Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, emeklilik başvurusunda bulundum. Emekli olabilir miyim?

İyi ama bu kadar dallanıp budaklanmaya gerek yok ki. Defalarca yazıldı bu başlıkta. 1 Ekim tarihini bekleyin ve emeklilik başvurusunda bulunun. Göreceksiniz ki emekli olabileceksiniz. :)

Merhaba Arkadaşlar;

Bende bundan 10 gün önce Mehmet bey kardeşim gibi emekli sandığına başvuru yaptım. Talebim incelenmiş ve aynen Mehmet bey kardeşimden istenen belgeler benden de istenmek üzere tarafıma posta ile cevap gönderilmiş. Elime henüz posta geçmedi ama internetten takip ettim ve emekli sandıgına konu ile ilgili birime telefonla sordum; "SORMAZ OLAYDIM" telefondaki şahsın neredeyse beni dövmedigi kaldı. Biz bu kanunu hayatımız gibi biliyoruz siz bana akılmı veriyorsunuz gibi hakaret amiz karşılık aldım. Adamlar 5510 sayılı yasadan bi-haberler ve yeni çıkacak yasada emekli sandığını ilgilendirir bir madde olmadıgını söyledi inanamadım ama Türkiye şartlarında BÜROKRASİ gerçeginin hakikatini anlamaya başladım.

Mehmet bey kardeşimize gelen son e-mail cevabını okuyunca 4. sorusunun cevabının verilmedigini farkettim bundan da anladığım emekli sandıgı 5510 sayılı yasada çalışan memurlar ile alakalı bir madde olabilecegi düşüncesi bile yok galiba, emekli sandığı yetkilileri bu yasayı okudularmı merak ediyorum...

NOT: Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu konuda emeklisandığına yapılan müracaatlar hayli fazla, bu durumda çalışan elemanların emekli olması yeni çalışanların alınması ekonomik olarak hayli külfetli olacagı düşüncesi bu haktan yararlanabilecek kardeşlerimizin çogalması bilmeyenlerinde ögrenmesi belkide onları korkutan şey o yüzden evet yasadan yararlanabilirsiniz diyemiyorlar.

Bu sadece kendi fikrim

Sevgili Bülent, forumda belki gündeme getirdik ama nicin serzenişte bulunuyorsun onu anlayamadım, SGK. sorduğum soruları nasıl işlerine geldiği gibi geciştirmiş, net ve acık bir cevap verebilmişlermi, önemli olan bunu görebilmek, acıkca nicin senin şartların 1 ekim itibariyle yürürlüğe girecek yasaya uygun sekilde emekliliğini hak edeceksin demiyor? Ben gibi bu durumdan ve sorulardan tatmin olacak bir cok arkadaş var önemli olan bu belirsizliği gidermek değilmi amacımız, herkez bilgilensin diye!!!

Hayır hayır, tabii ki foruma yaz. Ben sadece, Kurumdan bu cevapların geleceğinden o kadar eminim ki.. Sen de boşu boşuna kendini yorma anlamında diyorum :)

O belirsizlikleri Kurum bugün töbe gidermez! 1 Ekim günü gelecek, yumurta sıkışacak Kurum'a, "yasa bu, beni emekli et" dicez, o zaman edecekler.

Arkadaşlar bende geçtiğimiz kışı emekli sandığına gidip gele yolları aşındırarak geçirdim. Hakkaten oradaki memurların kesinlikle bu sakatlarla ilgili yasayı bizim kadar bilmediklerine eminim. çünkü o kadar çok gittim telefonlaştım ve yazıştım ki herbir memur bambaşka şeyler söyledi. Ilk telefonda görüştüğüm bir memur kessinlikle emekli olamayacağıma karar vermişti, bir diğeri bu yasanın kendisi tarafından çok iyi bilindiğini iddia edip beni azarladı bende sakat olan benim evet sizden daha iyi bilirim çünki ben devamli takipteyim ve araştırıyorum dedim sonra yazışmalar yazışmalar, tartışmalar ve nihayet komisyon kararı çıktı ve lütfen beni emekli ettiler ama anamdan emdiğim sütüde burnumdan getirdiler.

Henüz yeni ameliyat olmuştum yürümekte inanılmaz zorluk çekiyordum koltuk değnekleriyle kızılayda yürümekte kolay değildir bilen bilir inanın emekli sandığına günde iki kez gittiğim zamanlar oldu ağlaya ağlaya . çok anlayışsız ve bilgisizler bu konuda allah yardımcınız oldun.

Arkadaşlar merak ettim konuyu baştan sona okudum bu konuyla ilgili yasalar çıkmış ve bugun aradan 2 yıl geçmiş mehmet71 arkadaşımız emekli olabildimi bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim çünkü benim durumumda mehmet arkadaşımızınki gibi o gunden bugune 2 yıl geçmesine rağmen emekli etmiyorlar.

Bende bekliyorum emekli olup olmadığını.
2 yıldır yazan yok.

Üst Alt