Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Vergi indirim başvurumda oran düşerse emekli olamaz mıyım?

h_k_yavuz

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim 2019 mayıs ayında aldığım %46 raporumu Ankara maliye bugün gönderdiği yazı ile %28 e düşürdü. Devlet memuruyum. 2005 yılında göreve başladım. Şimdi ben engellilikten dolayı diğer haklarımi kaybetmiş mi oldum. Emekli olmak için yine 60 yaşa mi tabiyim. Yani erken emekli olamayacak mıyım. Ve maliyenin bu Haksız uygulamasını nasıl önlerim.

4c engelli erken yaslilik emekliliginde maliyeden vergi indirimi almanin luzumu yok diye biliyorum o raporu kurum araciligi ile Ankara SGK kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligina gorus almak amaciyla yollayin gelen cevap 40 uzeri olursa emeklilik de olabilir.Gecmis olsun

h_k_yavuz

Memurlarda vergi indirim şartı yok ki
Sadece hizmet süresi şartı var
Aşağıdaki şartları taşıyorsanız emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz
Aşağıdaki metin bana SGK'dan verilen cevap yazısından alıntıdır

005mvL.jpg

h_k_yavuz
Maliyenin rapor üzerindeki tasarrufu sadece kendini bağlar, sadece vergi indirimi almamış olursunuz o kadar.
Erken emeklilikte vergi indirimi şartı sadece 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A lılar için geçerlidir. 4C li devlet memurlarının erken emekliliğinde vergi indirimi şartı yoktur.

Ufukalp

Günaydın ufuk bey,
Müsaadenizle bir soru sormak istiyorum.
Emekli olduktan sonra, sgk kontrol muayenelerinde %40 altına düştüğünde engelli raporunu iptal olur mu?
Yolda sadece sgk yimi bağlar ?

h_k_yavuz

Önce raporu işyerin aracılığı ile SGK'ya göndereceksin.
SGK raporu inceleyip kendi bünyesindeki Yüksek Sağlık Kurulunda inceletecek.
İşte orada misal "Hastaneden aldığım %60 Raporum SGK'dan %40 olarak onaylandı" gibi ifadeler görürsünüz, o aşamada gerçekleşiyor.
İşte bana yollanan yazı da bu aşamadan sonra SGK'dan gelen cevap yazısı.
Keşke siz vergi indirimi bekleyip zaman kaybedeceğinize emeklilik işlemlerini başlatsaydınız SGK'ya yollayıp.
Şimdiye kadar çoktan emekli bile olmuştunuz muhtemelen.
Hatta paralarınız bile yatmıştı.
Şimdi önünüzde 3-4 ay kadar bir süreç var.

Kendi sürecimi yazdığım açtığım konuyu incelemenizi tavsiye ederim;

https://www.engelliler.biz/forum/tu...-sonrasinda-emeklilige-kadar-surec-nedir.html

Ufukalp

peki bu sadece memurlar için mi geçerli özel sektörden çalışanlar için geçerli değil mi ?

Mutlu678
Kontrol için SGK sevkiyle alınan rapor normal engelli sağlık kurulu raporudur.
İlgili yönetmeliğe göre her zaman son rapor geçerli olduğuna göre SGK için de olsa yeni bir rapor alındığında eskisi hükümsüz kalır diye düşünüyorum.
Ancak bu sadece benim yorumum, emin değilim yani.
Kotan
Maliyenin rapor üzerindeki tasarrufu sadece kendini bağlar kuralı kamu, özel, işçi, memur herkes için geçerlidir.
Sadece vergi indirimi alınamamış olur, rapor orijinal haliyle diğer tüm işlemlerde geçerlidir.
Ancak, ilk sigorta girişi Ekim 2008 tarihinden önce olan 4A sigortalıları vergi indirimi olmadan erken emekli olamazlar.
Memurda bu şart yok.

AhmetGS17

Daha emekliliğime var hocam. Ben sadece emekli indiriminden faydalanmak istemiştim. Ama kısmet olmadı.
Sizin sayfayı daha önce de okudum.
Neyse artık emekliliğe yakın Sgk ya başvurur ordan denerim şansımı.

kendince birşeyler yazanlar olmuş ama engelli memur olmak için %40 ve üzeri rapor olması lazım.işe engelli memur olarak başladınızsa sorun yok ama sonradan rapor almışsanız sadece vergi indiriminden faydalanırsınız. çalışırken engelli raporu alanlar malulen emekli olur onun da aylık maaşı yarı yarıya gibi bişey oluyor. ankaranın verdiği rapor kendini bağlar diye bişey yok. sistemden sgk da görüyor verilen raporu. yani herkesi bağlıyor

fatih_123
Lütfen tam bilmediğiniz konularda bu kadar emin olup bilgi paylaşımı yapanlar için "kendince bir şeyler yazmışlar" gibi cümleler kullanmayın.
Yazdıklarınızın hiç bir geçerli yanı yok.

fatih_123
diyorsunuz ki; memur için; ankara maliyenin vergi indirimini onaylaması şartmı? emeklilik için

Merhaba geçmiş olsun,, bu işleme karşı süresinde iptal davasi açılmalıdır, bu tür davalara bakıyoruz, dilerseniz özelden yazabilirsiniz

h_k_yavuz

Yok kardeşim öyle bir şey.
Bak ben yazdım;
15 Ağustos'ta hem SGK'ya raporumu onay için yolladım hem de vergi indirimine başvurdum.
Vergi indirim cevabı hala gelmedi ama 4 AralıK'ta emeklilik onayım geldi.
Şu an 30 gün içinde istediğim gün emekli olabilirim.
SGK cevabını da paylaşmıştım. Vergi indiriminden falan bahsediilmiyor.

4C lilerin emekliliğinde vergi indirimi şartı yoktur, bu kesin ve nettir, tartışmaya bile kapalı bir konudur.

muhendis3232

Yok daha ayrılış yapmadım. Niyetim 2 Ocak 2020 günü ayrılış yapmak
Haliyle rakamlar da sanırım 2020 oranlarından hesaplanacak

muhendis3232
Kamuda olanlar demeyelim de 4C li memurlar diyelim.
Çünkü kamuda 4A lı kamu işçileri de var, onlardan 2008 öncesi sigortalı olanlardan kamuda da olsa vergi indirimi istenir.

muhendis3232
Toplamda 27.5 yıl hizmetim var. Teknisyen kadrosundayım. 2 derece 3.kademeden emekli olacağım.
Mümkün değil. Benden 2 ay önce benim gibi engelli erken emekliliği ile emekli olan şöför kadrosundan bir arkadaşa 2700 maaş bağlanmış.

1 Ekim 2008 tarihinden önce 5434 sayılı kanuna tabi olarak memuriyete başlamış olanlara 2.500 TL civarı emekli maaşı bağlanır, aşağı olmaz.
Ancak bu tarihten sonra 5510 a tabi olarak başlayanları çok çok düşük emekli maaşları bekliyor.

Şansa bak emekli olsak 1500 TL maaş bağlanacak güncel maaş 6000 kim emekli olur :)

muhendis3232
5510 sayılı yeni sosyal güvenlik yasası ile memurların emekli maaşının hesabı da işçi gibi prime esas kazanç tutarı üzerinden hesaplanmaya başlanacak.
Sorun şu ki; memur maaşındaki bir çok kalem net olarak direkt maaşa ekleniyor, yani sigorta matrahına girmiyor.
Bu nedenle de az prime az maaş çok normal.
6.000 net vereceklerine 5.500 versinler, 5.000 versinler ama düzgün bir sigorta primi kessinler.
Şu anda bu yasaya göre emeklilikler pek başlamadığından insanlar durumun vehametinin farkında bile değil.

Ufukalp

6000 veriyorlar ama onuda 3 kaleme ayırmışlar 3500 üzerinden prim yatırıp kalan parayı ek ödeme arazi tazminatı vs.veriyorlar asgari ücretin biraz üstü prim yatıyor malesef

muhendis3232
Onu diyorum ya işte yukarıda.
Bu düzelmedikçe asgari ücretlinin emekli maaşı kadar maaş bekliyor sizleri.

muhendis3232...hocam taşeronda çalıştım ben yaklaşık 20 yıla yakın,orda da mesai yol yemek paralarını ayrı yatırırlardı düşük sgk vergi vs için...şikayet edilememesi aman ekmeğimden olmayayım mantığından dolayıdır bütün bunlar, buna ben de sen de o da herkes dahil maalesef!

Üst Alt