Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memura görevinde yanlış, eksik yaptığı bir iş için disiplin cezası verilebilir mi?

Durumun tam olarak nedir bilmiyorum; ama sende anladığım kadarı ile engelli bir personelsin. Benim engelimden ötürü dikkat dağınıklığı ezber yapamama sorunu v.s. var beni yüklü miktarda paranın döndüğü yerde görevlendirmişlerdi ben burada yapamam dedim mevzuata felan hakim olamam dedim. Beni başka bir birime gönderdiler orada da yavaştan yavaştan birim bazında dönen Mali işleri verdiler (kitlediler ). Yanımda birlikte çalıştığımız ŞEF torpille ünvan atlayıp işleri bana yıkıp kaçınca ve iş yerimde kaos ortamı olduğu süreçte ben psikolojik olarak ve fiziksel olarak yıpranmış ve hastalanmıştım. Karışık durumda idim özetle. Doğrudan temin alım satımı yaparken, 3 teklif alınır en düşük teklif verenden alınır 1 teklif gelmişti benimde kafa pek iyi değildi. Gelen teklif 3.300 bende başka firmaya mail atıvermiş oluverdim 3.300 ₺ üstü teklif verebilir misiniz diye. Akşam telefon geldi aynı kurumda bir başka birimde çalışan beni tanıyan Memur Abi'den bağırıyor Şahin (Kod Adım) sen ne yaptın diye. Napmışım dedim şu şekilde mail atmışsın bunu kim attırdı sıkıştırdı, ama ben attım neticede sonuçta tüm sıkıştırmalara rağmen ben attım dedim. Sözde kimsenin haberi olmayacak dedi.1-2 güne telefon etti beni kendi birimine çağırdı dedi fiyat teklifini firma gönderiyor sana imza attırmasınlar diye seni çağırdım dedi, sanıyor maili başkası attırdı (o kfada hâlâ). Bir de attığım mail kamu zararına/ihaleye fesat karıştırmaya giriyormuş ve RES'en (savcılık izni olmadan direk) soruşturmaya tabi imiş. O dönemlerde gerek iş yükü gerekse psikolojimi etkileyen faktörlerle birikkte iyice üşütmüştüm sağlam üşütürsem benim psikolojik rahatsızlığı tetikliyor. Benim durum ağırlaşmıştı iyice derken bir gece amirimle görüştüm izin yazdım beni terminale kadar yolcu etti bilinç yarı var yarı yok, amirim otobüsün plaka resmini çekti beni gönderdi bir ara otobüsten çıkacaktım...

(ARASI UZUN HİKAYE PSİKOZ SÜRECİ )

Çorum terminalinde kaldım bilinç kalmadı fazla köyüme varamadım.Dayıoğlu geldi hastaneye yatırdı felan melan. Anne baba sabah geldi. Dr.'uma gözüktük ilaçlarımı yazdı derken rapor hakkı fazla kullanmadım iş yerime döndüm hasta hâlimle annemle birlikte. İş yerimdeki bilgisayarda klavye ile hızlıca bir şeyler yazınca klavye birde Q'dan F'ye geçiyor bende ekrana geçiyor. Çok sonra anladım ki Firmadan 3.300 ₺ altı fiyat isterken bu yazıyı yazan memur ne yazdığının bilincinde mi ezbere mi yazıyor yazdığını görüyor mu bilinci yerinde mi v.s. öyle ince bir psiko analize girmişler (uyanık devlet). Birde onu bunu geçtim okul müdürü dahili telefondan arıyor polis siren sesi veriyor yanındaki bir hoca ile benim durumu değerlendiriyorlar guyâ. Çok sonradan Emniyet Müdür yardımcısı olduğunu tahmin ettiğim kuvvetle muhtemel takım elbiseli kişi okulda Merhaba Mesut Bey dedi elimi sıktı. Ayrıca birimimizde görevli bir Hocamız Şahin (Kod Adım) sen ne yaptın iki tane mali şubeden polis gelmiş personel daire başkanının yanına dedi.

Yaklaşık bir yıl sonrasında yıl sonuna yakın dönemler iş yoğunluğunun arttığı havaların soğuduğu salgın hastalıkların yaygın olduğu dönemler benimde stres artmış bende günlük yazarak stresimi atıyorum. Bayağı bi içerlenmiştim stresimi atmak için günlüğe her şeyi yazıyordum küfür etmiyordum sadece içimden ne geçerse günlükte idi. Bir gece sabah doğru kulağıma gelen gaybi/değişik sesler ile bilgisayarımdaki günlüğümün takip edildiğini fark ettim ve hemen kalkıp sildim. O gün emniyetten bakımlı genç 4 kişi geldi; bir diğer memur arkadaşa benim durumumu sordular durumu nedir siz kendisine yardımcı olmaya çalışmıyor musunuz felan gibisinden. O ise nereden haberdar oldu ise8okulun bilgisayarından faceye girmiştim oradan öğrenmişler) benim geçmiş yılda kendileri hakkında gördüğüm rüyalara kadar vakıf olup bir şeyler anlatıyordu çay ocağına geçerken kulak misafiri oldum. Derken ben 5-6 gün uyuyamaz oldum bir şeyler oldu şuurum kalmadı annem zar zor götürdü Dr.'a sonra amirim geldi hastaneye felan götürdü,bilinç o esnada da bi gidiyor bi geliyor TV sinyali gibi :). Çalıştığım ildeki Dr.'a 2 hafta boyunca gittim sorunu çözemedik bu esnada da bir kere okula uğramıştım. Emniyet Müdür Yrd. sı okul müdürü ile ve mesai arkadaşım ile görüşüyordu sırası ile.

***Sırf attığım o usulsüz mail yüzünden.
***Bir de sanırım birileri bir şeye sinirlendi beni FETÖ'cü diye şikayet etti o yüzden (Çünkü kurumda merkezi bir yerde çalışan ve evraklara erişebilen bir Memur abi esprisinde FETÖ'cüleri araştırmaya MSB'den geldi bu arkadaş diyordu yeni gelen memur hakkında ordan anladım biri beni şikayet etmiş olsa gerek.)

Devlet sürekli olmakla birlikte telefonlarımı,facebook yazışmalarımı ve hatta bilgisayarımda tuttuğum günlüğe kadar inceliyordu; ama mağdur durumda olan ben olduğum için bana soru soran sorguya çeken olmadı bugüne kadar;ama atmış olduğum kamu zararına sebebiyete nitelik taşıyan mailden dolayı amirim suçu olmadığı halde benden sorumlu olan o olduğu için davalık/soruşturmalık olmuş olabilir.

Demem o ki seninde bir takım rahatsızlıkların var bundan dolayı hatalar yapıyorsan veya rahatsızlıkların hatalarına sebebiyet vermiyorsa dahi fazla kafana takma. Darbe başa iner kurtulan kuyruk olur. Devlette her iş mevzuata uygun yürümez;kitap vardır bir de işleyiş vardır. Yolun başındasındır hata yapman olağandır. Öğrenmen ise her zaman lehinedir. Her şey kitaptan veya sorarak öğrenilmez bazı şeyler tecrübe ile öğrenilir.

Not:[SIZE=1] Rahatsızlığım süreçleri bilinç kaybı olmakla birlikte çok karışık ve zor geçiyor sonradan yapboz parçası gibi hatırladıklarım ile topluyorum mevzuları.[/SIZE]

RssCip

Hocam dediğiniz gibi devlette her iş mevzuata uygun yürümüyor, ben de bu söylediğiniz gibi, yapılan bazı yanlışların eksikliklerin sümen altı edildiğine hatta adamına göre muamele edildiğine şahit oldum. Bundan dolayı aslında benim hiç kendimi üzmemem kol kırılır yen içinde kalır demem gerekir.
Bu arada ben de psikolojik engelliyim.

Islem yaparken mevzuata göre yapin
Izin konusunda tereddute duserseniz bir üst amire sorun gerekirse bakanligi arayin sorun
Bakin bilmemek ayıp degil, sorup öğreneceksiniz
Sizden daha bilgili ve deneyimli.kisiler illa.ki vardır
Madde madde okuyacaksiniz
Maalesef yapacak bir sey yok
Inanin benim.de üzerimde o kadar is var ki
Hepsinin mevzuatını oku, uygula kafam corba oluyor yani örneğin sadece izinden gidelim ben personele de bakıyorum izinleri de takip ediyorum
Teknik islere de bakıyorum satin alma da bana kitlenmis idari izindeyken (teknikerim idari personel değilim)
Yani demem o ki, bilmiyorsaniz öğrenmeye calisacaksiniz
Ben şu 4 ay içinde ilk iki ayım telefondan is yönlendirmesiyle geçti 1 Haziranda is basi yaptim sonra e nabiz raporunu sundum biri izin alir ben o izindeyken çalışırım ben izindeyken kimse isimi yapmaz
Ama bu idari izin sürecinde tatlilikla tavrimi koydum simdi pek aramiyorlar :) bunda bilgili olmanin etkisi büyük
En son gecen ay cozemedigimiz bir mevzu vardi kimse sahiplenmemis ama yapılmazsa kurum ceza alacak, ben evden telefonla hallettim bakanlığı bile aradim
Yani demem o ki, bilmeseniz de öğrenmeye çalışın ve gecmise takilmayin
Yaptığınız yanlis bile olsa, o zaman bilmiyordunuz simdi biliyorsunuz inşallah bir sorun cikmaz geçmişe dönük ama çıkarsa da sebeplerini bildiğiniz icin alabileceğiniz cezai yaptırımı da biliyorsunuz degil mi?
Takili kalmayın ama temkinli olun ve unutmayin ayni hata ikinci kez yapilinca hata olmuyor kasti gibi kabul.gorur
sneyper
Benim durum bildirir raporum var gece calisamaz diye
Ve bizde vardiya yoktu o nöbet olayi afet durumu icin hazirlanmisti ve tum kadinlari gece nöbetine yazmak zaten akla mantiga aykırı yasal.olarak da engellilerin istegi dışında gece çalıştırilmasi yasak diye biliyorum
Bunu yapan arkadas idari islerden hic anlamayan ve önerilere de kapalı biriydi
Bir sey olmadi ama olursa da ben teblig edildiğinde imzalamamistim kabul.etmem dedim etmedim

gul2011

Cezai yaptırım konusunda 6 ay gibi bir mevzuata aykırı kullanılmış olabilecek bir refakat izni var, nasıl bir ceza alırım bilemiyorum:D
İşiniz bayağı yoğunmuş hocam, Allah kolaylık versin, kaç kişilik personelin iznine tek siz bakıyorsunuz?
Bu arada tavsiyelerinizi aldım, sağolun hocam.

true blue

Ben 11 kisilik personele bakiyorum az personel oldugumuz için idari eleman da 1 kisi o da yeni bilmiyor yetisemiyoruz o yuzden elimden geldigince bir seyler yapmaya çalışıyorum
Şunu diyebilirim tek engelli personel benim ama herkesin 1 2 isi varken ben 4-5 ayrı ise bakıyorum saglikli olanlar bu kadar uğraşmıyor
Refakat izni icin yukarıda mevzuat paylaşılmış
Simdi bir hastalıktan doktor refakate ihtiyaci olan kişinin hayatıni tek basina idame ettiremeyecegini raporla bildirir ve bu kisiye 3 ay izin verilir. Ihtiyac halinde 3 ay daha uzatilir.
Bunu ben işim geregi değil, babamin hastalığı sebebiyle arastirmalarim sonucu öğrendim. Baska bilen ve kullananlara, sgkya da danistim, mevzuati okudum, doktora zaten babam icin refakatci raporu alabilir miyim dedigimde hemen en acilinden islem yapalim dedi sağolsun ve o zaman kullandigim yillik iznim geri iade edildi bu sayede. Yani is icabi değil, yaşayarak ogrenenlerdenim.
O konuyu da unutmayın aklinizin bir köşesinde elbette dursun ama cok da kurcalamayin derim.
Kendi başınızı yakmayin durup dururken ama siz zaten farkindasiniz olabileceklere karsi, o yüzden hazir olun yine de ama irdelemeyin.

gul2011

Hocam ben tüm kurumun yani 670 personelin iznine bakıyorum kim ne almış kim ne iptal etmiş aklımda çok zor tutuyorum, alınan izinleri arşivliyorum, hastalık ve refakat izinlerini inceleyip onaylıyorum, yazı yazıyorum, ayrıca mal beyanı işleri de ben de, buna rağmen boş zamanım kalıyor,
zannedersem sizde her daire kendi iznine bakıyor, keşke bizde de öyle olsa :D

Refakat izni konusunda dediğiniz gibi 3+3 ay toplamda 6 ay refakat izni alınabiliyor, ama farklı bir hastalık refakat raporunda belirtilirse 6 ay daha tekrardan refakat izni alabiliyor, işte bu ikinci 6 aylık izinde farklı hastalık olup olmama noktasında mevzuata aykırılık olabilir diye düşünüyorum, şu an eylülü bekliyorum, yeniden refakat alırsa amirimize durumu anlatacam, eğer almazsa dediğiniz gibi bu konuyu kurcalamayacağım. Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim, bakalım ceza felan alacak mıyım?:D

Siz sadece personele bakiyorsunuz
Ben kaymakamlik icinde ilçe müdürlüğünde çalışıyorum yani her kurum farkli bakanliga bagli haliyle
Ama sizin isiniz sadece personel izinleridir
Ben ilce müdürlüğünde idari mali isler +mesleki isler+saha isleri+sekreterlik derken kafa corbaya dönüyor

Anladım hocam, yıllık izin, hastalık izni, refakat izni, saatlik izin, mazeret izni ve aylıksız izinlerden başka izinler de var, ben onlara da bakıyorum diyorsunuz. Allah kolaylık versin :)

true blue

Bizde saatlik izin olayi yok eski is yerimde formalite icabi bir formumuz vardi kisi imzalayip bir nüsha bırakırdı simdiki is yerinde sözlü oluyor mesela ben saglik ocagina giderken bir gün önceden haber verip şu saatte gelirim.diyorum zaten karşılıklı iyi niyet cercevesinde olduktan sonra sorun olmuyor
Benim is sadece personel ozluk islerinden ibaret degil

Zaten Devlet Memurunun izin tanımında saatlik izin yok, özel sektör gibi maaşından saatlik izin kesintisi yapılmaz, birkaç öncesi bir kurum DPB başkanlığından bu konuda görüş istemişti bilginiz olsun true blue sen bu temcit pilavi gibi uzatıyorsun farkında mısın hem izin alan kişiye Dr. Rapor verdi diyorsun biz rapor doğru veya diyemeyiz bir sorun sorumlusu doktordur

@sneyper
Muhakkak hocam iş mahkemelik olursa refakat iznini veren sağlık kurulunun da sorumlu olabileceğinin farkındayım

@gul2011

Arkadaşlar biz de şifahi olarak söyleyip saatlik izin alabiliyoruz, ama formalite icabı bir formumuz da var, dairelere göre değişiyor, bazı personel ya da amir saatlik izin formunu doldurmak isteyebiliyor.

Arkadaşlar merhaba,
İkinci 6 aylık refakat izni muhtemelen dpb görüşüne uygun değil, personel yeniden refakat izni kullanmayacağı için konuyu gündeme getirmedim,
yalnız amirimiz dpb'nin bir görüşünü yönetmeliği aykırı buldu; dpb, görüşünde refakat izninin kullanılabilmesi için refakat edilen hastanın hem hayati tehlikesinin olmasını hem de sürekli ve yakın bakım desteğine ihtiyacının olmasını ikisini birden şart koşuyor, ama amirimiz yönetmelik ile dpb görüşünü karşılaştırdığında bu görüşün yanlış olduğunu söyledi, amirimize göre refakat izninin kullanılabilmesi için refakat edilen hastanın ya hayati tehlikesinin olması ya da sürekli ve yakın bakım desteğine ihtiyacının olmasının -ikisinden birinin olmasının- yeterli olduğunu söyledi. Mesela dedi kırığı var, ya da felç geçirdi bu kişinin hayati tehlikesi yok ama sürekli ve yakın bakım desteğine ihtiyacı var dedi, dpb görüşüne göre bunlar refakat izni kullanamayacak dedi, bizim amirimizde dpb kökenli arkadaşlar, şimdi düşünsenize bu yanlış görüşten dolayı bir sürü refakat izni hak eden memur bu izni kullanamadı, durumu işi bilen biri mahkemelik ederse ne olur bilemem.
aslında bu yanış uygulama beni de biraz rahatlattı, artık benim durumumu kafama takmıyorum.

Üst Alt