Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlara kira yardımı yapılacakmış!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle memur maaşları memur olmayan herkesi ilgilendiriyor. Çünkü memur maaşları toplanan vergilerden ödenir. Veya memur maaşları her halükarda devletin parasıyla ödenir ve o para bütün vatandaşlarındır.

Futbolcularla, sanatçılarla kıyaslayanlar çok büyük yanılgı içerisinde, zira onlar özel sektör çalışanlarıdır ve kazançları bizim cebimizden çıkmıyor. Çıkıyorsa da veren "gönüllü" veriyor. Ama memur maaşları biz istesek de istemesek de devletin kasasından, yani hepimizin cebinden çıkmış oluyor. Yani her vatandaşın bu durumu eleştirmeye hakkı vardır.

Gelelim "memurlarımız hakkediyor mu" konusuna. Gayet tabi baştan aşağı göreceli bir konu. Hatta her memuru aynı saymak da yanlıştır bence. Doktorlar mesela ne emeklerle oralara kadar geliyor ama ya düz memur? Bu ikisini neden aynı kefeye koyup eleştirelim?

Peki şunu şunu hakkediyoruz diyen memurlardan kaçından vatandaş memnun? Kaçı vatandaşı başından savmıyor, kaçı zamanında işine gidip geliyor, kaçı gün içinde türlü türlü bahanelerle işten kaytarmıyor? Peki bunların kaçı iş yapmamak için türlü türlü kurnazlık peşinde koşmuyor?

Dürüst olmak lazım, hakkaniyetli olmak lazım. Hakkıyla, sınavla memur olup, memurken işinin hakkını veren hiçbir kimsenin isteklerine itirazım yoktur. Lakin hakkıyla memur olmayan, memur olduktan sonra iş yapmamak için kırk takla atan, vatandaşı başından savan memurların sayısı çoğaldı. Bana göre memurlara haklar vermeden önce devlet öncelikle "her memuru" tekrar sınava tabii tutmalı. Resmi yönetmelikleri bilip bilmediği, teknik olarak işini bilip bilmediğine bakmalıdır. Bilmeyeni kesinlikle işten atmalıdır. Sağlık bakanlığındaki puanlama sistemi tüm memurlara getirilmelidir. Çok fazla olumsuz puan alan memura yaptırım yapılmalıdır.

Yani Arkadaşlar hele siz önce memur olun, ondan sonra hakkınızı gelin beraber savunalım. Ben şuan savunulacak bir memur kesimi görmüyorum.

deasn12

İnsan olsaydın sen engeeli memur kardeşlerime hakaret edip içindeki haset kıskançlık fesatlığını kusmazdın burda ..

Bir baltaya sap olamamış anca çamur atarsın sen...

Eilinden geleni arkana koyma sen kimsin bana yaş muhabbeti yapıyorsun sen kısa donla gzerken senin gibilerin haddini bildiriyordum ben..

Sen de akıl olsa engelli kardeşlerimize destek olurdun fesatlık peşinde değil ..

Kaşınmaya hala ama hala devam ediyorsun.
Bizlerin tek derdi engelli kardeşimin emekli kardeşimin hakkı olduğu maaşları almıyorsa ve devlet vatandaşın vergi ödemesi ile hakkı olmayan memur kesime fazladan para veriyorsa bunu savunmak hakkımızdır.... Alın teri dökmeden emek göstermeden arkasını koltuktan kaldırmadan bedava maaş alıyorsa buna itiraz etmek hakkımızdır.. Dilerim rabbimden asgari ücret ile geçinen emekli maaşı ile geçinen insanlara ev kirası 5 bin tl olduğu yalan dünyada memur insanlara da 15 bin tl olsun inşallah....

Ya sizlere yemin ederim 1 gün çay ocağında oturan 21 yıl önce memur emekli bir dedemize denk geldim. Kendisi bile memurlara yapılan %80 zam oranının sadece %30 kesimin görevi başında memurların hakettiğini kalan %70 kesimin hiç ama hiç bir zaman haketmediğini söylüyor ve isyan ediyor.. Eskiden görev alan memurlar internet sistemi olmadan gece gündüz çalışarak devlet görevini yerine getirip evinede ekmek götürmek uğruna hafta sonlarida pazarlarda mevye sebze satarak geçinirlermiş....
MEMUR = E-DEVLET 👍👍👍

Engelli aylığı da almasın kimse ozaman emek ve alın teri yok ortada!
Çalışmadan sosyal yardım adı altında ödenen karşılıksız aylıklar da da hiç bir alın teri göremiyorum ortada!
3600 - 5000 gün arası primle genç yaşta emekli olan kişi neden 9000 gün hizmeti ile emekli olanla aynı maaşı alsın ki, bu bedeller nereden karşılanıyor?

mehtapsolmaz Yahu sosyal yardım ile memur haklarını nasıl kıyaslayabildiniz? Memur olmak "sosyal yardım almak değildir". Memur, devleti temsilen halka hizmet edendir. O nedenle memur; bilmeli ve çalışmalıdır. Bilmiyorsa, çalışmıyorsa memur olmamalıdır. Sosyal yardım almak ise "sosyal yardıma muhtaç olmaktır". Bilmesine, çalışmasına gerek yoktur. Muhtaç kriterlerine uyuyorsa yeterlidir.

Memur olmak sosyal yardım almak değildir. Memur olmak kanunlarda konulan nizama göre halka hizmet etmektir.

Madem öyle Engelli aylığı da almasın kimse ozaman emek ve alın teri yok ortada!
Çalışmadan sosyal yardım adı altında ödenen karşılıksız aylıklar da da hiç bir alın teri göremiyorum ortada!
3600 - 5000 gün arası primle genç yaşta emekli olan kişi neden 9000 gün hizmeti ile emekli olanla aynı maaşı alsın ki, bu bedeller nereden karşılanıyor?

Size inanmakta zorluk çekiyorum. Siz resmen ben çalışmıyayım ama memur maaşı yanında da kira yardımı verilsin diyorsunuz öyle mi? Bu paranın yoktan var olmadığını, aldığınız maaşta asgari ücretlinin alın terinin olduğunu biliyor musunuz?

Rastî

Konuyu saptırıp saçma sapan konuşma! Sen kimsin ki beni nerden tanıyorsun da çalışmadığımı iddia ederek iftira atabiliyorsun! Yarana bastım zannedersem çirkeflik yapıyorsun.

mehtapsolmaz Bahsini ettiğim memurlardan olduğunuza yemin edebilirim ama ispatlayamam. Doğrusu anlayan için alıntıladığım yorumunuz çok şeyi anlatıyor zaten.

Konuyu saptırmadım, yazdığınız yorum ortada. Emek vermeden sosyal yardım alan insanları ve memurları kıyasladınız. Bir memur olarak çalışmadan hak iddia etmek istediğiniz sonucu ortaya çıkıyor. Ee böyle talep ettiğinize göre böyle bir memur olmalısınız. Aksi halde neden böyle bir yorum yaparsınız ki?

Kaşınmaya hala ama hala devam ediyorsun.

Kaşısana çok merak ettim :D

Senden korkan senin gibi olsun diyecemde kendime sövmüş olurum :D

Hala kini hasedini kusmaya devam et bakalım sen ..

O engelli memur kardeşlerimin yanındamıydın şahit mi oldun pardon ama ?

Sözümü tekrarlıyorum adam olsan ki değilsin bu hasedin ve fesadınla daha objektif bakardın ama senden onu beklemem bu saatten sonra...

Kininde fesadında pisliğinde debelenmeye devam et sen :)

Bahsini ettiğim memurlardan olduğunuza yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Genel olarak adaletsizliğe engelli kardeşlerimizin hakları için gücünüzü sarfedeceğinize bu saldırının amacı nedir kardeşim çok merak ediyorum ?

Kaldıki ben memur felan da değilim ama empati yapıyorum ..

Sizide empatiye davet ediyorum..

MuTanG Sorduğunuz için teşekkür ederim. Toplum olarak genelde hakkaniyetli değil de taraf olup görüş bildiririz. Doğrusu söz konusu engelliler değildir bu konuda, "tüm memurlardır".

Empati yapmanız, çıkarınız olmadığı halde yardımcı olmak için iyi niyetten fikir belirtmeniz taktire şayandır. Bu toplumda buna bile hasret kaldık vallahi.

Benim engelli memurlarla bir problemim yok. Kamuya çok sık işi düşen biriyim, memurların ne olduğunu çok iyi bilen biriyim. Halkın genel olarak alım gücüne baktığımda, vergi veren asgari ücretlinin durumuna baktığımda ve memurun hangi şartlarda çalışıp neleri talep ettiğine baktığımda böyle görüş belirtmeyi uygun buluyorum.

Taraf olmaya da karşıyım; engelli diye her engelli konusunu, memur diye her memur konusu, çiftçi diye her çiftçi konusunu savunmaya karşıyım. Her konuda doğru olanı kendimce söylerim sadece.

Polis diye yanlış polisi savunan, memur diye yanlış memuru savunan insanlarla dolu ülke. Bundan kurtulmalıyız. Her zaman haklının hakkını savunmalıyız.

Rastî

Ne kadar objektif ve yerinde konuştun saygı ve hürmet duyarım kardeşim benim..

Senin bu konuşma şeklin adabın ve düşüncen bazı haset fitne yuvalarına emsal teşkil etsin ...

MuTanG

Engelli bir birey olarak bunu yazıyorum! Özel sektör çalışanlarının ödemelerinin halkın cebinden çıkmadığından gönüllülük esasına dayalı olduğu, Memur maaşının ise istense de istenmese de halkın cebinden çıktığından söz eden şahısa yönelik;
Madem ki den kastım, Engelli aylığı alan ve Sosyal Yardımlar la geçinen kesimin ödemeleri de Gönüllülük esasına dayanmamakta ve istese se istemese de halkın cebinden çıkmaktadır demek istediğim açıkca bellidir. Kul hakkı edebiyatı yapan birisine verilebilecek bir cevaptı! Yoksa engelli maaşına karşı bir önyargım asla yok.

Hangi kurumda; hangi Müdür, Amir verilen bir görevi ve emirlerini yerine getirmeyen Memuru kurumda tutar?

Kim haksızsa en değer verdiği en kiymet verdiği kişisi ile sınansın.

mehtapsolmaz

Aynen dediğin gibi güzel kardeşim benim yorumun yerinde ve gayet net...

Bir zamanlar devlet bankasında engelli kadrosunda 8 yıl çalıştım daha güzel bir sektör bulunca istifa ettim ve oraya geçtim..

En nefret ettiğim ve ettiğimiz kelime şuydu çalışanlar olarak ..

Ben gişede kısıtlı personelle bir yerimizden terler akarken sırada biraz beklemiş olanların bize hakareti bizim vergilerimizle maaş

alıyorusunuz çabuk olsanıza !...

Sanki biz vergi vermiyor asalak yaşıyoruz !...

Sisteme değil bize oynarlardı hep !...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt