İlçe içerisindeki görevlendirmeleri Kaymakam,İlçeler arasındaki görevlendirmeyi Vali yapar.
Şayet ortada bir sıkıntı varsa Kaymakam veya Vali'den randevu alın ,gidin bizzat durumunuzu anlatın emin olun sorun çözülecektir.Aksi olmadıkça görevlendirmeniz devam eder.Sicil notunuzu çalıştığınız yerdeki amiriniz vereceği için sizin başka bir okula/kuruma görevlendirmenizden hoşnut olmayan asıl amirinizin elinde de bir yaptırım gücü olmayacaktır.
M.E.Bakanlığına bağlı çalışsanızda evinize yakın bir hastaneye,adliyeye,vs görevlendirmeniz yapılabilir.
Kendimden örnek vereyim :
Kas hastasıyım,işe sabah babam bırakıp akşam alıyor.Babam bir okulda Müdür,haliyle toplantısı oluyor vs beni işten almakta sıkıntı yaşayabiliyoruz.Kendim Maliye Bakanlığı personeliyim.Kaymakamla gittim bizzat görüştüm,görevlendirme ile babamın bulunduğu okula geçtim.Babamla gidip-geliyorum,maaşımı Maliye Bakanlığından alıyorum ama MEB'de çalışıyorum.No problem
Not : polat0537 arkadaşım,Kaymakam veya Milli Eğitim Müdürüyle görüşmek kanun dışı bir yol değildir aksine bir haktır.