Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meresa isimli psikiyatri ilacını kullanan var mı?

Canan Karatay hocamız da kolestrol ilaçları için bu bilirkişi olan arkadaşımızın söylediklerine benzer (hatta aynısı) şeyler söyledi geçenlerde. İlaç şirketlerinin tuzağı dedi.
Hayret'' Hepsi aynı tahsili yapmış kişiler ama görüşler farklı.
Yıllar önce kaydım ve düştüm. Ayağımdaki ağrı geçmedi. Ortopedi rahatsızlığı olan arkadaşlar belki tanırlar Kurt Sarpyener isimli doktora gittim muayeneye. Kalçadan ameliyat şart dedi.
Ameliyat kolay iş değil. Tavsiye üzerine İst. Ünv.nde ortopedi Profu olan bir başka doktorun muayenehanesine gittim. "Çok ağır darbe almış kalça ama ameliyat gerekmez" dedi. "Hocam siz de Kurt Bey de aynı branşta tanınmış isimlersiniz biriniz öyle biriniz böyle diyorsunz" diye sitemde bulundum. Pazartesi günü Çapa'ya hastaneye gelmemi söyledi beni heyetin önüne çıkardı onlarca doktorun önüne. Doktorlar ameliyat gereksiz dediler.
Bu iş böyle, ben anlamıyorum. Aşı zamanında da aynısını yaşamadık mı?

Bu psikiyatri karşıtlığı garibime gidiyor. Tamam illaki ilaç firmaları devamlı ömür boyu kullanmamızı ister onlar ticaretine bakar sonuçta ama ben 3 kez şahit oldum ki ilacı birden de bıraksam yavaş yavaş da denedim hepsinde de psikoz oldu sonuç, ben istemez miyim beynimin sağlıklı olmasını ilaç kullanmaya gerek olmadan yaşamayı ama olmuyor bunu yakinen gördüm biliyorum. Bazı hastalıklar ilacı mecbur kılıyor yapacak bir şey yok maalesef, tansiyon ve şeker hastalıkları gibi. Psikoz da öyle, antipsikotik kullanılmalı. Yani ben de psikoterapi ile psikozu tamamen yenebilir miyim diye düşünüyorum hala, çünkü ilaçların yan etkileri uzun vadede bizi bazı yönlerden tüketebilir ama çok da mümkün değil gibi görünüyor. Sonuçta beynin kimyasını psikoterapi düzeltemez değil mi ?

İlaç bırakmayı düşünenlere önerim doktorları ve kiminle yaşıyorlar ise onların bilgisi dahilinde denesinler, yaşayarak görürler bırakılıp bırakılmadığını.

Not: Antidepresan örneğin bırakılabilir, ben antidepresan bıraktım sorun yaşamadım diyenler olabilir onlara sözüm yok, benim kast ettiğim hastalıklar beyin kimyasıyla alakalı olanlar. Bipolar, Şizoafektif ve Şizofreni gibi.

@Tarık91, Pisikiyatride ilaç karşıtı olan 2 kesim var.

1: Kendileri ve yakınlarında pisikoz, bipolar vb rahatsızlıklar olmayan veya bu rahatsızlıkların ciddiyetin farkında olmayanlar.

2: Kendileri ciddi rahatsız olup farkındalığı oluşmamış tedaviyi red eden gerçeklik algısı bozulmuş kişiler.

İkinci kısımda ki rahatsız olan kişiler için tek yapılacak şey tedaviye başlatmanın yolunu bulmak konuşarak ikna edilemez bu kesim bu kesimin yaptığı ilaç karşıtlığının çok zararı olmaz çünkü zaten rahatsız oldukları için insanlar ilaç kullanmayınca durumun ne olduğunu görebilirler.

Esas sorun birinci kısımda ki sağlıklı kişilerin yaptığı ilaç karşıtlığı bu kişiler bekara karı boşamak kolay misali bol keseden sorumsuzca konuşuyorlar rahatsız bir yakınları boğazlarını bir sıksa bak bakalım bir daha öyle konuşabiliyorlarmı.
Kimse ilaç kullanmaya meraklı değil basit rahatsızlıklardada kullanılmasında zaten ilaç firmalarıda ilaç kullanımını körüklüyor buda herkesin malumu ama lkaç kullanmazsa gerçeklik algısı bozulacak bir hastayı konuşarak mı tedavi edeceksin bir tane konuşarak tedavi olmuş şizofren hastası gösteremezsin tabi ki pisikoterapin faydası olur ama tek başına değil.
Bu sorumsuz kişiler sebebiyle tedaviyi red eden ağır hastalar komple kaybedilince ne olacak onların umrundamı.

@Kobra_,

"Hastalıktır geçer gider" mi? Psikiyatrik hastalıklarda Öyle bir şey yok. Değişmezseniz Geçmez de gitmez de. Değişim çok zordur. Ağır inatçıdır.

Şmdi bir iki saat kadar önce TV söyledi ilaç konusunda SGK ile anlaşma sağlanamamış.
Belki bundan olabilir sıkıntı..

@gannicus, nasıl yani bir şizofreni hastası değişirse hastalık geçebilir mi ? Bir de neyin değişimini kast ettin tam olarak ?

@Tarık91,

Arkadaş hastalık gelir, geçer yazdı. Ben de Akıl hastalıklarında İyileşmenin çok zor belki de imkansız olduğunu yazdım. Yani tam tersi. Şizofreni hakkında yorum yazamam ama benim hatırı sayılır bir akıl hastalığım vardı ve onu çok uzun bir zamanda katlanılabilecek bir düzeye getirebildim. Sadec bunu söyleyebilirim...

@gannicus, şuan ilaç kullanmadan günlük yaşamını sürdürebiliyorsan çok iyi, peki ne yaptın da başarılı oldun belki ben de kendimde deneyebilirim.

@Tarık91,

Sinan Ergin izlemeni tavsiye ederim. Ben o şekilde dönüştüm. Ayrıca kitabı da var canlı yaşa diye. Tabi bu işlerde zamanlama çok önemli. İnşallah Senin için de doğru zamandır. Ama çok zor tâbi. Dünyanın en Zor işinden bahsediyoruz. Zor ama imkansız değil. İnşallah sana da yararı olur. Geçmiş olsun...

@Tarık91,

Çok spesifik olanlar dışında(bipolar, şizofreni vb.) psikiyatrik rahatsızlıklar aynıdır zaten. Mesela benim zamanında Bir arkadaşım vardı. 5 ayrı prof 5 ayrı teşhis koymuştu. Çünkü belirtiler hep aynı. Ayırmaya gerek yok...
Ben çok az ilaç kullandım. Bunun nedeni hem ilacın beni iyilestirecegine inanmadım hem de ilaçlar kalpte çarpıntı yapıyordu...
Bu arada kendinizi sakatlamadan ağırlık ya da direnç egzersizleri de öneririm. Çünkü kaslarda gerilim birikir. Ve gergin kası her Zaman değil ama ekseri gevşeterek değil ancak kasarak rahatlatabilirsiniz. Kasılan kas sonradan otomatik olarak gevşer...

Arkadaşlar bugün doktora gittim doktoruma suphelerim var dedim bana meresa fort 200 mg verdi daha önce kullanan var mı bu ilacı ne işe yarar...

Üst Alt