Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlara kira yardımı yapılacakmış!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Bugün çıkan haberlere göre memurlara kira yardımı yapılacakmış, bu haber doğrumudur?

Sendikaların talebi bu yönde. Ağustos ayında belli olur.

Ev kira yardım
Maaş 22 bin
Çocuk parası
Market harçlığı
Sigara parası
Araç yakıt parası
Giyim yardım vs......

Daha istermisiniz ? Yeter mi ?

16 milyon emekli insanı mağdur duruma düşüren devlet ve hükümet memura verdikçe verir verdikçe verir memur kesimde yetmez diye ağlamaya başlar..
Sabah 9 akşam 4 yapan memur. Cumartesi pazar tatil yapan memur, görev aldığı yerde elinde telefonla tiktok izleyen memur elinde telefonla okey oynayan memur,elinde telefonla gezen memur.......Vurrrrrr haaaaa vurrrrrrr... Devam devam devam devam devam devam devam devam devam...

Bugün çıkan haberlere göre,
ÖZEL SEKTÖRDE 1 DEN FAZLA İŞTE ÇALIŞMA İMKANI VARMIŞ.
(Demek istemezdim)
AMA
(Bu hak memurlara tanınmıyor)

Bu cevabı yazmak istemezdim.

@deasn12

Ülkeyi yönetene kızıyorsun anladık ama bu kızgınlığını ifade ederken aynı mağduriyeti yaşayanlara saldırmadan hedefine işin sorumlularını koyarak yapmalısın.

Birisi çıkmış demiş ki memura kira yardımı verilsin. Yıllardır deniliyor bu peki veriliyormu hayır.

Demiş sinki market harçlığı, sigara parası, araç yakıt parası

Hangi memur alıyor bunları

Memur 22 bin TL maaş alıyor evet bu doğru tebrik ediyorum bunu TV den öğrenmişsin.

Peki o memur;

Ne kadar kira ödüyor en az 10 bin TL
Ekmeği kaça alıyor 7 TL, iki tane ekmek alsın günlük 14 TL çarp 30 ile 420 TL
Suyun damacasını kadara alıyor 30 TL , ayda 5 tane alsın hesap et aylık 150 TL
Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon, mutfak, pazar vs vs.
Çocuğu varsa bu çocuğun okul masrafı

Ne kaldı şimdi geriye 22 bi tl den söyle bakalım

Emeklisine zam veremeyen kişiler kira yardımı yapacak öyle mi? Aman dikkat edin evini kiraya verenler sizde her an bir vergi gelebilir. Misal kira da olan vatandaşa bunca zaman neden ev almadın vergisi.... kiraya verene bu sene sende iki kere vergi vereceksin gibi malum MTV durum öyle ödedin ama bir daha öde.

Seçimden birkaç ay önce evlere gidip sözde hane ziyaretleri altında selam getirdik hal hatır sormaya gittiler... kimlere gideceklerini çok iyi biliyorlardı..500..300 veya 1000 lira yardım verip milletin 5 yıl daha oyunu aldılar...dünyada baska yerde böyle ülke böyle toplum göremezsiniz...binbir kere maşallah...sakın aglamasin kimse

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Önce kira ödeyememeye mecbur et sonra yardım adı altında lütfet bizimkilerde sevinsin buna kira desteği verdi diye

Ekimde meclis acildimi belli olur..sanırım evi olmayan memurlara olacak

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kira yardımı yapacaklarına lojman yapsınlar .

Ne saçma bir uygulama, memurun kira ödeyecek kadar düzenli bir geliri var zaten. Kirayı ödemekte zorlanan vatandaşlar ne yapacak?

ahmedduman60
Oooooo alkış alkış alkış alkış alkış 👏👏👏

Baya mali müşavir gibi hesaplama yapıyorsun....

Eeee mali müşavir abim. Birde şu yönden hesaplama yaparak ilerleme yapalım.. Eşi ve kendisi memur olan bir aileye toplam en düşük 46 bin TL maaş geliri vardır... Ülkemiz genelinde 4 milyon memur kesimde maddiyat ve mevki makam kural olarak %80 eşi ve kendisi memur olan ailelerden oluşur...
Amasya da yaşayan memur ailesi en yüksek kira bedeli 6 bin yada 7 bin tl öder.
Sonra kredi kullanarak kendilerine en düşük 500 bin yada 600 bin tl araba alırlar.
Sonra bu aileler tatil e gitmek için eşi ile kendisi aynı anda 30 gün resmi izin kullanırlar..

Emekli dedelerim amcalarım da arkasından bakar durur bakar durur..
Çay ocağında oturarak vakit geçiren emekli amcalarım eskiden 4 bardak çay içerdi şimdi sadece 1 tane çay içerek vakitin geçmesini namaz saatinin gelmesini bekler durur.. Karnı açıksa dahi 1 tane poğaça alacak parası bile bulamaz..

Şimdi sana sorarım hakim bey suç kimde???

deasn12

Bak buraya biraz büyükce yazacağım [SIZE=4]"kimseye kira yardımı falan yapılacağı yok bir sendika verilsin dedi sadece"[/SIZE]

anlaşılır oldumu verilmiyor yani kira yardımı falan

ahmedduman60

Hmmm mali müşavirlik konusunda sessiz kalarak, memurların rahat maaş ve emeklilerin zor durumda olduğunu kabul görerek olayı özete geçmedin..👍👍👍

deasn12

dur sana şöyle cevap vereyim Amasya'da yaşıyorsun değil mi sen.

Emeklileride çok düşünüyorsun. Peki o zaman.

Yüzde 60 oy almış Sayın Cumhurbaşkanımız Amasya'dan son seçimde. Yani 135 bin Amasyalı'nın oyunu almış. Bu 135 bin içinde ne kadar emekli varsa onlarla görüş kardeşim sen boş ver ne yapacaksın memurları :)

deasn12

Anladık memur değilsiniz ve memurların aldığı maaş gözünüze çok görünmüş ama ;

Nedense ülkeyi bu hale getirenlere toz kondurmayıp memurlara sataşmak daha kolay,

Nedense ülkeyi yönetenler itibardan tasarruf olmaz derken sizler her zaman ki gibi memurun aldığı zammı görürsünüz,

Nedense milyon dolarlarla transfer ücreti alan futbolcular varken memurların aldığı zam fazla görünür,

Nedense söyledikleri bir şarkı ile ünlenip konserlerde milyonlar kazanan sanatçılar görülmez ama memurun aldığı zam gözlere görünür,

Nedense dizilerde bölüm başı yüzbinlerce tl kazanıp ek olarak da reklamlardan milyonlar götüren sanatçılar görünmez ama memurların aldığı zam görünür,

Sormuşsunuz ya suç kimde diye suç o emekli amcalarda. Neden mi?

Yaklaşık 9 milyon emekli tek kuruş zam alamadı neden alamadı çünkü hükümet tarafından kök maaş yıllardır düşük bırakıldı ve yapılan zam kök maaşa yapıldığı için aslında hiç zam yapılmamış gibi oldu. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden çıkan sonuçlara göre mevcut iktidardan halk memnun olduğu için tekrar yetki verdi önümüzde bir seçim daha var o maaş zammı alamayan emekli amcalar yaklaşık 9 milyon civarı eşlerini de dahil edelim 18 milyon hadi biz diyelim ki 12-13 milyon oy. Bu emekli amcalar teyzeler önümüzdeki seçimde yine aynı yere oyunu verecektir o yüzden sizin yukarıda saydığım kesimlere ve en başta yönetime toz kondurmazken memurlara sataşmanız hiçte adil değildir.

Mevcut hükümet 2002'de iktidara gelmeden hemen önce asgari ücret ile memur maaşı arasındaki fark 3 kat idi yani memur asgari ücretliden 3 kat fazla maaş alırdı,
Mevcut hükümet 2002'de iktidara gelmeden hemen önce emekli ile asgari ücretli arasında ki fark %40 idi yani emekli asgari ücretliden yüzde 40 daha fazla maaş alırdı. 2002 den bu yana hem memur hem de emeklinin maaşı eridi alması gerekenden az maaş aldı 14 mayıs seçimi öncesi Kemal Kılıçdaroğlu mitinglerde en düşük memur maaşını 21500 tl yapacağım demeseydi belki de hükümet en düşük memur maaşı 22 bin olacak demeyecekti.

Yani bunca yıl memur ve emekli alması gerekenden az maaş almış ve susmuş ama seçim öncesi muhalefet partisinin memurlara 21500 tl vaadi ile mevcut iktidar mitinglerde karşı yanıt vererek 22 bin yapacağım demiş ve sonrasında da eksik de olsa yapmış ve suçlu memur olmuş öyle mi?

2018 den bu yana uygulanan politikalarla ülke adım adım bu günlere getirilmişken ve ülkeye sokulan milyonlarca mülteciler varken yabancıya vatandaşlık ve ev satışları hız kesmeden devam ederken kiralar başını almış gitmiş ev bulmak bile zorlaşmışken, dolar, altın, benzin, mazot almış başını gitmiş her şeye %300-400 lere varan oranda zamlar yapılırken suçlu memur ve işçi öyle mi?

Suçlu aramak ve memurları suçlamak yerine suçlamalarınızı ve eleştirilerinizi mevcut iktidara da yaparsanız daha iyi olur.

deasn12

Derdin ne memurla memur mu dedi emekliye zam verme diye anlamıyorum arkadaş hak ararken neden bir başkasıyla kıyaslar kendini babamda emekli 7500 TL alıyor herkes diyor bunu bende diyorum nasıl geçinsin ama suçlusu memur mu yani yapmayın kardeşim ya yapmayın

mehtapsolmaz

Kolay olan her zaman tercih edilir öğretmen kendini polisle kıyaslar polis askerle herkes birbiriyle bi emekli memur kalmıştı kıyaslanman onuda başardılar sanki memur emekli olmayacak bu nasıl bakış açısıdır kardeşim emekli olmayı düşünen adamlar emekliliği erteledi nereye kadar arkadaşın dediği gibi siyaseti eleştireceğine memura laf sokmak kolay olan tabiki onlarında hesabı yerel seçimler neyle kandıracaklar yoksa siyaset gerçekten güzel sanat

Hani faiz çıkmayacaktı enflasyon düşecekti bugün söylenen ertesi gün unutuluyor dağıttılar kredileri bastılar karşılıksız parayı eline geçen başladı koşmaya ev uçtu araba uçtu gıda uçtu şimdide artırarak düşüreceğiz diyorlar yahu dünya faiz arttırırken biz faiz düşürdük bişey değişti mi hayır ama neye yarar ki anca konuşuyoruz bişey değişmiyor değişmeyecek

Polis34

Hmmm memur kesime baya bir dokunmuş demekki..
Emekli ve asgari ücret ile geçinen kesimler memurlara yapılan %80 zam için tek isyan sebebi memur kesimin hiç ama hiç bir zaman verilen maaşı hak etmemesi yüzündendir.
Eskiler iyi bilir iyi. 2000 öncesi memur insanlar sabahtan akşama kadar oturdukları yerden kalmamaz hale gelirdi.. Görevlerini yerine getirmek uğruna tamamlamak uğruna yemek yiyemez hâle gelir ve aç kalırdı..
Memurlara kumaş pantolon gömlek ve kıravat takmak mecbur durumdaydı.. 2000 öncesi memur insanlara herkes isimlerinin sonuna bey ekleyerek muhabbet ederdi....

2000 sonrasında bilgisayar telefon teknoloji gelişmesi sonrası e-devlet sistemine geçilmesi sonrası defter yaz çiz boz döneminin sona ermesi memur kesim için bulunmaz hit kumaşına dönmüştür... Devletin memur kesim için vermiş olduğu görevler 1 tıklama ile işlenir tamamlanır hale gelmiştir.. Sabah 9 da görevine başlayan memur saat 4 göstermeden oturduğu yerden kalkarak evine hemen yol alarak gider.. Görevi başında boş kaldığı zaman telefon la tiktok izleyen telefonla okey oynayan youtube da müzik dinleyen keyfini sonuna kadar devam ettiren hal almıştır.. Memurlar 2000 öncesi insanlar tarafından her zaman saygı ile karşılanırdı.. Ama artık kimse saygı sevgi duymuyor ve görmezden geliyor...

MEMUR = E-DEVLET

Herkes hakettiğini almak zorundadır... Hakettiğini almayan kimler var ise eğer bunları eleştirmek en doğal hakkımızdır.

Emekli ve asgari ücret maaşı geçinen emeğini alın terini sonuna kadar döken var ise bunlarında hakkını savunmak en doğal hakkımızdır...

En düşük memur maaşının Sgk emekli maaşının 3 katını almasını eleştirmek en doğal hakkımızdır..

deasn12 hakkınla memur olamadıysan memur olan kardeşlerimize çamur atıp hasedinden çatlayana kadar sende hakkınla kazan memurluğu !..

Ne kadar fesat bir insansın ya !...

Sistemi hakısızlık adaletsiziliği eleştireceğine işi gücü bırakmış memur kardeşlerimizin maaşını hesaplıyor !...

Ne içtiysen etkisi geçtikten sonra yorum yap burda...

MuTanG

Yok yavvv essah mı diyon seeeeennnnn.. Eferim eferim sana.. Memur olmak için emek sarfetmedim. Adam olup hakkıyla kazanıp helal lokma yemek için sarfettim. Adam gibi yorum yap kendini ezdirme hakaret ettirme. Siz gençlerin aklına yaşına ermez ve hakaret etme birdaha..

+30 gün izin bittiği gün 15'er gün rapor alır
+30-40 bin promosyon alır
Bundan 1 ay önce sabah 9,30'da gittim vergi dairesine 15dk bekledim masalarda hiç kimse yok, sonra biri çıktı içeriden bir elinde poğaça bir elinde çay kupası, oturdu masasına bekle birazdan bakacaklar dedi, bekledim mecbur kahvaltısını yaptı sonra geri içeri gitti bu defa elinde küçük bir çay ile geri geldi , oturdu masasına çekmeceleri vs. düzenledi masayı sildi, bu arada saat 10'u geçti sonra geldi bana alt kata gideceksin dedi.. Dedim senin Allah bin türlü belanı versin aldığın maaşta tek kuruş hakkım varsa sana haram zehir zıkkım olsun dedim, güvenlik çağırdı şikayetçiyim dedi dedim bende şikayetçiyim hem bundan hem bunun şefinden müdüründen şikâyetçiyim polis çağırın dedim oturdum, sonra müdür galiba biri geldi özür diledi. kapandı konu, yani iyileri de var işini yapan ama %80'i bedava maaş alıyor, ben olsam maaş sistemini değiştiririm, işini yapmayan memurun sürülmesi saçma işten atılması daha kolay olmalı.. ama onları kim denetleyecek o da memur, balık baştan kokar misali

deasn12 muratgul şimdi memur diye başlıyorsunuz söze ama sözün nereye kadar gittiğini hiç düşünmüyorsunuz.

:) memur diye bir şey olmasın en iyisi. deasn12 demiş ya e devlet = memur bütün herkes işini e devletten elindeki cep telefonu ile halletsin.

Mesela sen muratgul o vergi dairesinde sorun yaşayınca yine memur olan polisi çağırmamalısın. niye çağırmak istedin ki memur olan polisi, polise bak sen 30 bin lira maaş alacak, yılda 30 gün izin kullanacak, birde promosyon alacak. Bence bir daha öyle bir sorun yaşarsan sorununu kendin çöz. Polisi çağırma. Çünkü polis de memur ya hani.

Yine mesela hasta olunca hastaneye gitmemelisin. Hastanenin ilk girişinde senin kaydını yapandan, tansiyonunu ölçene, filmini çekene, sana aşını yapan sağlık memurları varya hani o pandemide gecesini gündüzüne katan sağlık memurları. Onlarda memur yani.

Hemşireye, sağlık memuruna bak 25 bin lira maaş alıyor birde 30 gün izin birde promosyon oh ne güzel. Hasta olunca bundan sonra sorununu kendin çöz gitme onlara. Protesto et.

Mahkemelik bir işin olursa mahkemeye falan gitme bundan sonra çünkü mahkemenin içinde ki zabit katiplerinden hakimine savcısına kadar hepsi devletin memuru ya hani o yüzden gitme oralarada kendi davanı kendin çöz.

Emekli olursan yada olmayı düşünürsen SGK yada gitme işlemlerini yapmaları için. Kendin hallet işlerini çünkü Sosyal Sigortalar Kurumunda senin sigorta işlerini yapacak olanlarda memur ya hani.

Böyle daha sayarımda uzun liste. En iyisi kamu kurumları ile ilişkini kes at hadi göreyim deasn12 muratgul ikinizi :)

5434 sayılı yasanın da malesef bir önemi kalmadı.
5510 sayılı yasada en mağdur olan Memurlardır ve 1.derece 4. Kademe bile olsan SGK'na bildirilen Prime Esas Kazanç; Brüt Asgari Ücret 13 bin 400 liradır. Aylık bağlama oranıda mâlum %2 olunca bir Memur 30 sene hizmet dair verse brüt asgari ücretin %60'ı emekli aylığı bağlanacaktır.

Memurlar işçi kadrosuna geçen Taşeronlar gibi ballı emekli aylığı alamaycaklar!
Hatta 3600 - 5000 gün primle zoru zoruna emekli olmuş en düşük emekli aylığı alanlar ile aynı maaşı alacaklar!

deasn12

İnsan olsaydın sen engeeli memur kardeşlerime hakaret edip içindeki haset kıskançlık fesatlığını kusmazdın burda ..

Bir baltaya sap olamamış anca çamur atarsın sen...

Eilinden geleni arkana koyma sen kimsin bana yaş muhabbeti yapıyorsun sen kısa donla gzerken senin gibilerin haddini bildiriyordum ben..

Sen de akıl olsa engelli kardeşlerimize destek olurdun fesatlık peşinde değil ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt