karizma demek...herkes koşşun meb sinavina ezilmeye mahkum olsun hayat boyunca

valla ben karizma döner sermaye istemiyorum bide diyer kurumlar sınav açmazsa avuçlarımız dilimizle kardeş olacak:)

ticet77;
Bende katılıyorum sana bide şu var kazandık diyelim bu arada başka bi kurumun açacağı sınava girip kazanırsak okuruma geçme şansımız yokmu bu hakkımız mebin sınavınkazandığımızda bitiyormu (sanki meb in sınavını kazandık atandık ta yalvarıyolar bize aman bizde çalışın diye :) )

Ben onu bunu bilmem, Alanya dışındaki bir yere Genel Müdür Maaşı verseler gitmem... Taş yerinde ağırdır, Gurbet ele gidip sürünemem bu saatten sonra, deneyenede allah kolaylık versin...

Evim barkım, arkadaşlarım, hayatım burda benim, bu saattlen sonra 500 - 600 lira için (Kiradan sonra geriye kalan) deplasmana gidemem.

artık deplasman da kabulüm yapacak birşey yok yeterki olsun nekadar kolay geliyor kiradan sonra geriye kalan 500-600 çok iyi küçümsediğin o miktara insanlar ev geçindirmeye çalışıyor

mebi kazanıp devlet memuru olarak atandığınızda,kurum felan değiştiremezsiniz arkadaşlar...bu nedenle sıkacağınız tek kurşununuz var...:D

Üst Alt