Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. 2016'da tercih yapabilir miyim?

MERSAULT

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. 2014 deki sınavla bir devlet kurumuna atandım ama şartlardan pek memnun değilim.

acaba 2016 daki sınava girip başka bir yere atanabilir miyim ?

bunun önünde hukuki bir engel var mı ?

Sadece bilgisi olanların bilgi paylaşmasını rica ederim.

Hizmetli sınıfındaysanız Gih tercihi yapabilirsiniz. ama aynı seviyede yeniden atamanız gerçekleşmez.

GİHS sınıfındaysabız THS sınıfı da tercih edebilirsiniz. Onun dışında;
yani GİHS de iken tekrar GİHS tercıh yapamazsınız.
yada THS de iken tekrar THS sınıfına tercih yapamazsınız.
ÖYSM.ye gönderilen yazı yukarıdaki gibi özetlenecek..

Ancak Anayasa Mahkemesine başvurup da durumu değiştiren olabilir.
[SIZE=3]"657 sayılı kanunun 74. madde. bu maddede 68 maddeye ıstınaden bir ust derece daha fazla maas hak kazanacagı için muvaffakatın zorunlu olduğu"

[SIZE=2]ancak yukarıdaki madde aklıma takıldı.[/SIZE]

[/SIZE]

GİHS de olup başka kurumda daha fazla maaş ve derece hak edecekse; acaba yapılabilir mi diyorum..

tam anlayamadım. şimdi ben düz memurum. bir sonraki sınavda başka bır kurumun düz memurluğunu tercih edemez mıyım *

MERSAULT,
Düz memur isen ancak daha üst kadrolara müracaat edebilirsin tabiki istersen YHS yede müracaat edebilirsin. Diyelim ki MEB de GİH (Memur) olarak çalışıyorsunuz, 2016 da sınava girdiniz ve güzel bir puan aldınız diyelim, Tercihlerinizin arasında GİH olmayacak THS,YHS,EÖH,AH gibi kadrolara müracaat hakkınız olacak.

son sorum lütfen kızmayın

[FONT=sans-serif]THS,YHS,EÖH,AH

kadrolar nedir ? ve ekpss de tercih edilebiliyorlar mı ?[/FONT]

Lisans mezunu Memur Hangisi oluyor ? Gih mi ths mi diğerlerinden hangisi ?

@MERSAULT GİH, TH, SH, AH, DH, YH yazan kadrolar 657' ye tabi kadrolardır. Bu kısaltmalar çalışılacak hizmet sınıfını göstermektedir. Hizmet sınıfları şu şekildedir.

GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler
SH: Sağlık Hizmetleri
AH: Avukatlık Hizmetleri
AD: Din Hizmetleri
YH: Yardımcı Hizmetler

@csharpci Onlar sadece kadro sınıflandırmalırıdır lisans ya da önlisans farketmez tercihinizi yapıp atandığınızda lisans mezunu gih sınıfı memur olarak atanırsınız.

arkadaşlar önlisanstan GİH atanan biri lisans bitirim GİH DEN atanma durumu olurmu acaba

Benim Bildiğim kadarıyla kadro sınıfı aynı olsa bile kadronuz farklıysa atamanız yapılır ayrıca 2014 deki engelliye 1 defaya mahsus nakil talebinide dayanak gösterebilirsiniz. Örnek olarak memur olarak çalışan bilgisayar işletmeni olarak atanabilir çünkü kadrosu farklı maaşı farklı. Terside mümkün Bilgisayar İşletmeni olanda Memur olarak atanabilir çünkü kadrolarda farklı maaşlarda farklı, Sağlık Hizmetlerindede Sağlık memuru olan doktor olarak atanabilir ondada durum aynı Çünkü sınıf aynı olsa bile kadro farklı maaş farklı.

Son düzenleme:
Engelsizbiz

benim asalaetim bugun yarın onaylanacak. ben VHKİ kadrosuna geçeyım dıyordum. o zaman geçmiyeyim 2016 da hem lisans mezunu olarak hemde VHKİ olarak tercih yaparım.

Bir sınavla atanan aynı sınav sonucuyla tercih yapamaz diye biliyorum 2016 tekrar sınava girip atanır iseniz neden olmasin

[FONT=sans-serif]sıralama YH,GİH,TH diye gidiyor herhalde asagidan yukarı bazı yorumlarda asagıdan yukarı tercih olur yukardan aşağı olmaz diye yazılmıs([/FONT][SIZE=3][FONT=sans-serif]Ben su an teknisyen olarak çalısıyorum ama memurluk veya veri hazırlama istiyorum tercih yapamazmıyım.)[/FONT][/SIZE]

Üst Alt