Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de çalışmak nasıldır? Kurum hakkında bilgisi olan var mı?

ticet ben okulda görev yapıyorum benim çalıştığım okul iki katlı benim ortapedik engelim olduğu için sadece 3 tane idari oda var oraların temizliğini yapıyorum sınıf temizlemiyorum benim işim sabah bitiyo mesai bitimine kadar da santrale ve fotokopi işlerine bakıyorum özür durumum fazla ayakta kalmayı gerektirmeyecek işlerde çalışmamı gerektirdiği için böyle. Ama tabi bu durumu çokta dikkate almayan idari kadrolarda yok değil dedimya çalışma arkadaşları çok önemli.
mesai saatlerine gelince sabah 8:00 akşam 17:00 tabi akşamları geç çıkmanı gerektirecek bi durum olursa bunu sabah geliş saatlerine yansıtabilirsin neticede mesai 8 saat bunu geçemez aksi halde izin yada ücret alma hakkın doğuyor.
Maaşı sormuşsun bu benim eş yada çocuk yardımı yok elime geçen net maaşım bu arada ben memuriyette dokuzuncu yılımı çalışıyorum arkadaşım kadro derecesi kıdem filan da etki ediyor maaşa ama büyük ihtimalle sizlerde inşallah yerleşirseniz en az 1200 liradan başlarsınız temmuz sonrasına atamanız olursaki bu ikinci altı ay maaş zammınıda bereberinde getirir daha da fazla olabilir.

Şu yok meb çalışanları yatıyo, yok istedikleri gibi girip çıkıyolar, yok çok rahatlar vs vs yorumlarını yapanlardamı mebde çalışıyolar acaba . .

[SIZE=3]MEB HAKKINDA BİR KAÇ HUSUS[/SIZE]

1 - Bekar, lise mezunu = 1.100 veya 1.150 TL maaş alır (Eğitim, vergi indirimi, eş ve çocuk yardımı ücrette farklılık yaratır)
2 - Barınım meselesi atandığınız kurumun lojmanı varsa (İl müdürlükleri) o kurumda çalışan personele 5 yıl süreyle tahsis edilir ve sırayla bütün personel bu haktan yararlanır.
3 - Atanan Memur - Hizmetli İl müdürlüğüne atanır ve il sınırları içerisinde ihtiyaç olan kurumlara dağıtımları yapılır, bu okulda olabilir, ilçe milli eğitim müdürlükleride il müdürlüğüde.
4 - Hizmetli olarak atananlarda genel uygulama engeline göre iş verilir ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu; Engelli personel engelini arttıracak hiç bir işte çalıştırılamaz der.
Örnek: Koltuk Değneği kullanan bir kişi girişte danışman olabilir, okulda kütüphane sorumlusu olabilir, santrale bakabilir ve ufak tefek temizlik işleri yaptırılabilir vs.
5 - Memur veya hizmetli olarak atandıktan sonra kurum değişikliği yapabilirsiniz fakat bunu yapabilmeniz için çok büyük bi torpilinizin olması gerek (Bakan amcanız, dayınız, teyzeniz, halanız vs)
6 - Çalışma saatleri 08:00 - 17:00'dir. Okulda hizmetli veya memur olarak çalışanların iş durumlarına göre mesai çıkış saatleri değişebilir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu: Bir Devlet memurunun günlük 8 haftalık çalışma saati 40 sattir der.
7 - Memur veya Hizmetli olarak göreve başladıktan sonra ancak (Meb) görevde yükselme sınavı açtığı takdirde görevde yükselme gerçekleşir, aranılan genel şartları taşıyan kişiler bu sınavlara müracaat edebilir. Milli Eğitim Bakanlığında memur, hizmetli, öğretmen kadrolarının yanı sıra; teknik hizmetler sınıfı kadrolarıda bulunmaktadır. Teknisyen, tekniker, mühendis vs gibi kadrolar.

Rica ederim sormak istediğiniz başka sorular olursa yine cevaplarım.

okullarda hizmetli olayı kalkmadımı yani genelde taşerona veriolar temizliği diye biliyorum ondan sordum

Şuan kalkmadı ama Meb'in bu konu hakkında bir çalışması var, bazı yerlerde evet okulların temizlik ve benzeri diğer işleri özel sektöre yaptırılıyor. Meb bünyesindeki hizmetli kadrosunu bitirme yönünde bir çalışma yapıyor fakat bunu bütün illere ve kurumlarına uygulayabilmiş değil ama dediğim gibi evet bazı kurumlar şuan taşeron firmalar tarafından temizleniyor.

Şimdi sorabilirsiniz madem hizmetli kadrosunu bitirmeye uğraşıyor o zaman neden engelli hizmetli alıyor diye bu soruya kendileride bir cevap veremiyor :) ama genel açıklama engelli istihdamı . .

ada sıkacağım tek kurşunu böğre vururum yiinede saol:)
hatice çok aydınlattın sanada çok teşekkür ederim iyidileklerin için
devrim sanada tekrar teşekkür ederim farketmez akşama kadar siler süpürürüm onlar hizmetli olayını bitirirlersede başka kuruma geçmek daha rahat olur hiç olmadı hüseyin çelik abime tel açarım nede olsa hemşerim:)

Hizmetli deyip geçmeyin arkadaşlar ve sakın küçümsemeyin. Hizmetli olarak çalıştığı okula azmedip okuyup öğretmen olarak atanıp daha sonra girdiği müfettişlik sınavını kazanarak İlköğretim Müfettişi olan birini tanıyorum.

biz herşeyi düşünelim yinede gülenkız allah hep güldürsün:)

BaY_Cin;
aynen o hedefe doğru yol aldım :) bunları bildiğimden zaten memur olur olmaz üniversite sonra müfettişlik sonra bakanlık:) sonuncusu şakaydı

slm ayşe çok doğru sölüyosun karşımıza iyimser insanlar çıktığında bizlerde sıcacık yüreğimizle her zaman işimiz adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız yeter ki allah sağlık versin bizlere allah bütün özürlü arkadaşlarımızın gönlüne göre verir ve bizlerde hayatımıza en anlamlı adımımızı atarak hayata daha sağlıklı düşüncelerle bakarız sizlere sormak istediklerim çalışma saatleriniz sabah kaç akşam kaç tatil günleriniz nelerdir 2 yıllık açıköğretim fakültesi mezunu olursak hangi kademelere yükselebilirz aklıma takılan son soru da meb te döner sermaye var mıdır sorularım hakkında sizi aşan konular varsa eğer kusuruma bakmayın bu konularda tanıdıklarınızada danışarak meb çalışanı arkadaşımız olarak bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz cevaplarınız için şimdiden sizlere çok teşekkür ederim

arkadaşlar meb e bekleriz..çalışma şartları çok daha kolaydır.döner sermayesi yoktur. orada dostlarınız çoktur...

ada arkadaşım bildiklerini bizlerle paylaştığınız için çok teşekür ederiz bişey merak ettim mesai saatleini 8.30 - 17.30 dışına da çıkabilir demişiniz ancak ben form sitelerine baktığımda ve 657 kanunlarına baktığım kadarıyla haftalık çalışma saati 40 saat olur ve dışına çıkamaz diyor o yüzden kafam karıştı haliyle kanunda böle yazarken mesai fazlası olması imkansız değilmi diyelim fazla mesai oluyo fazla mesai ücretlendirmesi yok mu acaba bu konuda bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz

evet arkadaşlar bu saat hizmetliler için aşabilir,nedeni gündüz kalabalık olduğu için kurumda temizlik yapılmazsa,gündüz oturur akşam millet gidince temizliğini yapar ,yada kışın kaloriferi açması gerektiği için 1 saat önce bulunması gerekir hizmetlinin ,ama buynlar gözünüzü korkutmasın hizmetlinin işi memurdan rahattır,bizim milli eğitimde bir tabir vardır hizmetlinin bir süpürge bir küreği vardır diye ,yanı sorumluluğu yoktur ama memura gelince sorumluluk daha fazladır,bende okulda memurum,öğretmen maaş ve ekdersleri,tifler,gelen yazı giden yazılar personelin özlük işleri,vb daha çok yazılır,ama işimi severek yapıyorum sizde ilk etapta 2 hafta zorluk çektikten sonra alışırsınız.birde bir kaç arkadaş şunu demiş ben gitmem maaşı az diye,arkadaşlar eğer yerleştirmeler belli olunca eger atanırsanız ben kabul etmiyorum değin ve yedekler arasından alımlar olsun,yoksa siz zararlı çıkarsınız,eğer kararnameler çıkıpta ben gitmiyorum,istifa ediyorum derseniz,1 sene boyunca hiç bir devlet kurumuna giremezsiniz,657 tabi devlet memurlığu yasa ve mevzuatlarıunı okuyun.bu yüzden ADA arkadaşımız tek kurşununuz var demiş,saten ADA arkadaşımız gerekli tüm bilgileri vermiş aşağı yukarı,maaşınız 1200 ile 1300 arası olur,bu durum elvli iseniz ve eşiniz çalışmıyorsa ve çocuğunuz varsa değişebilir ama bir kaç kişinin dediği gibi ne az alırsınız nede çok,milli eğitimde en çok maaşı öğretmenler alır ,azimli arkadaşlar varsa dışardan okur hizmetli iken memur -memurken - şef şube müdür kaymakamlığa kadar yükselir bu sizin elinizde ,emeksiz size kimse koltuk vermez.

sevgili arkadaşım mebde okulda çalışıyorsan birde tek müdür yardımcın varsa ve tek memursan yandın. Ben iki üniversite mezunuyum md. yrd. ise 2 yıllık okul mezunu. Beni bir türlü hazmedemedi deyim yerindeyse burnumdan fitil fitil getirdi. Aylarca bana iş vermedi sen yapamazsın dedi memursun otur oturduğun yerde dedi müstahdeme bile bana emirler yağdırdı. İnan canımdan bezdim. Şimdi tayin isteyeceğim yalnız yakınımda gidecek yer yok. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

arkadaşım benim başımda müdür yardımcısı yok müdür bile vakaleten baktığı için müdürde yok sayılır yanı bütün işler bende dönüyor ama bütün işlerimi eksiksiz ve zamanında yaptığım için benim yerim güzel,ve müdürümde benle iyi geçinmek zorunda geçinmezse bende tutarım sadece kendi görevimi yaparım onun işine gelmez,okulu yönetemez . bu yüzden ben gereken saygıyı görüyorum hergün masam odam silinir çayım getirilir birde bu insanın kendi tutumuna bağlıdır.kendini sevdirdikten sonra sorun olmaz .sadece okulda değil bilirsin ,genelde milli eğitim müdürlüğünde işimiz çok olur, ordada gerekli saygıyı görüyorum bir tel. gerektiği zaman iş bitiriyorum müdür bitiremiyor,yanı diyeceğim müdür yardımcısı ile iyi olmaya ve işi ögrenmeye bak bak zamanla kendini sevdirirsin.

bülent381
senin gibi 3 5 dengesiz yüzünden bu siteye girmek bile istemiyorum ki epeydir yoktum insanlar havaya girer girmez onların sorunu sana...........
biz kendimize puanımıza güveniyoruz artı burda bilgi paylaşımı yapılıyor senin yaran ne üsteki yorumların birkaçını ben yazmıştım bu nedenle üstüme aldım ve cvp verdim laflarını ölç sonra havayı sana aldırırlar bırakamazsın geriye

ben bir konuya dikkat çekmek istiyorum meb sınavına giren kaç kişi desteksiz merdiven çıkabilir?

Allah a çok şükür ben çıkabiliyorum,benim ayaklarım da sorun yok..

benim girdim okulda 10-15 tane yürüyemeyen destekle yürüyen kişiler vardı bu kişiler memur yada hizmetli olarak atnsalar nasıl çalışacaklar memurlar genelde meb müdürlüklerinde çalışırlar bizim burda meb 2. katta nasıl çıkacaklar okular desen en az 3 katlı şimdiye kadar ben okullarda rampa falan görmedim kısacası benim düşüncem o arkadasların saglık bakanlıgı,emliyet müdürlüğü vs gibi yerlerde çalışmaları

meb'i kazanan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun. Umarım iyi yerlere gelirler
ancak Savaş Arkadaşım biraz toz pembe bulutlardan sesleniyor galiba ben de önceki işyerimde günde 9-10 saat ful çalışıyordum hem de severek zevkle... Okula geleli 8 ay oldu adam bana iş vermiyor iş yapıp da ne yapacaksın otur oturduğun yerde diyor senin işin yazışmalara cevap vermek müdür yrd.mi olacan okula iş dedim mi fitil oluyor önceki memura da hiç iş vermezmiş hatta işe bile gelmesini istememiş adam 4 yılda işyerine 4-5 kez gelmiş adam okula memur istemiyor ve asla iş öğretmiyor herşeyi kendisi bilip gözde olmak istiyor. Böylesi dost başına. Tayin işi de zor galiba inan her gün sinir krizi yaşıyorum adam okulu kendi evi gibi görüyor kimseye kaptırmak istemiyor anlayacağın... Yoksa iş öğrenmek mesele değil adam sen burayı bulduğuna şükret öyle yerler var ki memuru insandan saymıyorlar sen erken çıkıp evinde dinlen diye bir de akıl veriyor...
Tayin olayı çok mu zor bu konuda bilgisi olan varmı? Okulun fiziki şartları özürlülere hiç uygun değil. Özürlü tuvaleti yok normal tuvalet bir üst katta okula merdivenlerden inerek giriyorsun ve merdiven girişi korkunç bozuk. Allah herkese ve bana iyilik ve sabır verir inşallah...

Üst Alt