Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de memur olarak çalışıyorum. 1425 TL maaş alıyorum. Maaşım normal mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
9
Selam arkadaşlar.yardımcı olabileceğinizi düşünerek bu konuyu açtım çünkü bu konunun aslını çok merak ediyorum.

Mayıs ayında Meb te özürlü memur olarak işe başladım. % 67 raporum var. maaşım ise 1425 lira.

bu maaş normalmidir ?yoksa sakatlık indirimi yada extra alabileceğim ödemeler varmı nasıl öğrenebiliriz ?

bordromda yazan bi kaç bişeyi buraya kopyalayım belki yardımcı olacakların işine yarar.

2mg3xfl.jpg
[/IMG]

valla yeni atanmana rahmen maasın gayet iyi bnce keske bnimde bi isim olsa :(

sen zaten sakatlık inidiriminden faydalanıyorsun gelir vergisi kesintin yok aldığın maaş 10/1 ne göre normal güle güle harca :) benim anlayamadığım neden kurumlar arası bordrolar bu kadar farklı olmak zorunda standart hale getirmeliler.

bordronda net kısım 1300 tl yazıyor sen nasıl 1425 tl alıyorsun hayret ettim.

chekov;
Bordroyu iyi inceleyin 1425 tl maaş alıyor..101 tl kira kesintisi, 24 tl de KEF Aidatı var.Bilmeden konuşmamakta yarar var ama bordro önünüzde bi okuyun..

Pro-licence;
Mayısta MEB e atama oldumu ki ne zaman girdiniz?

fatih76;

benden başka atanan oldumu bilmiyorum ama bn mayıs 2010 da atandım.

bende meb de memurum yedek atamadan mı girdiniz yada hangi sınavla girdiniz...

maaşınızdan kesilen vergiden muaf olabilirsiniz %67 rapor ile ikinci derece vergi muafiyeti sağlayabilirsiniz maliyeye başvurun

kunta;

maaşımdan kesilen vergiden kastınız hangisi hocam tam olarak söylermisin ?

gelir vergisi bordronuzda yasal kesintilerin içinde yazan gelir vergisi kısmında kesintiniz ne kadar

kunta;

gelir vergisi kesintisi yok. hocam ilk mesajda bordro mu eklemiştim ona görebiliyosanız fazla kesinti varmı diye bakarmısın ?

bide şöyle bişey var, ben 15 sene sonra emekli olmak zorundamıyım yoksa daha fazla çalışabilirmiyim ?

engelli memurlar,ilk işe giriş 1 ekim 2008 den önce ise 15 yılda emekli olabilir.isterlerse 65 yaşına kadar da çalışabilirler.1425 tl.maaş normal.herhangi bir sendikaya üye olursanız,devlet size 3 ayda bir net 45 tl.sendika aidatı ödemesi yapar.bunun 27 tl.sini sendika kesinti olarak sizden alır.size 18 tl.kalır.yani ayda 6 tl.felan maaşınız artar,sendikaya üye olursanız.

şerifecan 2013 de emekli olaBİLİRSİNİZ İSTERSENİZ.

ne iş yapıyorsunuz ?
hangi kurumda çalışıyorsunuz_?

Sayın Pro_License arkadaşım;

Öncelikle şunu belirteyim. Milli Eğitim tabanlı bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) memur olarak görev yapmakta olup; derece kademe terfileri, maaş ve bordro iş ve işlemlerini kısmet yürütmekteyim.

Rapor oranı: % 67 ve 2. vergi dilimi
Kadro derece ve kademen: 10/2
Altığın maaş tutarı: 1.425 TL (ki 10/2 olman münasebetiyle maaşın gayet normal ve bu maaşın içinde yani dahil olan 57 TL lik bir maaşına yansıyan vergi indirimin var)

Benim ise;
Rapor oranı: % 68 ve 2. vergi dilimi
Kadro derece ve kademen: 9/1 (Tabi 1 yılı devirdim şu an ve bunu gelecek ay manuel olarak 9/2 yapacağım)
Altığın maaş tutarı: 1.427,69 TL (ki 9/1 olmam münasebetiyle benim maaşım da gayet normal ve bu maaşımın içinde yani dahil olan 57 TL'lik bir maaşıma yansıyan vergi indirimim var)

Aramızdaki 2-3 liralık fark ise; Kadro derece ve kademe terfileridir. Başka sormak istediğin ve bilgi almak istediğin bir husus varsa elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırm...

Saygılarımla

kamuda 657 sayılı kanuna göre memur(veri hazırlama kontrol işletmeni)yim

mrb pro_license kardesım hayırlı olsun.maasın guzel darısı ısı olmaya ınsallah.ben sızlere sınav konuları ve hangı calısma kıtabından calısmamıız hakkında tecrubelı arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum.yardımcı olun lutfen

berkay33;

hemserim :) ben hiçbişeye çalışmadım. ne tip soru cıkar haberim bile yoktu. sınava girdik , 1 sene geçti kapıya kaıt geldi atandın .

fatih76;

aman aman hazine bulmuş da keyif yapıyor;)

chekov ruski;

maaşı 1300 lira ya 1425 i nerden çıkardın allah allah ya..Sen memursan yandı bu devlet....

nerden çıktı 1425 yahu :)

önlisans;

kaç puan aldın sen meb sınavından

yukarıdaki mesajları bi oku ironi var

hacısalih bordrodan sonra 4.mesaja bak

kadro 7, derece 9, kademe 1 adaylık kalktıktan sonra durum ne olur?
teşekkürler

göktürk:
kadronun derecesinin 7
olmasının ne gibi bir faydası olur kafamı karıştıran o oldu biraz...
bide özürlü memurun sınavsız şef olabilir mi? kadronun 7 olmasıyla ilgili soruyorum

görevde yükselme sınavına girmeniz lazım şef olmak için.test usulü,60 sorudan 45 ini yapmanız lazım.sorular 4 şıklı olur.

Turanalpertunga;

O, bildiğim kadarıyla maaş kat sayısı oluyor yani asıl adı: Maaş Derecesi (Not: Yanlış biliyorsam affola) Şayet düşüncem doğru ise o rakam maaşını belirliyor işte...

Turkuaz06;
Evet arkadaşım 14/09/2011 tarihi itibariylede derse girmeyen şef, şube müdürü, milli eğitim müdürü ve yardımcılarının ek ders ücretleri kesildi. Fakat maaşta iyileştirme var. Bir şef 1.100 TL maaş alıyordu. Tekrar denge tazminatı ilave edilecek + 200 TL vicarıda iyileştirme olması bekleniyor. 1600-1800 TL arası şef maaşları gider gelir. Ayrıca bu sistem elbette Şube müdürü, MEM müdürü ve yardımcılarının işinede yaradı. Onların maaşınada + 150-200 TL artışı gelecektir...

Üst Alt