Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e hizmetli olarak atananların ilk gün prosedürleri!?

dilmacvolkan normal bir insan gibiyim derken hiçbir fiziki engelim yok demek istedim.. yoksa diğer fiziki engelli kardeşlerimizi küçümsemek anlamında söylemedim.. öyle biride değilim..

sen bunun için kaymakamlığa dilekçe mi yazdın ?

yok ben zaten espirili baktım tabii ki.

ben dilekçe yazamam kaymakamlığa. Hiyerarşik bi yapı var. ben amirimle konuştum. Amirim dilekçeyi yazdı. Milli eğitim müdürü onayladı önce, sonra müdürün ismiyle kaymakamlığa dilekçe verdi

burda yazılanları okuyunca 1 yıldır farklı bir kurumda mı çalışıyorum diye düşündüm.
yok kılık kıyafet yönetmeliği varmış, yok herkes ona uymak zorundaymış, yok takım elbise giyilmesi gerekiyormuş v.s v.s...
böyle bir şey yok arkadaşlar. göreve başladığınız zaman sizde göreceksiniz böyle olmadığını. artık kimse saçınıza sakalınıza karışmıyor. herkes sivil gündelik kıyafetleri ile işe gidip geliyor. ilçe müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve memurların neredeyse %90'ı dediğim gibi giyiniyor. arada 3-5 tane numune çıkar takım elbise giyip kravat takan.
Eğitim Bir-Sen'in sivil itaatsizlik eylemi var zaten, göreve başlar başlamaz sendikaya üye olun kimse size ağzını açamaz. Bir şey diyen oldumu, ben sendikanın eylemine katılıyorum der geçersiniz. Sendikal eylemlerden dolayı hakkınızda soruşturma açamazlar. Zaten okullara gidip öğretmenlerin halini gördüğünüz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız..

Evet ankiloz arkadaş baya bir tecrübe edinmiş

MEB'de Hizmetli olarak göreve başlayanlar bilgi paylaşımı için buraya

Merhaba.Ben Tekirdağ milli eğitim müdürlüğüne bağlı olarak geçen çarşamba göreve başladım.Şuana kadar bariz bir sıkıntı yok.Görev yaptığım okul evime yakın,öğlenleri yemeğe geliyorum.şu anda mola saatindeyim ve 10 dk daha vaktim var :)ilk birkaç gün temizliğe alışamadım,çok zor geldi ama biraz sabretmek lazım,sonuçta bizim yerimizde olmak isteyen binlerce insan var.sorusu olan olursa seve seve cevaplarım.BU okul işi MEB 'de anladığım kadarıyla tam bir şans işi.herkese başarılar

ilçe ve il mebde göreve başlayan hizmetli arkadaşlar lütfen bizimle paylaşın bilgilerinizi

atanıp göreve başlayanlar artık bu siteye uğramaz oldu

Selam arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmamak için geç yazdım tekerlekli sandalyeye bağlıyım 27 eylül 2016 işe başlama tarihim ilçe milli eğitim mürürü bana alt yapısı uygun bir okul bulup1 hafta kendime göre ev tutmam için izin verdi bugün ilk mesaim okul müdürüm sağolsun çok iyi birisi bana çok yardımcı oldu kadrom hizmetli amam bana uygun işler yapmam konusunda her türlü yardımı esirgemedi daha sonra tecrübelerimi paylaşırım

bu söylediklerin yaz dönemi için geçerli. bizim kurumda kimse kafasına göre takılmıyor. herkes kılık kıyafet yönetmeliğine dikkat ediyor

budur. hayırlı olsun kardeşim. Amir - memur ilişkini sağlam tut hiç sorun yaşamazsın

ben lisede görev yapıyorum,sınıf ,koridor ve tuvalet temizlikleri yapıyorum,sabahları saat 8 de işbaşı yapıyorum akşamları 17:30 mesaim bitiyor.tabi tüm bunlar okuldan okula değişkenlik gösterebilir

Herkeze hayrli olsun arkdaslar bende hizmetli kadrosundan ise basladm bugun benmde kafamda ne is verickler die deli sorular vardi burda net bisey bulmak imkansiz bunu baslayinca anliorsunz tecrubeli arkaslarnda dedigi gbi tamamen idareciniz insiyatifi hizmetli gorevlendrmeleri ben halk egitim mrkezine atandim ve lise kayin islerine bakiorum saolsun idare cok yardimci oldu benm raporum ortapedik degil ustelik ama bacaklarmda avaskuler nekroz var aksiyorum saolsunlar yormuolar

bide aslında bu yazacağım iyi bir durum değil ama, biz engelli kadrosuna devletin ihtiyacı yok ve istihdama yönelik hayır amaçlı BAKILIYOR. şimdi biz engelli olarak bu duruma karşı çıkıyoruz haklı olarak. ben ilk gün dedim amirime, müdürüm ben sana desemki ben işe hiç gelmeyeceğim, sırf atm memuru olacağım, siz bana hayır demezsiniz. Demeye hakkı var tabii ama demez. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Hani hep biz, bizimle empati yapılmalı diyoruz ama, esas bizimde empati yapmamız lazım. Karşınızdaki adam engelli. Doğru yürüyemiyor, konuşamıyor, hareketleri sınırlı bu adamı yormamak ve kırmamak lazım.

Bakın bu bakış açısının doğruluğu veya yanlışlığı tartışılır. Ama bu da varolan bi bakış açısı. Ben dedimki bakın ben buyum. Şunu şunu yapabiliyorum ve eğer devlet bana bu parayı veriyorsa her ay ben bunu haketmem lazım veya hak ettiğimi hissettirmeniz lazım.

Bu teklifi sununca amir ister istemez etkilendi. En azından boş biri olmadığımı anladı. Bununla beraber gene yoğun bi iş temposu vermiyor, mesai saatim yok en başında. Ama nedir karınca kararınca birşeyler yaptırıyorlar. İşin özü hem ben mutlu oluyorum, hem de çok az iş vererek amirlerde rahat ediyor.

Slm ben ayvalık halk eğitim mudurlugunde goreve başladım 4hizmetliyiz kıyafet zorunluluğu yok genel temizlik yapıyoruz amirler gayet iyi bir zorlukla karsilasmadim henuz

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zamanın Ötesinde benim görev yaptığım lise ikili eğitim vermiyor,sabah 8 öğleden sonra 15:30

Slm arkadaslar bende bu gun halk egitimde ise basladim mudurlerimiz cok iyi banada temizlik verdiler ilk gun biraz terletti beni cok degil aslinda toplasan iki saatlik is yalniz siniflar dortbucuk gibi dagildigi icin benim isim altida bitti normalde sekizbucuk bes mesai ilerki gunlerde bunu ayarlamaya calisicam aksam supurcem sabah silicem ve beste isi birakicam ilk gun olunca saatin farkina varamadim memnunmuyum derseniz allaha sukur memnunum ama bu yasta ise baslayipta temizlik yapmak biraz zoruma gidiyor bi hizmetli daha var kurumda o kayit islemlerinde benide oraya vermelerini istedim fakat kabul etmediler bende itiraz etmedim.durum bu arkadaslar sansa kalmis yapilcak isler demekki her kurum farkli ise baslayinca hepiniz gorceksiniz ne desek bos su an .

cahit ağbaba

Abi hakkını helal et ben o yıllarda gevşek gevşek konuşmuşum. Şuanki durumum pek iç açıcı değil. Emekli olmayı düşünüyorum. Sen iyisindir inşallah :d

Üst Alt