Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurken öğretmen olarak atanmak için nasıl bir prosedür takip etmeliyim?

mehmetberk16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben 2016 e kpss sınavına girdim ve 2017/1 tercihi ile mebe atandım ancak asıl mesleğim öğretmenlik üniversitede okuduğum için yani mezun olamadığım için 2017 şubat öğretmen atamasına yetişemedim ve çalışmak zorunda olduğum için memurluğa başvurdum memur olarak atandım benim merak ettiğim nokta şimdi atıyorum 2018 Şubatta engelli öğretmen ataması olursa ben buna başvurabiliyor muyum böyle bir hakkım var mı?

Son düzenleme:
mehmetberk16

Geçmişte bir sınavdan 1 kez atanabiliyorduk. Değişmediyse malesef diğer sınavı bekleyin ya da mezuniyet belgesi ile kurum içi bir prosedürle (adını bilmiyorum) öğretmen kadrosuna geçebilirsiniz. Memurluğunuz MEB de olduğu için işleminiz kolayca onaylanacaktır diye düşünüyorum.

bende benzer bir soru soracaktım ama benim durumum biraz farklı ben işletme mezunuyum ortapedik engelliyim özel idarede çalışıyorum sınavsız öğretmenliğe geçiş hakkım varmı yada Ekpssye girersem işletme bölümüne verilen ikinci önceliğe bakılmadan atamam yapılırmı bir de il özel idareleri kapanacak bende soruyu soran arkadaş gibi milli eğitime geçersem benimde sınavsız yada sınavlı atamam olurmu

sınavsız atanma diye birsey yok arkadaşlar.o kalkalı çok oldu.meb de memurdum tekrar sınava girerek öğretmen olarak atandım.aynı puanı kullanım öğretmen atamalarına da başvuran arkadaslar vardı.

Peki hocam aynı puanını kullanıp milli Eğitim Bakanlığına öğretmen atamasına başvuran arkadaşlarınızın atamasında bi sıkıntı olmadı değil mi öğretmen olarak göreve başladılar

işletme mezunları ekpss den 100 puan alsa bile muhasebe finansman grubunda ikinci öncelik olduğu için sınavla atanma şansımız sıfır ben yinede ekpssye girsem formasyon alsam milli eğitime başvursam kabul olurmu yoksa şansım yokmu birde bu sınavsız öğretmenliğe geçiş kaç sene önce kapandı benim çevremde tapu müdürlüğünde vhki olarak çalışan ve müftülükte çalışan kişiler öğretmen olmuş ama bu 4 sene önce falanmış

@[FONT=sans-serif]makounichi [/FONT]31.08.2012 tarihinde geçişler kaldırıldı maalesef.
@[FONT=sans-serif]mehmetberk16 [/FONT]çok takip etmedim.üye olduğum gruplarda tercih yaptığını yazan arkadaşlar vardı sonrasında ne oldu bilmiyorum bir şey diyemem.

benim durumum biraz daha farklı ben 2012 ömss sınavıyla teknisyen yardımcısı olarak kykya atandım 2016 ekpss sınavına girdim nisanda öğretmen alındı ama ben haziranda mezun oldum yetişemedim sonra meb memur kadrosuna başvurdum ve geldi ama hakkımdan faragat edip gitmedim umarım şubatta atanabiliriz ve puanımız yanmamıştır bununla ilgili çok araştırma yaptım kimisi yanar diyor kimisi ise yanmaz diyo hayırlısı artık

Hocam mevzuat açısından bi engelimiz Yok ben olabileceğini düşünüyorum

Üst Alt