Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e hizmetli olarak atananların ilk gün prosedürleri!?

seker26

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni başlayan bir kişi ilk gün hangi kıyafetlerle gitmeli; takım elbise mi yoksa günlük hayatında giydiği kıyafetlerle mi ve devamında nasıl bir uygulamayla karşı karşıya kalacağiz ? Saç sakal durumu nasıl olmalı ? İlk gün tabii ki sakal traşımızı yaparak gitmemiz gerektiği kanısındayım ama sonrasında sakal bırakabilir miyiz ve saçlarımızın uzun olması herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verir mi ? Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ediyorum.

seker26

bu konuda engellilere tolerans sağlanıyor. Ama gene de normal memur prosedürü geçerli. Birde amirinizin insiyatifinde. ben ilk başladığımda kılık kıyafetimi sordum, sabah gelme saatini vs konuştum. herhangi bi sıkıntı olmadı bende ama tabii olabildiğince bende dikkat ediyorum. Sakal bırakmıyorum ki çok severim ama dikkat etmemiz gerek. Suistimal etmemiz gerekiyor

cahit ağbaba 657 sayılı kanunun gerekliliklerini az çok biliyoruz lakin kurumdan kuruma farklılıklar var. Her kurumda değişik bir prosedür uygulanıyor. Sakal bırakan bir sürü memur gördüm ve gündelik elbiseleriyle çalışan. Sizin yazınızın amacının laf sokmak olduğunu bildiğimden çok da umurum da değilsiniz. Eğer üşeniyorsanız bilgilerinizi paylaşmaya buraya laf sokmak için de yazı yazmayın çünkü forumu kirletiyorsunuz düşük seviyeli yazılarınızla. Saygılar ve teşekkürler zamanını ayırıp değer verenlere.

cahit ağbaba 657 sayılı kanunun gerekliliklerini az çok biliyoruz lakin kurumdan kuruma farklılıklar var. Her kurumda değişik bir prosedür uygulanıyor. Sakal bırakan bir sürü memur gördüm ve gündelik elbiseleriyle çalışan. Sizin yazınızın amacının laf sokmak olduğunu bildiğimden çok da umurum da değilsiniz. Eğer üşeniyorsanız bilgilerinizi paylaşmaya buraya laf sokmak için de yazı yazmayın çünkü forumu kirletiyorsunuz düşük seviyeli yazılarınızla. Saygılar ve teşekkürler zamanını ayırıp değer verenlere.[/QUOTE cahit ağbaba arkadaşımızın laf sokma gibi bi hareket bulunmadı ki böyle olumsuz yorumluyorsunuz...

msait19 iyimser bir yazı olduğu kanaatinde değilim. 657 sayılı kanuna bakmayı bizde biliyoruz. Zaten gerekli açıklamayı yaptım.

Eğer laf atmış olsaydı cümlesi o kelimelerle bitmezdi

arkadaşım sanırım beni yanlış anladın, ama kötü bir niyetle yazmadım. 15 yıldır meb de görev yapıyorum. görevin hayırlı olsun, ama o kurum bu kurum diye bir şey yok. bunların hepsi 657' ye tabi, hepsi kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorunda, sakal yasak. bıyık bırakabilirsin kravat ceket giy, kot giymesen iyi olur. o senin gördüklerin yasayı ihlal edenlerdir. :)

msait19 Bu arada yardımcı olmak isteyen insan ''AÇ-OKU'' gibi bir cümle kurmaz. Zaten gerekli açıklamayı yaptum 657'yi açıp okumasını herkes biliyor. Biz tecrübe konuşsun istiyoruz. Çünkü yazılanla uygulanan arasında büyük farklar var. Tartışma konusu haline gelmesin. Sadece bilgilendirilmek istedim. Bu tür konuşmacıları hep görüyorum forumda. Bilgi almak için yardım talep eden insanlara cahil muamalesi yapılması ve küçük düşürücü açıklamalar yapılması hoş değil. Sanırım siz konuyu ve verilen cevabı tam olarak algılayamamışsınız. Uzatmanında bir manası yok hayırlı günler dilerim. Sağlıcakla kalın.
cahit ağbaba evet sizi yanlış anladım kusura bakmayın. Tecrübenizle sabit bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

msait19 cahit ağbaba Ayrıca engel içinde engel var herkes sizler kadar zeki, araştırmacı olmayabilir ve kanunların uygulanışı açısından bir desteği olup olmadığını veya işlevsel olarak ne derece etkili olduğunu araştırıyor veya sorguluyor da olabilir. Neyse çok uzattım. Yalnız forum da birilerini küçük düşürücü, alaycı, dalga geçme amaçları taşıyıp yazı yazanlara harbi uyuz oluyorum. İnsanı forumdan soğutuyorlar. Bu arada siz yazmadan ben yazayım. Çok uzattım, konu nerden nereye geldi. Yeter artık bi sus. Gibi gibi... Kalın sağlıcakla. İçimi döktüm. Bu konu beni hasta ediyor :d

Bu sıcakta kravattı takım elbiseydi hiç uğraşma. Bi gömlek- pantolan yeter. Önemli olan temiz ve düzgün olması. Bu her zaman için böyledir. Kravat konusunda zaten sendikaların eylemi var. Sendikanın eylemine katıldığını söyleyip kravat takmıyor hiç kimse..

Zamanın Ötesinde kardeşim sabah 8 akşam 5'tir devlet memurlarının çalışma saatleri amirlerimize göre biz engelliler daha erken saatlerde çıkabiliriz suistimal etmemek şartıyla

ragnar lothbrok

ben sadece memur olarak atananların sabah 8 akşam 5'te çalıştıgını zannediyordum.. Hizmetlilerde mi bu saatlerde çalışıyor yani ?

Alacağınız göreve bağlı. Hizmetli kadrosunda olup memur gibi 8-5 çalışan da var, sabah memurlardan yarım saat önce çalışanlar da var. Emin değilim, sanırım ne kadar erken geliyorsa işten de o kadar erken çıkıyorlar.

şuan yaz ayında olduğumuz için kravat ve çeket giymenize gerek yoktur. Aday memur olarak göreve başlayacağınız için kılık kıyafetinize özen gösterin ilk zamanlarda. Baktınız yok, müdür personele ses etmiyor ve sizden başka kıyafete dikkat eden yok, o zaman aşırıya kaçmadan sınır biraz ihlal edebilirsiniz. Adam sonuçta ve sizden sorumludur. sesini etmiyor diye kalkıp kot tarzı, spor ayakkabı giymek bence müdürün iyi niyetini istismar etmektir. kundura yerine pamuk, keten, kumaş altında giyilebilen günlük ayakkabıları giyebilirsiniz. kot yerine keten giyebilirsiniz mesela.

Sakal konusunda bence gerekli özeni gösterin, müdürün gözüne batar sakal. Adam var mühendistir, işi arazidedir, o kişilere kanmayın. Hem aday olduğunuzu da aklınızdan çıkarmayın. 10-20-30 yıl çalışan insanlarla kendinizi kıyaslamayın bence

Syn Ragnar, mesaj kutunuz dolu olduğu için özelden cevap veremiyorum size. Sorunuza burdan cevap vermemi isterseniz benım açımdan sorun yok.

Ülkemizde devlet memurluğu çoğu kez işe adam değil adama iş icra etmektir ne yazık ki, velhasıl yeni atanan arkadaşlar önce bir iş yerinin havasını tenefüs etmelidir. Orada her şeyi uygulamalı görür öğrenirsiniz. Arkadaşım 657' yi oku dememdeki asıl amaç, 657' yi ne kadar iyi bilirsen, o kadar başarılı bir memur olup rahat eder ezilmessin.. kılık-kıyafet belkide bu konuda takılacağınız en son şeydir. Amiriniz önce sözlü olarak sizi bu konuda uyarır. eğer uyarıları dikkate almassanız, bu defa yazılı uyarır. ki bu devlet memurluğunda en hafif cezadırç BYY

Hizmetli kadrosuna atandım sorularım var

arkadaşalr hizmetli kadrosuna atandım işe takım elbiseyle gitmek zorunlu mu ? vesikalık resimlerde takım elbiseyle mi çekincez ?
cecen68

cecen68

Takım elbise giyip fotocuya gitmen gerekmez, oradakine söylersin fotomontajla takım elbise giydirsin. Kendiminkini oyle yaptım gayet güzel hiçbir fark yok,,.

Meb hizmetli kadrosunda herşey çalıştığınız okul / birim mudurune gore değişiyor.
Bazı midirler yardımcı olup inisiyatif kullanarak kolaylıklar sağlarken bazıları normal personel muamelesi yapıyor. Sağlık sıkıntısı yaratmayacak şekilde verilen işleri yapın. ne kendinizi her işe atın nede bu işi ben yapamam deyin. Dengeyi engel durumunuza gore saglarsiniz.
Okulda çalışan hizmetlilerde takım elbise zorunluluğu yok. Gerekli olduğu zamanlarda da mudur ya da sorumlu yetkili hatirlatiyor. Törenlerde ya da teftislerde takım elbise giymenizi isterler.
Saç sakal tıraşı herzaman dikkat edin.
Çalışma saatlerinde okula mudure gore değişiyor. Genelde okuldan son çıkan hizmetliler oluyor. Memur saatleri gibi dusunmeyin. Yaz aylarında da okullar kapalı olduğu için bakım temizlik olduğu için iş oluyor.
Vesikalık resimlerde takım elbise ya da en azından gomlekli fotoğraf sizin açınızdan iyi gorunur.

Ekpss İle Atanıp MEB'de Göreve Başlayanlar..!!!

Arkadaşlar Ekpss ile atanıp MEB'de göreve başlayan arkadaşlar bu başlık altında;
İlk gün deneyimlerini,
Kurumlarında nasıl karşılandıklarını,
Amirleri tarafından hangi görevler verildiğini paylaşabilir.
Böylece herkes kendi kurumu ile karşılaştırma yapma imkanına ve bu atamada yerleşemeyip, ikinci atamada MEB'e yerşelecek olan arkadaşlara bir nevi rehberlik yapma imkanına sahip olabilecek.

Mebde kılık Kıyafet nasıldır çok sıkıyorlar mı?

Evet arkadaşlar pek tecrübeli olmadığımızdan bilen arkadaslar soruyu cevaplarsa müteşekkir olurum

bunu bende çok merak ediyorum.. hizmetliler takım elbise ve kundura ayakkabı ile mi işe gidiyor ? yoksa kot pantolon falan mı ?

Ben dün yine aradım. Pazartesi den sonra belli olacak dediler.

Devlet memurları kılık kıyafet kanunu ne söylerse odur arkadaşlar kot pantolonu sadece belediye çalışanlarının giydiğini gördüm.

bunu bende çok merak ediyorum.. hizmetliler takım elbise ve kundura ayakkabı ile mi işe gidiyor ? yoksa kot pantolon falan mı ?

ya işin açıkcası mesai ved giyim konusunda iki nokta var. ben kendimi anlatayım sana;

1- Engel durumun
2- Amirin insiyatifi
ben spastik engelliyim ve kadrom hizmetli. Ama bana temizlik vs yaptırmıyorlar, yapamam zaten. Onun yerine kaymakam onayıyla memur kadrosu aldım. (ama kadro olarak değil). DYS de evrak takibi yapıyorum

mesai konusunu tayin olduğumda amirimle konuştum. Sen serbestsin dedi. çok erken gelmiyorum. Akşam da 4,30 5 zaten. Diğer istina durumlar zaten genelde standarttır. Eğer yarın işin varsa, haber verirsin gelmeyebilirsin. Burada 657 ye göre amirin sana maaş kesme cezası verebiliyorsa da İNSiYATİF kullanıyor.

Kılık kıyafette de ben rahatım istediğimi giyebiliyorum. Ama dediğim gibi engel durumunla alakalı. Kurumumda başka bir engelli kadrosunda memur var, O normal prosedüre uyuyor

dilmacvolkan benim sadece ileri derecede işitme engelim var.. Allah şükür fiziki olarak engelim yok.. normal bir insan gibiyim.. sanırım bende prosedüre uymak zorundayım..

Kaymakam onayı ile memur kadrosu ne demek ? öyle bişey var mı ?

Zamanın Ötesinde

Normal insan gibiyim sözünü ayrıca espiriyle ele aldım. ben normal değilmiyim kardeşim :D Android miyim :D

muhtemelen normal prosedür işler sende.

öy7le birşey var evet. Ama kadronda değişiklik olmuyor gene hizmetli kadrosundayım MEBBİSte. ama, gene 657'de derki: "Amirin sana üst mevki verebilir, alt mevki veremez." yani hizmetliyi memur-vkhi- şef olarak çalıştırabilir ama bir memuru hizmetli olarak çalıştıramaz. bu hükme göre bizim kurum kaymakamlığa dilekçe ile dediki ben volkanı memur "olarak" çalıştıracağım. yani volkan aslında memur olmuyor ama memur gibi çalışma hakkı oluyor. Peki ne demek bu? Bizde e-imzan olmadan iş yapamıyorsun ve hizme4tli olarak e-imza almıyorlar sana onun için.

daha net bi ifadeyle;

memur 20 lira alıyor diyelim maaş, hzimetli 15.

ben gene 15 lira alıyorum çünkü kadrom hizmetli

Üst Alt