Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olduktan sonra üniversitede okuyabilir miyim?

adore

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,ben ömss ye lise düzeyinden girdim ve 94 puan aldım.Bu sene aynı zamanda Ygs ye girdim ve 2 yıllık bir okul okumayı düşünüyorum.Ösym üniversite tercih kılavuzunu yayınladı.Puanıma uygun birkaç okul buldum.Eğer kısmet olur da memur olursam aynı anda üniversite okuyabilirmiyim?Bu konuda bilgisi olan var mı ?

adore; Memur olmanız üniversite okumanıza mani değil tabiki okuya bilirsiniz. Seçtiğiniz üniversite örgün öğretim veren bir üniversite ise ve atandığınızda memurluğunuzla saatleri çakışırsa ozaman sorun yaşarsınız gidip gelmede onun için açıköğretim daha avantajlı olur, hem çalışıyım hem okumayı düşünenler için.

okumak sorun değilde memur çalışma saatleriyle okuduğun okulun ders saatleri çalışacağından. gündüz sorun olur. ama en iyisi siz akşam eğitimi olan ikinci öğretimi seçerseniz. gündüz çalışıp aksamda okula gidebilirsiniz. siz en iyisi açıköğretim okuyun çünkü açıköğretim okursanız ömss tercihini istediğin gibi yapabilirsin çünki açıkögretimin sınavları heryerde yapılıyor artık. yoksa illa örgün okuyacam diyorsanız ya okumak istediğin yerde tercih yapacaksın yada çalışmak istediğin yerde. bu da birz zor.

adore arkadaşım ösym nin yayınladığı klavuz kesin klavuz değil bunu dikkate alarak ygs tercihini yaparsın.Ösym'den yapılan açıklama şöyle:

(Koyu olan yeri okursan ne demek istediğim anlarsın.)

BASIN AÇIKLAMASI(9 Temmuz 2012)
2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması

2012-2013 öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde uygulanacak kuralları içeren 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda; kılavuzda yer alan kuralların yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebileceği, böyle durumlarda izlenecek yolun ve sınavlarla ilgili olarak alınan yeni kararlar ile gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgilerin ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı ifade edilmiştir. Bilindiği üzere; 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun yükseköğretime giriş ve yerleştirmeye yönelik ilgili maddeleri yeniden düzenlenmiş, bu Kanun uyarınca yapılan düzenlemeler doğrultusunda 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu revize edilerek 29 Mayıs 2012 tarihli duyurumuz ekinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. 6287 sayılı Kanunla değiştirilen yükseköğretime giriş ve yerleştirmeye yönelik hüküm, TBMM Genel Kurulunda 302 sıra sayı ile görüşülüp kabul edilen Kanun ile yeniden düzenlenmiştir. Kanun’da, 2012 yılında yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanlarının, YÖK Genel Kurulu'nun aldığı karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacağı hükmü yer almaktadır.Adaylar tarafından, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlanması ile ilgili yoğun talepte bulunulmaktadır. Bu nedenle, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun kontenjan tabloları, program koşulları ve diğer tabloları 9-12 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuzda yer alacak tablolar ve koşullar adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmıştır. Bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden tamamı yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.
Yükseköğretim Genel Kurulunca (YÖK) yerleştirme puanlarının nasıl hesaplanacağına ilişkin yöntem belirlenerek Kurumumuza iletildiğinde; sınav sonuçları ve 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun tamamı buna göre düzenlenip en kısa sürede adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

benim memur arkadaşlarım vardı. adamlar okuldan çıkmıyordu. sorduğum zaman izinliyiz diyorlardı. eğer ki çalıştığın kurumun amirine; "ben okuyorum. bu da benim ders programım" diye belge verirsen o saatlerde izinlisin. saat fark etmeksizin. okumanı tavsiye ederim. maaşın ve derecen artan. iş açısından sıkıntın olmaz. altını çiziyorum. memur olduğunu hocalarına söylersen dersler de pek sıkıntı çıkarmazlar. hele bi de engelliysen hiç sıkıntın olmaz. ANLATTIKLARIM TÜM OKUMAK İSTEYENLERE KÜPE OLSUN.

Bir kaç yıldır uzaktan eğitim var. Örgün eğitim ile eş deger diplomada uzak yakın gibi ibare yok örğünle aynı eğitimi görüyor aynı diplomayı alıyorsun.Dersleri internetten veriyor hocalar. Dersler akşam saat 6 başlıyor. Dersi kaçırırsan kayıtlardan tekrar tekrar izleyebiliyorsun.Vizeleri netten finalleri okulda giriyorsun. Ben çalışıyorum Şu an İstanbul üniversitesi gazetecilik okuyorum. ikinci sınıfa geçtim Benim bölümüme girebilmek için LYS de 350 puan almak gerekiyor .Hem çalışıp hem okuyacaksan en iyisi uzaktan eğitimdir. tavisye ederim

arkadaşlar yalan yanlış bilgiler vermeyiniz. okuyan memura izinli olması diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. öyle saçma şey olurmu. zaten çalışma saatleriyle ders saatleri hemen hemen gündüz aynı saatler.

aslan harun Osym nin yaptığı bu basın açıklamasının arkadaşın sorduğu bu soruyla uzakta yakından hiç bir alakası yoktur.

şaban yıldırım bu durumu araştır bi istersen. yalan bilgi yok benim dediğimde. olan bir şeyi yazdım. senin inanmaman kimseyi yalancı yapmaz.

Uzaktan Eğitim okuyabilirsiniz. Üniversitede çoğu böyle okudu. Maliyeti biraz yüksek ama değer. Gazi üniversitesi, Çukurova üniversitesi şuan aklımdakiler. Araştırırsanız daha birçok üniversitede var bu sistem

loddin;

Valla araştırması gereken sensin. Kanunen böyle bir şey yok. insan ya okur, ya örgün çalışır. sen hem memur olacaksın ve gğndğz sekşz saat çalışma zorunluluğun var.. eee efendim ben aynı zamanda okuyorum gündüz benim 5 saat dersim var 5 saat derse gireyim 3 sat çalışırım memurluk yaparım yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. çalışan ya açıköğretim okuyabilir yada arkadaşın dediği gibi uzaktan eğitim alarak okur. Tekrar söylüyorum Kesinlikle çalışan memura okuması için izin verilir diye bir şey yok ben bilgimden son derece eminim. senin verdiğin bu bilgi kesinlikle yaşlıştır.

ha bir de akşam eğitimi deinilen ikinci öğretimi okuyabilir memur olan kişi

Ne güzel olurdu. Çalışırken okulum var deyip okula gitmek sonra istediğinde okulu kırmak:) Askerlik gibi Memurum ama Ögrenciyim tecilliyim.istediğimde okula giderim
Dediğim gibi Ben çalışıyorum ve ve uzaktan eğitim gazetecilik (2 sınıf)okuyorum okuyorum. yıllık harç 900 tl. Bu yıl iki katına çıkaracaklarını tahmin ediyorum inşallah olmaz daha öncede açıkladım uzaktan eğitim örğünle eş değerdir.Açıköğretimle karıştırmayın. Devam zorunluluğu yok dersleri ister canlı izle ister banttan daha detaylı bilğiyi bu adresten alabilirsin. İstanbul Üniversitesi | Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

syıldırım;
benim arkadaşlarım öyle bir okudular ki. hemde benden çok okula geldiler. sen herşey madde de kanunda arama. belki de senin bilgin veya seni bilgilendiren yalnış bilgilendirmiştir. bunu bir sorgula kendi içinde. ne sana ne de yönetmelik maddelerine değil gözüme inanırım. benden de önce normal öğretim olarak okulu bitirdi. hatta görev yaptığım yerin okul müdürü olan kişi yüksek lisans yaparken izinli sayıldığını ve bu yüzden nöbet defterine izinli yazılması gerektiğini söyledi ve bende buna göre resmi evrak düzenledim. zoruna gitmesin yani. :D

Okursunuz okursunuz.
Yeterki kazanın.

Hem çalışırsınız.
Açıköğretim'de yazabilirsiniz kademeniz yükselir.

lodin hadini bil. sözlerine dikkat et ne zoruma gidecek ukala.
yaptığınız resmen kanunsuzdur. kanum yönetmelik tanımazmış. bu ülkede keyfi uygulama olmaz. şayet buna izin veren müdür şuç işlemiştir. yaptığınız tamamen illegaldir. keyfi uygulamalar kanunları bağlamaz.

biz boşuna konuşmuyoruz. çalıştığım yerde memur arkadaşlara gösteriyorum bu yazıları ve gülüyorlar sana hadi ben bilmiyorum yanımdaki müdür demi bilmiyor. ayrıcaa

buradan bir bak

Üniversite okuyan memurlar ve iş saatinin ayarlanması ?

üniversitelerin ikinci öğretimi yani gece olan bölümüne yazılabilirsin. Gündüz işe giderken akşamda okuluna gidersin.

Sametmenc05;

işte olay buuu. gündüz hem çalışacam hem örgün okuyacam diye bir şey yok. kimse okuyamazsın demiyor. ancak çalışma saatleriyle ders saatleri çakışmamalı.

bende gördüm hem örgün hem memur çok bilmişlik yapmayın zorunuzada gitmesin evet aynen dediğin gibi 3 saat memurluk yapanlar gördüm örgünde olupta cahillik sizin ki

Ben ikinci öğretimde okuyabileceğimi zaten biliyorum,benim merak ettiğim memurken gündüz okuluna giden var mı ?Okul hocaları devam da sorun çıkarır mı ?

cevdet;
benim gördüğüm, bildiğim durumu seninde görmene sevindim. :eek:

syıldırım;
edepsizlik eden sensin. kim diyor bu ülkede her şeyin legal olduğunu. sen ve arkadaşların gülmeye devam et. kurum yönetmeliklerinin ne dediği ne fark eder. müdür izin veriyorsa her an her şey olabilir. ayrıca istismarın olmadığı yer var mı?
diğer anlamadığım husus şu. benim böyle bir derdim yok ki. kim okuyorsa okusun veya çalışsın. bilgi paylaşım platformu burası. gördüğüm durumu paylaştım. sen hem okuyup hem de işten izinli sayılmadığın için zoruna gitmiş olabilir. karnına ağrılar girmiş olabilir. çok sıkıntı yapma. bu acı gerçeği bir gün sende göreceksin. her şey senin çalıştığın yerle sınırlı değil. kabuğunuzu kırabilirsiniz. etrafa bakabilirsiniz. bakmasını bilirseniz.

adore;
git normal örgün öğretim yaz. memur olursan ve yöneticin derse gitmene izin vermezse, sende hocalardan izin alır normal öğretimle gündüz derse girmek yerine, ikinci öğretimle akşam derse girersin.

LODDİN burdan sana çok farklı cevaplar verirdim ama. benimde okumak ve çalkışmak gibi bir derdim yok. laf kalabalığı yapma. bana bahsettiğin o yönetmeliği göster. yani ben istismar ederim müdürüm izin verir diğer arkadaşlarıma haksızlık edip kul hakkı yerim bunlar hiç önemli değil ben işime bakarım öylemii. bunca zamandır memurum böyle bir şey ne gördüm ne de duydum. izin veren müdür haksızlık ediyordur kul hakkı yiyordur. ne yönetmeliklerde nede kanunlarda böyle bir uygulama yok . Bu ülkede herşey legal olmayacaksa ne diye kanunlar var ki. getir o müdürünü karşıma bakalım bana bana ne cevap verecek. bunu hangi kanuna uyduracak.

syıldırım;
uydurulacak şey çok merak etme. her kanun veya yönetmelikte elbet açık var. en barizi; bir okul hizmetlisinin görevleri genel hükümlerle belirlenmiş olup, bunun yanında okul müdürünün vermiş olduğu görevleri yapmak zorundadır. buna kimse engel olamaz. buna sen veya senin gibi veya senin üstündeki kişilerde cevap veremez. mesele hizmetli saat 5 te kazan yakar. 7 de evine gider banyo yapar bilmem öğleden sonra gelir. buna izin veren müdürdü. ama haklı da. okulun ısınması için kaloriferin önceden yakılması gerekir. ama kimi müdür izin verir kimi müdür ben anlamam sorumluluk kabul etmem der geçer. okul sıcak olsun ama sen ne yaparsan yap der.
şimdi işin gerçeği şu. sen 2. sınıf memur olduğun için veya yöneticilik yapmadığın için bu durumu anlayamazsın.
hak konusuna gelince elbet aldığın parayı hak etmek vardır. ama EN BAŞTA DEDİĞİM GİBİ, SENİN MÜDÜRÜN İZİN VERMEZ, BAŞKASININ MÜDÜRÜ İZİN VERİR. OKULA GİTMESİ İÇİN VEYA BAŞKA BİR ŞEY İÇİN.
ayrıca çok farklı cevap verirdim falan demişsin. yazdıklarım seni kızdırmış demek ki, ama yapacak bir şey yok. acı gerçek bunlar. benim de zoruma gitmişti. sonradan biraz hak verdim. biraz müdahale ettim. sende alışırsın merak etme.
bir de şunu ekleyeyim. yan kasabanın ilköğretim okulunda öğretmenler koca bir dönem hiç derse girmediler. ders saatleri boyunca öğretmenler odasında oturup durdular. bazen eşleri ile falan geliyorlardı muhabbet için. şimdi bana bunu kanun veya yönetmelikle sen veya senin arkadaşların açıklayın bakalım...
sadece afyon için diyorum 47 bankamatik öğretmen var. okulda adı geçen ama okula hiç gitmeyen öğretmen.
ek ders almadığı halde ek ders parası alan öğretmen. bekliyorum açıkla bunları bana yönetmelikle....

adore; memur olanlar genellikle üniversiteye girmek için uzaktan eğitim tercih ederler. onu bir araştır. Örnek Gazi, çukurova, itü gibi üniversitelerde bu sistem mevcut.

benimde derslerden devam sorunum yok vize ve finallere girmem gerekiyor.mezun oldugumda muhendis olacagım fakat lise duzeyinden girdim.muhendis oldugumda illaha kendi alanıma mı geçmem gerekir? yoksa çalıstıgım kurumda muhendislik açısından kadroda yukselme ve maasımda duzenleme yapılır mı?

lodin;
hah şöyle işte olayı böyle anlat. bizde idare ediliyor arkadaşların okumasında bir sıkıntı olmuyor de. ama riskli bir iş yaptığınızı da sakın unutma. her zaman idare edilmez bilesin. öğretmenlerle ilgili bir soru sormuşsunya işte ben ona cevap veremem neden dersen ben milli eğitim personeli değilim. ayrıca ben sizde yapıalan uygulamaya değil senin cevap verirken kullandığın kelimelere kızdım. Hani zorunamı gitti falan gibi. benim zoruma gitmez. zaten beni ilgilendiren konu da değil. burada neticede bilgi alışverişi yapıyoruz. elbette eksik yada yanlış bilgi akışıda olacak. ben doğru bildiğimi yazdım. sen de neticede bana hak verdin bunun yönetmeliklerde yada kanunlarrda yer olmadığını sen de kabul ediyorsun. Ama sizde müdür insiyatif kullanıp risk alarak izin veriyor diye bu soruyu soran arkadaşın müdürünün de aynı şeyi yapacağını kim garanti edebilirki.

syıldırım;
anlatım da sıkıntı olmuş olabilir başka kurumu da elbet ben bilemem. tıpkı senin gibi bende bildiğimi yazdım. hatta gördüğümü.

ayrıca altını çiziyorum. yönetmelikte var demedim. izin meselesi dedim. ;)

adore;

Atandığında aday memur olacaksın ve bir mucize olmadığı sürece hiç bir amir kendini ispatlaman ve işini öğrenmen gereken süreçte sana sık sık izin verir. Aday memurluğun kalkana kadar örgün bir okul yerine AÖF'den bir yer tercih edebilirsin zaten kamuda hangi üniden mezun olduğunun bir anlamı yoktur. Derece kademe için okuyoruz bir çoğumuz AÖF'de yeterli oluyor. İşini ve amirini tanıdıktan sonra ona göre hareket edersin.

memur olduktan sonra Açık ögretimi okumak bana daha mantıklı

loddin;

Loddin haklısın. Ben lisans ve ya yüksek lisans yapana 2 gün (yarım gün olmak üzere toplam 1 gün.) veriyorum ve izinleri kanuni hakkı. ama zorlayıpta örgün eğitimle uğraşmaya hic gerek yok. uzaktan eğitim ve ya acıköğretim daha avantajlı. Mesela Ahmet Yesevi Üniversitesi özür oranı kadar indirim yapıyor. ve kanunen de üniversitede bazı derslerden muaf olabiliyorsun.
Yükseköğretim Kurulu - Özürlü Öğrenci Komisyonu

Ahmet Yesevi Üniversitesi

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim,ona göre hareket edeceğim :)

Üst Alt