Psikiyatrik hastalıklar beyinde oluşan kimyasal bozulmalar ile başlar. Bu yüzden beynin düzelmesi için ilaçlar gereklidir. Ama bana göre ilaçların ömür boyu kullanılması gerekmez. Hastalıktır geçer gider.
Forumda gördüğüm bazı kişilerin ise mutlaka ilaç kullanması ve psikoterapi alması gerekiyor.
Türkiyede senelik 60 milyon kutu antidepresan, 20 milyon kutu ise antipsikotik kullanımı var. Yani Türkiyenin geleceği pek parlak değil. Herkes hasta olmuş.
Bir özel psikiyatri veya psikolog 45 dakikalık, 60 dakikalık seans başına 3.000 tl alıyor. 1 günde 5 seans yapsa 15.000 tl. 1 ayda 20 gün çalışsa 300.000 tl kazanıyor.
Bunun 20.000 tl sı kira olsa
2.000 tl elektrik olsa
500 tl telefon olsa
300 tl su olsa
7.000 tl bağkur olsa
kendisine en az aylık 270.000 tl kalıyor. Bu parayı kimse kazanamıyor.
Bir hastayı yakaladıkları zaman en az 10-20 seans diyorlar.
Özelde birde baktıkları hastalara fatura, fiş kesmiyorlar. Gelir vergisi kaybıda var.
Türkiyede 1.400 civarı psikiyatrist, 10.000 civarı psikolog var. Geleceğin en iyi meslekleri. Müşterisi bol.
DSM5 e ( Psikiyatri hastalık tanı kitabı ) baktığımızda attığınız adım hastalık. Yani sağa baksan hastalık, sola baksan hastalık. Hastalık üretmişler. Hastalığın çaresini üretmişler.
Ben hastalıkları abarttıklarını düşünüyorum. Yani kendi mesleklerini öne çıkarmak ve bol müşteri yakalamak için hastalıkları abartmışlar.
Okumuş zekiler okuyamamış veya tam okuyamamış kişileri birazcık sömürüyorlar.
Türkiyenin eğitim durumu
Bu ilaçları üreten firmalar devamlı üretiyorlar ve gelir elde ediyorlar. İlaçlarına müşteri bulamazlarsa iflas ederler. Tekstilde, ütü paketde, marketde, nalburda, pastanede, cafede vb aylık asgari ücretle çalışmaya başlarlar.
Birde doktor - ilaç firması ilişkileri var. İlaç firma temsilcisi doktoru ziyaret edip kendi ilaçlarının reçete edilmesini isteyebiliyorlar. Karşılığında para, ödül vb verebiliyorlar. Olmayacak iş değil. Olabilir ve oluyordurda.
Ama dediğim gibi ilaçlara karşı değilim, gerçekten psikiyatrik sorunu olanların ilaç kullanması taraftarıyım.