Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de göreve başladım. İlk maaşım az değil mi?

Life

bu gün sordum ve eksik aldığımı söylediler ilçeye gittim ağustos ta ek olarak alırsınız dediler ama zam farkını alamazsınız haziranda başlasaydınız alırdındınız falan dediler müdür yardımcısı ise alıcağın ek ödemenin içinde olur alırsın diyor sence 14 gün için temmuz zammı farkını alabilirmiyim bu arada engelli indiriminden de yararlanmıyormuşum temmuz zamlı 1926 tl net maaş normal mi (bu arada ben 12/1 hizmetli kadrosundayım,bekarım,sendika yok )

Son düzenleme:
emre yılmaz
1-kaçın kaçı olarak başladın
2-vergi indirimi içinde mi
3-eş yardımı almak için başvuru yaptın mı
4-ilk maaşlar hep 1 buçuk maaş olarak ödenir
şimdi gelelim bana ben yaklaşık 5 yıllık memurum senin gibi hizmetli olarak başladım şu an aldığım maaş vergi indirimi dahil temmuz zammı ile 2000 tl oldu onun için hiç sesini çıkarma hele vergi indirimi ve eş yardı hariç 1982 tl alıyorsan hiç çıkarma bunu art niyetle söylemiyorum kime hesaplatırsan üç aşağı 5 yukarı aynı olur sonuç

@ka_rakartal Vergi indiriminden yararlanmıyormuşsunuz, evli değilseniz çocukta yoksa maaşınız normal. Maaş zam farkları 1 -15 Temmuz arasındaki farktır ve bu da hakkınızdır bunuda alırsınız ayrıca ilk işe başladığınız tarihten 15 Temmuz'a kadar geçen sürenin de maaşınıza yansıması gerekirdi bu da hakkınızdır bunuda alırsınız ve almalısınız, kurumunuzun maaşlarını yapan memuruyla bunları konuşun ve aynen anlatın durumu Ağustos 15'te alamadığınız maaş farkını ve iş başı yaptığınız süreden Temmuz 15'e kadar olan süreyi alırsınız.

Life

konuşmuştum ve eksik aldığımı 14 günlük ödemeyi başvuru ile ağustosta alabileceğimi söyledi 14 günlük için temmuz zam farkını da alabileceğimi söyledi bu fark ne kadar oluyor? vegi muafiyetinden otomatik faydalandığımı söylemişlerdi ama bordroda kontrol ettim yararlanmıyormuşum onada başvurucam ne kadar sürede onaylanır vergi muafiyetim ve %93 engelliyim bu muafiyet ile maaşım ne kadar olur?

ka_rakartal 14 günlük zam farkı 40 tl civarında maaşına yansıyacaktır. Vergi indirimi için de fazla vakit geçirmeden başvur önce kurumundan şu tc kimlik numaralı şu kurum sicil kaydıyla şu tarihten itibaren kurumumuzda çalışmaktadır şeklinde bir yazı alarak vergi dairesine başvuracaksın. % 93 engelin varsa birinci dereceden vergi indirimi alabilirsin, vergi indirimi raporun 3 ila 6 ay arasında sonuçlanır o da ortalama olarak maaşına 80 -100 tl bir artış sağlayacaktır.

Üst Alt