Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olduktan sonra üniversitede okuyabilir miyim?

hem örgün okuyarak hem gardiyanlık yaparak okulunu bitiren okul saatlerine göre mesai saati ayarlaanan memur tanıyorum.... ayrıca orada örgün kouyup hiç işe gelmeyenler olduğunuda biliyroum hatasonu nöbetleri dışında

Arkadaşlar sizi bu konuda aydınlatayım. öncelikle bu durumu aynen yaşamış olan benden yani birinci ağızdan duymanız yararınıza olur. Loddin ve syıldırım bu sürtüşmelere gerek yok ikiniz de haklısınız. Ben 4 yıllık memurum ve 1. öğretim ünv okudum ve mezun bile oldum. Syıldırım arkadaşımın dediği gibi bu durumla alakalı bi kanun yok. Gerçek şu ki hem memur olup hem gündüz okuyabilmeniz altını çizerek söylüyorum tamamen kurum amirinizin keyfi isteğine bağlıdır. Adam isterse sizi idare edebilir çünkü buna yetkisi var. Ama bunu yapmaya mecbur değildir. Benim kurum amirim okumama müsaade etti. Tabi üniversiteyi kazandıktan sonra okula kayıt yapmadan önce amirimden müsaade iştemiştim. O da belirli şartlar doğrultusunda müsaade verdi. Ders saatlerini gösteren bi program vereceksin (bunun amacı suistimali engellemek). Ders olmadığı saatlerde gelip işini yapacaksın demişti. Ki ben iş konusunda biraz hızlı olduğum için diğer arkadaşların 3 saatte bitireceği işi bir saate sığdırabiliyordum. Bunun dışında amiriniz sizi gündüz değil de gece değerlendirmek isteyebilir. örn. Gece bekçiliği olabilir. Benim amirim bana gece bekçiliği falan vermedi ama ben de bunu suistimal etmedim. Ders biter bitmez arkadaşlara iyi akşamlar bile demeden koşarak mesaiye yetişmeye çalışırdım. Ara sıra mutlaka sorunlar yaşarsınız ama buna katlanmak zorundasınız. Sonuçta okul bitene kadar haketmediğiniz bi maaşı alacaksınız. Ben okul bittikten sonra amirimin yanına gidip okul dönemi boyunca bıraktığım açığı kapatmak için ek ücret almadan fazla iş bile istedim. Ve şimdi vicdanım rahat. Neyse fazla uzattım kısacası hem memur olup hem gündüz okuyacaksanız bununla ilgili bi düzenleme veya bi kanun yok. Tamamen kurum amirinizin inisiyatifine bağlı. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Hepinize başarılar dilerim.

Üst Alt