Şu konudan çıkar yada çıkacak demek yanlış olur kimseyi yanlış yönlendirmemek gerek ama benim düşüncem şu yönde, Öğretmen alımı için çıkacak sorular KPSS düzeyinde olacaktır. Sonuçta engellide olsa öğretmen alımı yapacaklar o yüzden öğretmen için KPSS düzeyinde olacaktır. Diğer memur ve hizmetli için ise sorular eğitim düzeyine göre hazırlanacaktır. Yine kendi görüşüm bi önceki mesajımda belirtmiştim; çıkacak 50 sorunun 10 tanesi kolay herkesin yapabileceği düzeyde diğer 40 ise bilgiye dayalı olacaktır diye düşünüyorum.
Öğretmen adayları için atamada bi sıkıntı yok müracaat sayısı ihtiyaçtan az olduğu için müracaat edenlerin hepsi atanacaktır fakat nasıl olsa herkesi atayacaklar diye rahat davranmamak gerek, adayların istediği yere atanabilmesi için yüksek puan almak zorunda, öğretmen adayları atama için değil atanmak istediği yer için yarışacak ama sonuçta hepsi atanacak.
Birde bundan önce yapılmış sınav sorularına takılmayın arkadaşlar çünkü bundan önceki bütün sınav sorularını il müdürlükleri hazırladı bu sınav ise merkezi sistemle yapılacak sınav sorularını EĞİTEK hazırlayacak o yüzden sıradışı bir soru çıkacağını sanmıyorum. Örneğin : Eşekte kaç vites var veya Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların anlamı nedir vs vs..