Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Engelli vergi indirimine başvurmalı mıyım?

berke26

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
184
Birkaç hafta önce bir kamu kurumuna memur olarak atandım. Pandemiden beri memurların gelir vergisi ödemediğini öğrendim. Buna göre engelli vergi indirimine başvurmamın bana bir artısı olur mu? Şu anda e devlette bordrom gözükmediği için detayları göremiyorum. Acaba gelir vergisi hiç mi ödemiyorum, yoksa belli bir miktarına mı indirim yaptılar?

Yarın hangi kanun çıkar, durum ne olur belli olmaz. Her ihtimale karşı madem ki engellisiniz, vergi indirimine başvurun derim.

Parasal olarak kıymeti yok, bir tost parası kadar fark ya vardır ya yoktur. Bence asıl neden gelecekte pişman olmamak için başvurmanın iyi olabileceğidir.

@berke26, ileride "erken engelli emeklilik" düşünüyorsan vergi indirimine tabi olmanız lazım

@berke26,

Memurlar vergi ödüyor. Sadece maaşın asgari ücret kadari vergi dışı. Vergi indirimine müracaat edin faydası olur.

@berke26, valla, vergi indirimi kalktı mı ? bilmiyorum. Kendim için yapmıştım Ona dayanarak yazdım ama uzun zaman geçti.

Siz , bu konuda nereden bilgi edindiniz?

@Descartes Forumda açılan başlıkları okurken dikkatimi çekti. Gerçi emekliliğime daha var, sistem o güne kadar kaç kere değişir diye detaylarına bakmadım ama. Anladığım kadarıyla vergi indirimi şu anda sadece maaşımıza yansıyormuş. Engelli erken emekliliğine artık bir faydası olmuyormuş. Ama tekrar söyleyeyim, hafif göz ucuyla forumda yazılanları okuduklarımdan anladığım bu. Yanlış bilme olasılığım yüksek.

@berke26, Doğrudur. Vergi indiriminin kalktığını bilmiyordum. Benden fazla araştırmışsınız.

Zaten emeklilik hakkı kazandım. Bundan sonraki yasal değişimler pek etkilemez diye düşünüyorum.

Üst Alt